Bansai 11 198 Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Ale mi nie chodzi o to ze wysyla pomagierow przez wiekszosc mangi, tylko o to ze kozaczy w trakcie walki, a jak traci przewage to mu peka dupa i zaczyna zachowywac sie jak pizda. A w pierwszym sezonie prawie sie rozplakal jak... mu pierwszy JoJo manto spuscil, w odwecie meski Dio musial psa spalic zeby sie lepiej poczuc bo wiedzial ze z jojo sobie nie poradzi. (pipi)any przegryw. xD Typowy antagonista, wyroznia sie tylko tym ze mu mocno psycha siada jak zaczyna przegrywac i krzyczy DZA ŁORDOOOOO. Kwiik. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 29 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 w pierwszym sezonie pierwszy raz została urażona jego duma, dlatego tak zareagował, chociaż już wiem czemu go nie lubisz (pies) co do 3 sezonu co masz na myśli mowiąc o pękającej (pipi)e i (nene)ie? że jest ostrożny gdy widzi że jotaro coś kombinuje? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Masz tego przegrywa w avatarze przeciez, nie bede rzucal grochem o sciane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 29 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 dobra zmieniłem avka, wal śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 (edytowane) Dopiero teraz wróciłem i chcąc odpalić jakiś gejmplej na yt, zostałem obrzucony klipami z nowego epa, z tytułami eksponującymi najważniejsze rzeczy :I Dopiero go zamierzam obejrzeć, warto dodać. Edit: Obejrzałem. Edytowane 1 Października 2016 przez gkihdghdhj Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 (edytowane) Jak mniemam brak aktywności w temacie wynika z tego, że zarąbistość ostatnich odcinków uniemożliwia pełne sformułowanie opinii, mając do dyspozycji jedynie klawiaturę i zestaw emotek. Bo co się we wczorajszym działo Edytowane 26 Listopada 2016 przez gkihdghdhj Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Kira Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Nie lezy mi ta seria tak jak poprzednie zatrzymalem sie gdzies na 13 epie Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Nosz ja yebie, Okuyasu ma tak przekokszonego standa, mógłby każdego załatwić na 2 hity, jeden na przyciągnięcie, drugi na dematerializację, no i co? Ja pierniczę, w żadnej części nie miałem takiego wrażenia tłumienia jakiejś postaci przez autora. Jeszcze dwa odcinki, mimo powyższego- czekam! Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 spokojnie w innej części był tak przkoksowany stand że w połowie postać powiedziała "sory ale ide do domu" XD i dalej jej juz nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 (edytowane) no dobra dziś przedostatni odcinek, za tydzień finał ja wiem Bansai że jeszcze nie oglądałeś bo czekasz by zrobić maraton, ale jak już zrobisz to wróćmy do tematu co do fajnych i niefajnych "złoczyńców" w jojo w razie potrzeby zrobie ci tabelke w excelu dlaczego sie mylisz xD Edytowane 16 Grudnia 2016 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 no i koniec sezonu, dobrze było, polecam Bansai siadaj do maratonu Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Oglądnąłem wczoraj, zarąbisty, prawdziwie "Bizarre". Nie gustuję w takich luźnych tematach, że gówniaki, szkoła i ich problemy, ale w połączeniu z geniuszem Arakiego było bardzo porządnie, IMO poziom poprzednich, chociaż mi poważniejsze klimaty poprzedników bardziej leżały. Pochwalę się kolekcją, w miarę na bieżąco obecnie jestem, następna partia pewnie za parę miesięcy, gdy wyjdą przynajmniej dwa kolejne tomiki: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 nono niezła kolekcja, pokażesz fotke jak to wygląda w środku? jakąś przypadkową strone może byc Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 (edytowane) Nie wiem, czy można tak walnąć fotki na publiczne forum, więc masz w PW. Ogółem papier jest umiarkowanie solidny, widziałem grubsze i bielsze, ale w książkach, nie w mangach(w dotyku wydaje się solidniejszy niż na przykład JPFowe One Piece), są pojedyncze strony w pełnym kolorze, trochę więcej w odcieniach np. pomarańczy, głównie rzecz jasna czarno-białe. Na ostatniej stronie jest trochę słów autora z rysunkami a'la nowsze części. Na plus angielskiego wydania uważam okładkę- na przodzie jakaś postać, z tyłu inna, w Japonii- dwie ściśnięte na przedniej i jedna z nich jeszcze raz z tyłu, u nas to jest schludniejsze, porównajcie se na wiki: http://jojo.wikia.com/wiki/Jojonium Edytowane 27 Grudnia 2016 przez gkihdghdhj Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 myśle że nie było by problemu wrzucic to tu, bo czemu? że niby piractwo komiksu? no ale dzięki za foty, fajnie to wygląda. chociaż przyznam że mi tak bardzo spodobała sie ta w pełni pokolorowana wersja która jest w necie że już chyba nie mógł bym wrocic do czarnobaiłej Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 (edytowane) Według gościa od kolorowania mangi, to bynajmniej nie jest cosplay. Also, jutro 30 rocznica serii. Edytowane 31 Grudnia 2016 przez gkihdghdhj Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Nie chce sobie za bardzo spoilowac. W pierwszej serii bardzo fajne byly te moce Ripple. Teraz jak ogadalem ten arc w Egipcie to juz walcza praktycznie tylko za posrednictwem Standow. Czy w przyszlych sezonach tez beda tylko Standy, czy wpadna jakies nowe moce, czy wrocimy do Ripple? Ripple > Standy :( Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 niestety dalej juz idą w digimony Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 (edytowane) jakie niestety? standy przecież dają o wiele większą różnorodność ogolnie ostatnie "podrygi" ripple będą widoczne w 3 sezonie, bo jedynym ich użytkownikiem jest stary joseph potem będzie "tylko" masa standów, jednak ich rożnorodność znacznie wzrośnie, w 3 sezonie większość standów to były standy "walczące" - napieprzanie sie po ryjach. im dalej z sezonami tym zdolności standów będą dziwniejsze, wręcz mega dziwne (bizarre ;)) więc często walki nie będą wyglądać jak walki czy wpadna jakies nowe moce tak, w 7 sezonie pojawi sie nowa moc, tzw "spin". 7 sezon to alternatywna rzeczywistość, i alternatywne wszystko. pojawi sie moc "kręcenia" stalowymi kulkami która ma zarówno zdolności bojowe (niszczące) jak i inne dziwne możliwości (troche leczących np.), ten "spin" mozna traktować jako alternatywny mocno zmieniony "ripple" więc jeśli ktoś lubi ripple to w 7 sezonie dostanie coś podobnego (aczkolwiek mocno zmienionego jeśli chodzi o zasady działania) daje w spoiler dla czepialskich ale uważam że to nie jest żaden spoiler bo to ogolny opis jednego z dwóch głownych pohaterów sezonu 7 w sezonie 7 mamy gościa który nawiązuje imieniem do początkowych dwóch sezonów - Gyro Zeppeli (tak jak mówiłem to alternatywna rzeczywisość, więc imiona są podobne ale wszystko inne jest... inne ;p no więc Gyro Zeppeli walczy za pomocą "metalowych piłeczek" do których dorzuca "spin" czyli je podkręca - ciężko to wyjaśnić ale ogolnie nadaje im ogromną moc niszczącą i ogolnie podobnie to działa jak ripple, tylko że na początku ripple to była moc zaklęta w w oddechu, i ogólnie w oddychaniu, a w 7 sezonie jest to "moc" zawarta w zakręceniu stalową piłką, brzmi dziwnie ale działa podobnie jak ripple tutaj fotka z gyro zeppeli i jego "spin" ogolnie jego podkręcanie kulek ma sporo wspolnego z ripple tak czy srak - sezony od 4 do 6 skupiają sie na standach , w sezonie 7 pojawia sie spin, czyli coś w stylu ripple to jest pełen opis i pełna odpowiedz na pytanie ile jest ripple a ile standów w jojo EDIT2 trzeba też zauwazyć że stary joseph ma bardzo słabego standa, i jego waleczne możliwości sprowadzają sie tylko do połączenia standa z ripple (hamon), ale ogolnie w 3 sezonie stary joseph mało walczy , ale jego stand bez rippla jest praktycznie bezużyteczny w walce Edytowane 6 Stycznia 2017 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 282 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Przecież standy to chyba najlepsza rzecz jaka trafiła się tej serii Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 (edytowane) też tak uważam. gdyby nie standy to raczej ta seria by sie nie wybiła tak wysoko, bo zwykłych bijatyk w anime jest sporo i sie niewiele róznią od siebie, a standy dają o wiele wiecej możliwości. już o tym pisałem wiele razy ale później dochodza standy o tak bardzo dziwnych zdolnościach że to już nawet nie są walki. ale dzięki temu jest ciekawie i jest świeżość a nie tylko napieprzanie sie łapami po ryjach jak w dragon ballu ja już od wielu lat to mówie ale nadal jednym z moich ulubionych odcinków jest "walka" w postaci gry w pokera walka bez walki, gra w pokera, a i tak jest super Edytowane 6 Stycznia 2017 przez Yano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Przeciez ten sezon z cyganskimi wampirami był najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
gkihdghdhj 354 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 Kusi mnie swoją drogą zdobyć gdzieś wersję uncensorred 1080p Stardust Crusaders i se oglądnąć po sesji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 (edytowane) co tu sie odjaniapawla ? XDD https://www.youtube.com/watch?v=Zdzotxl_Hdg muzyczka fajna ale cała reszta mnie przeraża co śmieszne wszystkim całkiem nieźle odwzorowali włosy tylko zapomnieli że koichi miał szare/białe włosy a nie czarne WTF no i to że na jotaro dali jakiegoś starego cepa mnie boli Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi