GSPdibbler 172 Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 W dniu 18.05.2021 o 21:26, drozdu7 napisał: Kierwa, macie tak że wiecie że gra jest swietna a mimo to z jakiegoś powodu jej nie ukończyliście do dziś? Ja tak mam z Izolacją, grałem kiedyś trochę i wszystko tam się zgadza. Tylko niezniszczalni przeciwnicy to strasznie mnie męczą w grach, ten prześladujący Obcy to chyba nie na moje nerwy. Chociaż ograłem Re2 remake czy Re7 Pewnie wkoncu zabiorę się za to, ale platyny jak tu co niektórzy wbijali nie przewiduję :)) Jak masz miotacz ognia w późniejszej części gry to obcy nie stanowi zagrożenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 489 Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 W dniu 18.05.2021 o 21:26, drozdu7 napisał: Kierwa, macie tak że wiecie że gra jest swietna a mimo to z jakiegoś powodu jej nie ukończyliście do dziś? Mam tak z kilkoma tytułami i Alien jest właśnie jednym z nich. Zacząłem na PS3 i mega się wkręciłem, ale dotarłem bodajże do 16. chaptera i nagła zmiana konwencji (więcej nie napiszę, bo spoiler) zbiła mnie z tropu, odstawiłem i do dziś nie wróciłem. Próbowałem zacząć od nowa na PS4, bo do takich gier po przerwie wraca się mega ciężko, ale wciąż w bani miałem to, jak bardzo później gra się zmienia w coś, co mi nie do końca pasuje i nadal mam ten świetny tytuł w backlogu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 To co mnie najbardziej wkurzało w Alien Isolation to: złośliwość twórców w niektórych sekcjach, gdzie każe się nam chodzić po tej samej lokacji tam i z powrotem. Ot, idź do pokoju na końcu lokacji coś przełączyć, wróć z powrotem przez całą lokację, tam się coś dzieje i znowu idź z powrotem na drugi koniec. I cały czas z obcym na ramieniu. kompletnie niesatysfakcjonujące zakończenie, gdzie po całym tym shicie przez który przechodzimy przez grę i tak dostajemy po dupie od obcego. Strasznie to było naciągane i miałem takie uczucie "na co ja się tyle z tym męczyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 20 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 maja 2021 Za dużo jest przełączania i uruchamiania bezpieczników. I te wkurzające androidy. Przynajmniej strasznie wyglądały. Cytuj Odnośnik do komentarza
teamdox 64 Opublikowano 31 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2021 Ponadczasowy tytuł. Trochę wygrzebuje temat ale gra jest tego warta. Ogrywałem ją na premierę na normalnym poziomie trudności, teraz skuszony tym że gra jest w Game Pass i ma 60 klatek na sekundę postanowiłem raz jeszcze odwiedzić Sewastopol na najtrudniejszym możliwym poziomie. I co to jest za szpil.. jest to zdecydowanie dla mnie top gier wszechczasów, miałem taką opinię gdy gra się ukazała i podtrzymuję to teraz. Przede wszystkim klimat, jest tak gęsty, poczucie zaszczucia, wyobcowania, główna bohaterka bardzo przyjemna i można się z nią utożsamić i polubić. Grafika która się nic nie zestarzała, i pewnie za kilka lat gra dalej będzie wyglądać tak dobrze. Świetne udźwiękowienie. No i Obcy. Jego losowość na najtrudniejszym poziomie sprawiała, że często chowałem się pod stołem jak lamus kilka minut żeby w końcu zdobyć się na odwagę. Ale da się go wymanewrować gadżetami nawet na najwyższym poziomie trudności. Ode mnie 10/10 i ocena nie uległa zmianie, odpowiednią długość, gra dla mnie nie jest w ogóle przeciągnięta, wbrew opiniom ale to moje zdanie. Genialny tytuł, polecam zagrać każdemu kto nie grał. 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 31 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2021 ku.rwa ja mam tak jak jeden z przedmowcow. wszystko sie zgadza, ale nie skonczylem. zbyt stresujaca i trudna momentami dla mnie. ale moze znow sprobuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 31 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2021 TOP 10 gierek ever 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 441 Opublikowano 31 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2021 Tylko to zakończenie jest ugh. Tyle stresu i dostać czymś takim w łeb to jakby mi twórcy w ryj napluli. Już lepiej byłoby wrzucić tańczącego ludka 2D i napis "Thank you for playing" niż to, co tam na końcu było. Cytuj Odnośnik do komentarza
teamdox 64 Opublikowano 31 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2021 9 minut temu, Bzduras napisał: Tylko to zakończenie jest ugh. Tyle stresu i dostać czymś takim w łeb to jakby mi twórcy w ryj napluli. Już lepiej byłoby wrzucić tańczącego ludka 2D i napis "Thank you for playing" niż to, co tam na końcu było. Smuga światła na końcu sugeruje że może jest szansa na jakąś kontynuację.. kto wie, chciałbym bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 31 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2021 Może odkopią markę za 5 albo 10 lat i zrobią kontynuację. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 31 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2021 Po obejrzeniu dokumentu noclip o alienie nie zapowiada się na to Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 183 Opublikowano 31 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2021 Jak dla mnie jedno z najlepszych życiowych doświadczeń growych. Chyba sobie jeszcze raz przejdę na hardzie tym razem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 753 Opublikowano 31 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2021 (edytowane) Zycze kazdemu filmowi, zeby ewentualna adaptacja growa byla tak dobra i szanujaca material zrodlowy oraz fanow. Edytowane 31 grudnia 2021 przez Nyu Cytuj Odnośnik do komentarza
_D23 83 Opublikowano 31 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2021 Zdecydowanie największe zaskoczenie i jeden z najlepszych (dla mnie gra poprzedniej/mijającej generacji). Świetny tytuł, który kupiłem za jakieś śmieszne pieniądze sporo po jego premierze i ojej… w nic tak dobrego na PS4 nie grałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 254 Opublikowano 31 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2021 Ograjcie "Observation" od tych samych autorów, również sci-fi horror i klimat mega. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 317 Opublikowano 31 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2021 Super giera. Szkoda że nie ma funkcji play anywhere bo bym sobie zrobił combo PC + XsX Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 31 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2021 Brak sequela tego cuda to jeden z fenomenów, którego nie pojmuje. Nie było i (chyba) nie będzie lepszej growej adaptacji klasyki kina. Po prostu nie będzie. Naładowany retrofuturyzmem, rozpadający się w przestrzeń Sevastopol. W Izolacji jest taki ukryty geniusz. Obcy jest tam czymś zupełnie ponad wszystkim, niepowstrzymanym bogiem, ustawionym najwyżej w hierarchii łańcucha pokarmowego. Kapitalnie twórcy prowadzą narrację środowiskową, czyli wszystkie mijane zwłoki, ślady zamieszkiwania, awarie, zakodowane systemowo wiadomości, ekonomiczny upadek stacji identyfikujemy z jednym Obcym. Sama eksploracja potęguje strach przed nim. Pierwsze wejście jest mocarne i niczym dawniej Nostromo, każe nam myśleć, że to organizm idealny, nie do zabicia. Adaptacja wszech czasów. W dodatku zerwano z Decydującym Starciem na rzecz historycznego początku. Tak to się robi. Niedługo wracam po platynkę. Ktoś się orientuje czy gra działa szybciej na PS5? 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 31 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 grudnia 2021 Nie. 60 fps na konsolach jest tylko na xboxie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 1 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2022 Wydali wersję na Switcha to jakiś upgrade mógłby wjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 995 Opublikowano 1 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 stycznia 2022 (edytowane) W dniu 31.12.2021 o 13:57, Ölschmitz napisał: ku.rwa ja mam tak jak jeden z przedmowcow. wszystko sie zgadza, ale nie skonczylem. zbyt stresujaca i trudna momentami dla mnie. ale moze znow sprobuje. Mam identycznie jak Wy. Gra cudowna i przez długi czas nie mogłem się oderwać ale w pewnym momencie zaczęło się duuzo backtrackingu i zaciąłem się na androidach. Ciagle mam z tylu głowy ten tytuł i myśle, ze jeszcze kiedyś do niego wrócę. Edytowane 2 stycznia 2022 przez izon Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 489 Opublikowano 2 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2022 W dniu 1.01.2022 o 01:13, Nemesis napisał: Wydali wersję na Switcha to jakiś upgrade mógłby wjechać. Może jakiś port ze Switcha na PS5 i XSX, skoro to najlepsza konsolowa wersja Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 2 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2022 12 godzin temu, izon napisał: Mam identycznie jak Wy. Gra cudowna i przez długi czas nie mogłem się oderwać ale w pewnym momencie zaczęło się duuzo backtrackingu i zaciąłem się na androidach. Ciagle mam z tylu głowy ten tytuł i myśle, ze jeszcze kiedyś do niego wróci Dajesz na easy i jedziesz z tematem. Po co się męczyć?! Czy to zmieni fabułę? Wnętrze statku? Nie będzie przeciwników? itd.? Spoiler A nie czekaj. No właśnie zmieni max Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 2 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2022 Nie zesraj się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 2 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2022 Cebulowemu hardKorowemu jednoplatformowemu mrocznemu pasażerowi chyba się gamepass skończył i nie ma w co grać, że taki niemiły. Easy boy! Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 2 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 stycznia 2022 Nie sil się na dowcipy, bo ci nie wychodzi. A cebulakiem to jestes ty, panie targowanie się o 2 zł i "jak najtaniej kupić gp". Zrozumiałeś w końcu instrukcję? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi