Wredny 9 554 Opublikowano 12 października 2015 Opublikowano 12 października 2015 No ja aktualnie jadę z Obcym od nowa (już chyba 6 czy 7 chapter), bo skasowałem sobie wszystkie save'y ma PS3 (nie pytajcie) i mój progres z chaptera 10 poszedł się je... Nie, nie miałem save'ów w chmurze, bo wtedy jeszcze nawet nie myślałem o PS Plus Zajefajna gierka w każdym razie, ostatnio tylko w nią tak naprawdę chce mi się grać 1 Cytuj
Sylvan Wielki 4 614 Opublikowano 12 października 2015 Opublikowano 12 października 2015 Ja rozpoczynam przygodę za godzinę. Ciemność + słuchawki na uszach kombo, liczę na klimat przez wielkie K. 1 Cytuj
spencer13 6 Opublikowano 15 października 2015 Opublikowano 15 października 2015 Klimat jest naprawde zacny gierka potrafi zaskoczyc pozytywnie Klimat obcego wylewa sie tutaj z kazdej strony i jezeli ktos jara sie jedynka i dwojka bedzie w siodmym niebie. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Szkoda bardzo, że nie będzie pewnie kontynuacji, gra sprzedała sie troche w ponad 2mln egzemplarzy, co po takim czasie jest słabym wynikiem. Chyba sporo osób odrzuciła powszechna opinia, że gra "straszy", co w było mocno wyolbrzymione. Dla mnie GOTY 2014 1 Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Chyba sporo osób odrzuciła powszechna opinia, że gra "straszy", co w było mocno wyolbrzymione. Też ogrywam teraz i z tym straszeniem to tak że przez pierwsze kilka misji rzeczywiście jest mega klimat zaszczucia i bezradności, panika, ciągłe łażenie w kuckach z zielonym ekranem przy mordzie. Później jak już odkryjemy możliwości i sprzęt to układ sił trochę zmienia i śmielej działamy. btw trochę wkurzające jest że zrobimy trochę hałasu a obcy pojawia się w pięć sekund choć nie było go na radarze i jeszcze pytanie o acziwmenta jak aczik z zabicie sztuczniaka kluczem, próbowałem dwa razy na zasadzie dostaje pałką ogłuszającą i trzaskam kluczem, nic nie wpadło. Trzeba go zatłuc samym kluczem? Tzn. pocisnąć serię, uciec i spróbować ponownie czy jest jakiś inny patent? Cytuj
spencer13 6 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Znaczy sie palka ogluszajaca to z tego co pamietam traktuje sie tych silniejszych bodajze niebeskich. Sproboj samym kluczem takiego pomaranczowego poczestowac powinno wpasc bez problemu. Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Szkoda bardzo, że nie będzie pewnie kontynuacji, gra sprzedała sie troche w ponad 2mln egzemplarzy, co po takim czasie jest słabym wynikiem. Chyba sporo osób odrzuciła powszechna opinia, że gra "straszy", co w było mocno wyolbrzymione. Dla mnie GOTY 2014 Myśle że będzie kontynuacja. 2 mln egz. to nie najgorszy wynik. Uśredniając do 100 pln za sztuke (na początku gra ok 200 kosztowała a teraz poniżej 100 pln można wyrwać więc 100 średnio jest OK) to daje ok 200 mln PLN przychodów przy budżecie/kosztach chyba z 30 mln PLN plus pewnie z 10 mln PLN na marketing to i tak jest wynik dochodowy jako nowe IP. Pamiętajcie że gra cały czas się sprzedaje. Sam niedawno kupiłem za 80 pln na psstore i pewnie jeszcze kilka okazji do nabycia będzie. A twórcy sami powiedzieli że już nad dwójką pracują. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 (edytowane) Skąd ty wziąłeś te dane z du,py 10 mln złotych na marketing 30 mln zł na zrobienie gry fanek to twój brat? Edytowane 16 października 2015 przez _Be_ Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Bartłomieju nie znam człowieka xd Wydaje mi sie, że powiedzieli, że 2-jka stoi pod dużym znakiem zapytania, ta gra była na 5 platform (x360, PS3), 2mln to raczej słaby wynik jak na dużą produkcje Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Szkoda bardzo, że nie będzie pewnie kontynuacji, gra sprzedała sie troche w ponad 2mln egzemplarzy, co po takim czasie jest słabym wynikiem. Chyba sporo osób odrzuciła powszechna opinia, że gra "straszy", co w było mocno wyolbrzymione. Dla mnie GOTY 2014 Myśle że będzie kontynuacja. 2 mln egz. to nie najgorszy wynik. Uśredniając do 100 pln za sztuke (na początku gra ok 200 kosztowała a teraz poniżej 100 pln można wyrwać więc 100 średnio jest OK) to daje ok 200 mln PLN przychodów przy budżecie/kosztach chyba z 30 mln PLN plus pewnie z 10 mln PLN na marketing to i tak jest wynik dochodowy jako nowe IP. Pamiętajcie że gra cały czas się sprzedaje. Sam niedawno kupiłem za 80 pln na psstore i pewnie jeszcze kilka okazji do nabycia będzie. A twórcy sami powiedzieli że już nad dwójką pracują. Nie masz zupelnie zadnego pojecia o tym ile wydawca zarabia na kazdej wydanej grze i te twoje wyliczenia to taki poziom umyslowy podstawowki, kiedy jeszcze nie wiesz co sie sklada na cene wypuszczonej gry i kazdy liczy w stylu "mkay sprzedali 2 000 000 gier wiec mnozymy razy 100 złotych" 2 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Fanek 2 mln to jest dobry wynik jak na ten gatunek ale mimo wszystko pewnie budżet był większy bo to raczej była gra AAA a nie jak Amensia czy inny Outlast indie stworzony przez 10 osób, ale twórcy cieszyli się na twitterze jak po 3 miesiącach pekł 1 mln więc nie jest źle chociaż nie wiem jak SEGA się zapatruje na sequel ale twórcy zapowiadali, że szukają ludzi do kolejnego dużego projektu AAA więc jest szansa na sequel. Nadal nie mogę z tych 30 mln na stworzenie gry hahah za tyle to teraz sobie pasjansa nie zrobisz xD Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 dobry wynik świetnej gry jako ultra fan filmów o obcym (glownie genialnej jedynki) wystawiłem tej grze pomnik w moim serduszku Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 http://www.gry-online.pl/S012_tag.asp?TEM=16798 Proszę, pierwszy link z brzegu (np. Lords of the Fallen - budżet ok 32 mln PLN). Jeśli grasz chłopcze w pasjansa za 30 mln PLN to znaczy że zbyt często schylasz się po mydło. Pamiętam że budżet gry Dead Island wyniósł ok. 40 mln z reklamami (oficjalne info) a to było kilka lat temu. Oszacowałem podobnie AI jak DI ze względu na wg. mnie zbliżoną jakoś. I jeszcze słówko na koniec do Bizona (ten brzydki no-life w każdym temacie sieje ferment) - skończ z takimi uwagami jak wyżej. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 xD porównujesz koszty tworzenia polskich gier do gry AAA stworzonej przez Creative Assembly na licencji Aliena? Cytuj
Papaj 465 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 (edytowane) O ja yebie jaki as xD A bizon Cię ładnie wypunktował i powinieneś mu jeszcze za to podziękować. Edytowane 16 października 2015 przez Papaj Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Kolego nie wziąłeś pod uwage, że koszty produkcji gier w Polsce są dużo tańsze niż na zachodzie Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Ok, posypuje głowę popiołem. Dam jednak radę - nawet jak ktoś się myli (nawet tak mocno jak ja) to należą się argumenty a nie "pojazd z typa", głupie uwagi, czterdzieści emotikonek naraz, iksde na końću każdego wyrazu. Troche szacunku proszę, mam 33 lata i było by miło gdybym czytałm na forum tematy z wypowiedziami na poziomie. To nie szkolny korytarz. Pozdro Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 to trzeba myśleć zanim się coś napisze pozdro 600 elo typie bez spiny Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 (edytowane) misja 10 kawał grania od kiedy dostajemy flame thrower obcy już nie taki straszny, ew. molotovy załatwiają sprawę ktoś mi powie czy np. jak jestem schowany pod stołem i mam wyciągnięty miotacz ognia, przygotowany do użycia to obcy może to wyczaić? Edytowane 16 października 2015 przez koval Cytuj
Gość suteq Opublikowano 16 października 2015 Opublikowano 16 października 2015 Raczej nie. Ja tak robilem i nie reagowal. Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 21 października 2015 Opublikowano 21 października 2015 Ja wolałem tego nie sprawdzać XD Cytuj
columbo 1 108 Opublikowano 21 października 2015 Opublikowano 21 października 2015 Wersja PS3 bardzo odstaje od tej na PS4? Ktoś grał na pastgenie i może opisać wrażenia? Teraz promocja jest na psn za niecałe sześć dych i mocno kusi. Cytuj
Humulus 825 Opublikowano 21 października 2015 Opublikowano 21 października 2015 Przeszedłem całość na X360 i wrażenia były bardzo pozytywne. Myślę, że na PS3 nie jest inaczej. Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 21 października 2015 Opublikowano 21 października 2015 Ja gram na PS3 i jest to jeden z ostatnich tytułów cross-genowych, który nie odstaje jakoś strasznie od wersji na nowsze maszynki. Grafiką idzie sie zachwycić, choć niższej rozdziałki czy ząbkowanych krawędzi nie da się nie zauważyć. Dźwięk jest cudny niezależnie od wersji, jedynie do płynności animacji miałbym zastrzeżenia, bo często lubi chrupnąć, przyciąć, freezować (szczególnie przy zmianie lokacji). Podczas starć z androidami możliwa jest całkowita desynchronizacja obrazu z dźwiękiem, gdyż animacja spada wtedy do jakichś 10 klatek na sekundę (jeśli mamy dwóch lub więcej Joe w pobliżu). Ba! Wersja na PS3 jest tą, która bardziej trzyma w napięciu, bo z powodu loadingów "w tle", czas oczekiwania na otwarcie niektórych drzwi znacząco się wydłuża W każdym razie ja brałem gierkę w okolicach premiery i absolutnie polecam - jeśli do grania masz tylko PS3 to nie masz się co zastanawiać - to nie odrębny, crapiasty port typu Shadows of Mordor, tylko normalna, pełnoprawna wersja, w niższej rozdzielczości, z mniej stabilnym framerate'm. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi