Daffy 10 568 Opublikowano 15 listopada 2014 Opublikowano 15 listopada 2014 na pewno w strzalach - inaczej leca i rzadziej wchodza petardy pod poprzeczke na pewno w zachowaniu bramkarzy - ogolnie to chyba pierwszy pes w historii w ktorych na nich nie narzekam na pewno w grze obrony - graja wyzej i mniej szczelnie kryja napastnikow przez co latwiej o podania trojkatem i ogolnie o sytuacje - w demie wypracowanie sytuacji bylo o wiele trudniejsze niz w fullu, pewnie zmienili to by ci slabsi jednak mogli cos ciekawego skonstruowac na pewno troche mniejsze tempo gry - demo bylo szybsze to moje odczucia odnosnie wersji na ps4 po ok 30 meczach w fulla Cytuj
Pawlo 86 Opublikowano 15 listopada 2014 Autor Opublikowano 15 listopada 2014 Nie wierzę, że wam się to podoba. Na PS4 to musi być zupełnie inna gra. Jak gram w to na PC to czuję się podobnie jakbym podjarany odpalił jakiegoś klasyka z PSX, a tutaj boom headshot, bo gra się zestarzała i wygląda zupełnie inaczej niż ją zapamiętałem. Nikt nie ma możliwości porównania obu wersji? Cytuj
Kymel 786 Opublikowano 15 listopada 2014 Opublikowano 15 listopada 2014 No też się cały czas zastanawiam o co te halo. Wersja na PC to jakiś ponury żart i nawet mody i patche tego nie naprawią. Czuję się jakbym nadal grał w coś mocno przypominającego poprzednie, nieudane, odsłony Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 15 listopada 2014 Opublikowano 15 listopada 2014 Dajcie sobie spokój, przecież w pesa się nie gra na pc. Już lepiej na starszej konsoli odpalić jakąkolwiek starszą część. Cytuj
Kymel 786 Opublikowano 15 listopada 2014 Opublikowano 15 listopada 2014 Nie żartuj sobie. Najlepsze modowanie odbywania się właśnie na PC. Jak sobie przypomnę wykoksowanego PESa 5 na PC to aż mi się łezka w oku kręci Cytuj
schabek 5 334 Opublikowano 15 listopada 2014 Opublikowano 15 listopada 2014 a jest jakas szansa na option file na ps4? caly czas nie moge sie zdecydowac czy brac, jakby chociaz te licencje mozna bylo wrzucic... btw z ciekawosci pobralem pesa na x360. ale to jest guwno. roznica jest imo ogromna. na ps4 super mi sie gralo w demko, wciaga strasznie ale na poprzedniej generacji... jesli chodzi o pastgeny to dalej pes na nich jest slaby i nic tego nie zmieni chyba. pes tylko na x1 i ps4 Cytuj
Kałach 87 Opublikowano 15 listopada 2014 Opublikowano 15 listopada 2014 Gdyby nie dwie sprawy, dałbym ocenę 10/10. - strzały z daleka. Na 30 meczy w sieci RAZ strzeliłem z za pola karnego. Przeciwnik grał jakąś słabiutką reprezentacją. Mi nie strzelono w ten sposób żadnego gola. Jeśli chce się wygrać to zdecydowanie bardziej się opłaca usiłowanie wbicia piłki w 16 i tam poszukania szansy niż (mimo miejsca) strzał z za pola karnego - Dyvisons i brak filtru drużyn. Gram Francją i losuje mi kolesia z jakąś słabą francuską drużyną. Facet jest dobry ale klasa drużyn zbyt wysoka i wygrywam 2-0. I w drugą stronę: biorę Napoli, dostaję Real. Ok, no i przesadzili trochę (nie dużo, trochę!) z tą staminą. Lepiej wpuścić dziadowskiego napastnika na ostatnie minuty niż kończyć z tuazami jak Costa, Tevez itp. Na zero staminy przestają bowiem wychodzić na pozycję. Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 15 listopada 2014 Opublikowano 15 listopada 2014 Ja strzelam caly czas zza pola karnego, w kazdym meczu siedzi. 1 1 Cytuj
Kałach 87 Opublikowano 15 listopada 2014 Opublikowano 15 listopada 2014 (edytowane) Serio? Ale nie z cpu? To jakieś rady? Jak masz strzaly ustawione? Edytowane 15 listopada 2014 przez Kałach Cytuj
popi_91 0 Opublikowano 15 listopada 2014 Opublikowano 15 listopada 2014 Ludzie błagam niech mi ktoś odpowie... - co to są "jockeye z R2"? - o co dokładnie chodzi w trybie My Club? - jak się w tej grze robi tricki? oprócz analogów trzeba wciskać jeszcze jakiś przycisk? - czy da radę ustawić strzał pod [] a sprint pod R2? bo widziałem, że można to lub to (czyli jak sprint pod R2 to wtedy strzał (), a jak sprint pod R1 to wtedy strzał []), a żeby było te ustawienie razem w jednej kombinacji to nie wiem jak to ustawić nawet jak wybiorę "custom" to nie potrafię danej czynności przypisać innego przycisku ;/- czy może ktoś wrzucić zdjęcie jak wszystko w sterowaniu poustawiać żeby się grało komfortowo? bo mi się jakoś mega dziwnie gra, tak jakbym nie miał pełnej kontroli nad piłkarzami i nad tym wszystkim co się dzieje na boisku ;/ Dodam, że kiedyś ostro młóciłem w PESa i potrafiłem w niego grać, a teraz po wielu latach przerwy i przyzwyczajeniach do Fify w ogóle nie ogarniam tej gry Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 15 listopada 2014 Opublikowano 15 listopada 2014 Serio? Ale nie z cpu? To jakieś rady? Jak masz strzaly ustawione? Z r1 strzelasz? Kicking power ponad 80? Nie gram z cpu. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 15 listopada 2014 Opublikowano 15 listopada 2014 To wychodzi na to, że wersja X1 to jedyna wersja która nie zmieniła się nic względem dema. Nie rozumiem narzekania, ochów i achów po demie, skoro IMO to jest tutaj to samo w fullu a w demo grałem spooooro. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 15 listopada 2014 Opublikowano 15 listopada 2014 (edytowane) O to to. Dziś po 3 meczu musiałem wyłączyć konsolę. Szkoda mi było pada. Strasznie ciężko mi się gra w tego pesa może dlatego, że dawno nie grałem i rzuciłem się na głęboką wodę? Co prawda poziom trudności to regular ale staram się mieć wyłączone asysty i szlag mnie trafia. Co ta fifa ze ną zrobiła, nie umiem grać już w pro:( Czy ja dobrze czytam ty się denerwujesz grając z komputerem XDD ? @Schab pier.dolisz na 360 jest wszystko elegancko i gra się zaje.biscie Edytowane 15 listopada 2014 przez _Be_ Cytuj
Kałach 87 Opublikowano 15 listopada 2014 Opublikowano 15 listopada 2014 Serio? Ale nie z cpu? To jakieś rady? Jak masz strzaly ustawione? Z r1 strzelasz? Kicking power ponad 80?Nie gram z cpu. No z R1. Bronia mi gk wszystko. A ze okazji jest mało wiec.. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 15 listopada 2014 Opublikowano 15 listopada 2014 Jasne, ograjcie max 30 meczy i już chcecie znać całą grę. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 15 listopada 2014 Opublikowano 15 listopada 2014 (edytowane) Już tyle razy słyszę pytanie o "jockeya"Wyjaśnienie: Jest to manewr cofania się z L2, bardzo dobry do pojedynków 1:1, z odpowiednim użyciem odbioru piłki ciężko jest przejść obrońcę.Dzisiaj w dwóch meczach on-line przeciwnika utrzymałem przy 2-4 strzałach na mecz.Ważnym elementem obrony jest sam pressing z X, który powinien być używany zamiast ciągłego r1+X, bo to dobrze się sprawdza tylko i wyłącznie przy szybkim doskoku do zawodnika, tak to broniąc za agresywnie łatwo się dać okiwać.Ja dużych różnic względem dema nie widzę, tylko wyważenie prędkości i delikatnie (bardzo) osłabione strzały (albo poprawieni bramkarze xD).Irytują mnie za to ustawienia niektórych drużyn. Za dużo teamów gra z wysokim pressingiem. Imo standardem dla większości powinien być defensive line 3. Ale to jest łatwe do poprawy, sam skorygowałem już ustawienia dla ligue 1 i Serie A (Same formacje też, choćby ostatnie 4-1-2-1-2 dla Juve).Dawno tak dobrze nie bawiłem się przy piłce na konsole/PC Edytowane 15 listopada 2014 przez Hendrix 1 Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 15 listopada 2014 Opublikowano 15 listopada 2014 Holandia ma boską taktykę, szczególnie w tym trybie dostosowywania się do sytuacji na boisku(zapomniałem nazwy). Na Top Player(nie mam jeszcze nerwów na SS) zniszczyłem nią wszystkich w Mistrzostwach Europy, mając problemy tylko z Hiszpanami(karne zadecydowały). Bardzo fajna sprawa i już nie mogę się doczekać jak będę korygował tą opcję dla swojego teamu np. w ML <3 Cytuj
MacGyver_PL 0 Opublikowano 15 listopada 2014 Opublikowano 15 listopada 2014 (edytowane) Ta gra wygląda gorzej na PC niż PES14 imo,a tekstury to porażka.SweetFX już wyszedł na szczęście i sporo to poprawia.Nie ma scenek(jak piłkarze wychodzą na boisko,czy przy CL),nie ma nawet hymnu ligi mistrzów na PC,ja pier.dole,to już nawet nie jest lenistwo,to jawne w ch.uja granie. Mnie strasznie ciekawi czy gameplay jest identyczny jak na PS4 i Xone, ale tego się chyba nie dowiemy Grafikę na PC pewnie szybko poprawią różnymi modami i może nawet będzie przewyższać tą z konsol Mam dwa lamerskie pytania - co to są "jockeye z R2"? bo już dwie osoby tutaj o tym pisały - o co dokładnie chodzi w tym trybie My Club? Ponawiam pytania i dorzucam dwa kolejne: - jak się w tej grze robi tricki? oprócz analogów trzeba wciskać jeszcze jakiś przycisk? - czy da radę ustawić strzał pod [] a sprint pod R2? bo widziałem, że można to lub to (czyli jak sprint pod R2 to wtedy strzał (), a jak sprint pod R1 to wtedy strzał []), a żeby było te ustawienie razem w jednej kombinacji to nie wiem jak to ustawić może się nie znam ale po to jest opcja COMAND LIST w opcjach żeby zobaczyć co się czym robi i jakie kombinacje wbijać. Ponadto w fllu są chyba samouczki jak sie bronić atakować przyjmować piłke itd...nie? BTW: Poważnie zastanawiam się do zakupu PESa. MAm ptanie: Czy problem jest by znaleźć przeciwnika na PEŁNYCH ustawieniach RĘCZNYCH online? Czy online jest pełno pisd grających antyfotball jak w fifie? Jestem jednym z tych, którzy odwrócili się od ISS/PESa przy PS3. Z łezką w oku wspominam ISS z 98 roku Edytowane 15 listopada 2014 przez MacGyver_PL 1 Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 15 listopada 2014 Opublikowano 15 listopada 2014 Nie ma właśnie. Imo przecietny fifowiec nie ogarnie trikow. Gra ktoś za pol h? Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 15 listopada 2014 Opublikowano 15 listopada 2014 Ja gram na pewno. Do 22 czas na PESa. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 15 listopada 2014 Opublikowano 15 listopada 2014 Ja teraz gram Master League w 2 lidze angielskiej Middlesborough W międzyczasie edituję sobie wszystkie braki licencyjne których nie załatwił 1 OF Cytuj
lucid_dreamer 7 Opublikowano 15 listopada 2014 Opublikowano 15 listopada 2014 Jak ktos chce grac ze mna, moze mnie dodac i wyslac wiadomosc (ID pod avatarem). Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 15 listopada 2014 Opublikowano 15 listopada 2014 No i serwery leza xDDDD Cytuj
lucid_dreamer 7 Opublikowano 15 listopada 2014 Opublikowano 15 listopada 2014 (edytowane) We are glad to inform our customers that maintenance work on our servers were completed at 18:00 15/11/2014(UTC). We also would like to apologise for any inconvenience caused. Sa Online juz. A (pipi).. nie chce laczyc. Edytowane 15 listopada 2014 przez lucid_dreamer Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 15 listopada 2014 Opublikowano 15 listopada 2014 Dupa, establiszuje komunikejszyny. 2 bomby za to dalem, (pipi)a. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi