blantman 5 780 Opublikowano 9 stycznia 2014 Opublikowano 9 stycznia 2014 Gra wychodzi 14 stycznia. Opinie dziennikarzy przed premierą bardzo pozytywne. Ludzie odpowiedzialni za grę to ludzie którzy odeszli z Bioware. Dla mnie to świetnie wygląda i brzmi a do tego podobno ma całkiem ciekawą fabułę jeżeli wierzyć temu artykułowi. http://polygamia.pl/Polygamia/1,107163,15154298,Gralem_w_The_Banner_Saga___niewesola_opowiesc_wymagajaca.html?bo=1 Przed premierą można zdobyć grę taniej i z dodatkami (czyli norma w dzisiejszych czasach ). Ktoś oprócz mnie będzie grać w grę ? W tym miesiącu za dużo dobrych gier nie ma i myślę że banner saga się wyróżnia. Kreskówkowa grafika, ciekawy świat, system walki z hirołsów i świetna ścieżka dźwiękowa. Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 9 stycznia 2014 Opublikowano 9 stycznia 2014 Wygląda ciekawie, ale nie za 20€. Zobaczę jakie zbierze recenzje i spokojnie poczekam na przecenę na Steamie. Cytuj
hay 17 Opublikowano 9 stycznia 2014 Opublikowano 9 stycznia 2014 Darmowe BS: Factions mi się srednio podobało, mimo że rysunki całkiem przyjemne. Tak to wolę Card Huntera Cytuj
django 549 Opublikowano 9 stycznia 2014 Opublikowano 9 stycznia 2014 Wiadomo kiedy beda rozsylac klucze dla backerow? Jakos nie sledzilem tego ostatnio. Factions mial troche problemow glownie z grindem i mozolnoscia zdobywania czegokolwiek nowego, ale system walki byl fantastyczny. Mam nadzieje, ze nie skiepszcza fabuly i moze byc mala perelka. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 9 stycznia 2014 Autor Opublikowano 9 stycznia 2014 ja już zakupiłem i właśnie dla fabuły chce w o zagrać Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 14 stycznia 2014 Autor Opublikowano 14 stycznia 2014 (edytowane) Po 4 h grania moja wstępna opinia : Gra jest GENIALNA. Świetna historia i czujesz że każda decyzja ma jakiejś znaczenie a uwierzcie mi nie są to proste decyzje. Grafika mi się podoba wszystko ręcznie rysowane i klimatyczne. Muzyka świetna, głosy w stawkach bardzo dobrze dobrane. Świetne postacie które da się polubić lub znienawidzić. Polecam w tamtym roku tylko 2 gry mnie tak wciągnęły że zapomniałem o świecie. Gdyby nie potrzeba wstania rano to bym grał dalej Fire Emblem, Pokemon, Braverly Default, Ni no Kuni, Shadowrun Returns, Tales of Graces, The incredible advetures of van helsing. Persona 4 Golden - to gry RPG (rpg strategiczne albo action rpg) z tamtego roku w które grałem. Wszystkie one miały jakieś ciekawe i fajne rozwiązania mechaniczne a niektóre miały też w sumie spoko historie. The Banner Saga historią i imersją bije wszystkie na głowę. Wreszcie porządna dorosła opowieść (Persona była blisko ale za dużo słodkości w niej jednak było ). Kto się jeszcze zastanawia niech kupuje warto wesprzeć autorów aby robili kontynuacje. Jak skończę napiszę jeszcze coś Edytowane 15 stycznia 2014 przez blantman 3 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 16 stycznia 2014 Autor Opublikowano 16 stycznia 2014 Przepraszam za post pod postem ale nikt inny nie komentuje a obiecałem dać znać jak skończę. Gra jest GENIALNA i podtrzymuje to co napisałem. Jest to smutna gorzka opowieść i koniec jest.... heh bez spoilerów Gra poprzez klimat, muzykę czy piękną grafikę daje graczowi możliwość przeżycie legendy z dawnych zapomnianych czasów. Inaczej tego określić nie sposób poprzez całą grę czułem się jak w jakiejś baśni czy legendzie. Nie jest to baśń dla dzieci i znajomość DOBRA angielskiego mocno wskazana. The Banner Saga nie wybacza błędów. Naprawdę każda decyzja ma znaczenie a niekiedy mamy wybór pomiędzy decyzją złą , gorszą i najgorszą. Gra starcza na jakieś 11-13 h. Ja na steamie mam 14 h ale to dlatego że 2 czy 3 razy musiałem ge wyłączyć bo się wkurzyłem na moje własne decyzje i ich konsekwencje. Na prawdę ta gra dostarcza prawdziwych emocji. Nie grałem w lepszą grę od dawna a jeżeli chodzi o historię i wczucie się w opowieść to chyba tylko 3 gry w moim życiu bardziej mną zawładnęły. POLECAM. Naprawdę gra warta każdych pieniędzy a na allegro można było i może nadal można wyhaczyć ją za 49 zł. Czekam na następną część 4 Cytuj
Wielki K 94 Opublikowano 13 lutego 2014 Opublikowano 13 lutego 2014 Oj, twoje wrażenia tylko mnie utwierdzają w przekonaniu, że najwyższy czas się zabrać za TBS Trochę się wzbraniałem, bo na rzadko gram na komputerze, a jeśli już to tylko w point & clicki, ale od kiedy w ogóle dowiedziałem się o tej grze, czuję się na nią coraz bardziej napalony. Jakby było mało, że to taktyczny erpeg, a takich dziś niestety jak na lekarstwo, to oryginalny, nordycki setting i sprawdzona ekipa (to przecież goście z Bioware) też robią swoje. No i jestem świeżo po ograniu The Last of Us, w porównaniu z którym absolutnie każda szeroko rozumiana gra akcji wypadłaby słabiutko, więc coś zupełnie odmiennego powinno zdać egzamin Pogram, to skrobnę coś o swoich odczuciach. 1 Cytuj
Blue 245 Opublikowano 15 lutego 2014 Opublikowano 15 lutego 2014 Ahh, smutek odczuwam. Mam tak, kiedy kończy się jakaś wyjątkowa przygoda - The Banner Saga rzeczywiście nią jest. Turowe RPG, które urzeka grafiką czy opowieść, która urzeka skandynawskim, surowym klimatem? Większość fabuły się czyta, więc dobrze opanowany angielski jest potrzebny, by w pełni docenić fabułę. Polecam, gra warta wydanych na nią pieniędzy. Tylko smutno wam się zrobi po przejściu. 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 16 lutego 2014 Autor Opublikowano 16 lutego 2014 Banner Saga jest jak dobra książka. Czytasz i czytasz nie patrząc na czas a po zakończeniu lektury nie za bardzo wiesz co ze sobą zrobić. A samo banner saga jeżeli miałbym z jakąś książką porównywać to chyba gra o tron. To jedyna książka równie dołująca ale przy tym cholernie ciekawa Cytuj
Blue 245 Opublikowano 16 lutego 2014 Opublikowano 16 lutego 2014 Jak tam wam poszła przygoda? Co wybraliście w najważniejszych momentach? Do drużyny przyjąłem zarówno Onefa jak i Ekkila (tego wariata). Onef pod koniec przygody zdradził i zabił mi Egila. (mieczem poranił też Odleif - myślałem, że po niej bo nie było jej w rosterze zaraz po tym, co spowodowało moją wściekłość. Na szczęście jakoś się wylizała. Na ostatecznego łucznika wybrałem Allete, która dzielnie wywiązała się z zadania. Póżniej, Bellower chwycił ją i zmiażdżył jak szmacianą lalkę. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 16 lutego 2014 Autor Opublikowano 16 lutego 2014 Ja nie poświęciłem córki tylko sam strzeliłem z łuku. Oczywiście bohater zginął. Też do drużyny przyjąłem obu i sytuacja u mnie identyczna. Egil zginął. Poza tym zginął też ten ochroniarz starego Varla. Zginął w głupi sposób kiedy próbował ratować wózek ze złotem. Cytuj
Blue 245 Opublikowano 16 lutego 2014 Opublikowano 16 lutego 2014 Ja kazałem mu puścić ten wózek i przeżył. I dobrze, bo to ogromny koksu na 5 poziomie Później też tłumaczy, jak bardzo kocha swój miecz. Cytuj
Wielki K 94 Opublikowano 17 lutego 2014 Opublikowano 17 lutego 2014 Mnie oczywiście zgubiła pazerność- próbowałem uratować wózek z zasobami, przez co poleciał w przepaść razem z uwieszonym do niego varlem :confused: Onefa wziąłem do klanu i co zabawne, w rozmowie na minutę przed tym, jak wsadził Rookowi miecz między żebra, przyznałem mu rację w jego podejrzeniach i pomyślałem, że dobrze mieć takiego typka w drużynie. W ostatniej walce już nie cudowałem i trzymałem Alette jak najdalej od Bellowera A sama gra to rzeczywiście jeden z ciekawszych tytułów ostatnich miesięcy. Surowe, niby- skandynawskie realia kupiły mnie od razu, ręcznie rysowana grafika świetnie podbija klimacik. Muzyki mogłoby być zdecydowanie więcej, voice actingu też, choć w sumie szybko przyzwyczaiłem się do jego braku, aż przypominają się stare RPGi w których też większość zabawy polegała na czytaniu. Sama walka w porównaniu do klasyków gatunku biedniutka, nie ma kombinowania z bronią, umiejętnościami czy terenem czy choćby zróżnicowania przeciwników i samych potyczek. Szczególnej tragedii z tym nie ma, bo można się bardziej skoncentrować na podróży swojej karawany i wyborach, w większości złych albo bardzo złych. Na pewno będę chciał ograć kolejne części. 1 Cytuj
decoyed 707 Opublikowano 15 lipca 2014 Opublikowano 15 lipca 2014 Na koniec lipca gra trafi do sklepow w wersji pudelkowej w cenie 60zl. Koncowka miesiaca zapowiada sie znakomicie: The Banner Saga i nowe Divinity w box'ie. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 19 kwietnia 2016 Autor Opublikowano 19 kwietnia 2016 Nowa część ma właśnie premierę. Ja kupie w maju po dark souls 3 ale recenzje ma bardzo dobre. Więcej tego samego goty klimatu. Jak ktoś już zagra czekam na wrażenia Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 19 kwietnia 2016 Opublikowano 19 kwietnia 2016 Kupiłem pudełko za 20zł w kigu przy okazji zamawiania DS3. Priorytety obecnie są inne, ale potem chcę więcej ograć tego typu rzeczy, więc miło wiedzieć, że tego dziełka(na razie wypowiadam się jedynie w kwestii grafiki) będzie więcej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi