One™ 0 Opublikowano 25 stycznia 2015 Opublikowano 25 stycznia 2015 Jak jak widze typa z 60 ts i średnimi zawodnikami to wiem,ze typ na pewno ogarnia.Skoro takimi partaczami z malym ovr jest np w 5 dywizji. 60TS to wystarczająco do "rozpoczęcia" gry Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Strzałki by się przydały. Pamiętam jak w czwórce czy piątce je ustawiałem i kumpel grający Barceloną zbierał ostre baty, gdy ja grałem zespołem dużo niższej klasy. To była świetna opcja, nie rozumiem czemu z niej zrezygnowali. Cytuj
KarolJanuszGejmingu 476 Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Jakie strzalki? Pamietam ze za malego jak gralem w czworke czy piatke to na strzalki mowilem formy zawodnikow. 1 Cytuj
Gość Opublikowano 26 stycznia 2015 Opublikowano 26 stycznia 2015 Kierunki poruszania się zawodników, coś jak w fifa. Chyba jeszcze na PSX się pojawiły i na początku to było tylko :przód tył, a póżniej wprowadzili więcej kierunków. Cytuj
QBH 246 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 A to dydki, strzałki to była podstawa -_-. Zagrałem kilka meczy, póki co nie moge się do końca "wczuć", czuje, że coś nie jest : ). Nieśmiało zaczynam grać on-line, ale dla bezpieczeństwa otoczenia wole wybierać momenty jak nikogo nie ma w domu. Na myClub to chyba w ogóle nie zdecyduje się grać przez neta, już i tak mam kilka siwych włosów. Z ciekawości - są jakieś istotniejsze róznice między wersjami na PS3 a PS4?? Cytuj
Kałach 87 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 (edytowane) Grafika, co oczywiste. Plusem PS3 jest możliwość wgrania OFa i gra z oryginalnymi herbami i strojami. Edytowane 30 stycznia 2015 przez Kałach 1 Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 bylo juz w tym temacie - gameplay i fizyka sa inne, Cytuj
QBH 246 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 wiem, że było, ale jest sporo opinii, że jak już to różnice jeśli są to minimalne. gameplay i fizyka brzmi jakby to były zupełnie inne gry (?!?!). Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 Hmm no to zależy w sumie na pierwszy rzut oka to prócz grafiki i lepszej płynności na powtórkach to wydaje mi się, że lepsza responsywność i animacje graczy są, ale za mało grałem w next genową wersje a czemu w ogole się zastanawiasz? Cytuj
QBH 246 Opublikowano 30 stycznia 2015 Opublikowano 30 stycznia 2015 Pytam z czystej ciekawości, no, może zastanawia mnie kwestia tego czy coś trace grajac w ulubioną gre nie mając najnowszej konsoli ; ). Nie trzeba drążyć tematu:). Cytuj
Gość Opublikowano 31 stycznia 2015 Opublikowano 31 stycznia 2015 Inna fizyka w takich produkcjach ma kolosalne znaczenie. Biorąc pod uwagę jakie detale sprawiają, że gracze odróżniają poszczególne części od siebie, to tak inna fizyka sprawia, że PES2015 na stare i nowe konsole, to według mnie inna gry. Wczoraj o mało nie zabiłem konsoli. Znowu mam to co w FIFA, im dłużej gram, tym gorzej mi idzie Cytuj
Daffy 10 582 Opublikowano 5 lutego 2015 Opublikowano 5 lutego 2015 patch 1.3 ponoc w sieci, dajcie znac czy cos zmienia w gameplayu Cytuj
yaczes 14 483 Opublikowano 5 lutego 2015 Opublikowano 5 lutego 2015 No fizyka jest kozak, podobno konami dogadalo sie z panami od: dlatego gra jest taka dobra! Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 5 lutego 2015 Opublikowano 5 lutego 2015 patch 1.3 ponoc w sieci, dajcie znac czy cos zmienia w gameplayu nic nie zmienili, chłopcy trójkątowcy dalej czują sie jak ryba w wodzie a cyborgi niszczą mecz w pojedynkę Cytuj
KarolJanuszGejmingu 476 Opublikowano 9 lutego 2015 Opublikowano 9 lutego 2015 Jak sie obronic przed tym przenikaniem napastnikow? No ibra biegnie na obronce i poptostu przez niego przenika i jedzie dalej:D Tym dłużej gram to mam wraznie,ze ta gra to ma takie same skrypty jak fifa,moze nie takie przegiete ale zeby oddac 12 strzallw na bramke i jakis śmieszny cassilas wszytsko wyciaga a Hart wpuszcaa na 3 strzaly z 25 m 4 gole. Smiech Cytuj
MacGyver_PL 0 Opublikowano 11 lutego 2015 Opublikowano 11 lutego 2015 No fizyka jest kozak, podobno konami dogadalo sie z panami od: dlatego gra jest taka dobra! Bardzo śmieszny komentarz BTW po co takie gry na konsole jak PINBALL (oczywiście abstrahując od tego, że pinballa zapewniają nam fifa i PES) ? Nie wiem, kto kupuje takie gry jak Pinball FX2. 1 1 Cytuj
Gość Opublikowano 11 lutego 2015 Opublikowano 11 lutego 2015 Jak sie obronic przed tym przenikaniem napastnikow? No ibra biegnie na obronce i poptostu przez niego przenika i jedzie dalej:D Tym dłużej gram to mam wraznie,ze ta gra to ma takie same skrypty jak fifa,moze nie takie przegiete ale zeby oddac 12 strzallw na bramke i jakis śmieszny cassilas wszytsko wyciaga a Hart wpuszcaa na 3 strzaly z 25 m 4 gole. Smiech Zależy co to za strzały... Rozumiem, że Iker broni 12 piłek idącyc w okienko bramki, a Hart puszcza 3 szmaty z 25m? Prawdziwe wady tej gierki, które mogę z czystym sumieniem wypisać po rozegraniu około 200 meczy online: -przełączanie pomiędzy zawodnikami- to chyba główny minus, bo fatalna responywność tego elementu rzutuje na praktycznie każdy inny element gry. Ja grałem na ustawieniach pół-automatycznych, ręczne przeskawiwanie pomiędzy zawodnikami stłoczonymi przy defensywnych stałym fragmencie, jakoś sobie tego nie wyobrażam w tej grze... Dziesiątki razy miałem problem z przełączeniem zawodnika kiedy np. rywal posyłał trójkąta a ja próbowałem wybrać zawodnika który jest bliżej piłki, komputer niestety ma ogromne problemy ze zrozumieniem intencji. Do tego jeżeli już zrozumie, to zazwyczaj następuje lekki lag świadomości tego zawodnika i np. minimalnie zwalnia, zmienia kierunek czy wręcz zatrzymuje się. 70% straconych bramek po trójkącie wynika właśnie z tego elementu, a to ma związek z poniższymi punktami. Co do samej mechaniki zmian, to jest jeszcze element, który daje w kość. Czasami tor lotu piłki przecina nasz zawodnik, na którego w danym momencie nie jesteśmy przełączeni i gra zamiast z automatu przerzucić nas na tego typa, głupieje i np. taki typo leci bezwładnie z piłką kilka metrów, a my w tym czasie desperacko przesakujemy pomiędzy kilkoma innymi piłkarzami. -przelatująca piłka przez nogi obrońców- rozumiem, że takie "siatki" są spoko przy odległościach około 1metra , ale jak rywal posyła piłkę na 10m i więcej, to szlag człowieka trafia. To się łączy często w kombosa z przełączaniem kontrolowanego piłkarza. Zauważyłem, że takie "siatki" najczęściej dochodzą do skutku jeżeli w danym momencie próbujemy wcisnąć Xa, czyli gierka odczytuje próbę odbioru. Rozumiem, że wduszenie Xa kiedy naciskamy rywala nie zawsze daje wynik "przejęcie piłki" i jest to zależne od wielu czynników (m.in.statsów), ale jakiś geniusz powinien wpaść na pomysł, że bezpańska piłka która przelatuje 10 centymetrów obok nóg obrońców powinna być z automatu przez nich zgarniana. Tutaj to wygląda tak, jakby gra traktowała piłkę jak duet szmacianka+piłkarz. W takim momencie największe szanse daje jedynie szybka zmiana i ustawienie się na torze lotu futbolówki, bez wsikania czegokolwiek. -wychodzenie bramkarzy- wiadomo o co chodzi, najgorsze są zagrania górny trójkąt wyrzucające w stronę linii bocznej, bo ja się pytam, po kiego grzyba ten bramkarz tam p(pipi)? W ogóle to najlepsze jest wracanie bramkarza na swoje stanowisko pracy po takiej interwencji. Jeżeli piłka nie zostanie wykopana na połowę, to nasz goalie będzie tuptał sobie tam gdzie ostatnio interweniował. Już kilka razy straciłem gole po takich śmiesznych sytuacjach, że po piąstkowaniu na 16 metrze bramkarz ślizgał się w polu karnym dobre 5 sekund, a rywal w tym czasie pakował piłkę do pustej bramki. To co wyżej daje mi jakieś 95% wszystkich kurew rzucanych w stronę PESa. Reszta to są pierdoły z którymi można nauczyć się żyć, a wręcz nauczyć się z tego korzystać. Jeżeli gracie online, to pamiętajcie, że bez stabilnego łącza kurew będzie więcej o kolejne 85%, bo lagi potęgują dwa pierwsze problemy. Cytuj
xMatinx 36 Opublikowano 13 lutego 2015 Opublikowano 13 lutego 2015 Ja po wczorajszym meczu koncze przygode z pesem. Wygrywalem 6;1. Typ zlagował mecz, dostałem 2 czerwone, strzelił mi 6 goli. Przy stanie 6:7 wylaczylem konsole. Nie potrafie grac na lagach. 1 Cytuj
Gość Opublikowano 13 lutego 2015 Opublikowano 13 lutego 2015 Ten PES na lagu jest niegrywalny, właśnie dlatego, że mocno opiera się na manualu. Cytuj
MacGyver_PL 0 Opublikowano 13 lutego 2015 Opublikowano 13 lutego 2015 a swoją drogą co za cwele lagują mecze?! Już nie raz miałem taką sytuacje, że wygrywałem (zarówno w fife jak i PESa) prowadziłęm gre, typ nie miał za bardzo nic do gadania i nagle po straceniu kolejnej bramki (powiedzmy na 2-0) nagle moje poczynania są niewczasie, gra laguje, a on się czuje ak ryba w wodzie. Bo takim cwelą nie potrzebny timing bo oni tylko robią jedno podanie a potem lecą na pałe. NO po prostu nie wierzę, że ludziom nie wstyd tak robić Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 13 lutego 2015 Opublikowano 13 lutego 2015 Jak oni to robią? Ja nie miałem takich sytuacji z lagami, ale co do innych bolączek to faktycznie można dostać raka i im dłużej się gra tym bardziej to wszystko wku.rwia... Cytuj
MacGyver_PL 0 Opublikowano 13 lutego 2015 Opublikowano 13 lutego 2015 Jak oni to robią? Ja nie miałem takich sytuacji z lagami, ale co do innych bolączek to faktycznie można dostać raka i im dłużej się gra tym bardziej to wszystko wku.rwia... No właśnie wydawało mi się, że na łącze można wpływać na przykład ściągając coś Cytuj
xMatinx 36 Opublikowano 13 lutego 2015 Opublikowano 13 lutego 2015 odpalaja torrenty i zasrywaja lacze lagami. Konami jest tak super ze to ktorys z graczy jest hostem. W fifie takich cyrkow nie mialem bo tam jest p2p Cytuj
Kałach 87 Opublikowano 13 lutego 2015 Opublikowano 13 lutego 2015 Nie rozumiem tego. Nie da się zrobić tego tak, że server "wie" który gracz zamula (z jakiegokolwiek powodu- torrenty czy nawet wina dostawcy) i tego własnie gracza wykopywać z gry? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi