Opublikowano 30 października 20168 l 2 misje osadzone na Nostromo z postaciami z filmu. W jednej z nich gra się Ellen Ripley.
Opublikowano 30 października 20168 l Zdecydowanie olać dodatki i brać samą podstawkę - im taniej tym lepiej
Opublikowano 28 grudnia 20168 l Gra mi siedziała w bibliotece od 2014 i w końcu się za nią zabrałem. Nie spodziewałem się takiego mega crashera... w słuchaweczkach w dźwiękiem przestrzennym srałem w porty chodząc spokojnie po sewastopolu... jeszcze jak doszły te akcje z rozdziału 8 chociażby to normalnie orgazm. Wielkim fanem Aliena nie jestem, ale zawsze z przyjemnością obejrzę film czy zagram w grę, ale takiego mistrzostwa to się nie spodziewałem. Gra prawie idealna.
Opublikowano 29 grudnia 20168 l Ogrywam właśnie też na słuchawkach z dzwiekiem przestrzennym i gra ryje banie. Nie dla casuali i takich gier brakuje. Jest nastawionana na czysty gameplay a nie filmowosc i dlatego tak wciaga.
Opublikowano 30 grudnia 20168 l Gra wybitna, ale o kontynuacji możemy chyba pomarzyć, SEGA niezadowolona z wyników finansowych (2 mln kopii, źle wam? a niszowe yakuzy to trzepiecie), no i samo CA gdzieś czytałem wywiad, że urobili się po łokcie przy tej grze, i to naprawdę widać, ilość detali na sewastopolu przytłacza, uwielbiam takie wolniejsze, kameralne produkcje z przywiązaniem do szczegołów.
Opublikowano 30 grudnia 20168 l Pytanie tylko jakby mial wygladac sequel. Nie chciialbym dostac tego samego, ale w innym miejscu i z innym bohaterem. Pomysl na Alien Isolation byl oryginalny i wybitny, dlatego nie powinien byc kopiowany.
Opublikowano 30 grudnia 20168 l A jakby dać tym gościom prawa do marki Clock Tower? Założenia rozgrywki podobne, next-genowy Scissorman nieźle by rył banię
Opublikowano 31 grudnia 20168 l Mi tam kiedyś zawsze marzyło się, żeby ktoś podmienił dinozaury w Dino Crisis 2 na alieny - to byłby dla mnie idealny szpil w tym uniwersum Choć oczywiście Alien Isolation jest absolutnie cudowne i każdy fan filmu powinien w to zagrać.
Opublikowano 1 stycznia 20178 l Pytanie tylko jakby mial wygladac sequel. Nie chciialbym dostac tego samego, ale w innym miejscu i z innym bohaterem. Pomysl na Alien Isolation byl oryginalny i wybitny, dlatego nie powinien byc kopiowany. Teraz dla odmiany mogliby zrobić dobrze wyważona strzelanke z elementami horroru. Tak abyśmy i czyli się zwierzyna i mogli się też bronić i zabijać obcych a nie tylko powstrzymać i uciekac. Tak jak to było w Alien Ressurection na PSX.
Opublikowano 11 lutego 20178 l Przydałby się patch pod VR. Po ograniu RE7 w goglach uważam że AI byłby idealny. Zagralbym w to 4 raz.
Opublikowano 12 lutego 20178 l Mam mały problem - wczoraj kupiłem grę ze wszystkimi dodatki w promocji na PSN. Dochodzę na samym początku do kokpkitu skąd mam pobrać dokumenty na odprawę. W tym miejscu otrzymuję o to taki komunikat - Wymagana zawartość nie jest dostępna - proszę czekać.. Nie wiem na co mam czekać, gra jest zainstalowana, jedynie dodatki jak widzę w menu są na 95%, grę wyłączyłem myśląc, że coś się instaluje w tle, ale po 3 godzinnej sesji w Wiedźmina i powrocie do Aliena jest dalej to samo. Nie wierzę, że to jakiś bug, any help?
Opublikowano 12 lutego 20178 l Sprawdz w powiadomienia>pobierane czy na pewno sie wszystko sciagnelo ;) Ja mialem dokladnie to samo i sie okazalo ze jeszcze kilka gb mi zostalo do pobrania nim moglem zaczac grac.
Opublikowano 12 lutego 20178 l Dzięki za odpowiedź. Problem rozwiązany - gra ruszyła dopiero jak zainstalowały się wszystkie dodatki.
Opublikowano 22 lutego 20178 l Opłaca się brać za te 38zł? Niezbyt lubię takie gierki, ale na słuchawkach musi to być niezła jazda. Ten backtracking lokacji faktycznie boli? Edytowane 22 lutego 20178 l przez Starh
Opublikowano 22 lutego 20178 l Bierz bo lepszej gry o Obcym nie znajdziesz. A Izolacja to po prostu nokaut dla nerwów. Polecam od razu wysoki poziom trudności, którego rekomendują sami twórcy.
Opublikowano 22 lutego 20178 l Zakupiłem w ciemno. Zobaczymy, czy dźwięk w tej grze faktycznie jest taki dobry :)
Opublikowano 22 lutego 20178 l Zesrasz się, dosłownie. Ja grając w tego Obcego musiałem dawkować przez właśnie te dźwięki na słuchawkach, gra zaraz po Amnesii gdzie podchodziłem do nich grając na raty, bo psychicznie siada na głowę :P Edytowane 22 lutego 20178 l przez Faka
Opublikowano 22 lutego 20178 l Zesrasz się, dosłownie. Ja grając w tego Obcego musiałem dawkować przez właśnie te dźwięki na słuchawkach, gra zaraz po Amnesii gdzie podchodziłem do nich grając na raty, bo psychicznie siada na głowę :P Odechciało mi się :P Spróbuje podejść do gierki, jak nie załapie to w sumie nie będzie mi żal tych 38zł.
Opublikowano 22 lutego 20178 l Oj tak, i tak jak Nemesis pisze - wysoki poziom trudności (niekoniecznie ten najwyższy, bo on doszedł w patchu jakimś) - inaczej obcy jest głupi i nie ma tego klimatu. O backtracking się nie martw, owszem jest, ale dla mnie super sprawa, mijam drzwi, zamknięte, wiem że muszę zdobyć jakiś konkretny gadżet, by je otworzyć - lubię to, taki oldschool :)
Opublikowano 23 lutego 20178 l Ale gra bardzo męczy, momentami ma takie dłużyzny że trzeba się zmuszać do grania. Co nie zmienia faktu że warto.
Opublikowano 23 lutego 20178 l Potwierdzam apropo dluzyzn. Od pol roku mam nabite chyba ze 16h i nie moge sie zmusic do ukonczenia (skonczylem 14. rozdzial). Pomimo tego gierka naprawde moim zdaniem kozlarska i za cztery dychy nie ma co sie czaic.
Opublikowano 24 lutego 20178 l Widzicie, z tymi dłużyznami w Alien Isolation jest jak z cierpkością wytrawnego wina, albo gorzkością gorzkiej czekolady. Bez nich to by nie było to samo, bo właśnie dzięki tym dłużyznom i fałszywym zakończeniom zaczynamy czuć desperację głównej bohaterki i beznadziejność sytuacji, w której się znalazła.