ornit 2 993 Opublikowano 15 maja 2015 Opublikowano 15 maja 2015 Później mamy syna Josepha, syna Dio, córkę Jotaro i Josuke z Jojoliona ale nie wiem kim on jest. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 16 maja 2015 Autor Opublikowano 16 maja 2015 (edytowane) nadal są powiązania rodzinne ale już dosyć pogmatwane o ile najpierw mamy jhonatana i josepha joestara to potem tak jak wiesz 3 część to kujo jotaro - wnuk josepha jostara, kóry też występuje jako dziadek (w sensie joseph występuje w 3 sezonie jako starsza osoba a w drugim jako młody facet) w 4 sezonie mamy Josuke Higashikata - który jest nieślubnym synem josepha - mimo że jest młodszy od jotaro to jest jego wujkiem, ale w tym sezonie pojawia się tez jotaro i przelotnie joseph w 5 sezonie mamy syna dio - jednak nie przejawia on wiele podobieństw ze swoim ojcem, jest głównym bohaterem a nie anty bohaterem w 6 sezonie mamy córke jotaro - on był zawsze nieobecny, był kiemskim ojcem, matka jest raczej nie znana. w mandze jotaro sie pojawia ale jego córka ma sporo pretensji że nigdy go nie było w domu w 7 sezonie mamy alternetywną rzeczywistość, kompletne pomieszanie jhonny joestar - jest synem goeorga, który w pierwotnej rzeczywistości był chyba ojcem josepha gyro zeppelli - jest synem giorgio zeppelli akurat część 7 dzieje się w kompletnie innych realiach. o ile wszystkie inne częsci zaczynały się w latach ok 1900 i pokazywały losy rodziny aż do wsółczesnych czasów to 7 sezon pokazuje alterneatywną rzeczywistość i klimaty kowbojskiej ameryki - a głowni bohatoerowie mają naziązania do innych bohaterów (rodzina joestar, rodzina zeppelli, a nawet rodzina brando), ale są to odmienne postacie 8 sezonu nie czytałem więc sie nie wypowiem ale na podstawie wiki - główny bohater jest adoptowanym synem w rodzinie z 4 sezonu. czyli niby adoptowanym bratem bohatera 4 sezonu (jego matka była wspomniana przelotnie) Edytowane 16 maja 2015 przez Yano 1 Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 18 maja 2015 Opublikowano 18 maja 2015 a jak wierne jest anime? Duzo pozmieniali? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 18 maja 2015 Autor Opublikowano 18 maja 2015 to nowe anime ejst bardzo wierne, czasem nawet ujęcia w anime są identyczne z kadrami w mandze Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 19 maja 2015 Opublikowano 19 maja 2015 Tak z nudów sobie poczytałem historie wszystkich postaci i troche sie w(pipi)ilem. Wszyscy oprócz dziadka i wnuczka mają Date of Death January 16, 1988, dobra ekipa była, szkoda, tak samo zalowalem Caesara Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 24 maja 2015 Opublikowano 24 maja 2015 Wiem. Została już tylko walka z Dio, poczekam az wyjda te ostatnie odcinki i zrobie maraton. Swietna walka z tym Vanilla Ice. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 24 maja 2015 Opublikowano 24 maja 2015 Ja sobie zrobiłem przerwę i tylko do walki zwierzaków obejrzałem. Pamiętam z mangi, że teraz właśnie pod koniec powinny być najlepsze akcje. Oby zostawili więcej budżetu na te finałowe odcinki, żeby animacja rwała suty. Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 14 czerwca 2015 Opublikowano 14 czerwca 2015 Oglada ktos? Ostatnie trzy odcinki nazywaja sie Dio's World, zastanawiam sie czy w tych trzech rozstrzyga się walka? Został jeden odcinek, ale nie chce mi się już czekać ;p Cytuj
ornit 2 993 Opublikowano 14 czerwca 2015 Opublikowano 14 czerwca 2015 Tak, to będzie koniec. Osobiscie nie oglądam. Wszystko pamiętam z mangi aż za dobrze a znając wszystkie shockery tylko psułbym sobie zabawę bo ta seria patentami stoi. Mam nadzieję, że nakręcą częsć czwartą. Cytuj
20inchDT 3 362 Opublikowano 14 czerwca 2015 Opublikowano 14 czerwca 2015 Czyli za tydzień finał? Kiedy można się spodziewać czwartej części? Muszę podziękować Yano, bo dzięki temu tematowi dowiedziałem się o istnieniu tego anime. O ile part 1 ssał niemiłosiernie i miałem ochotę nie wracać do tego więcej, tak drugi ze znacznie ciekawszym bohaterem i interesującymi walkami pochłonął mnie totalnie. Part trzeci taki sobie, czuję jakbym oglądał pokemony. Mam nadzieje, że " Ze Wordo" zdechnie w końcu i nie wróci więcej. Jak dla mnie 2>3>1. Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 14 czerwca 2015 Opublikowano 14 czerwca 2015 Spoko finał, tylko już nikt nie przebije mocy Dio, bo jak? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 14 czerwca 2015 Autor Opublikowano 14 czerwca 2015 (edytowane) zapowiada sie ze za tydzień rzeczywiście ostatni odcinek, chyba że jeszcze robziją to na 2 odcinki i ostatni będzie głównie już spokojnym pożegnaniem itp tylko już nikt nie przebije mocy Dio, bo jak? hahaha serio pytasz? nawet sobie nie wyobrażasz jak mega dokoksowane standy będą potem, nawet zwykli wrogowie będą prawie niepokonani, a bossowie kolejnych serii to dosłownie kosmos nie bede spoilerował ale moc dio to mały pikuś w porównaniu z tym co bedzie potem (chociaz bardzo lubie dio), powiem tylko że potem będą przeciwnicy co mają po kilka standów jedocześnie i każdy przewyższa mocą stand the world Edytowane 14 czerwca 2015 przez Yano Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 15 czerwca 2015 Opublikowano 15 czerwca 2015 Jeden odcinek został. Daj w spoilerze przykład standa, bez nazwiska uzytkownika który przebija zatrzymanie (pipi)ego czasu! Gdyby nie to ze Dio nie miał jeszcze pełnej kontroli nad ciałem, to by pewnie wygrał Szkoda że hamon odejdzie w zapomnienie razem z Josephem, pokazał ze mozna to ze standem polaczyc. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 15 czerwca 2015 Autor Opublikowano 15 czerwca 2015 (edytowane) moge podać nawet kilka (bez imion, serii, ani użytkowników) jednak mimo braku imion czy serii nie wiem czy chcesz znać te moce, dla niektórych już samo to jest spoilerem, więc czytaj tylko jeśli nie masz spiny o takie rzeczy - jeśli wolisz coś oglądać z całkowitą niewiedzą to lepiej jednak nie czytaj - spowodowanie że ofiara traci pamięć i pamięta tylko 3 ostatnie detale, jesli "dowie" sie czekogolwiek nowego to zapomina poprzednią rzecz, tak że w kółko pamięta tylko 3 najowsze dorobne sytuacje - wycinanie czasu tak jak by ostatnie chwile nie miały miejsca (np atak przeciwnika nie miał miejsca) - resetowanie całej rzeczywistości do momentu sprzed walki, łącznie z kasacją pamięci wszystkich (oprócz stand usera) co do ostatnich wydarzeń - zdolność ożywienia wszystkich postaci fikcyjnych na świecie - wszelkie filmy, komisky, książki itp - przyspieszanie czasu na całym świecie w nieskończoność (tylko user standu ogarnia sytuacje, dla calego świata w ciągu minuty mija 100 lat) i dodam że w większosci przypadków te moce to nie są jedyne zdolności tych ludzi, mają jednoczesnie różne inne też bardzo mocne moce a co do walki z dio to jego najwieksza moc okazala sie nieskuteczna przeciw jotaro ktorego stand byl prawie identyczny i potrafil sie poruszać w zatrzymanym czasie, reszta ich mocy teaz byla bardzo wyrownana wiec dio nie mial prawie żadnej przewagi dlatego probowal uzywac sztuczek z nożami itp Edytowane 15 czerwca 2015 przez Yano Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 15 czerwca 2015 Opublikowano 15 czerwca 2015 To moce takie troche z dupy, no ale kazda pewnie ma sensowna kontre. Co do Dio na początku zatrzymywał czas na sekunde, po tych chyba 45 dniach 5 sekund, mozna zakladac ze gdyby mial wiecej czasu na przystosowanie sie do ciała, to jeszcze dluzej by mogl to robic. No a Jotaro mógł 1-2 sekundy podczas tego zatrzymana wykorzystać Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 15 czerwca 2015 Autor Opublikowano 15 czerwca 2015 żeby skontrowac niektóre z tych mocy to musieli wytrzanąć jakieś niesamowite dziwne akcje a i nie wszystko bylo możliwe co do dio on przecież to ciało ma od 100 lat wiec to raczej nie kwestia przyzwyczajenia ale zarazem to pokazuje że jotaro był od niego poprostu silniejszy - skoro on po miesiącach ćwiczeń doszedł do 5sekund a jotaro w czasie jednej walki nadrobił to wszystko to pokazuje że jego moc, spryt i zdolność pystosowania były nawet większe od dio Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 19 czerwca 2015 Autor Opublikowano 19 czerwca 2015 no i skończyło sie... kurde smuteczek.. ciekawe czy zrobią 4 "sezon", przyznam że chętnie bym zobaczył, bo o ile lubie 3 sezon to znałem go na wylot od dawna. chociaz 4 czytałem mange to chetnie bym zobaczyl w postaci anime. ale jeśli zrobią to zapewne trzeba czekać z pół roku albo i więcej. tak czy siak jesli ktoś sledzi newsy anime i wyłapie informacje o 4 sezonie to bardzo prosze dajcie znać tutaj, bo osobiście niespecjalnie śledze anime-newsy więc moge przegapić yare yare daze... Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 19 czerwca 2015 Opublikowano 19 czerwca 2015 Pewnie będzie tak samo jak z Battle Tendency, gdzie informację o kontynuacji wrzucono na ostatni vol wydania Blu-ray. Ostatni volume Stardust Crusaders na BD wyjdzie w Japonii 30 września. Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 20 czerwca 2015 Opublikowano 20 czerwca 2015 Kolejne arci juz nie beda takie fajne, z tego co Yano opisywał to jakieś moce z dupy, po kilka standów na głowe i rodzina piąta woda po kisielu. W sierpniu wychodzi trzeci tom mangi to sobie zamówiek zestaw. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 20 czerwca 2015 Autor Opublikowano 20 czerwca 2015 jeśli chodzi o stadny i moce to bedzie troche dziwactw (ale wcześniej tez przecież były) ale mi tam sie podobały kolejne sezony i czekam na nie, Cytuj
Shen 9 695 Opublikowano 20 czerwca 2015 Opublikowano 20 czerwca 2015 Jotaro bedzie cos jeszcze walczyl pozniej czy bedzie tylko wspominany? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 20 czerwca 2015 Autor Opublikowano 20 czerwca 2015 (edytowane) W 4 sezonie jest go sporo i walczy ale nie jest glownym bohaterem tylko sidekickiem. Głównym bohaterem jest wujek jotaro mimo ze jest od niego młodszy:p potem w 6 sezonie sie pojawia jako ojciec glownej bohaterki. Jednak nie ma go dużo Edytowane 20 czerwca 2015 przez Yano 1 Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 24 października 2015 Opublikowano 24 października 2015 Zapadła decyzja o adaptacji części czwartej, więcej szczegółów na razie brak. 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi