Skocz do zawartości

Gears of War 4

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

W końcu ukończyłem. Faktycznie początek jest mocno przeciętny, te roboty to najgorsze co mogło spotkać girsy. Dalej lepiej i to znacznie ale granie kolejny raz na dobrą sprawę w to samo, było jednak męczące. W coopie wiadomo zawsze lepiej i do tego girsy są stworzone, ale po przejściu samotnie nie czułem satysfakcji, a raczej "No nareszcie". Liczę na jakieś zmiany w piątce, które prawdopodobne przyjdą.

• Plusik 1
Opublikowano

W moim przypadku nie było aż tak źle i gierke skończylem bez bólu, ale zdecydowanie solidaryzuje się z odczuciami że serii przyda się powiew świeżości i odświeżenie formuły 

Opublikowano

Mi do szczęścia wystarczy split-screen do grania z ziomkami i jakość giereczki na poziomie poprzednich części. Taki klasyczny shooterek TPP z klimatem i coopem to miód na duszę

Gość _Be_
Opublikowano

A ja mam własnie pytanie czy ktoś posiada informacje jak wygląda splitscreen w GoW4 na XOX? Bo na podstawowym xboxie jest 1080p/30fp a jak wiemy po updacie do koxa mamy możliwośc grania w 4k lub FHD i 60 fps w singla ale czy coś dodali do splita?

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, _Be_ napisał:

A ja mam własnie pytanie czy ktoś posiada informacje jak wygląda splitscreen w GoW4 na XOX? Bo na podstawowym xboxie jest 1080p/30fp a jak wiemy po updacie do koxa mamy możliwośc grania w 4k lub FHD i 60 fps w singla ale czy coś dodali do splita?

Nie wiem jak z rozdzielczością, ale na koksowym splicie framerate celuje w 60 klatek i wygląda to jak w singlu - przez 95% gry udaje mu się ten klatkaż osiągnąć.

sprawdzę jeszcze jak do domu wrócę, żeby mieć pewnośc

Edytowane przez Bzduras
Gość _Be_
Opublikowano
2 minuty temu, Bzduras napisał:

Nie wiem jak z rozdzielczością, ale na koksowym splicie framerate celuje w 60 klatek i wygląda to jak w singlu - przez 95% gry udaje mu się ten klatkaż osiągnąć.

merci kolego, chyba namówie ziomeczka żeby popiłować lucduty znów

Gość _Be_
Opublikowano
6 minut temu, Bzduras napisał:

Chyba nie, nie pamiętam :smutas: Za godzinę Ci odpowiem dokładnie, chyba nie wywalałem Gearsów z dysku to włączę splita

Nie ma potrzeby :blush: Mam na dysku i odpale sobie dzisiaj dla testu. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W końcu dzięki uprzejmości MS i promocji na game passa zagrałem w gyrosy 4. I jako weteran serii, co zjadł zęby na trylogii, muszę powiedzieć, że to coś, to jest tylko i wyłącznie dojenie marki i granie na sentymentach. Nie bardzo chce mi się rozpisywać, bo pewnie wszystko i tak już zostało napisane w tym wątku. Ale słabo, słabo... gierkę z racji tego, że nie działał forumek ukończyłem w 2 wieczory i w sumie za równowartość jednego piwa był to adekwatny wydatek.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 23.11.2020 o 17:20, Szymek napisał:

Ktoś może ma w planach grać kampanie i chciałby zagrać w coopie? 

Ja mógłbym zagrać, zależy jakie godziny i dni ci pasują :lapka:

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, bluber napisał:

Ja mógłbym zagrać, zależy jakie godziny i dni ci pasują :lapka:

Dni raczej bez różnicy...tyle że od 19/20 przeważnie do 2 jak coś 

@Shago bardzo chętnie tylko nie wiem kiedy. Ale fajnie ze dałeś cynk :lapka:

Edytowane przez Szymek
  • Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z mojej strony jeden z największych zawodów minionej generacji. Trylogię ogrywałem w ostatnich latach(wcześniej tylko playstation) i świetnie się przy niej bawiłem, a z czwórką czekałem aż wymienię One na X. Wiele słyszałem o kiepskim początku, ale nie spodziewałem się aż takiego spadku formy. Już prolog rozbudził u mnie pierwsze obawy, bo każda z trzech jego części polegała na dokładnie tym samym - dotrzyj do punktu i broń go. Właściwa kampania nic w tej kwesti nie zmienia, spłycili ją do zwykłego arenowego shootera(motyw z windą, no proszę was...). Gdzies po drodze zatracono też świetny feeling broni i zabrakło mi tej "ociężałości" samych gearsów. Skończyłem na drugim rodziale i wyrzuciłem z dysku. 

Opublikowano

No to skończyłeś w miejscu, w którym gra się mega rozkręca i historia nabiera mocnego tempa. Dla mnie 4 to super wprowadzenie nowych bohaterów i wejście w nową historię. Po przejściu 5 czesci Gears 6 są być może najbardziej wyczekiwaną przeze mnie grą.

Cóż począć, nowa trylogia bardzo mi siadła fabularnie.

Opublikowano

Ja właśnie skończyłem trzeci i młócka była niezła z tą krwią inkubatorami i tymi skaczącymi gołymi hujkami.  Faktycznie pierwszy rozdział nie powinien istnieć najgorszy do tej pory nawet graficznie. 

Spoko że gierka załapała się jeszcze na pacza z 60fps.

Opublikowano

Mi też się podobało. Co mnie zaskoczyło to faktycznie fabularnie jak na ostrą grę akcji było naprawdę spoko i tak jak wyżej - super wprowadzenie przed 5. 

Co do początku to pierwszy rozdział faktycznie mega średni, ale sam prolog bardzo okey, szczególnie moment końca trójki z innej perspektywy.

No ale suma sumarum solidne 8/10 na loozie można wystawić.

Co rzuca się w oczy to niski poziom trudności. Było mega łatwo na normalu. Poprzednie części przechodziłem na x360 więc nie wiem czy dobrze pamiętam, ale wydaje mi się, że trudniej było. 
W G5 jak z poziomem trudności? Łatwiej? Trudnej? Też na normal ciągle cucą?