.:marioo:. 104 Opublikowano 24 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 lutego 2017 Ok, przekonałeś mnie. Spojrzę na tę grę z tej perspektywy, i postaram się w końcu ukończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 489 Opublikowano 25 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2017 Widzicie, z tymi dłużyznami w Alien Isolation jest jak z cierpkością wytrawnego wina, albo gorzkością gorzkiej czekolady. Bez nich to by nie było to samo, bo właśnie dzięki tym dłużyznom i fałszywym zakończeniom zaczynamy czuć desperację głównej bohaterki i beznadziejność sytuacji, w której się znalazła. Osz Ty kurde... Weź się udzielaj częściej, bo dawno na tym forum nie czytałem tak mądrej wypowiedzi :) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 25 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 25 lutego 2017 Co nie? Jakoś tak to aż do forumka nie pasuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2017 (edytowane) Warto? Nadrabiam sobie te w miarę nowe tytuły które wyszły jeszcze na PS3 i ta gierka stała się moim kolejnym celem. Cena duża nie jest z tego co widzę, więc bym raczej kupił. Idzie się przestraszyć? Klimat jest? Technicznie daje radę? Przeszedłem Amnesię Mroczny Obłęd, gdzie momentami byłem na skraju załamania nerwowego ze stresu, mam nadzieję że Alien dostarczy mi podobnych emocji. Edytowane 18 kwietnia 2017 przez c0r Cytuj Odnośnik do komentarza
Arkady 1 008 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2017 Przestraszyć nie bardzo, ale ciśnienie wali po sufit kiedy chowasz się w szafce, a xenomorf krąży w pobliżu i myślisz znajdzie mnie czy nie, klimat jest . Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2017 O, to zupełnie jak w Amnesii. Nie no, nie oczekuję jumpscare'ów, ale właśnie takiego przytłaczającego klimatu, przez który będę się musiał zmuszać do odpalenia gry :P To wezmę raczej jak skończę Evil Within. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 680 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2017 Tu nie chodzi o jumpscare'y . Gra ma fenomenalny MOCNY klimat, wielu Januszy gamingu odłożyła tą grę w kąt właśnie dlatego, Dla współczesnego gracza jest niestrawna. Trudny oldschoolowy singiel bez prowadzenia za rączkę z przytłaczającym klimatem na dobre 30h .... Powolna eksploracja notatki na kompie wiadomości głosowe, klimat fenomenalny. Grając na słuchawkach można dostać palpitacji serca ... Zresztą gra zebrała świetne recenzję, nie ma co się zastanawiać must have a dla fanów filmu 11/10 no chyba że ktoś oczekuje kolejnego radosnego pif paf z checkpointem co 10m to będzie zawiedziony 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 489 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2017 Kończ TEW i bierz się za Aliena - dwie gierki z praktycznie tego samego gatunku, które wyszły praktycznie w tym samym czasie, a jednak dwa różne podejścia i obydwa zajedwabiste. Do tego Alien na PS3 prezentuje się naprawdę kozacko, w przeciwieństwie do technicznego potworka od Tango Gameworks (ale uwielbiam, nawet jeśli brzydkie:)). Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2017 Tak zrobię Oczywiście będę grał na hardzie, podobno wtedy Obcy zachowuje się najinteligentniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 489 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2017 No ja tak zacząłem i zdecydowanie polecam. Na niższych jest amebą :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 680 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2017 No właśnie ja obie te gry przeszedłem na ps3 i obie za(pipi)iście wspominam. Ale jak ktoś ma wybór zdecydowanie grał bym na ps4, alien też miał trochę problemów na ps3 chyba że popatchowali . Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 489 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2017 Spadki framerate'u czasem, ale w temacie oprawy nie mam nic do zarzucenia :) Obydwie te gry kupiłem sobie również na PS4 i kiedyś mam zamiar je sobie odświeżyć w lepszych wersjach :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 183 Opublikowano 19 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2017 (edytowane) Klimat gra ma naprawdę kozacki, a ostatnie poziomy to mega zonk. Jednak dobre słuchawki powinny być podstawą, tak by lokalizować pozycję Obcego nie tylko wzrokiem i czujnikiem, ale przede wszystkim słuchem. Edytowane 19 kwietnia 2017 przez Lukas_AT Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 680 Opublikowano 19 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2017 Moglbym ograc ta gre na ps3, ale czekam z nia az ps4kupie zeby cieszyc sie jak najlepsza jakoscia. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 19 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2017 Ja grając na słuchawkach w nocy prawie zawału nie dostałem. Najbardziej zrył mi psyche moment w gnieździe . Ta gra to jedno z najlepszych doświadczeń growych na tej generacji ale ponownie nie przejdę jej nigdy :D Końcówka mnie wymęczyła za bardzo. Nie dlatego że była zła ale zbyt stresogenna. Sam za horrorami nie przepadam i za łatwo się boję :) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
c0ŕ 4 834 Opublikowano 19 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2017 To co piszecie to miód na moje oczy, właśnie tego oczekuję Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 680 Opublikowano 19 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2017 (edytowane) Alien wyniszcza organizm i psychę jak byś tam był . Ja miałem tak samo jak Blantman pisze, wręcz cieszyłem się że to już koniec :) Nie dlatego że gra słaba tylko dlatego że grając na hardzie/bez zabijania ludzi singiel zajął mi blisko 40h i zniszczył mnie totalnie :P I tak jak bym chciał do tej gry wrócić tak zwyczajnie boję się grać w nią na słuchawkach ... tym bardziej że od jakiegoś czasu posiadam siberię 800 - zawał jak nic. Edytowane 19 kwietnia 2017 przez Schranz1985 Cytuj Odnośnik do komentarza
Krizz 541 Opublikowano 19 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2017 (edytowane) Zdecydowanie najlepsza "egranizjaca" filmu, idealne poprowadzony rozwój lorel'u (firma Seegson oraz ich rola w uniwersum ) oraz retro-futurystycznego designu z Alien'a 1979 a co za tym idzie klimatu z filmu. Szkoda że takie podejście do rozwoju oryginału w kinie zostało już stracone. Alien Covenant niestety ułatwia sobie drogę podczas produkcji wciskaniem wszędzie dotykowych wyświetlaczy oraz innych gadżetów które nie miały miejsca w oryginale. Pałeczkę powinien przejąć ktoś nowy bo niestety Ridley Scott tworząc kolejny "miękki prequel" pogrąża markę. Devi z CA odwalili kawał dobrej roboty, należą im się brawa Edytowane 19 kwietnia 2017 przez Krizz Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 843 Opublikowano 19 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2017 Ciekawe kiedy kontynuacja Aliena i TEWa. W tym pierwszym tylko skradanie czy jest jakaś wymiana ognia? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 442 Opublikowano 19 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2017 Ciekawe kiedy kontynuacja Aliena i TEWa. W tym pierwszym tylko skradanie czy jest jakaś wymiana ognia? Strzelania za bardzo nie ma w A:I, na upartego jakieś parę pestek znajdziesz i położysz tym androidy, ale na Obcego broń palna jest nieskuteczna Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 183 Opublikowano 19 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2017 (edytowane) Końcówka mnie wymęczyła za bardzo. Nie dlatego że była zła ale zbyt stresogenna. Sam za horrorami nie przepadam i za łatwo się boję :) Też mnie gra wymęczyła i zryła beret, ale to oczywiście w takim pozytywnym sensie. Dobrze, że były momenty, w których mogliśmy odpocząć od obcego. Kilka razy zbierałem szczękę z podłogi, zaskakujących zwrotów akcji, niespodzianek (szczególnie jedna - długo wtedy wpatrywałem się w ekran) i smaczków fabularnych w grze nie brakuje. Może jedyny zarzut to taki, że pod koniec obcy mnie nie straszył, tylko bardziej wkurzał swoim pojawianiem się - miałem ochotę mu powiedzieć 'znowu ty, (pipi) stad'. :D Ogromną robotę oczywiście wykonuje oldschoolowy gameplay. Edytowane 19 kwietnia 2017 przez Lukas_AT Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasias Opublikowano 20 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2017 Ciekawe kiedy kontynuacja Aliena i TEWa. W tym pierwszym tylko skradanie czy jest jakaś wymiana ognia? TEW 2 powstaje i pewnie na E3 Bethesda oficjalnie zapowie. Sequela A:I chyba nie będzie, bo zdaniem Segi gra sprzedała się poniżej oczekiwań :( Oryginały kozaki, TEW - 8.5, A:I - 9 i tytuł "gra roku 2014". Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 20 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2017 Tak jak pisze Kasias, daję identyczne oceny TEW oraz Alien Isolation. Ten drugi tytuł to chyba moja ulubiona gra na podstawie filmu ever. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kasias Opublikowano 25 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2017 Plotka - po skończeniu Halo Wars 2 studio rozpoczęło deweloping sequela Alien: Isolation - http://www.psu.com/news/32800/alien-isolation-2-news Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 442 Opublikowano 25 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2017 Day one jeśli się potwierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi