Skocz do zawartości

Alien Isolation

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj ukonczylem i smialo moge napisac, ze ani razu przy tej grze sie nie nudzilem! Dawno tez przy singlowym tytule tak mi sie rece nie pocily - zwlaszcza koncowka na hardzie mocno intensywna... :teehee:

W mojej ocenie mocne 8 z plusem!

Opublikowano

Dzisiaj ukonczylem i smialo moge napisac, ze ani razu przy tej grze sie nie nudzilem! Dawno tez przy singlowym tytule tak mi sie rece nie pocily - zwlaszcza koncowka na hardzie mocno intensywna... :teehee:

Jest co robić, po skończeniu gry?

Ogólnie jakis tryb dodatkowy jest?

Opublikowano

Napaliłem się na nowego Aliena, ale jedno mnie martwi. Poziom frustracji przez liche rozmieszczenie savepointów i częste ginięcie to jest poziom Demon/Dark Souls? W DS pograłem parę godzin i musiałem sprzedać. Gra świetna, bardzo ciekawa, ale dla mnie niegrywalna, bo wku.rw górował nad przyjemnością z grania.

Opublikowano (edytowane)

Jest pare trudniejszych momentow, ale raczej nie porownywalbym tego do DS. Wystarczy uzywac mapy i glowy, jak masz dluzszy fragment, to czasami warto sie do save pointu wrocic. Adi, jest jeszcze tryb przetrwania, gdzie chyba wcielasz sie w roznych bohaterow i masz misje do wykonania na czas do rankingu-np. znalezc karty zalogi i wydostac sie z lokacji.

Edytowane przez easye
Opublikowano (edytowane)

Jest co robić, po skończeniu gry?

Ogólnie jakis tryb dodatkowy jest?

Jest.

Dodatkowy tryb to puszczenie do żyda z wyprawą na pocztę.

Edytowane przez _Be_
Opublikowano

Hah, dobrze, że moja narzeczona chce wykorzystać Isolation do swojej magisterki, więc zakup nie ode mnie zależy.
Trzeba poczekać jednak, Mordor i  rozgrzebane FF X mają pierwszeństwo w singlowych grach.

No i kolejny powód, żeby powtórzyć sobie w najbliższym czasie Alieny, z 2 lata nie oglądałem już.

Opublikowano

easy a ten glowny zarzut jakoby czuc momentami ze rozgrywke wydluzono na sile? kurcze chce kupic ale caly czas sie zastanawiam nad mordorem plus evil wychodzi a nie chce spedzac kolejnych 70e na gre:)

Nawet przez chwile nie mialem takiego wrazenia, a gralem w ta gre non stop na L4. Jasne, wciaz musisz uwazac i sie skradac, co wiaze sie nieco z powtarzalnoscia tych samych czynnosci, ale scenariusz jest tak napisany, ze nie mozna sie przy nim  nudzic.

Opublikowano

Lepsze oświetlenie, tekstury, anitialiasing, ale tylko trochę. Dramatycznie to jest rok po premierze otrzymywać gry delikatnie lepsze od 8 letnich dinozaurów technologii konsolowej.

Dla mnie to dramat. Same kotlety odgrzewane. Kiedy mi szczęka opadnie? Na PS6?

Opublikowano

heh po 3 h grania 1 h w dlc i 2 h w kampanii

DLC do dupy. Tak nostaligczne ale na razie z dwóch dlc przeszedłem ten z prawie całą załogą nostromo i po prostu mocno takie se. Drugiego mi się nie chciało ruszać (ten z samą Ripley już po śmierci załogi nostromo)  i przeszedłem do kampanii.

Po 2 h jest fajnie. Klimat jest choć doszedłem do wkurzającego momentu z 3 kolesiami w wielkie sali. Noż ku.... nie wiem jak ich obejść bez zabijania :) . Gra mnie przez kilka śmierci z rzędu troszkę zmęczyła i wyłączyłem. Potem był mecz u znajomego i już dziś nie mam ochoty w to grać.

Mordor na razie o niebo lepszy :) . GRa ma klimat i dosyć ciekawą fabułę. Za to DLC to przereklamowane gnioty. Gdybym nie wykorzystał to na allegro więcej za całość mógłbym dać no ale mądry polak po szkodzie :)

Opublikowano

easy :D Zanim mi tu z hardem wyjdziesz to ten dodatek dlc na hardzie próbowałem i alien po prostu zawsze wiedział gdzie jestem. Noż ... nie mam cierpliwości do tego gram dla fabuły i klimatu a nie po to aby 15 minutowy fragment z cutscenką powtarzać 20 razy :)

Opublikowano

Pozniej bedzie latwiej, bo czujnik ruchu bedzie Ci wskazywal kierunek. Co do tego pomieszczenia:

Od razu jak wybiegna idziesz na prawo po schodach i do konca korytarza. Musisz udac sie na lewo do drzwi, z ktorych wszyscy wyszli. Na Hard byl tam jeszcze jeden koles na ktorgo trzeba uwazac. 

Mozna tez posluzyc sie komputerami serwisowymi, zeby przywolac ich drzwiekiem np w inna czesc korytarza/

Opublikowano

Pozniej bedzie latwiej, bo czujnik ruchu bedzie Ci wskazywal kierunek. Co do tego pomieszczenia:

Od razu jak wybiegna idziesz na prawo po schodach i do konca korytarza. Musisz udac sie na lewo do drzwi, z ktorych wszyscy wyszli. Na Hard byl tam jeszcze jeden koles na ktorgo trzeba uwazac.

Mozna tez posluzyc sie komputerami serwisowymi, zeby przywolac ich drzwiekiem np w inna czesc korytarza/

Można jeszcze prościej. Lecieć od razu w lewo po schodach i się ukryć we wnęce na przeciw. Jak ekipa przejdzie to już tylko zostaje szybko dość do tych drzwi z których wyszli.
Opublikowano

hehe dałem radę a potem była misja

w szpitalu

i po prostu miałem rage quita rano ale wróciłem po południu do misji i za 15 razem na poziomie easy! udało się. Teraz jestem w misji w której napuszczam na ludzi i androidy aliena :D Jest fajnie :P

Gra daje ogromną satysfakcje ale na pewno nie jest to rozrywka dla każdego.  Ja pograłem dziś 3 h pod rząd a to dużo jak na mnie. Bardzo fajna gra i polecam ludziom z samozaparciem.