Farmer 3 281 Opublikowano 8 stycznia 2014 Opublikowano 8 stycznia 2014 W styczniu dnia 20 roku 2014 na Discovery Channel startuje mini-seria "Klondike" prosto od Ridley'a Scott'a. Jak sam tytuł wskazuje będzie to opowieść o przetrwaniu, bezprawiu i złocie. Zajrzymy m.in. do Dawson City, które w okresie wielkiej gorączki złota stało się jednym z najdzikszych miast Jukonu. Oczywiście nie ma co liczyć na poziom chociażby "Deadwood" ale jest potencjał. Na pewno warto się zainteresować tytułem zwłaszcza jeśli kogoś jara myśl o złotym kruszcu. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FVlPXVczArg Wśród aktorów zobaczymy m.in. Richard Madden, Augustus Prew, Tim Roth, Abbie Cornish, Chris Cooper i Sam Shepard To jest Shepard: Cytuj
Hubert249 4 285 Opublikowano 10 stycznia 2014 Opublikowano 10 stycznia 2014 to tu sie Stark odrodził wyczekuje! Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 11 stycznia 2014 Opublikowano 11 stycznia 2014 nazwisko scott w ostatnich latach mocno się zdewaluowało więc jestem nastawiony neutralnie do tej mini-serii Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 27 lutego 2014 Autor Opublikowano 27 lutego 2014 (edytowane) Ja jestem na razie po dwóch całych epizodach ( Discovery wyświetla 6 części po 40 min. bo normalnie epki mają tak po 1 godzinie i 35 min). Jest całkiem dobrze choć mam dziwne wrażenie jakby postacie były robione pod Deadwood. Belinda wydaje się być taką Almą Garett, a Soapy Smith wydaje się być mocno podobny do E.B. Farnuma choć nieco bardziej cwany. Ale to tylko moje odczucie. Najlepiej wypadają Roth i Shepard. Brakuje mi jakiegoś survivalu. Przeprawa przez przełęcz Chilkoot (słynna "pielgrzymka" ludzi) i dalej podróż przez zdradliwe wody Jukonu choć fajnie nakręcone to jak dla mnie trochę za krótkie. W końcu w tamtym miejscu zginąć można było od 3 rzeczy: zarazy, przyrody i kulki w plecy. Samo Dawson City ładnie i solidnie odwzorowane. Kopalnie również. Muzyka i krajobrazy są chyba najlepszymi elementami serialu. Trup ściele się gęsto, a wszystko i tak pochłania błoto i gorączka (nie tylko złota ). Wątków jest chyba trochę za dużo jak na 3 epizody. Brakuje czasu na rozwinięcie. Tajemniczy morderca wrzuca ciary swoją anonimowością. Ogólnie czekam na ostatni odcinek. Edytowane 27 lutego 2014 przez Farmer. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi