anarom_pl 120 Opublikowano 27 stycznia 2014 Opublikowano 27 stycznia 2014 Świetna gierka i zasługuje na swój osobny temat. Complete Story zawiera podstawową wersję gry Trine 2, dodatek Goblin Menace, no i dodatkowy sekretny poziom Dwarven Caverns. Nie muszę chyba dodawać że gra jest jeszcze ładniejsza i płynniejsza od starszej wersji. Dodatkowo gra obsługuje 3d. Dla mnie dzieło to w trójwymiarze wygląda świetnie. Generalnie, bardzo polecam ten tytuł wszystkim wielbicielom klimatu Fantasy, platformówek a nawet łamigłówek. Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 27 stycznia 2014 Opublikowano 27 stycznia 2014 duchowy spadkobierca lost vikings ale do mnie obie czesci maja gigantyczna wade - fizyke skoku bohaterow, pewnikiem w wersji na ps4 tego nie poprawili Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 27 stycznia 2014 Autor Opublikowano 27 stycznia 2014 A wiesz że nie zwracałem na to uwagi. Zaliczyłem wersję z PS3 i teraz gram na nowej konsoli. Cieszy mnie że mogę jeszcze raz w to zagrać i sprawdzić dodatki. Dodatkowym bonusem jest możliwość ponownego wbicia platyny, która przez dodatkowe trofea jest dużo trudniejsza. Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 27 stycznia 2014 Opublikowano 27 stycznia 2014 No bezwład w skokach jest tragiczny reszta topowa. Jednak że skakanie w Trine 2 to główny element gameplayu to dla mnie łącznie 7/10. Jakby skakanie było zrobione lepiej, bardziej "twardo" coś jak u Ninny to bym z czystym sumieniem dał 9/10 Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 27 stycznia 2014 Opublikowano 27 stycznia 2014 podobnie rozwiazane jest skakanie w serii LBP, choc bezwład w Trine jest jeszcze bardziej upierdliwy Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 27 stycznia 2014 Opublikowano 27 stycznia 2014 No i granie w co-opie jest czasem bezsensu bo można magiem przenosić na pudełku drugą postać gdziekolwiek i wtedy często rozwiązywanie fizycznych zagadek nie ma sensu. Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 28 stycznia 2014 Autor Opublikowano 28 stycznia 2014 Rzeczywiście, gra przez takie manewry może stracić trochę sensu . Wychodzi na to że w kooperacji najlepiej grać bez maga. Chociaż nie wiem czy wszystkie levele da się bez niego przejść. Cytuj
bolo32 2 Opublikowano 1 lutego 2014 Opublikowano 1 lutego 2014 3d jest tez w demku? bo nie mogę takowej opcji znalesc. Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 1 lutego 2014 Autor Opublikowano 1 lutego 2014 Demo na pewno jest w 3d. Po odpaleniu powinien wyskoczyć komunikat z wyborem trybu obrazu. A jak nie to poszperaj w opcjach . Zostało mi jedno trofeum do platynki i to bardzo trudne, muszę przejść grę na poziomie hard w trybie hardcore. Calak z wersji na PS3 to przy tym pikuś. Jak ktoś będzie chętny do pomocy w kooperacji, chętnie zapraszam . Najbardziej martwię się o dwóch bossów, głównie o ostatniego Cytuj
Texz 670 Opublikowano 3 lutego 2014 Opublikowano 3 lutego 2014 3D jest w opcjach ale gra i tak lepiej wygląda bez tego w 1080p oczywiście. Demko super, ciekawe kiedy wrzucą do plusa pełną? Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 Mi automatycznie wykrylo 3d i zapytalo czy chce zostac z 3d, w opcjach tez jest opcja zmiany na 3d Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 11 lutego 2014 Autor Opublikowano 11 lutego 2014 Dzisiaj wpadł mi calak. To jedna z najtrudniejszych platyn jakie zrobiłem. A wszystko przez przejście gry na hard w trybie hadcore. I to jedno trofeum mnie troszeczkę schłostało 1 Cytuj
lennox 67 Opublikowano 15 lutego 2014 Opublikowano 15 lutego 2014 Prawda, w tym trybie łatwo nie jest. Ogrywałem ją na PS3 i tam platynka była do zdobycia "spacerowo". Complete Story - to już zupełnie inna jazda 1 Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 15 lutego 2014 Autor Opublikowano 15 lutego 2014 Dokładnie. Żeby mieć calaka w wersji na PS3, nawet nie trzeba było jej przechodzić do końca. Tutaj trzeba zaliczyć też wszystkie dodatki i jeszcze w tym najcięższym trybie. Generalnie moje masochistyczne skłonności, zmusiły mnie do takiego wysiłku. Kosztowało mnie to tyle stresu, że wyglądam teraz jak Hubert Urbański 1 Cytuj
lennox 67 Opublikowano 15 lutego 2014 Opublikowano 15 lutego 2014 Troszkę pogrywam w Complete Story, i na bank ją oplatynuję na PS4 jednakże najpierw dokończę ACIV 1 Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 15 lutego 2014 Autor Opublikowano 15 lutego 2014 Gra cudna i naprawdę warto. Grafika i klimat naprawdę urzekają. 1 Cytuj
leman 2 Opublikowano 18 maja 2014 Opublikowano 18 maja 2014 Ja również polecam, gra jest świetna, jeżeli ktoś lubi takie klimaty to nie ma się nawet nad czym zastanawiać, tylko brać ;] Cytuj
Gość Opublikowano 17 czerwca 2014 Opublikowano 17 czerwca 2014 Mi gra tak do konca do gustu nie przypadla,denerwuje mnie ciagle zmienianie postaci w sumie mysle ze w coopie by pewnie wypadla duzo lepiej niz w singlu no ale pewnie skoncze z raz i pojdzie w odstawke. Za to oprawa audio wizualna faktycznie jest bardzo fajna. Cytuj
KIELiCH 81 Opublikowano 17 czerwca 2014 Opublikowano 17 czerwca 2014 (edytowane) Ważną rzecz napisałeś. Granie w coopie to inna bajka niż granie w tą bajkę samemu. Ja po prostu hostuje grę sam, wybieram rozdział, ustawiam postacie na "unlimited" nie "classic" (wtedy każdy może sobie zmieniać postać i nie ma problemu, że random gra magiem i nie wie co ma robić, a ty czekasz wojakiem jak upek). Odpala się rozdział, przeważnie ok 5 min i mam już komplet i nie raz 2-3 rozdziały się przechodziło z kumatymi randomami i było miodnie i zabawnie. Polecam takie rozwiązanie, jeśli nie macie w danym momencie znajomych do gry. Świetna gra <3 E: "Classic", czyli na sztywno ustalone postacie dla każdego z możliwością zmiany między sobą po naduszeniu L1/R1, nadaje się do gry ze znajomymi z komunikacją. Niestety jest tam mały bug i dopóki nie naprawią to polecam unlimited Edytowane 17 czerwca 2014 przez KIELiCH Cytuj
Gość Opublikowano 18 czerwca 2014 Opublikowano 18 czerwca 2014 Najwyższy poziom trudności, hardcore mode on i zbieranie wszystkiego - mikstura na zabawę dla singla (no chyba, że brakuje ci cierpliwości). Pierwsza część była jednak dla mnie łatwiejsza. Cytuj
lennox 67 Opublikowano 22 czerwca 2014 Opublikowano 22 czerwca 2014 Jak bym w sumie pograł w jakimś doborowym towarzystwie gra zacna co by nie mówić Cytuj
Gość Opublikowano 22 czerwca 2014 Opublikowano 22 czerwca 2014 Jeśli gra się razem, to co zbierzemy liczy się dla obu razem, czy każdy pracuje na siebie? Jeśli to pierwsze, to jak wrócę z wakacji, możemy pograć (tylko wciąż zestawu słuchawkowego nie mam). Cytuj
MEVEK 3 547 Opublikowano 22 czerwca 2014 Opublikowano 22 czerwca 2014 W opakowaniu byl z konsola przecie. Jak dla mnie to on daje rade. Cytuj
lennox 67 Opublikowano 22 czerwca 2014 Opublikowano 22 czerwca 2014 Jeśli gra się razem, to co zbierzemy liczy się dla obu razem, czy każdy pracuje na siebie? Jeśli to pierwsze, to jak wrócę z wakacji, możemy pograć (tylko wciąż zestawu słuchawkowego nie mam). Zbieramy razem z tego co wiem Jak w Little Big Planet 1 Cytuj
KIELiCH 81 Opublikowano 23 czerwca 2014 Opublikowano 23 czerwca 2014 Ja bym chciał sobie kiedyś, nie ważne kiedy, przejść grę na HARD w trybie hardcore - za co jest trofik. Platyny nie robię raczej, ale chętnie przejdę z kumatą ekipą z jakimś tam wyzwaniem lekkim jak wspomniałem Też nie zawsze mogę gadać, ale jak coś to zapraszam do listy, jakoś się zgadamy w 3 osoby Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi