Opublikowano 16 października 20168 l Witam Panowie mam tylko szybkie pytanie, czy ma ktoś może kody na wydaniu? Będę dozgonnie wdzięczny. Pozdrawiam
Opublikowano 16 października 20168 l No i znowu fajnie sie gralo DB Cooper, Mustang i Mazzeo to konkretni zawodnicy. 2 krotkie klipy nagralem: TEN ZEZ! XD https://www.youtube.com/watch?v=PJY3TNacces Ale mialem skilla przez chwile co?
Opublikowano 16 października 20168 l Autor wczoraj poddałem grę definitywnemu testowi, chciałem sprawdzić czy to godny następca Gearsów 2 i 3. Gra zdała test, czemu? Bo podobnie jak przy dwójce i trójce sprawiła że siedziałem przy konsoli do 3 rano prawie. btw. trzeba być ostrym deklem by korzystać ze skinów - nie dość że są arcych.ujowe (gdzie jakieś onyksowe albo chociaż złote pukawki?), to sprawiają że przeciwnik jest widoczny z daleka i dobrze wiem że ma wyjętego np. longshota a nie gnashera i wiem jak się zachować. O skinach postaci to nawrt szkoda strzepic ryja, równie dobrze sobie było ustawić permanentny znacznik nad głową "HEJ JESTEM TUTAJ" xD sprzedałem te skiny które miałem i kupiłem za to Bairda w COG i robota w Swarm. Ten drugi fajnie skrzypi jak biegnie :3
Opublikowano 16 października 20168 l Dokladnie. Juz w trojce postaci w sieci swiecily poswiata z dalszej odleglosci. Cogi na niebiesko, locusty na czerwono plus rozowe gnaszery. No nie gurwa. Daliby z tym (pipi) spokoj. Ale takie czasy.
Opublikowano 16 października 20168 l Ja jestem juz pod koniec fabuly, wiec napisze opinie z perspektywy czlowieka, ktory nigdy multi w Gearsach sie za specjalnie nie jaral. Singiel to dla mnie jeden z najwiekszych zawodow z Ona - ani nie wyglada fajnie (spokojnie moglby pojsc w 60 fpsacha - zwlaszcza patrzac na takie HALO 5, ktore graficznie zjada nowa czesc pudzianow), misje wydaja mi sie jeszcze krotsze, a umieszczenie Hordy w singlu troche na sile. Oskryptowane levele ucieczki z windy, czy to ze stodoly wywoluja usmiech politowania, do tego wszystko na normalnym poziomie trudnosci, czy Hardcore gre mozna przejsc w 7-8h. Jak ktos chce zwiekszyc sobie licznik moze zawsze jak Donsterydo ustawic poziom Insane i przechodzic 1 akt 5h - 17h do 4 aktu moze mozliwe na najwyzszym poziomie. Jezeli ktos nie czeka z wywieszonym jezorem na kolejne potyczki w multi, by rozczlonkowac przeciwnika na 1000 kawalkow swoim gnusherem to radze sie wstrzymac i wziac gre jak bedzie kosztowala polowe tego co teraz, Edytowane 16 października 20168 l przez easye
Opublikowano 16 października 20168 l no....tyle że Halo 5 osiąga ten poziom częstym zbijaniem rozdzielczości, faktycznie jest ultra stabilne 60FPS, ale coś za coś.GoW4 jest na nowym anrilu jest tak perfekcyjnie zoptymalizowane, że mogę się zgodzić - mogli odblokować klatki w kampanii. Widzę to po wersji PCtowej, właściwie wszystkie ustawienia na ultra i 60 klatek na przeciętnym już kompieswoją drogą - miałem problem z teksturami, niekiedy się nie doczytywały - gra nadal nie otrzymała patcha, ale wiem jak naprawić ten problem :jeśli masz na karcie graficznej 1 lub 2GB VRAM - to ustaw w opcjach tekstury na medium - i graj tak aż do patcha Co do kampanii - nie kumam jak komuś może się nie podobać grafika, to era 1080p, jak masz rozmazany obraz to daj wyostrzenie w TV / pixel na pixel lub "upscalling"sam zmieniałem całe ustawienia ekranu dla Uncharted 4 - bo czułem, że gra się po prostu marnuje - podobnie jest z girsami każdy akt powyżej 1/3 gry moim zdaniem po prostu gniecie jaja i stanowi czołówkę generacji Edytowane 16 października 20168 l przez II Noxx II
Opublikowano 16 października 20168 l Za przeproszeniem, to chyba na głowę upadłeś z tymi odblokowanymik fps w singlu Co komu po skaczących 40 fps. 4 jest najlepiej zoptymalizowaną grą w całej serii. Te smuty isiego to niezły bełkot Halo 5 lepsze graficznie, gra by poszła w 60 fps - skąd on te złote myśli bierze Edytowane 16 października 20168 l przez DonSterydo
Opublikowano 16 października 20168 l Oczywiscie ze HALO 5 jest ladniejsze graficznie - nawet efekty swietlne ma na znacznie wyzszym poziomie, do tego mimo dynamicznej rozdzielczosci dziala w 60 klatkach, przeciwnikow na ekranie wcale nie jest mniej, a obszary sa miejscami 10 razy wieksze. HALO 5 chociaz robilo jakiekolwiek wrazenie - w Gearsach trudno znalezc levele ktore nas w jakis sposob zachwyca, a 3/4 gry to korytarz.Ta gra w ogole jest jakas niedorobiona - przyklad misji bez spoilerow poza warunkami pogodowymi: biegniemy do jakiegos budynku, ukryc sie przed burza - dobiegamy zalacza sie jakis skrypt, gdzie po uderzeniu pioruna wszystko sie wali. 1 krotka animacja upadajacych cegiel i kolejny akt zaczynamy bez burzy za plecami majac zawalony budynek. Wyglada to tak, jakby niektore filmy byly wyciete, albo nie chcialo im sie tego konczyc. Edytowane 16 października 20168 l przez easye
Opublikowano 16 października 20168 l ISIS ale ty grasz w gry w czy w grafikę? Stary może wybierz się do muzeum i pokontempluj obrazy to ci przejdzie. Ta gra w ogole jest jakas niedorobiona - przyklad misji bez spoilerow poza warunkami pogodowymi: biegniemy do jakiegos budynku, ukryc sie przed burza - dobiegamy zalacza sie jakis skrypt, gdzie po uderzeniu pioruna wszystko sie wali. 1 krotka animacja upadajacych cegiel i kolejny akt zaczynamy bez burzy za plecami majac zawalony budynek. Wyglada to tak, jakby niektore filmy byly wyciete, albo nie chcialo im sie tego konczyc. miałem takie samo wrażenie, z dwa razy, dziwne strasznie. Fabuła jakaś z du/py z leksza, niby to koalicja pokonała locustów więc już nie ma stricte zagrożenia ale budują jakieś miasta fortece z samymi robocikami nie wiadomo na co, do tego jacyś outsiderzy. Ale ok. Zaczyna się pościg z starym Fenixem ok, docieramy do jednego gniazda, do drugiego. GDZIE JEST OD CHU/JA szarańczy, uciekamy, wzywamy wsparcie.... w postaci dwóch mechów i helikoptera xD ŁAŁ ale dobra ciśniemy. Nagle dosłownie z du/py wyskakuje BOSS xD Na(pipi)iamy, zdycha. Ciach, nagle płaczliwa scena przy mamusi i tyle. CO TO (pipi) MA BYĆ xD Mam wrażenie że ta fabuła to skróty myślowe a resztę srol to z trylogii Sienkiewicza trzeba doczytać. Edytowane 16 października 20168 l przez _K_
Opublikowano 16 października 20168 l Autor a ja radzilbym nie slychac easye bo psze bzdury. Najlepszy singiel od czasu dwojki
Opublikowano 16 października 20168 l Dwójka była hardcorowa fabularnie. Motyw ze złamanym psychicznie Taj'em , potem do tego jeszcze Dom. Kurde przy tych scenach naprawdę czułem się źle. Widać było załamanie ludzkości. To mi się podobało w Girsach, że ludzie byli przedstawieni skrajnie do.je.bani przez Locusty. Nie ma zasadzie totalnej dominacji, ale do ściśnięcia do kilku ostatnich bastionów, a każda akcja ofensywna była na zasadzie wszystko albo nic i zdarzały się sytuacje "nic". Szczególnie dobrze to było pokazane w książce (choć generalnie nie jest to literatura wysokich lotów). Bonus. Ładna akcja mi wyszła:
Opublikowano 16 października 20168 l Wczoraj poleciało zakończenie, pograłem też trochę w multi więc czas na podsumowanie: Na plus - najlepsze fabularanie Gyrosy - singiel zaraz obok dwójeczki - mocny i ciężki klimat, taki mix gow1 i gow2 - oprawa graficzna wgniata w fotel, te detale, oświetlenie, design, płynność do tego split na dwóch graczy - soczysty prze(pipi)isty gameplay, jest znacznie intensywniej niż w poprzednich częściach - bardzo dobra SI, boty odwalają fajne akcje a nie stoją jak muły - najlepsze multi tpp - nowe bronie i przeciwnicy :obima: - co-op Na minus - tradycjnie akt 1 ssie - 1/4 gry nawalanie do robotów - mimo wszystko brakuje kilku skurwieli jak Boomer, Berserker, itd. - kolorowe skórki - zakończenie pozostawia niedosyt Przejście gry na normalu jakieś 13h. Mocne 9/10 Edytowane 16 października 20168 l przez Daddy
Opublikowano 16 października 20168 l Mi się nie podobała akcja pościgu, ale nie tylko dlatego, że mogła być lepsza, ale dlatego, że generalnie nie przepadam za takimi sekwencjami w grach. Na szczęście z tego co ograłem, to były tylko dwie podobne akcje, przy czym druga króciutka. Początek IMHO dobry i bardzo spójny z całą linią fabularną, w końcu nie jesteśmy wrzucani w środek konfliktu, jak to było przy pierwszej części, a dopiero poznajemy nowe zagrożenie krok po kroku od początku do końca. Edytowane 16 października 20168 l przez DonSterydo
Opublikowano 16 października 20168 l O godzinie 17 ktos sie pisze na granie? Jak to u was pany dzisiaj z czasem jest? Tradycyjnie, 5 = horda/multi, a jak 10 no to private versus.
Opublikowano 16 października 20168 l póki co gramy z Mustangiem coopa na insane, lekko nie jest Może się dołączymy jak już nam się znudzi dostawianie wpie.rdol
Opublikowano 16 października 20168 l O godzinie 17 ktos sie pisze na granie? Jak to u was pany dzisiaj z czasem jest? ja na razie chcę pocisnąć Forzę jeszcze ale jakoś od 20 mogę w gearsy jak najbardziej
Opublikowano 16 października 20168 l Ok https://www.twitch.tv/bansai_ Tnie stream? Niech ktos sprawdzi, bo dzisiaj jakby co to postreamowalbym
Opublikowano 16 października 20168 l Bonzaj ja bede dopiero o 17:30/18 wiec jak bedzie miejsce to chetnie. Edytowane 16 października 20168 l przez suteq
Opublikowano 16 października 20168 l Ja bede ok 22 jak cos, bo chcemy z Creatinem najpierw chociaz 3 akt w coopie ukonczyc w koncu [emoji38]
Opublikowano 16 października 20168 l Olejcie te te kampanie i chodzcie grac xD Jakby co to zaczynam zapraszac