Skocz do zawartości

PES 2015

Pawlo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kuźwa dwa mecze z rzędu ze składami Realu itd., jedna heroiczna wygrana (z 0-2 na 5-4 w doliczonym czasie), w drugiej srogi w(pipi) 6-0 (gość umiał grać -1000 punktów w rankingu- , ale atak w składzie Ronaldo, Ibra, Messi, Robben tylko mi udowodnił, że Ibra to leszcz przy reszcie i ziomek używał go tylko do zgrywania wysokich piłek, a zapędy dryblingowo-sprintowe gasiłem dosyć łatwo, za to Ronald strzelił mi tylko 5 bramek...) , przy takiej dysproporcji zawodników nie byłem rady NIC zrobić, później dwa wygrywane spotkania z leszczami i dwie ucieczki, które komp zaliczył mi na 0 punktów. W życiu bywa pod górkę...

Opublikowano

To zmień ustawienia sterowania na wyjściowe.

Też mam dziwne pytanie, ale czy za strzały z przewrotki/woleja odpowiada jakiś przycisk czy to jest raczej kwestia ustawienia?

Opublikowano

ten engine na ktorym od pes2014 smiga ta seria czyli przerobiony foxengine jest jakis dziwny - za duzo tu skryptow albo po prostu ja mam krotka pamiec i nie pamietam ze wczesniej az tak chamsko - ile ja razy zagrywam leciutka pilke na dobieg, a gra mi wysyla atomowa pilke do przodu, albo obronca/napastnik zwalnia pomimo trzymania guzika sprintu, zbyt czesto nie mozna zrobic tego czego sie chce bo konsola nie pozwala, strzaly tez takie bardziej przewidywalne niz kiedys(choc w demku byly lepsze), odbiory tragiczne (nie bylo chyba gry pilkarskiej gdzie bardziej sie oplacalo odbierac pilke AI przez trzymanie kwadrata) - jedyny plus tego silnika w chwili obecnej to animacje

Opublikowano

Zgadzam się z wami, ja im więcej gram tym bardziej mnie ta gra denerwuje, przepowerowany Real i Bayern +skrypty sprawiają, że zamiast funu pojawia się frustracja.

Niestety w tym roku są 2 słabe gry piłkarskie.

Opublikowano

Ficuś trudno oczekiwać, że granie na automacie będzie jednocześnie oznaczało, że każde zagranie będzie wyglądać tak jak chcemy. Od tego masz manuala, żeby wrzucać i strzelać zawsze dokładnie tam gdzie chcesz. Przy PESowej mega sprawności piłkarzy (piłka jak po sznurku, praktycznie bez znaczenia jak jesteśmy ustawieni względem adresata naszego podania) to przypominałoby parodię, a nie mecz piłkarski "no przecież chciałem podać na 12 metr i nie tak wyskoko, tylko 1,34metr nad ziemią!". W FIFA ten element (czyli interpretacja naszych podań na automacie)  wygląda lepiej, ale też trudniej o precyzje przy złym ustawieniu i widać, że piłka leci nie tam gdzie chcemy nie przez dziwne obliczenia gierki, tylko dlatego, że np. podanie na dobieg będąc obróconym tyłem do adresata ogólnie jest mało skuteczne. No i ustawienie automatu w PES na 1, sprawia, że podania mają lepiej wymierzoną siłę, tylko też sami musimy nad nią panować, ale np. podania w poprzek pola karnego nagle tracą randomowość.

Co do kontroli nad piłkarzem, to ten problem zwalniania jest od zawsze, to też jest element, który w FIFA od lat wygląda o niebo lepiej. Czyli to problem serii, a nie konkretnie tej części.

Strzały z dystansu są dużo bardziej randomowe niż kiedyś, to samo tyczy się uderzeń bez przyjęcia (co kiedyś w pewnych warunkach było skuteczniejsze niż przygotowane uderzenie), ale już uderzenia z obrębu pola karnego, zgadzam się, są mniej randomowe.

Opublikowano

Po 10 latach przerwy od PESa wreszcie powróciłem do tej serii :)

Może nie jest to jakaś wybitna odsłona, ale wreszcie mam grę piłkarską, która potrafi dać fun i jest ten dawny syndrom "jeszcze tylko jeden meczyk", po czym pada odkłada się gdy za oknem zaczyna świtać  :P .

Choć strasznie "zjanuszałem" i by dać radę wygrać z konsolą, to musiałem zjechać z poziomem trudności do poziomu regular... na pro i wyżej jest masa bezbramkowych remisów lub bęcki, także jeszcze mnóstwo nauki przede mną :). Za mocno nasiąknąłem Fifą i w PESa kaleczę niemiłosiernie.

Mam do Was jeszcze 2 pytanka - czy rozgrywając mecz w wersji na PS4 wiatrak wchodzi Wam na wysokie obroty? U mnie menusach jest cisza, ale po rozpoczęciu meczu konsola staje się zdecydowanie głośniejsza.

Drugie pytanie tyczy się wersji na Xbox'a 360 - czy ta wersja różni się czymś od wersji na PS4? Bo jeśli gameplay jest identyczny, to będę namawiał brata fifowego betona by w tym roku spróbował Pro Evo :) 

Gość _Be_
Opublikowano

Wiem jedno w wersje z xboxa360 nie da się grać online. Lag w sterowaniu jest zbyt duży. 

Gość _Be_
Opublikowano

To tak ujdzie, ale po graniu na ps4 już mi się nie widzi wracać do wersji 360.

Opublikowano

W MC 50000 GP za darmoszkę. Na pewno wylosuję Ronalda i Robbena...

Opublikowano

Ja teraz będę sępił na trenera z tym przegiętym ustawieniem 4-1-2-3

Opublikowano

Co do głośności konsoli to u mnie podczas meczu cisza, ale czasem w menusach jest głośna. W ogóle ps4 pod tym względem jest dziwne. Jedne egzemplarze zachowują się głośniej a inne ciszej w określonych momentach określonych gier.

ontopic, zbrzydł mi ten pes, a takie jaranko na początku było. Co roku u mnie była jakaś gra piłkarska i chyba pes to przygoda na jeden rok. A szkoda, bo za czasów ps2 to była moja ulubiona seria. Setki godzin w kanapowym multi...

Opublikowano

konami dalo raport premier na 2015 i brak tam bylo pesa2016 stad plota, ze w tym roku bez nowego pesa, adam bhatti community menager pesa wlasnie na twittcie uspokoja, ze przyszlosc pesa jest bezpieczna i niesamowita

Opublikowano

konami dalo raport premier na 2015 i brak tam bylo pesa2016 stad plota, ze w tym roku bez nowego pesa, adam bhatti community menager pesa wlasnie na twittcie uspokoja, ze przyszlosc pesa jest bezpieczna i niesamowita

Konami nie umieszcza niezapowiedzianych gier w swoich raportach (w identycznym raporcie rok temu też nie było Pes2015), ale oczywiście "dobre" dziennikarstwo robi newsa z głupiej plotki (oczywiście na PPE też polecieli z tym :D ).

Gość _Be_
Opublikowano

ja pier.dole skończcie czytać tego gówniane serwisy geez

Opublikowano (edytowane)

Co do głośności konsoli to u mnie podczas meczu cisza, ale czasem w menusach jest głośna. W ogóle ps4 pod tym względem jest dziwne. Jedne egzemplarze zachowują się głośniej a inne ciszej w określonych momentach określonych gier.

Moja konsola w dashu i menu gry jest praktycznie bezgłośna. Gdy zaczyna się mecz wentylatory wchodzą na wyższy bieg, ale jest to jeszcze akceptowalne i w niczym nie przeszkadza (pomiar głośności za pomocą telefonu wskazuje 47-48db). Natomiast jak zdobędę gola i lecą powtórki, to zaczyna się istny huragan... jakby konsola miała zaraz odlecieć  :teehee: . Gdy powtórki się skończą wentylator zwalnia i znowu jest cicho. 

Prócz PESa mam jeszcze GTA i tam wentyl aż tak głośno nie szumi.

Edytowane przez Michał102