Zarathustra 616 Opublikowano 14 lipca 2014 Opublikowano 14 lipca 2014 Stardust Crusaders jest ekranizowane jeszcze wierniej, niż dwie poprzednie części. Ma być około 50~52 odcinki. Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 14 lipca 2014 Opublikowano 14 lipca 2014 Czytałem mange,oglądałem anime i nie wydaje mi się,że coś ważnego było pominięte w 2 pierwszych ekranizacjach.Jedynie niektóre mało istotne rzeczy były skracane.Trochę nudne do tej pory to stardust crusaders.Wlecze się akcja niemiłosiernie w przeciwieństwie do Batlle Tendency,które jest moim ulubionym arciem z całej mangi i ma najfajniejszego bohatera. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 14 lipca 2014 Autor Opublikowano 14 lipca 2014 to prawda że akcja sie wklecze, ale mi to przeszkadza głównie dlatego że trzeba czekac na odcinki caly tydzień, chętnie bym zrobił sobie maraton i pooglądał z 10 na raz, wtedy raczej nie było by problemów z długą akcją. ale oglądam na bierząco bo jakoś nie mam siły żeby odczekać pare miesiecy, za bardzo kusi Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 15 lipca 2014 Opublikowano 15 lipca 2014 3 czy 4 rozdziały na odcinek to dobre tempo, już nie przesadzajmy. Mamy w anime monster of the week, w mandze to było monster of the month Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 15 lipca 2014 Autor Opublikowano 15 lipca 2014 ja też nie chce zbytnio marudzić, ale pamiętam że mange czytałem jak oszalały, setki stron dziennie i nie mogłem sie oderwać, a tutaj trzeba czekać troche żałuje że nie dostałem zaniku pamięci, bo chętnie bym sobie "przypomniał" o jojo za pół roku żeby zrobić sobie maraton xD ciekaw jestem jak będzie wyglądał odcinek "hazardowy" z d'arbym, bo to był jeden z moich ulubionych w tym starym anime (przypominam 3 sezonu mangi nie czytałem, teraz jestem na 6 sezonie w mandze) Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 17 lipca 2014 Autor Opublikowano 17 lipca 2014 btw tak sobie oglądam ten 3 sezon jojo, i kurde, naprawde to robi, zwłaszcza że rozpoznaje konkretne wypowiedzi postaci jakie słyszałem 15 lat temu grając w bijatyke jojo na PSX kurde serio rozpoznaje wypowiedzi postaci z gry w czasie walki, które padają teraz gdy oglądam anime, dobre to jest (zwłąszcza że po przejściu super story mode można było dblokować menu w którym dało sie słuchać muzyczek i wszystkich wypowiedzi psotaci. pamiętam że w super story mode miałem nabite 99.5%, brakowało mi zaledwie 2-3 walk zrobionych na 100% do pełnej punktacji (żeby zrobić walke na 100% trzeba było wygrać w bardzo krótkim czasie, używając super combosów i nie tracąc życia, i tak każdą walkę nawet te z samego końca, i prawie wszystkie zrobiłem na rangę SSS jak ktoś jakimś cudem grał w jojo na psc to tu zapodaje 2 piosenki zmiksowane z dzwięków postaci z tej gry Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 5 września 2014 Autor Opublikowano 5 września 2014 ktoś ogląda jeszcze 3 serie nowego anime? jak by co to tu są odcinki http://www.animefave.net/jojos-bizarre-adventure-stardust-crusaders/ seria powoli zbliża się do "początku finału" - trzeba przyznać że zbliża się bardzo wolno bo dosyć dokładnie odzwierciedla magnę, a niestety trzeba czekać tydzień na każdy odcinek gdy w przypadku mangi można czytać pare godzin pod rząd i nadrabiać duże ilości w jeden wieczór ja oglądam na bierząco, a zarazem pare dni temu wznowiłem czytanie 6 serii mangi, i kurde fajne to jest. mimo że jest pewien schemat, ale jest to ciekawy schemat. gdy zwykle anime ma schemat na zasadzie "dobrzy spotykają złego i go pokonują" albo "dobry walczy ze złym i w końcu zdobywa resztki sił i go pokonuje" (fizycznie) - takie schematy mogą znudzić, ale w jojo schemat jest ciekawszy i w wielkim uproszczeniu można określić go jako "dobry spotyka kolejnego złego i konfrontuje się z nim (niekoniecznie fizycznie) i następuje masa wydarzeń gdzie jeden drugiego próbuje przechytrzyć i co chwile są zwroty akcji gdzie jeden lub drugi nagle wychodzi z beznadziejnej sytuacji" - no nadal jest schematyczne, ale ciekawie się ogląda, ponieważ wrogowie są zróżnicowani, a zwroty akcji trzymają w napięciu i często są zaskakujące i szczwane Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 20 września 2014 Opublikowano 20 września 2014 Leci do mnie cały sezon, czekałem na ten moment, my body is ready. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 20 września 2014 Opublikowano 20 września 2014 dobra yano bo zielony jestem w temacie. od jakiej serii mam zaczynać? Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 20 września 2014 Opublikowano 20 września 2014 (edytowane) Chciałem linki wysłać ale jak zawsze masz za(pipi)ana skrzynke. Najpierw seria z 2012 roku, 26 odcinków, potem Stardust Crusaders http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_JoJo%27s_Bizarre_Adventure_episodes Edytowane 20 września 2014 przez Guernica Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 20 września 2014 Opublikowano 20 września 2014 Teraz jest chyba przerwa w stardust crusaders do następnego roku Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 20 września 2014 Opublikowano 20 września 2014 Skonczylo sie juz przeciez. Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 20 września 2014 Opublikowano 20 września 2014 No skończyła się połowa tydzień temu,a druga część stardust ma być chyba od stycznia. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 20 września 2014 Opublikowano 20 września 2014 (edytowane) Czytać mangę kietwy. Tak jak Soban napisał, wznowienie emisji od stycznia. Sporo fillera w tych ostatnich dwóch odcinkach było. Edytowane 20 września 2014 przez Zarathustra Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 20 września 2014 Opublikowano 20 września 2014 Kiedyś chciałem pierwszy chapter przeczytać, ale rysunki są okropne. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 20 września 2014 Opublikowano 20 września 2014 Rysunki jak na tamte czasy z początków mangi były zrzynką z Hokuto no Ken. Okropne bazgroły to są w Shingeki no Kyojin. Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 20 września 2014 Opublikowano 20 września 2014 Mange czytałem do części 4,która jest tak beznadziejna,że dałem sobie spokój. Milion postaci nie wnoszących nic do głównej fabuły,której w zasadzie też nie ma przez większość czasu.Battle Tendency było moim zdaniem najlepsze,bo miało skondensowaną akcję i najlepszego Jojo. Cytuj
Ader 383 Opublikowano 20 września 2014 Opublikowano 20 września 2014 Stardust imo ssie,poprzednie części zdecydowanie bardziej mi podeszły. 1 Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 23 września 2014 Opublikowano 23 września 2014 (edytowane) Jak świetnie sie to oglada, dobrze ze anime powstało. Edytowane 23 września 2014 przez Guernica Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 2 października 2014 Autor Opublikowano 2 października 2014 (edytowane) kurna jojo mocno testuje moją cierpliwość, wkręciłem się mocno w to nowe anime i oglądałem co tydzień nie mogąc się doczekać kolejnego odcinka, i gdy akurat zbliżały się fajne odcinki to okazało się że trzeba na nie czekać kilka miesięcy.. FFFUUUUUU w miedzy czasie czytałem mange i już jestem na 7 serii "steel ball run" której przeczytałem ok 60% ale nie moge przeboleć tej przerwy w anime, akurat jak "zaraz" miał być odcinek z hazardem Edytowane 2 października 2014 przez Yano Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 2 października 2014 Opublikowano 2 października 2014 Co arc sie zmieniaja moce? Na dobra sprawe olali wszystko co bylo wczesniej i z dupy wyszly te standy. Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 2 października 2014 Opublikowano 2 października 2014 Te standy są od 3 serii chyba,aż do teraz,czyli 8. Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 2 października 2014 Opublikowano 2 października 2014 Z pokemonami troche mi sie to kojarzy. Pierwszy sezon lepszy, ale nadal dobrze sie oglada. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 2 października 2014 Autor Opublikowano 2 października 2014 Co arc sie zmieniaja moce? Na dobra sprawe olali wszystko co bylo wczesniej i z dupy wyszly te standy. no nie do końca, niby rzeczywiście w 3 serii pojawiły się standy, ale potem przez całą mange już są i są głównym elementem jojo. 2 pierwsze serie rzeczywiście ich nie posiadały, ale wydaje mi się że poprostu autor najpierw planował troche co innego, aż nagle wprowadził standy które się zadomowiły do końca jednak np josheph joestar który był głónym bohaterem 2 serii pojawia się też później (zwłaszcza w 3 serii) i oprócz standu używa też mocy ripple (hamon) , więc jednak jest jakieś powiązanie Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 5 października 2014 Opublikowano 5 października 2014 (edytowane) Jestem w połowie, nie wiem jak to pozniej wyglada, ale na chwile obecna podoba mi sie to, ze kazdy z ekipy ma swoje 5 minut i nikt nie jest bezuzyteczny. Nie liczy sie sila tylko spryt. Pytanie jeszcze, rozumie że z Dio nie skoncza w tym sezonie? Trzeba czekac do przyszlego roku? Prosze o odpowiedz tak/nie. Edytowane 5 października 2014 przez Guernica Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi