kanabis 22 419 Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Jak pisalem juz po premierze o samozaoraniu square to pewien znawca gier na litere bluber powiedzial ze zupelnie sie nie znam na branzy gier. xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 (edytowane) Jak pisalem juz po premierze o samozaoraniu square to pewien znawca gier na litere bluber powiedzial ze zupelnie sie nie znam na branzy gier. xD Ale w jaki sposób SE się ora w tej sytuacji? Sprzedaje zbędny balast i mądrze prowadzi biznes. Przypomnę wypowiedź wczesniejszą i tak cud, że tego Hitmana dali im zrobić. SE jest dość mocno pazerne i rakowo zarządzane ale nie można im odmówić dążenia do maksymalizacji zysków. Pewnie casus Final Fantasy Spirit Within ich nadal motywuje. Wiesz dlaczego Hitman wyszedł w odcinkach? Bo poprzednia część sprzedała się na tyle słabo, że nie trafiła w target zarządu. Sleeping Dogs? Fajna gierka nie? Słabo się sprzedała i też studio poszło do piachu, reebot Tomb Raidera dzieki remasterowi dobił do kilku milionów i zrobili sequela. To jest biznes i SE jest bardzo dobrze aktualnie zarządzane kiedy kilka lat temu stali na krawędzi przepaści przez swoje durne pomysły, teraz miliony zarobione na mobilnych Finalach pozwalają im dobrze funkcjonować i wypuszczać kilka dużych gier w przeciągu roku. Edytowane 12 Maja 2017 przez _Be_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Sprzedaje gó.wno, które samo uważyło z tą marką. Jeden sukces z TR nie świadczy od razu o geniuszu marketingowym wydawcy. Zaorali Hitmana odcinkami, zaorali Deus Exa zmęczeniem tematu i augmented pre order, a teraz zaorają Thiefa nową odsłoną i filmem. Serio chyba wypracowali sobie miejsce na mojej liście obok Ubi i Konami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Ani Hitman, ani SD ani Deus Ex to nie były złe gry. Ludzie ich po prostu nie chcieli kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Nigdzie nie napisałem, że były słabe. Deusa czy Hitmana zresztą mam zamiar jeszcze nabyć przy najbliższej okazji. Myślę, że marketing Square miał tutaj jednak trochę wpływu. Przecież zarówno o odcinkowym Hitmanie jak i polityce DLC do Deusa było w sieci głośno. W przypadku SD nie wiem, bo grę kupiłem i była spoko shit happens. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homer S 197 Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Jeden sukces? A Final Fantasy MMO? Nier? Just Cause? Pierwsza grywalna wersja była totalnym szrotem i rakiem, więc poszła do garażu. Odświeżona wersja szybko stała się jednym z największych mmo na rynku i zapewne przynosi im niemałe krocie. W Hitmana, Deusa czy Thiefa zapewne nie pokładali tak wielkich nadziei, bo nie oszukujmy się - ich popularność dawno przemineła. SE napewno się tutaj nie zaorało, skoro wszystko mówi że wychodzą na plus. A nie wiadomo, czy z Hitmana nie zrobi się Thief i ster nie przejmie ktoś inny - jak to wyjdzie w praniu powie nam czas. Wqrwia mnie to bardzo bo zapewne kolejna moja ukochana seria z dzieciństwa zostanie zaorana, no ale co zrobisz. Cała wina po stronie wydawcy nie leży, zdejmijcie klapy z oczu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 12 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 (edytowane) Jeden sukces? A Final Fantasy MMO? Nier? Just Cause? Tak jak piszesz pierwsze FF XIV było szrotem potem się ogarneli i kliknęło, Nier ? Dziękuj Platinum Games za Automatę bo jedynka dalej byłaby niszowym gówniakiem o którym nikt nie pamięta, Just Cause skończył się na dwójce. W Hitmana, Deusa czy Thiefa zapewne nie pokładali tak wielkich nadziei, bo nie oszukujmy się - ich popularność dawno przemineła. No w wykonaniu marketingu Square na pewno przeminęła tylko Thiefa mi naprawdę szkoda, bo zasługiwał na więcej niż ostatnia odsłona. Edytowane 12 Maja 2017 przez Dr.Czekolada Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 595 Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 "Our decision to withdraw from the IO Interactive A/S business was the result of a review of our portfolio that we conducted as part of our effort to concentrate our resources in order to strengthen our development capabilities,". "Because the firm is engaged in the development of Hitman and other renowned titles, we are negotiating with prospective external investors capable of ensuring that these titles carry on." Wygląda na to, że chcą sprzedać studio wraz z marką Hitman. Dla mnie bomba, tylko żeby kupił to ktoś rozsądny. Cytuj Odnośnik do komentarza
bloody_gipsy 70 Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Mógłby ms ale patrząc po ich ostatnich działaniach to mogłoby się zakończyć dla nich kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Chyba nawet lepiej się stało, IO Interactive stało się niezależnym developerem, IP Hitman zostaje z nimi, swoją drogę to gratulacje dla SE za to, że zostawili im IP, rzadko wydawcy idą tak na rękę.Ciekawe kto zatrudni ich i do jakiej gry (znowu widzę Marvela jako jednego z potencjalnych inwestorów), przy czym sam Hitman pewnie pomoże im w transformacji na w pełni niezależne studio.( źródło: http://www.ioi.dk/the-future-of-ioi/ ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 IO jako niezależne studio nic z marką nie zrobi. Albo znajdą sobie wydawcę albo kickstarter. Bethesda mogłaby sie nimi zainteresować. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 593 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Pierwszy odcinek (tak to się nazywa?) jest od teraz za darmo na Xbox One i PS4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 To tylko 2 pierwsze misje treningowe xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 niestety musze to napisac, ale najrozsadniejsze akurat byloby TakeTwo. ehhh, tyle mozliwosci, wydawca o ogromnym budzecie, wspolpraca z rockstar. tyle ze to wszystko zajeybia mikrotranzakcjami :( Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 widze ze pierwszy sezon jest w koncu w dobrej cenie warto ? jest to hitman tak dobry jak kiedys ? tak dobry jak blood money ? Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Bardzo blisko. Ja sie bawie przednio. Jedynie brakuje Jespera Kyda ale jako całość to naprawde dobry Hitman. Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Nie jedynie. Muzyka Kyda idealnie komponowała sie z mroczną atmosferą poprzedniczek. Ten obecny Hitman jest z tego wyprany. Niby opcji od groma, mapy duże ale podczas gry czułem sie jakbym grał bardziej w grę o agencie bondzie niż o łysym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Warto, cena jest dobra, zawartość tak samo. Osobiście największy sentyment mam do Silent Assassin i myślę, że najnowszy Hitman jest na podobnie wysokim poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza
BuRRRza 43 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 A jak grałem tylko w Hitman Absolution ,który mi się podobał to ten Hitman mi podejdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 O kurde bele. To moze byc problem bo absolution to nieudaniec. Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 (edytowane) ostatni level w stroju ninja* *taki easter egg, dziekuje, szanuje Edytowane 23 Czerwca 2017 przez Najtmer Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 989 Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 (edytowane) Kupilem steelbooka dawno temu a dopiero teraz pograłem. Na poczatku odrzuca interfejs w menu glownym. Jezu: kontrakty, srakty, polecane, pobierz, najnowsze, hot news, ranking ze świata, online, osiągnięcia Ja po prostu chce "new game" :( No ok, parę zakladek w prawo jest "fabuła". Gameplay w koncu idealnie hitmanowy, duchowy spadkobierca Blood Money (do ktorego lubiłem regularnie wracac na x360). Po korytarzowo-splinterowym Absolution nareszcie mamy spory kawałek terenu z wieloma możliwościami podejscia ofiar. Przebieranie działa lepiej. Dobrze, ze odeszli od mechaniki, w ktorej osoby w tym samym stroju rozpoznaja nas zawsze, teraz to zalezy od tego, czy dana postac znała inną, za ktora sie przebieramy. Zostal 6. epizod i koniec main story, krótkie to:( Pytanie, czy warto zużyć kod DLC na trzy bonus misje? Z tego co czytalem, dzieją się na starych mapach (Sapienza, Marakesh), a dodają tylko nowe cele. Dodatek ten osobno jest po 42 zl na PSN. Edytowane 9 Lipca 2017 przez _Red_ Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Krotkie a kazdy level to multum kombinowania i możliwości. Ja czasem odpalam gierke co by zaliczyc jeden poziom i odstawiam. Nie ma takiej mocy i mam nadzieje, ze IO zrobi teraz cos o czym bedzie sie pamietac. Sam system sezonow rowniez mi nie pasuje i mam nadzieje ze byl to tylko wymysl Square. Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Pytanie, czy warto zużyć kod DLC na trzy bonus misje? Z tego co czytalem, dzieją się na starych mapach (Sapienza, Marakesh), a dodają tylko nowe cele. Dodatek ten osobno jest po 42 zl na PSN. chyba nie, bo generalnie community samo tworzy kontrakty, ktore z tego co mi sie wydaje sa darmowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 989 Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Wlasnie zagralem w jakies kontrakty. Do dupy to. To samo co fabuła tylko inne cele, do tego brak trybu "okazji" do zabicia no i nie da się saveovac. Ech. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi