Skocz do zawartości

FIA Formula One World Championship 2014

hooki

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 187
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Dajcie spokój z tym Flavio ,umoczony i na pewno to nie byłby  dobry ruch .Niech ściągną teraz Brawna z wakacji ,a potem Neweya  no i Ferrari  znowu na topie.

Edytowane przez Darude
Opublikowano

Wróciłem do domu o szóstej i niestety zaspałem na wyścig. Czemu tak dużo stracił Vettel? Co się stało z Massą w pit-stopie? Dlaczego wyścig zakończył się przedwcześnie? Kurde, nie potrafię oglądać powtórek.

Sytuacja w Red Bullu zaiste ciekawa, bo wielu przewidywało, że z twarzy Ricciardo po starcie sezonu bardzo szybko zniknie ten piękny uśmiech, a tu się okazuje, że jednak nie.

Opublikowano

vettel wciaż 'nie potrafi dogadac się z autem', u Massy były jakieś cyrki z tylnymi kołami i pitstop trwał chyba minutę, a Hamiltonowi pokazano flagę w czarną szachownicę na 55 okrążeniu (56 planowanych) i zgodnie z regulaminem bierze się wtedy pod uwagę wyniki z okrążenia przed pokazaniem tej flagi (czyli z 54 okrążenia)

Opublikowano

ten burdel z flagą to zwykły fail czy było coś więcej? sytuacja kuriozalna i pewnie dla niewielu krzywdząca. na pierwszą powtórkę załapałem się na sam koniec, o 20.40 leci na PSeXtra więc obejrzę na spokojnie jak się uda.

ogólnie coraz bardziej wkurza mnie dominacja w sporcie. jak nie Vett przez ostatnie lata tak teraz ten pajac. no nie lubię go, nic na to nie poradzę. to że jest czarny to zbieg okoliczności :D

w WTCC to samo. przez ostatnie lata Chevy okupował podium, teraz Citroeny kopią wszystkich. btw Citroen z Loeb'em przekręty mają we krwi. tak jak w WRC kombinowali tak i teraz. Loeb i Lopez dostali DSQ w kwalifikacjach za to, że kontroler dopływu paliwa u nich nie działał. w Marakeszu działał, teraz jakoś nie. no ale wina dostawcy :x

naprawdę tęsknie za czasami kiedy sporty motorowe były wyrównane i walka trwała do ostatniego okrążenia ostatniego wyścigu.

Opublikowano

Wolę już dominację Hamiltona z Mercedesem, bo przynajmniej nie grają tych dwóch marszy żałobnych po każdym wyścigu, jak to miało miejsce w przypadku dominacji Vettela i Red Bulla :D.

Mnie zastanawia, czy Raikonnen serio nie może się dogadac z tym nowym Ferrari, czy też podchodzi do tego na konkretnej wyje.bce? Wszyscy zrzucają każde nadprogramowe pół kilograma, a ten wygląda jak pączek w maśle. Zero charyzmy w tym roku, zero przebłysków formy :(

Opublikowano

w sumie racja :turned:

Kimi pewnie gdzieś pomiędzy tym a tym znając jego charakter i podejście. pociesza mnie jedynie fakt, że to dopiero początek sezonu. jeszcze wiele wyścigów czeka w kalendarzu. za parę miesięcy może być zupełnie inaczej.

Opublikowano

mały offtop skoro już Webber został wywołany:

Mark dojechał trzeci w WEC na torze Silverstone. pogoda iście brytyjska, ostatnie 20 minut odwołali ze względu na narastającą ulewę. co prawda wszystkie Audi odpadły po drodze ale podium w debiucie za dwiema Toyotami to niezły wyczyn.

kurna chyba założę zbiorczy temat dla innych serii bo dzieje się całkiem sporo.

Opublikowano

naprawdę tęsknie za czasami kiedy sporty motorowe były wyrównane i walka trwała do ostatniego okrążenia ostatniego wyścigu.

Tylko MotoGP (wcześniej wciągnij film "Fastest"), ja już odpuściłem sobie motosporty samochodowe, a w szczególności F1.

Opublikowano

szlifierki lubię ale nie aż tak. zawsze chętnie obejrzę do obiadu czy tam leci sobie w tle ale gdybyś mnie zapytał kto wygrał albo kazał wymienić 5 zawodników to bym poległ xD

obejrzałem powtórkę Chin. raczej słaby wyścig. kilka akcji tylko i w sumie podium bez niespodzianek. więcej emocji było dzisiaj w WTCC.

za to ten moment 10/10 i najlepsze co się wydarzyło podczas tego GP:

http://youtu.be/d5ZR8QG_yv0

Opublikowano

śmiałem się tak mocno przy telewizorze że aż zapomniałem xDDD

na anglojęzycznych forach przy zdjęciach jakiś wolnych kierowców/samochodów już się przerzucili z docinek 'still faster than Chilton' na 'still faster than Vettel'

jak ja na taką chwile długo czekałem :D

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

wygląda to dość zabawnie, mnie też przyszło do głowy, że nawet jak by to wprowadzili w takiej formie to lotus miał by problem bo oni nie mają symetrycznie wydechu i mogło by im to namieszać w aerodynamice...

• 4 tygodnie później...