Skocz do zawartości

JoJo’s Bizarre Adventure

Yano

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba 4 i 5. Nie licze 3 bo to juz znalem od dawna a i lubie od dawna.

6 część na poczatku dziwnie sie rozkrecala a potem stala sie ostro po(pipi)ana

W sumie oceniam części w duzej mierze przez pryzmat ciekawych bohaterow i przeciwników.

Ogolnie czekam niecierpliwie na wersje anime wszystkich tych części

Opublikowano

4 part będzie miał 39 odcinków, co jest trochę niepokojące, bo manga jest dłuższa niż 3 part, a on dostal 52 odcinki.

Albo coś wytną, albo akcja będzie zapierniczać jak szalona, co będzie ciężkie do zrealizowania bez utraty jakości.

Opublikowano

A w nie chodziło przypadkiem o part 4 jako pierwszą część mangi Diamond... i potem przerwa, i potem kolejne części Josuke? No chyba że SCrusaders miało tyle odcinków bo najpopularniejsze.

Bo o animację kolejnych części bym się nie martwił.

Opublikowano (edytowane)

@up

nope, całość będzie miała 39

+ jakiś fragment zostanie wycięty i nieprzedstawiony w anime i dodany jako minifilm do wersji na blu rayu

Edytowane przez Dahaka
Opublikowano (edytowane)

ja tam bym sie nie obraził jak by wycieli polowanie na szczura albo na faceta na słupie telegraficznym

było tam pare mini wątków i mini wrogów którzy w sumie nic nie wnoszą i nic nie dodają, jak to odpuszczą to myśle że nic złego sie nie stanie

w ogole 4 część jest kompletnie odmienna od 3, w 3 to cały czas jechali do dio i zabijali po drodze jego wysłanników i zwykle był jeden wróg na jeden odcinek

w 4 części jest kilku "bossów" którzy mają dla siebie znaczącą ilość fabuły - kilka różnych wątków wręcz, ogolnie chodzi o dziwne akcje w mieście i niektóre dotyczą pomniejszych wrogów a inne znacznie mocniejszych do których fabuła prowadziła przez wiele odcinków

Edytowane przez Yano
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Dzisiejszy odcinek... Musiałbym nieźle kombinować aby wymyślić takie standy. Mam tylko nadzieję, że to dopiero początek i potem będą jeszcze bardziej powalone rzeczy się działy.

Edytowane przez gkihdghdhj
Opublikowano (edytowane)
  W dniu 6.05.2016 o 17:24, gkihdghdhj napisał(a):

Dzisiejszy odcinek... Musiałbym nieźle kombinować aby wymyślić takie standy. Mam tylko nadzieję, że to dopiero początek i potem będą jeszcze bardziej powalone rzeczy się działy.

no przygotuj sie na dziwaczne rzeczy, o ile poprzedni sezon miał głownie standy w stylu jakiegoś ludzika co wali ogniem albo czymś innym to w kolejnych sozonach bywają tak porąbane standy z tak dziwacznymi zdolnościami że hej

ogolnie będzie więcej standów kombinatorskich a nie typowo walczących

w każdej kolejnej części będą coraz dziwniejsze standy i zdolności

Edytowane przez Yano
Opublikowano

Przypadkiem sie natknalem na to:

I mocno kwiczalem xD [4:32 chyba moj faworyt]

Swoja droga przypomnialo mi to moje ulubione TBC z calej serii, w chooy epicki moment pierwszego sezonu:

Chyba trzeba powoli zaczac zabierac sie za nowy sezon.

• Plusik 3
Opublikowano

Ja się jakoś trzymam i może dam rade do konca sezonu. Ostatni ogladałem od polowy gdzies na biezaco i to czekanie tydzien na 20 minut odcinka mnie meczylo.

Opublikowano

ja tam ogladam sezon co tydzien, czekanie nie jest przyjemne, ale chce to oglądać na bierząco (mimo że wiem co sie stanie bo czytałem mange)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

wczorajszy odcinek był śmieszny i ciekawy - jedzenie obiadu xD

aż sobie przypomniałem mange z tego odcinka - odwzorowanie mangi w anime jest bardzo bardzo dokładne, te same sceny, w wielu przypadkach nawet te same kadry

Opublikowano

też tak czytałem, że seria jest dłuższa ale odcinków mniej - ale akurat w tym nie wycieli, była to konwersja 1 do 1, identyczne sceny w serialu jak w komiksie.

nie wiem jak oni to dalej chcą zrobić, ale jak narazie odwzorowanie mangi jest bardzo dokładne

Opublikowano

bardzo lubie The Hand i jego zdolność

okuyasu_nijimura_and_the_hand.png

szkoda że jest taki "powolny" bo to byłby jeden z silniejszych standów w mandze, dodatkowo to że Okuyasu jest debilem utrudnia sprawe bo cała manga sie opiera na inteligencji i przechytrzaniu wrogów a nie durnym machaniu łapami, szkoda bo ten stand ma ogromny potencjał

• 2 tygodnie później...