Opublikowano 15 października 201410 l Ja j.... misja 10. Udało się ale mam nadzieję że to najdłuższa i najtrudniejsza misja. Heh stan przedzawalowy pod koniec:)
Opublikowano 16 października 201410 l Po ograniu kilkudziesięciu minut wczoraj na jutro wziąłem wolne z roboty, gra jest tego warta. Kombo breaker Alien + Evil W. i zapasowy rozrusznik w szufladzie.
Opublikowano 17 października 201410 l Do tych co skończyli. Jestem w trakcie 14 misji we wiadomym miejscu. Dziś po pracy ją skończę. Moje pytanie: Daleko jeszcze? Do 12 misji super ale teraz gra troszkę mnie już zaczyna nudzić. Nadal chcę grać ale bardziej z powofu fabuły. Do tego mam dość walking joe's...
Opublikowano 17 października 201410 l Jeśli to jest ten moment,gdzie wydaje się,że zaraz będzie koniec to jeszcze z pare godzin przed tobą,ale cięzko stwierdzić bo dużo zależy od poziomu trudności,czy przeszukujesz pomieszczenia,czy czytasz,odsłu(pipi)esz różne rzeczy. U mnie przy dosyć sumiennej grze wyszło na koniec coś w granicy 22-25 h.
Opublikowano 17 października 201410 l O ja pi.... po tej misji cały się trzęsłem. Cofam to co powiedziałem. Takiej dawki adrenaliny nie dostałem od czasu walki z dwoma niemilcami w dark souls. Edytowane 17 października 201410 l przez blantman
Opublikowano 17 października 201410 l Swietna recka Angry Joe. Po niej az trudno sie na gre nie zdecydowac
Opublikowano 17 października 201410 l Czy tylko ja mam problem z działaniem przerywników na PS4? Mam wrażenie że urywa w połowie filmików + działa w 15 klatkach na sekunde ?
Opublikowano 17 października 201410 l heh no i utknąłem na 17 misji na dziś dość i tak 4 misje jednego dnia to dużo Zostały 2 to jutro sfiniszuje @up ja miałem tak w początkowych filmach z 2 pierwszych misji a potem już git Edycja mała : Wróciłem do gry i skończyłem. Chyba bym nie zasnął dziś jak bym nie skończył. Troszkę whisky wypiłem i od razu poszło szybko i sprawnie Podsumowując gra fajna ale ma przynajmniej o 3 misje za dużo. Są przegenialne momenty i są też sztuczne wydłużacze. W jednej misji musiałem 4 razy biegać w te i we wte a to już irytuje szczególnie jak alien jest w pobliżu a paliwo do miotacza ci się skończyło Polecam z czystym sumieniem mi się zakończenie podobało. Cała gra klimatem i oprawą miażdży. Design , muzyka i dźwięki to MISTRZOSTWO świata. W tym miesiącu przeszedłem 2 gry i obie uważam za bardzo dobre. Shadow of Mordor jednak postawie odrobinę wyżej ale Alien ma u mnie mocne 8/10 . Do tych co przeszli : Misja w której trafiamy do gniazda prawie mnie o zawał nie przyprawiła. GENIALNE. Z drugiej strony misja przedostatnia to taki chamski zapychacz.Za dużo w grze zabijania Walking joes. Poza tym super.Koniec mi się podobał bo jest w sumie tak samo dołujący jak prawie każdy alien poza 2. Tylko Cameron zrobił happy end Jak myślicie jaja zostały stworzone z ludzi jak w usuniętej scenie z Obcego 1 czy raczej gdzieś tam była królowa ? Edytowane 17 października 201410 l przez blantman
Opublikowano 17 października 201410 l Czy tylko ja mam problem z działaniem przerywników na PS4? Mam wrażenie że urywa w połowie filmików + działa w 15 klatkach na sekunde ?Wg mnie jest to spowodowane tym, że PS4 instaluje w tle gre na dysku. Można grać ale filmiki przez pewien czas potrafią przycinać. Ja jestem na 16 tej misji. Gra rewelacyjna, miażdży klimatem, ale z pewnością nie jest to gra dla każdego ze względu na swój poziom trudności.
Opublikowano 18 października 201410 l przeszedłem TLOU i Metro Redux i bardzo podobały mi sie oba tytuły, czy Alien ma dużo większy poziom strachu od tych tytułów? czy nie bede sie bał w to grać? prosze o jakaś odpowiedz, niezależnie jak komicznie brzmi to pytanie xd
Opublikowano 18 października 201410 l nie gralem a ci odpowiem MA, przeciez metro i tlou w ogole nie sa straszne, co najwyzej emocjonujace
Opublikowano 18 października 201410 l tak masz racje, zle sprecyzowałem dla osoby, która nie przepada za horrorami (jeśli chodzi o filmy), oglądała jakieś części Aliena, grała w Alien vs Predator, da rade przejść ten tytuł (jeśli chodzi o fear level) czy będzie wyłaczać gre co 30min? pytam bo nie wiem czego do końca sie spodziewać, nie chce sie męczyć przy grze Edytowane 18 października 201410 l przez Fanek
Opublikowano 18 października 201410 l ja sie tej gry boje na trailerach wiec obstawiam ze jest straszna , zreszta kazdy to potwierdza
Opublikowano 18 października 201410 l jeśli bałeś się oglądając film obcy to tu jest jeszcze gorzej bo ty jesteś w tym filmie najlepsze są poradniki do gry: "uwazaj na obcego, moze byc wszedzie i szybko sie przemieszcza" porada w chuy xD człowiek hejtował obecne gierki, że mają wszędzie nawalone skryptów - tutaj człowiek czasem za nimi zatęskni, rewelacyjny patent z AI obcego. A że muzyka, grafa, design, dźwięki to mistrzostwo świata nie trzeba po kolegach powtarzać.
Opublikowano 18 października 201410 l Najgorsze jak juz grasz dluzsza chwile, probujesz sie dostac do kolejnego pomieszczenia a tu nie ma sejwa. I srasz sie w gacie i kombinujesz, a kroki obcego w sluchawkach az o drescze prztyprawiaja.
Opublikowano 18 października 201410 l No myślę że połowa strachu który odczuwasz grając bierze się właśnie z braku możliwości zapisu:)
Opublikowano 18 października 201410 l Nie chce sie wymadrzac, ale pozytywnie sie na to nastawiam. Obecnie gry nas rozpieszczaja i jak znajdzie sie gra z oldschoolowym systemem zapisu to jest ogolna panika.
Opublikowano 18 października 201410 l nie gralem a ci odpowiem MA, przeciez metro i tlou w ogole nie sa straszne, co najwyzej emocjonujace no mnie grzyby w paru miejscach nastraszyły przez jump scenki + grałem tylko w nocy. częściej po prostu zaszczuwały. t.j. dead space 1&2. wszystko zależy imo od właściwej immersji i posiadanych zapasów. @Fanek Alien to już inna bajka. na tę chwilę najlepszy strach znajdziesz tam oraz w demku P.T. to druga potrafiło wystraszyć nawet z osobą siedzącą w tym samym pokokju. sprawdzone u kumpla. he he Edytowane 18 października 201410 l przez nobodylikeyou
Opublikowano 18 października 201410 l Jak porównacie Aliena do Outlast? Ta druga średnio mi podeszła ze względu na żadne replayability i nudne powtarzanie jednego i tego samego. Wręcz nawet to gra na jeden raz (akurat była w Plusie). Jeśli Alien jest podobny to nic tu po mnie
Opublikowano 18 października 201410 l Powiem ci tak. Ja aliena ukończyłem z przyjemnością a Outlast chyba na 30 min uruchomiłem i więcej nie wróciłem
Opublikowano 18 października 201410 l @Fanek Alien to już inna bajka. na tę chwilę najlepszy strach znajdziesz tam oraz w demku P.T. to druga potrafiło wystraszyć nawet z osobą siedzącą w tym samym pokokju. sprawdzone u kumpla. he he ale ja właśnie szukam gry, która nie będzie mnie straszyła, chce sobie przyjemnie pograć i nie rozgladać sie za siebie PT demo pograłem 15min i wyłączyłem w cholere bo jak dla mnie było za dużo kupiłem dziś w każdym razie Aliena przyjdzie we wtorek jak piszecie, że straszą momenty gdy czekasz aż Alien pojawi sie znienacka to luzik, bo PT to bardziej psycho było Edytowane 18 października 201410 l przez Fanek
Opublikowano 18 października 201410 l Kupiłem Driveclub bo brakowało mi samochodówki ma ps4, teraz wybieram między mordorem a alienem i chyba na niego się zdecyduję. Coś mi się wydaje, że nawet z żonką będę go przechodził :-) . Mordor byłby dla niej siekaniną na podstawie filmu a alien filmem przeniesionym do gry. Z resztą pamiętam aliena na szaraka do którego specjalnie myszkę od sony kupiłem (je.b.ane gó.wno na kulkę ale działało :-) ) i chętniej do tego klimatu wrócę.
Opublikowano 18 października 201410 l ale ja właśnie szukam gry, która nie będzie mnie straszyła, chce sobie przyjemnie pograć i nie rozgladać sie za siebie kupiłem dziś w każdym razie Aliena przyjdzie we wtorek
Opublikowano 18 października 201410 l hehehe ja miałem 2 stany przedzawałowe grając w tą grę. I są 3 takie etapy gdzie masz dosłownie mokro w gaciach . Oglądać to ty się będziesz za siebie i to często