Pawlo 86 Opublikowano 4 października 2014 Autor Opublikowano 4 października 2014 no trzeba być ładnie ślepym żeby nie widzieć różnicy między 720 a 1080p, ty chyba ChevChelios nosisz okulary jesli dobrze pamiętam, to może czas na mocniejsze szkła Cytuj
mo'zes 7 Opublikowano 5 października 2014 Opublikowano 5 października 2014 W końcu PES, na który po ograniu dema z czystym sumieniem mogę złożyć preorder, jak za dawnych lat na PS2. W poprzednich edycjach zawsze coś mi do końca nie pasowało (choć ograniczałem się do wersji demo) i ostatnimi laty "kopałem" albo w FIFĘ na X360, albo starego dobrego PESa na PS2 właśnie. W ubiegłym roku nowy silnik zrobił na mnie raczej pozytywne wrażenie, sama rozgrywka pozostawiała jednak nieco do życzenia (przypominam - demo). Teraz jest naprawdę szał, wczoraj pograłem trochę w konkurencję na PS4 i choć sam pozostaję na starej generacji wybór jest dla mnie jasny. Gram już któryś z kolei mecz na Superstar, najwyższa wygrana to 3:1, akcje bramkowe bardzo zróżnicowane, momentami naprawdę trzeba pokombinować, żadnej gry na pałę czy powielania schematów. Genialne granie długich piłek, czy to wzdłuż czy w poprzek boiska, wszystko z odpowiednim wyczuciem. Strzały mają odpowiedni impet, gra bramkarzy imo bardzo poprawna (Neuer agresywny poza 16stką), tempo rozgrywki dla mnie w sam raz. O stałych fragmentach nie wspominam, tu od dawna PES ma przewagę. Jeżeli można mówić o symulacji, gra Konami jest na pewno bliżej tego miana. Mniejsza o braki licencyjne, do przeżycia. Długo czekałem na dobrego PESa, ale wszystko wskazuje na to, że się doczekałem. Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 5 października 2014 Opublikowano 5 października 2014 ja bym z tym preorderem taki pewien nie byl majac w pamieci, ze w ostatnich latach to wlasnie wersje demo bylo bardziej grywalne niz fulle teraz konami ma 2 miesiace od dema do premiery to istnieje niestety duze ryzyko, ze cos moga przedobrzyc nawet jak full bedzie takie jak demko to potem znowu trzeba trzymac kciuki by patchami nie zmienieli suwakow co tez w ostatnich czasach jest nagminne i co patch to sie inaczej gra 1 1 Cytuj
oczysk 14 Opublikowano 7 października 2014 Opublikowano 7 października 2014 Zagrałem kilka spotkań w demo na ps4 i odziwo grało się naprawdę przyjemnie, patrząc co stało się z fifą w tym roku trzeba mocno trzymać kciuki za konami zeby tego nie spartolili, ktoś grał w demo na nextgeny i na starą generację, jakie są różnice? przedewszystkim w gameplayu? jest taka przepaść jak w fifie? 1 Cytuj
mo'zes 7 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 Grałem w demo na PS4 i X360. Różnice wizualne to na pewno rozdziałka, widownia na next-genie jakby bardziej szczegółowa, choć tu i tu nie powala detalami, powiewające gdzieniegdzie flagi też zbyt wiele nie wnoszą. I chyba zabrudzenia strojów (na X360 nie stwierdziłem). Być może wynika to z kalibracji odbiornika i różnicy w rozdzielczości, na past-genie obraz nieco bardziej rozmyty, przez co mniej "plastikowy" głównie na zbliżeniach, co mnie akurat odpowiada. Nie wiem jak zostanie rozwiązana kwestia innych warunków pogodowych, o ile w ogóle zostanie. Co się tyczy rozgrywki nie odczułem żadnej różnicy i dla mnie na obydwu platformach jest to taka sama gra, choć rozegrałem raptem 3 mecze z kumplem na PS4. Posiadacze starszych konsol, biorąc poprawkę na specyfikację sprzętu, nie muszą czuć się stratni i śmiało można brać. 1 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 9 października 2014 Opublikowano 9 października 2014 Stroje brudzą się też na starych konsolach. Cytuj
Dreyes 103 Opublikowano 9 października 2014 Opublikowano 9 października 2014 Podczas meczu Słowacja - Hiszpania na bandach parę razy pojawiał się napis KONAMI. Czy w grze będzie dostępny licencjonowany tryb ME2016 czy też eliminacji? Czy po prostu, któraś z tych reprezentacji ma podpisany kontrakt z Japończykami? Cytuj
nero2082 790 Opublikowano 10 października 2014 Opublikowano 10 października 2014 (edytowane) na meczach ligi hiszpańskiej często widać bannery Konami, myślę że mają dobrą sprzedaż w ESP to cisną z reklamami pod espana tymczasem wypłynął nowy screen, który gwałci nawet najlepsze facescany z fify (te z ligi angielskiej) https://pbs.twimg.com/media/BzlRqG-IYAAP0I6.jpg Edytowane 10 października 2014 przez nero2082 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 10 października 2014 Opublikowano 10 października 2014 Genialna morda. Jakby Mystiq w Konami pracowal. Cytuj
Mariu 3 Opublikowano 10 października 2014 Opublikowano 10 października 2014 Jeżeli uda im się zrobić rozgrywkę zbalansowana to myślę że gracze online docenia nowego pesa. Tylko żeby online było grywalne wogole :-) Cytuj
Pawlo 86 Opublikowano 11 października 2014 Autor Opublikowano 11 października 2014 jeśli ktoś jeszcze potrzebował potwierdzenia co do braku premier league: http://www.youtube.com/watch?v=_rVl8ZU9qo0 + fanowski trailer Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 11 października 2014 Opublikowano 11 października 2014 http://www.euro.com.pl/gry-playstation-4/konami-pro-evolution-soccer-2015-ps4.bhtml - piłka gratis w pre orderze. 1 Cytuj
VerB_ 34 Opublikowano 12 października 2014 Opublikowano 12 października 2014 Gram w demo dalej i dalej jestem absolutnie oczarowany. Trochę się frustrowałem trudnością wypracowania sobie klarownej sytuacji do strzału na poziomie superstar, ale kombinuje z różnymi formacjami, ustawieniami i naprawdę wiele to daje. Tym którzy mają problem z wygrywaniem na superstar proponuje pobawić się mocno ofensywnymi ustawieniami formacji i edycją pozycji graczy. Trochę się pobawiłem i teraz nie mam wyników ciągle typu 0-0 0-1 tylko zdarza mi się strzelić na mecz 2-3 bramki i mam co najmniej kilka klarownych sytuacji na mecz. Aha, kamera mam nadzieje zostanie w fullu poprawiona. Przy szybkiej kontrze nieraz nie wyrabia tak jak powinna i trzeba ostatnie podanie do napastnika przeczekać albo podawać trochę na pałę. Wiem że jest radar ale to nie rozwiązanie. No i szkoda, że nie można ustawić jeszcze dalszej kamery. W dobie gdy coraz więcej osób ma TV 40+ cal przydała by się kamera która obejmowałaby ta tak powiedzmy 3/4 boiska albo nawet i całe. Czekam na pierwsze recenzje full wersji. O ile nic nie zepsują i online będzie chodził tak jak powinien to kupuje na 100%. Dobrze, że się nie skusiłem kupić FIFY na premiere Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 12 października 2014 Opublikowano 12 października 2014 ja bym tam pare rzeczy znalazl, ktore bym ulepszyl ogrywajac demo ale jako ze to konami to mam do nich apel - nic nie zmieniajcie, niech gameplay fulla bedzie identyczny jak demo, blagam. W demo zagralem juz wiecej razy niz w cala pelna wersje edycji 2014, ogolnie od czasow ps2 zadna gra sportowa nie dawala mi tyle funu co te demo i w ogole nigdy w grze pilkarskiej nie mialem tyle funu grajac z AI co w tym demku blagam nie spier.dolcie tego 3 Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 13 października 2014 Opublikowano 13 października 2014 (edytowane) Co on mi na klate? PES rządzi. FIFA! Edytowane 13 października 2014 przez easye 4 Cytuj
Wojtas angol 20 Opublikowano 13 października 2014 Opublikowano 13 października 2014 Też jestem pod ogromnym wrażeniem tej edycji 2015, czekam na premiere i kresle kreski po ścianie odlic zając dni do premiery, dobrze ze nie dalem się nabrać na tą fifkę skryptciarską i jej nie kupilem, znajomi juz poprzechodzili do obozu konami bo nie są masochistami i klepiemy ciagle w demo rozkoszując się gameplayem Cytuj
teddy 6 881 Opublikowano 13 października 2014 Opublikowano 13 października 2014 Też czekam. Demko bardzo mi się spodobało i liczę, że japońce w tym roku ogarną temat w końcu. Bo Fifa 2015 to 1 Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 13 października 2014 Opublikowano 13 października 2014 Wczoraj demo zostało rozdziewiczone w jedynym, właściwym trybie "versus". Kumpel miał kupować nowego NBA na xbota, ale chyba zmienił zdanie bo nowe dzieło Japończyków go oczarowało. Mnie również. Niebo a ziemia względem poprzedniej odsłony. Niech Konami poprawia DROBNE błędy patchami(a nie zmienia połowę gry) i ulepsza formułę, a kolejne odsłony potwierdzą powrót starych, dobrych czasów królowania PES'a. Jedna obiekcja jest taka, że z bardzo łatwo strzelić gola z rzutu różnego. Bez manualnego ustawienia jakiegoś dryblasa jest duża szansa na celną dynię przeciwnika. Powód może być też taki, ze gramy ustawieniami ofensywnymi, ale to wyjdzie w praniu. Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 15 października 2014 Opublikowano 15 października 2014 Na filmiku nie widziałem master league...czyżby Konami zastąpiło czymś ten tryb ? Druga sprawa, jak dokładnie będzie wyglądał online? Jakie tryby gry ? Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 15 października 2014 Opublikowano 15 października 2014 12 stadionów w nowym pesie... co za kpina 1 1 Cytuj
nero2082 790 Opublikowano 15 października 2014 Opublikowano 15 października 2014 wysypało filmikami na WENB, myClub bardzo mnie zaciekawił teraz tylko modlę się o dobry kod sieciowy 1 Cytuj
Pawlo 86 Opublikowano 15 października 2014 Autor Opublikowano 15 października 2014 12 stadionów w nowym pesie... co za kpina bhatti już dawno zdementował, będzie więcej Cytuj
Gość Opublikowano 15 października 2014 Opublikowano 15 października 2014 Cenowo jest dobrze: http://konsoleigry.pl/gry-na-ps4/2598-pro-evolution-soccer-2015-ps4-4012927100783.html Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 15 października 2014 Opublikowano 15 października 2014 czy ja dobrze widze, ze pod klubami sa gwiazdki opisujace ich sile???!!!! czyzby poszli po rozum do glowy i skopiowali rozwiazanie z fify i wreszcie w multi bedzie filtr na dobor druzyn do danej gwiazki symbolizujacej ich moc? Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 15 października 2014 Opublikowano 15 października 2014 dobrze widzisz. ja już nie mogę dłużej czekać, wgram OF albo sam to ogarnę i napyerdalam dzień i noc, PES <3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi