blantman 5 780 Opublikowano 15 października 2014 Opublikowano 15 października 2014 Ja j.... misja 10. Udało się ale mam nadzieję że to najdłuższa i najtrudniejsza misja. Heh stan przedzawalowy pod koniec:) Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 16 października 2014 Opublikowano 16 października 2014 Po ograniu kilkudziesięciu minut wczoraj na jutro wziąłem wolne z roboty, gra jest tego warta. Kombo breaker Alien + Evil W. i zapasowy rozrusznik w szufladzie. 1 Cytuj
Krizz 541 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 Angry Joe has spoken! Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 Do tych co skończyli. Jestem w trakcie 14 misji we wiadomym miejscu. Dziś po pracy ją skończę. Moje pytanie: Daleko jeszcze? Do 12 misji super ale teraz gra troszkę mnie już zaczyna nudzić. Nadal chcę grać ale bardziej z powofu fabuły. Do tego mam dość walking joe's... Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 Jeśli to jest ten moment,gdzie wydaje się,że zaraz będzie koniec to jeszcze z pare godzin przed tobą,ale cięzko stwierdzić bo dużo zależy od poziomu trudności,czy przeszukujesz pomieszczenia,czy czytasz,odsłu(pipi)esz różne rzeczy. U mnie przy dosyć sumiennej grze wyszło na koniec coś w granicy 22-25 h. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 (edytowane) O ja pi.... po tej misji cały się trzęsłem. Cofam to co powiedziałem. Takiej dawki adrenaliny nie dostałem od czasu walki z dwoma niemilcami w dark souls. Edytowane 17 października 2014 przez blantman 1 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 Swietna recka Angry Joe. Po niej az trudno sie na gre nie zdecydowac Cytuj
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 Czy tylko ja mam problem z działaniem przerywników na PS4? Mam wrażenie że urywa w połowie filmików + działa w 15 klatkach na sekunde ? Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 (edytowane) heh no i utknąłem na 17 misji na dziś dość i tak 4 misje jednego dnia to dużo Zostały 2 to jutro sfiniszuje @up ja miałem tak w początkowych filmach z 2 pierwszych misji a potem już git Edycja mała : Wróciłem do gry i skończyłem. Chyba bym nie zasnął dziś jak bym nie skończył. Troszkę whisky wypiłem i od razu poszło szybko i sprawnie Podsumowując gra fajna ale ma przynajmniej o 3 misje za dużo. Są przegenialne momenty i są też sztuczne wydłużacze. W jednej misji musiałem 4 razy biegać w te i we wte a to już irytuje szczególnie jak alien jest w pobliżu a paliwo do miotacza ci się skończyło Polecam z czystym sumieniem mi się zakończenie podobało. Cała gra klimatem i oprawą miażdży. Design , muzyka i dźwięki to MISTRZOSTWO świata. W tym miesiącu przeszedłem 2 gry i obie uważam za bardzo dobre. Shadow of Mordor jednak postawie odrobinę wyżej ale Alien ma u mnie mocne 8/10 . Do tych co przeszli : Misja w której trafiamy do gniazda prawie mnie o zawał nie przyprawiła. GENIALNE. Z drugiej strony misja przedostatnia to taki chamski zapychacz.Za dużo w grze zabijania Walking joes. Poza tym super.Koniec mi się podobał bo jest w sumie tak samo dołujący jak prawie każdy alien poza 2. Tylko Cameron zrobił happy end Jak myślicie jaja zostały stworzone z ludzi jak w usuniętej scenie z Obcego 1 czy raczej gdzieś tam była królowa ? Edytowane 17 października 2014 przez blantman 1 Cytuj
Norbas80 0 Opublikowano 17 października 2014 Opublikowano 17 października 2014 Czy tylko ja mam problem z działaniem przerywników na PS4? Mam wrażenie że urywa w połowie filmików + działa w 15 klatkach na sekunde ?Wg mnie jest to spowodowane tym, że PS4 instaluje w tle gre na dysku. Można grać ale filmiki przez pewien czas potrafią przycinać. Ja jestem na 16 tej misji. Gra rewelacyjna, miażdży klimatem, ale z pewnością nie jest to gra dla każdego ze względu na swój poziom trudności. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 przeszedłem TLOU i Metro Redux i bardzo podobały mi sie oba tytuły, czy Alien ma dużo większy poziom strachu od tych tytułów? czy nie bede sie bał w to grać? prosze o jakaś odpowiedz, niezależnie jak komicznie brzmi to pytanie xd Cytuj
Daffy 10 570 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 nie gralem a ci odpowiem MA, przeciez metro i tlou w ogole nie sa straszne, co najwyzej emocjonujace Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 (edytowane) tak masz racje, zle sprecyzowałem dla osoby, która nie przepada za horrorami (jeśli chodzi o filmy), oglądała jakieś części Aliena, grała w Alien vs Predator, da rade przejść ten tytuł (jeśli chodzi o fear level) czy będzie wyłaczać gre co 30min? pytam bo nie wiem czego do końca sie spodziewać, nie chce sie męczyć przy grze Edytowane 18 października 2014 przez Fanek Cytuj
Daffy 10 570 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 ja sie tej gry boje na trailerach wiec obstawiam ze jest straszna , zreszta kazdy to potwierdza Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 jeśli bałeś się oglądając film obcy to tu jest jeszcze gorzej bo ty jesteś w tym filmie najlepsze są poradniki do gry: "uwazaj na obcego, moze byc wszedzie i szybko sie przemieszcza" porada w chuy xD człowiek hejtował obecne gierki, że mają wszędzie nawalone skryptów - tutaj człowiek czasem za nimi zatęskni, rewelacyjny patent z AI obcego. A że muzyka, grafa, design, dźwięki to mistrzostwo świata nie trzeba po kolegach powtarzać. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 Najgorsze jak juz grasz dluzsza chwile, probujesz sie dostac do kolejnego pomieszczenia a tu nie ma sejwa. I srasz sie w gacie i kombinujesz, a kroki obcego w sluchawkach az o drescze prztyprawiaja. 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 No myślę że połowa strachu który odczuwasz grając bierze się właśnie z braku możliwości zapisu:) 2 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 Nie chce sie wymadrzac, ale pozytywnie sie na to nastawiam. Obecnie gry nas rozpieszczaja i jak znajdzie sie gra z oldschoolowym systemem zapisu to jest ogolna panika. 1 Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 (edytowane) nie gralem a ci odpowiem MA, przeciez metro i tlou w ogole nie sa straszne, co najwyzej emocjonujace no mnie grzyby w paru miejscach nastraszyły przez jump scenki + grałem tylko w nocy. częściej po prostu zaszczuwały. t.j. dead space 1&2. wszystko zależy imo od właściwej immersji i posiadanych zapasów. @Fanek Alien to już inna bajka. na tę chwilę najlepszy strach znajdziesz tam oraz w demku P.T. to druga potrafiło wystraszyć nawet z osobą siedzącą w tym samym pokokju. sprawdzone u kumpla. he he Edytowane 18 października 2014 przez nobodylikeyou Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 Jak porównacie Aliena do Outlast? Ta druga średnio mi podeszła ze względu na żadne replayability i nudne powtarzanie jednego i tego samego. Wręcz nawet to gra na jeden raz (akurat była w Plusie). Jeśli Alien jest podobny to nic tu po mnie Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 Powiem ci tak. Ja aliena ukończyłem z przyjemnością a Outlast chyba na 30 min uruchomiłem i więcej nie wróciłem Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 (edytowane) @Fanek Alien to już inna bajka. na tę chwilę najlepszy strach znajdziesz tam oraz w demku P.T. to druga potrafiło wystraszyć nawet z osobą siedzącą w tym samym pokokju. sprawdzone u kumpla. he he ale ja właśnie szukam gry, która nie będzie mnie straszyła, chce sobie przyjemnie pograć i nie rozgladać sie za siebie PT demo pograłem 15min i wyłączyłem w cholere bo jak dla mnie było za dużo kupiłem dziś w każdym razie Aliena przyjdzie we wtorek jak piszecie, że straszą momenty gdy czekasz aż Alien pojawi sie znienacka to luzik, bo PT to bardziej psycho było Edytowane 18 października 2014 przez Fanek Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 Kupiłem Driveclub bo brakowało mi samochodówki ma ps4, teraz wybieram między mordorem a alienem i chyba na niego się zdecyduję. Coś mi się wydaje, że nawet z żonką będę go przechodził :-) . Mordor byłby dla niej siekaniną na podstawie filmu a alien filmem przeniesionym do gry. Z resztą pamiętam aliena na szaraka do którego specjalnie myszkę od sony kupiłem (je.b.ane gó.wno na kulkę ale działało :-) ) i chętniej do tego klimatu wrócę. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 ale ja właśnie szukam gry, która nie będzie mnie straszyła, chce sobie przyjemnie pograć i nie rozgladać sie za siebie kupiłem dziś w każdym razie Aliena przyjdzie we wtorek Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 18 października 2014 Opublikowano 18 października 2014 hehehe ja miałem 2 stany przedzawałowe grając w tą grę. I są 3 takie etapy gdzie masz dosłownie mokro w gaciach . Oglądać to ty się będziesz za siebie i to często 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi