Gość Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Oglądałem demo w PlayStation na żywo... i niestety muszę stwierdzić: ja to chcę. Niestety, bo za dużo gier chciałbym kupić jeszcze w tym roku a z czegoś zrezygnować muszę. A żal to robić z PES... zwłaszcza, że dawno w nią nie grałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kris77 433 Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 (edytowane) Mi się do tej ani razu nie zawiesiło demo PES 2015. Gram na PS3. A dużo, dużo więcej czasu spędziłem z demem PES'a niż FIFY. Edytowane 18 Września 2014 przez Kris77 Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Wiadomo kiedy te demo? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 dalej nie wiadomo - zenada po prostu, nawet jesli gameplay mi podejdzie to fulla na bank nie kupie od razu - na 100% dalej bedzie cyrk z kodem sieciowym albo zmiana gameplayu co patch - jesli oni nie potrafia ogarnac dema to co dopiero fulla Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 No cóż chwilę pograłem... ta gra nawet nie próbuje być choć troche symulacyjna. Tempo gry jest zabójcze, szczególnie teraz przy tych 60 fpsach. Gra to typowy arcade. Strzały to chyba z każdej pozycji wchodzą, bomby takie że szok obojętnie jakim zawodnikiem. Podania prostopadłe to samo. Czysty fun nic więcej. Do FIFY startu nie ma, niestety. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pawlo 86 Opublikowano 19 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 (edytowane) oficjalne tłumaczenie konami odnośnie braku dema na pc jest takie, że wyjdzie w dniu premiery, bo przypadku dema 2013 modderzy dorobili do dema resztę drużyn. brzmi to trochę żałośnie, bo bez tych modderów ich gra nie istnieje i jest równie żałosna jak na dzisiejsze standardy. pamiętajmy, że wersja pc w kwestii grafiki ma być hybrydą wersji ps3 i ps4, także może boją się porównań, żeby na preorderach nie stracić. Edytowane 19 Września 2014 przez Pawlo Cytuj Odnośnik do komentarza
Blaise 3 603 Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 (edytowane) Znając KONAMI to grafikę z PS4 pececiarze ujrzą w menusach. Edytowane 19 Września 2014 przez blazej10 Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Pogralem w demo z HK i niestety nie jest dobrze. PES 2015 na PS4 to tak naprawde PES 2014 z mniejsza iloscia bugow na start (porownujac dema) w 1080p i 60 klatkach. Nie moze byc tak, ze na nowa generacje dostaje ta sama gre, z tymi samymi animacjami, ta sama grafika, tym samym oswietleniem, wstawkami i cieszynkami. Podajac pilke slychac dzwiek jakby pilkarze kopali w karton a nie w futbolowke. Pilkarze ruszaja sie praktycznie tak samo, murawa to jednolita tekstura. Sam gameplay jest bardziej sprowadzony do arcade, strzaly sa mniej realistyczne niz wczesniej, detekcja kolizji po FIFIE 15 na PS4 jest nie do zaakceptowania. Zbyt wiele rzeczy jest z generacji PS3, a wrecz PS2. Dziekuje, postoje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PESinter 1 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Pogralem w demo z HK i niestety nie jest dobrze. PES 2015 na PS4 to tak naprawde PES 2014 z mniejsza iloscia bugow na start (porownujac dema) w 1080p i 60 klatkach. Nie moze byc tak, ze na nowa generacje dostaje ta sama gre, z tymi samymi animacjami, ta sama grafika, tym samym oswietleniem, wstawkami i cieszynkami. Podajac pilke slychac dzwiek jakby pilkarze kopali w karton a nie w futbolowke. Pilkarze ruszaja sie praktycznie tak samo, murawa to jednolita tekstura. Sam gameplay jest bardziej sprowadzony do arcade, strzaly sa mniej realistyczne niz wczesniej, detekcja kolizji po FIFIE 15 na PS4 jest nie do zaakceptowania. Zbyt wiele rzeczy jest z generacji PS3, a wrecz PS2. Dziekuje, postoje. Kompletnie się z Tobą nie zgodzę. Gram w serię nieprzerwanie od 1997 roku. PES 2014 uważam za największą wpadkę w historii gier piłkarskich Konami. Na całe szczęście programiści nadrobili straty i PES 2015 jest tak dobry jak dobry powinien być rok temu. Sprawdzałem wersję na PS3. Gra się płynnie i w KOŃCU zawodnicy reagują szybko na wciskane przyciski na padzie. Wstępna ocena 9/10, a będzie pewnie jeszcze wyższa jak po miesiącu/dwóch ogarne lepiej gameplay. Czuję po prostu w kościach, że ta część ma w sobie niesamowity potencjał i nie będę wygłaszał ostatecznych sądów po ograniu demka(które mi i wielu weteranom serii bardzo przypadło do gustu) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Pogralem w demo z HK i niestety nie jest dobrze. PES 2015 na PS4 to tak naprawde PES 2014 z mniejsza iloscia bugow na start (porownujac dema) w 1080p i 60 klatkach. Nie moze byc tak, ze na nowa generacje dostaje ta sama gre, z tymi samymi animacjami, ta sama grafika, tym samym oswietleniem, wstawkami i cieszynkami. Podajac pilke slychac dzwiek jakby pilkarze kopali w karton a nie w futbolowke. Pilkarze ruszaja sie praktycznie tak samo, murawa to jednolita tekstura. Sam gameplay jest bardziej sprowadzony do arcade, strzaly sa mniej realistyczne niz wczesniej, detekcja kolizji po FIFIE 15 na PS4 jest nie do zaakceptowania. Zbyt wiele rzeczy jest z generacji PS3, a wrecz PS2. Dziekuje, postoje. Kompletnie się z Tobą nie zgodzę. Gram w serię nieprzerwanie od 1997 roku. PES 2014 uważam za największą wpadkę w historii gier piłkarskich Konami. Na całe szczęście programiści nadrobili straty i PES 2015 jest tak dobry jak dobry powinien być rok temu. Sprawdzałem wersję na PS3. Gra się płynnie i w KOŃCU zawodnicy reagują szybko na wciskane przyciski na padzie. Wstępna ocena 9/10, a będzie pewnie jeszcze wyższa jak po miesiącu/dwóch ogarne lepiej gameplay. Czuję po prostu w kościach, że ta część ma w sobie niesamowity potencjał i nie będę wygłaszał ostatecznych sądów po ograniu demka(które mi i wielu weteranom serii bardzo przypadło do gustu) Ale grales tylko na PS3 czy na PS4 rowniez? Cytuj Odnośnik do komentarza
PESinter 1 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Pogralem w demo z HK i niestety nie jest dobrze. PES 2015 na PS4 to tak naprawde PES 2014 z mniejsza iloscia bugow na start (porownujac dema) w 1080p i 60 klatkach. Nie moze byc tak, ze na nowa generacje dostaje ta sama gre, z tymi samymi animacjami, ta sama grafika, tym samym oswietleniem, wstawkami i cieszynkami. Podajac pilke slychac dzwiek jakby pilkarze kopali w karton a nie w futbolowke. Pilkarze ruszaja sie praktycznie tak samo, murawa to jednolita tekstura. Sam gameplay jest bardziej sprowadzony do arcade, strzaly sa mniej realistyczne niz wczesniej, detekcja kolizji po FIFIE 15 na PS4 jest nie do zaakceptowania. Zbyt wiele rzeczy jest z generacji PS3, a wrecz PS2. Dziekuje, postoje. Kompletnie się z Tobą nie zgodzę. Gram w serię nieprzerwanie od 1997 roku. PES 2014 uważam za największą wpadkę w historii gier piłkarskich Konami. Na całe szczęście programiści nadrobili straty i PES 2015 jest tak dobry jak dobry powinien być rok temu. Sprawdzałem wersję na PS3. Gra się płynnie i w KOŃCU zawodnicy reagują szybko na wciskane przyciski na padzie. Wstępna ocena 9/10, a będzie pewnie jeszcze wyższa jak po miesiącu/dwóch ogarne lepiej gameplay. Czuję po prostu w kościach, że ta część ma w sobie niesamowity potencjał i nie będę wygłaszał ostatecznych sądów po ograniu demka(które mi i wielu weteranom serii bardzo przypadło do gustu) Ale grales tylko na PS3 czy na PS4 rowniez? Tak, jak napisałem, tylko PS3 ale dla mnie to żadna różnica za wyjątkiem podniesionej rozdzielczości w wersji na lepsze konsole. Ta gra już na PS3 daje radę, więc wersja na PS4 to według mnie kwestia jedynie wizualna. chyba że się mylę i na PS4 nie da się grać, ale tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 (edytowane) A no i menusy ... w poprzednich częściach wszystko w miarę przejrzyjste, teraz to wygląda okropnie, tak jakby się cofnęli w czasie. Minusiki widzę poleciały i stara gwardia z pes-sceny chyba się z tym pogodzić nie może albo po prostu nie zagrała w FIFE w next genach. Edytowane 20 Września 2014 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Pogralem w demo z HK i niestety nie jest dobrze. PES 2015 na PS4 to tak naprawde PES 2014 z mniejsza iloscia bugow na start (porownujac dema) w 1080p i 60 klatkach. Nie moze byc tak, ze na nowa generacje dostaje ta sama gre, z tymi samymi animacjami, ta sama grafika, tym samym oswietleniem, wstawkami i cieszynkami. Podajac pilke slychac dzwiek jakby pilkarze kopali w karton a nie w futbolowke. Pilkarze ruszaja sie praktycznie tak samo, murawa to jednolita tekstura. Sam gameplay jest bardziej sprowadzony do arcade, strzaly sa mniej realistyczne niz wczesniej, detekcja kolizji po FIFIE 15 na PS4 jest nie do zaakceptowania. Zbyt wiele rzeczy jest z generacji PS3, a wrecz PS2. Dziekuje, postoje. Kompletnie się z Tobą nie zgodzę. Gram w serię nieprzerwanie od 1997 roku. PES 2014 uważam za największą wpadkę w historii gier piłkarskich Konami. Na całe szczęście programiści nadrobili straty i PES 2015 jest tak dobry jak dobry powinien być rok temu. Sprawdzałem wersję na PS3. Gra się płynnie i w KOŃCU zawodnicy reagują szybko na wciskane przyciski na padzie. Wstępna ocena 9/10, a będzie pewnie jeszcze wyższa jak po miesiącu/dwóch ogarne lepiej gameplay. Czuję po prostu w kościach, że ta część ma w sobie niesamowity potencjał i nie będę wygłaszał ostatecznych sądów po ograniu demka(które mi i wielu weteranom serii bardzo przypadło do gustu) Ale grales tylko na PS3 czy na PS4 rowniez? Tak, jak napisałem, tylko PS3 ale dla mnie to żadna różnica za wyjątkiem podniesionej rozdzielczości w wersji na lepsze konsole. Ta gra już na PS3 daje radę, więc wersja na PS4 to według mnie kwestia jedynie wizualna. chyba że się mylę i na PS4 nie da się grać, ale tego nie wiem. jest lepiej niż na ps3 i to nie tylko kosmetyka. Cytuj Odnośnik do komentarza
PESinter 1 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 (edytowane) Co jest lepsze? Możesz wymienić? Ponoć trawa miała się niszczyć na next genach. Prawda to? @Mysza, ale nie wszystkim odpowiada specyfika Fify. Próbowałem wiele razy, dwa razy nawet kupiłem pełną wersję. No po prostu nie mogę... Edytowane 20 Września 2014 przez PESinter Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Pogralem w demo z HK i niestety nie jest dobrze. PES 2015 na PS4 to tak naprawde PES 2014 z mniejsza iloscia bugow na start (porownujac dema) w 1080p i 60 klatkach. Nie moze byc tak, ze na nowa generacje dostaje ta sama gre, z tymi samymi animacjami, ta sama grafika, tym samym oswietleniem, wstawkami i cieszynkami. Podajac pilke slychac dzwiek jakby pilkarze kopali w karton a nie w futbolowke. Pilkarze ruszaja sie praktycznie tak samo, murawa to jednolita tekstura. Sam gameplay jest bardziej sprowadzony do arcade, strzaly sa mniej realistyczne niz wczesniej, detekcja kolizji po FIFIE 15 na PS4 jest nie do zaakceptowania. Zbyt wiele rzeczy jest z generacji PS3, a wrecz PS2. Dziekuje, postoje. Kompletnie się z Tobą nie zgodzę. Gram w serię nieprzerwanie od 1997 roku. PES 2014 uważam za największą wpadkę w historii gier piłkarskich Konami. Na całe szczęście programiści nadrobili straty i PES 2015 jest tak dobry jak dobry powinien być rok temu. Sprawdzałem wersję na PS3. Gra się płynnie i w KOŃCU zawodnicy reagują szybko na wciskane przyciski na padzie. Wstępna ocena 9/10, a będzie pewnie jeszcze wyższa jak po miesiącu/dwóch ogarne lepiej gameplay. Czuję po prostu w kościach, że ta część ma w sobie niesamowity potencjał i nie będę wygłaszał ostatecznych sądów po ograniu demka(które mi i wielu weteranom serii bardzo przypadło do gustu) Ale grales tylko na PS3 czy na PS4 rowniez? Tak, jak napisałem, tylko PS3 ale dla mnie to żadna różnica za wyjątkiem podniesionej rozdzielczości w wersji na lepsze konsole. Ta gra już na PS3 daje radę, więc wersja na PS4 to według mnie kwestia jedynie wizualna. chyba że się mylę i na PS4 nie da się grać, ale tego nie wiem. No widzisz, ale czy to jest w porzadku, ze na PS4 dostaje gre z kosmetycznymi poprawkami w stosunku do zeszlorocznej odslony, ktora ogrywalem na PS3? Sprzecie, ktory jest jedna generacje do tylu? To nie jest w porzadku i tego akceptowac nie mam zamiaru. Nie zmienia to jednak faktu, ze na PS3 PES 2015 jest najlepsza kopanka na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Co jest lepsze? Możesz wymienić? Ponoć trawa miała się niszczyć na next genach. Prawda to? @Mysza, ale nie wszystkim odpowiada specyfika Fify. Próbowałem wiele razy, dwa razy nawet kupiłem pełną wersję. No po prostu nie mogę... Mi się przejadła specyfika FIFY po 10 edycji. Gra zrobiła się nudna, ale przede wszystkim promowani byli gracze znający sztuczki, przynajmniej tak mi się wydawało. W końcu jednak 15 na next geny wprowadziła płynny drybling samymi gałkami, dzięki czemu poczułem się jak w starych PESach w których bez używania trików można było pół boiska przejść. Dlatego jeśli ktoś rzeczywiście dalej gra na past genach w FIFE to możliwe że PES wyda się lepszy, ale nie po ograniu piłki od EA na PS4 czy One. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas angol 20 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 A no i menusy ... w poprzednich częściach wszystko w miarę przejrzyjste, teraz to wygląda okropnie, tak jakby się cofnęli w czasie. Minusiki widzę poleciały i stara gwardia z pes-sceny chyba się z tym pogodzić nie może albo po prostu nie zagrała w FIFE w next genach. Ja grałem i tam jest mój komentarz, ochy achy były do zagrania póżniej to już flaki z olejem, bez polotu i gamplayu co ma Pes, może po prostu każdy ma jakiś gust jeden lubi bawić się kartami w futa i ładna graficzka a drugi czerpać radość z gry, ja wole dwójeczke ;] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 (edytowane) No jeśli kogoś jara radosna gra jak w PESie no to spoko, ja jednak wolę trochę dłużej pokombinować i budować mozolnie akcję jak w FIFIe. I mówię tu o grze z kompem, bo wiadomo że przeciwko żywemu graczowi gra się inaczej. Edytowane 20 Września 2014 przez MYSZa7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Mysza, czuje sie jakbys mnie reprezentowal. Jest dokladnie tak jak mowisz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas angol 20 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Tylko że radość z gry to właśnie dobra kombinacja w tworzeniu akcji co w fifie jest mało możliwe bo zawodnicy się tak nie ustawiają, no i strzały które w fifie są baloniaste i bez emocji, niech tylko zwolnią tego pesa bo też lubie budowanie akcji i cierpliwe rozgrywanie , troche takie szachy a to już właśnie zależy od gracza i walki w środku pola Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 530 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 sciagnalem demko z hk - podpisuje sie pod tymi, ktorzy twierdza, ze to tak na prawde naprawiona wersja 2014 w 1080p i 60fps - nie jest zle jesli chodzi o gameplay, ale calkowicie nie czuje by feeling gry byl next genowy w przeciwienstwie do fify, ktora rusza sie i wyglada zdecydowanie lepiej. Do tego ma wolniejsze tempo i jest wg mnie po prostu lepsza. Nie jest tez bez wad bo w fifie nie podobaja mi sie strzaly przed pola karnego, ktore znowu w pesie kozacza ale moze w fullu bedzie lepiej. mimo wszystko najlepszy pes od lat - tego jestem pewny, gdybym mial ps3 to na pewno kupil bym pes2015, jednak na ps4 wybor jest jeden - fifa15, tym bardziej ze jak wiemy pes2015 na next geny bedzie wypruty z opcji fanowskich option file Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Wiadomo kiedy te demo? 23. w Stanach, w Europie jeszcze później, brak daty. Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Chvj im w dupę. Kupuje fifę. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Demo w środę na europejskim PSS. https://twitter.com/officialpes?original_referer=http%3A%2F%2Fwww.eurogamer.pl%2Farticles%2F2014-09-17-konsolowe-demo-pes-2015-opoznione&tw_i=513991606311997440&tw_p=tweetembed Cytuj Odnośnik do komentarza
OsciBosci 22 Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Nie mozna w demie zmniejszyc tempa gry? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi