Skocz do zawartości

PES 2015

Pawlo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

o, a myślałem, ze tylko ja widzę randomowo zwalniane tempo meczu... może ma to coś wspólnego z motywacją? bo jeśli nie za to ona odpowiada, to za co?

Opublikowano

Ja wślizgów nie robię (chyba, że w akcie desperacji), ale faktycznie bywają mecze kiedy 2 lekkie odbiory Xem na środku boiska kończą się wyrzuceniem mojego piłkarza, a kosy rywala z tyłu nie są nawet odgwizdywane. Najlepsze są karne, gdzie nawet na powtórkach nikt nie wie o co chodzi (i wtedy z reguły staram się grać fair i walę w kosmos- bez obrazy Cosmos ;) )

Opublikowano

karne ą tak beznadziejne! zawodnicy piłkę popychają, bo trudno to nazwać uderzeniem, a bramkarze rzucają się na parade nawet jak piłka ledwo toczy się w drugi róg...smiech na sali. 

powiedźcie mi czemu nie ma kamery fanview online?!

Opublikowano

Jest nowy patch i waży 3,67 GB. Gra zupełnie się zmieniła, nie ma już pinballa, piłka nie przenika przez obrońców, osłabili strzały na R2 i nie ma już lagów w grze online.

Opublikowano

Jest nowy patch i waży 3,67 GB. Gra zupełnie się zmieniła, nie ma już pinballa, piłka nie przenika przez obrońców, osłabili strzały na R2 i nie ma już lagów w grze online.

zapomniałeś jeszcze o dodaniu licencji na całą Premier League

Opublikowano

biegne do sklepu i juz kupuje!!!!!!!!!!

Opublikowano

Ja w grudniu sprzedałem PESa i..teśkie trochę za nim. Multi jest beznadziejne- grać w dywizjach przeciw Realom to ja dziekuję, ale w singla bym łupnął. Zastanawiam się nad cyfrówką na PS3 (płytki trzymają cenę niemal premierową lol)

Jak z strzałami8 z za pola karnego? Wpadają lepiej niż na premierę? Mi to najbardziej przeszkadzało. W poprzednich PESach bramkarze byli ludzcy i nigdy nie wiadomo było czy puszczą dane uderzenie czy nie. Tu czasem dziwnie wygląda gdy taki Neuer broni wszystko jak robot...

Opublikowano

Zupełnie się nie zgadzam co do strzałów z dystansu. Bramkarze okienek nie bronią, powiedziałbym, że nie licząc gry na przedpolu, to wielkich różnic nie ma kto stoi na bramce. Nie jest tak jak w starych PESach, że Kahn na bramce dawał 50% więcej powera w obronie teamu. Jak bijemy petardy Ibrą to nawet Neuer potrafi wpuścić pod pachą takie uderzenie. Nie wiem skąd to się wzięło, że strzały z dystansu nie wchodzą? Nie są przemaszowane jak w poprzednich PESach, gdzie zwłaszcza uderzenia z pierwszej dawały 50% szans na bramkę, ale np. uderzenie zza pola karnego ze skosa i użyciem R2, to duuuuża szansa na okienko.

Inna sprawa, że np. szczur Ibrą z 20 metrów wchodzi częściej niż identyczny szczur słabszym zawodnikiem (to samo ustawienie bramkarza, to samo miejsce uderzenia, ta sam faktyczna prędkość piłki i ten sam punkt bramki) . Nie raz sprawdzałem na powtórkach takie sytuacje, po prostu przy lepszym napastniku bramkarze gorzej bronią.

Opublikowano

PESa 14 odluscilem wiec sie nie znam (crap) ale 12 i 13 meczyłem sporo. Dla mnie obydwie cechowały sie jakas taka nieprzewidywalnoscia gk (i tragedia w sytuacjach 1 na 1). W 15 strzelam z daleka tak bez przekonania, w 12 i 13 zawsze miałem nadzieje ze wpadnie.

I nieodparte wrazenie ze gole w 13 były bardziej roznorodne- co by potsierdzalo wieksze oskryptowanie w 15

Opublikowano

na ps3 jest moze inaczej z fizyka pilki, nie wiem czy strzaly sie identyko z wersja na ps3 ale rowniez uwazam, ze gole w pes13>gole w pes15

Opublikowano

Po ograniu paru meczy po tej aktualizacji stwierdzam że znowu ją spartaczyli, tak jak było to z pesem 2014, obrona  z automatu lepiej kryje , ogólnie wszyscy lepiej się ustawiają co nie zależy już od  umiejętności gracza. Takie ułatwienie psuje gameplay bo działa to w dwie strony że się non stop przejmuje jak nie w jedną to drugą stronę i akcje są szarpane i nie idzie fajnie  rozklepać defensywy, może wyeliminowali przenikanie ale teraz piłka dostaje jakiegoś dziwnego przyśpieszenia po odbiciach i jeszcze bardziej staje się to nieprzewidywalne ale łamie reguły fizyki, przed patchem ta piłka była bardzo miodna teraz coś w niej umarło, może trzeba się nauczyć od nowa w nią grać ale jakoś mnie już tak nie cieszy, kto się ze mną zgodzi lub nie to proszę mnie oświecić.

Opublikowano

Wojtas, to był żart. Nie ma żadnego info o zmianach w mechanice i sam tych zmian nie odczułem. To co da się zauważyć, to zmiany statystyk piłkarzy i to oczywiście wpływa na grę. Być może miałeś słabszy dzień i tyle. Sam tak mam, że jednego dnia mogę przenosic góry i wydaje mi się, że wiem o co chodzi w tej gierce, a są takie dni, gdzie cierpi ze mną cała kamienica.

Opublikowano

Suwaki specjalnie dużo nie ważą i raczej te buty i stadiony zajmują tyle miejsca. Nie ma nigdzie info o zmianach w mechanice, ludzie też nic nie piszą.

Opublikowano

mi sie tez wydaje, ze gra sie troszke inaczej. pajgi co do strzalow masz racje ibrakadabra wystarczy sie obrocic napelnic pasek i siedzi. na poczatku gralem psg w dywizjach i czesto tak naprawde ibra sam mecze rozstrzygal ciut rzadziej cavani.

a co do strzalow z r2 powinny byc oslabione, nie ktorzy cala taktyke podporzadkowuje taktyke pod strzaly ze skosow z r2.

Opublikowano

wojtas pisze, ze obrona gra lepiej znowu na evoweb wlasnie czytam post kolesia, ze obrona gra beznadziejnie i w kazdym meczu strzela po 4 bramki :D :D

efekt placebo wg mnie