Skocz do zawartości

Alien Isolation

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Gra mi siedziała w bibliotece od 2014 i w końcu się za nią zabrałem. Nie spodziewałem się takiego mega crashera... w słuchaweczkach w dźwiękiem przestrzennym srałem w porty chodząc spokojnie po sewastopolu... jeszcze jak doszły te akcje z rozdziału 8 chociażby to normalnie orgazm. Wielkim fanem Aliena nie jestem, ale zawsze z przyjemnością obejrzę film czy zagram w grę, ale takiego mistrzostwa to się nie spodziewałem. Gra prawie idealna.

• Plusik 2
Opublikowano

Gra wybitna, ale o kontynuacji możemy chyba pomarzyć, SEGA niezadowolona z wyników finansowych (2 mln kopii, źle wam? a niszowe yakuzy to trzepiecie), no i samo CA gdzieś czytałem wywiad, że urobili się po łokcie przy tej grze, i to naprawdę widać, ilość detali na sewastopolu przytłacza, uwielbiam takie wolniejsze, kameralne produkcje z przywiązaniem do szczegołów.

Opublikowano

Pytanie tylko jakby mial wygladac sequel. Nie chciialbym dostac tego samego, ale w innym miejscu i z innym bohaterem. Pomysl na Alien Isolation byl oryginalny i wybitny, dlatego nie powinien byc kopiowany.

Opublikowano

Mi tam kiedyś zawsze marzyło się, żeby ktoś podmienił dinozaury w Dino Crisis 2 na alieny - to byłby dla mnie idealny szpil w tym uniwersum :)

Choć oczywiście Alien Isolation jest absolutnie cudowne i każdy fan filmu powinien w to zagrać.

Opublikowano

Pytanie tylko jakby mial wygladac sequel. Nie chciialbym dostac tego samego, ale w innym miejscu i z innym bohaterem. Pomysl na Alien Isolation byl oryginalny i wybitny, dlatego nie powinien byc kopiowany.

Teraz dla odmiany mogliby zrobić dobrze wyważona strzelanke z elementami horroru. Tak abyśmy i czyli się zwierzyna i mogli się też bronić i zabijać obcych a nie tylko powstrzymać i uciekac. Tak jak to było w Alien Ressurection na PSX.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam mały problem - wczoraj kupiłem grę ze wszystkimi dodatki w promocji na PSN. Dochodzę na samym początku do kokpkitu skąd mam pobrać dokumenty na odprawę. W tym miejscu otrzymuję o to taki komunikat - Wymagana zawartość nie jest dostępna - proszę czekać.. Nie wiem na co mam czekać, gra jest zainstalowana, jedynie dodatki jak widzę w menu są na 95%, grę wyłączyłem myśląc, że coś się instaluje w tle, ale po 3 godzinnej sesji w Wiedźmina i powrocie do Aliena jest dalej to samo. Nie wierzę, że to jakiś bug, any help?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Opłaca się brać za te 38zł? Niezbyt lubię takie gierki, ale na słuchawkach musi to być niezła jazda. Ten backtracking lokacji faktycznie boli?

Edytowane przez Starh
Opublikowano (edytowane)

Zesrasz się, dosłownie. Ja grając w tego Obcego musiałem dawkować przez właśnie te dźwięki na słuchawkach, gra zaraz po Amnesii gdzie podchodziłem do nich grając na raty, bo psychicznie siada na głowę  :P

Edytowane przez Faka
Opublikowano

Zesrasz się, dosłownie. Ja grając w tego Obcego musiałem dawkować przez właśnie te dźwięki na słuchawkach, gra zaraz po Amnesii gdzie podchodziłem do nich grając na raty, bo psychicznie siada na głowę  :P

Odechciało mi się :P

Spróbuje podejść do gierki, jak nie załapie to w sumie nie będzie mi żal tych 38zł.

Opublikowano

Oj tak, i tak jak Nemesis pisze - wysoki poziom trudności (niekoniecznie ten najwyższy, bo on doszedł w patchu jakimś) - inaczej obcy jest głupi i nie ma tego klimatu.

O backtracking się nie martw, owszem jest, ale dla mnie super sprawa, mijam drzwi, zamknięte, wiem że muszę zdobyć jakiś konkretny gadżet, by je otworzyć - lubię to, taki oldschool :)

Opublikowano

Potwierdzam apropo dluzyzn. Od pol roku mam nabite chyba ze 16h i nie moge sie zmusic do ukonczenia (skonczylem 14. rozdzial).

Pomimo tego gierka naprawde moim zdaniem kozlarska i za cztery dychy nie ma co sie czaic.

Opublikowano

Widzicie, z tymi dłużyznami w Alien Isolation jest jak z cierpkością wytrawnego wina, albo gorzkością gorzkiej czekolady. Bez nich to by nie było to samo, bo właśnie dzięki tym dłużyznom i fałszywym zakończeniom zaczynamy czuć desperację głównej bohaterki i beznadziejność sytuacji, w której się znalazła. 

• Plusik 6