Shen 9 636 Opublikowano 29 marca 2016 Opublikowano 29 marca 2016 Nigdy jakos sie nie wkrecilem w mu, w podobnym okresie wyszedl lineage 2 i oferował duzo wiecej. Cytuj
Suavek 4 713 Opublikowano 29 marca 2016 Opublikowano 29 marca 2016 Zainteresowanie MU to tak na poważnie? W dobie tanich i lepszych hack'n'slashy, nawet F2P? W MU grałem jakoś w liceum, właściwie tylko dlatego, że była to swego czasu jedna z nielicznych przystępnych gier F2P, więc od czasu do czasu do partyjki z kumplem nadawało się nieźle. Szczegół, że po kilku godzinach cały postęp praktycznie się zatrzymywał i trzeba było grindować okrutnie, żeby w ogóle brnąć do przodu. Teraz mamy tyle tych multiplayerowych h&s, w tym darmowe jak Path of Exile, czy Marvel Heroes. Serio sequel MU kogoś w takim przypadku interesuje? Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 29 marca 2016 Opublikowano 29 marca 2016 (edytowane) Teraz niby masz wybór, tyle że dziś grasz pewnie sam. Reszta znajomych ma ważniejsze rzeczy niż granie, a my dalej gramy. Ja chętnie gierkę obczaję, choćby i z sentymentu. W liceum sporo osób grało w Mu Online, ech te nieprzespane noce. Pamiętam po zebraniu przeje.bane, bo któryś rodzić przyznał, że syn do późna gra w Mu Online. Chodziło się na wagary do kafejki i dalej expiło, a po powrocie do domu, kiedy widziałem, że kumple wrócili wcześniej, wkurzałem się, że jestem później i oni już expią. Byliśmy w gildii, gdzie pamiętam, typ z Legnicy dzwonił do mnie w nocy, bo mnie zabili na spocie, a ja z powrotem kładłem ciężki przedmiot na myszy, co by rzucać dalej czarem. Bo taka bezmózga była ta gra. O, albo graliśmy na polskim serwie, co zrobiłem typom stronę www, w zamian dostałem zaje.bisty set dla elfa. A kumpel po prostu wysłał swoją fotę, a że admin był gejem, to z miejsca dostał super itemki:) No i ta strona Aikiego, 40-letniego typa, co się dziwiliśmy, że stary i gra. Ech, dużo mam wspomnień z tą gierką. I pewnie do dwójki wrócę. Aha, niedawno testowałem wersje mobilną Mu Origin - bo tak ją nazwali. Fajnie usłyszeć te stare dźwięki, ale jednak nie wiem co tam robił przycisk, że postać automatycznie szła do questa i wykonywała zadanie. Aż takie ułatwienie? Edytowane 29 marca 2016 przez grzybiarz Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 29 marca 2016 Opublikowano 29 marca 2016 Mu Online tylko na prywatnych serwerach. Ładne parę lat spędziłem na DarkMu i poznałem wiele zayebistych osób z którymi utrzymuje kontakt do tej pory. To 10 lat temu nie było zbyt wielkiego wyboru w co grać, ale nie żałuję że trafiłem właśnie na Mu. Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 29 marca 2016 Opublikowano 29 marca 2016 ...Teraz mamy tyle tych multiplayerowych h&s... Wymienisz jakieś warte uwagi? Pytam poważnie, nie złośliwie. Oczywiście D3, PoE i Grim Dawn pomijam. Cytuj
Suavek 4 713 Opublikowano 30 marca 2016 Opublikowano 30 marca 2016 No na pewno D3 i PoE z tych wiodących. O Grim Dawn sam nie słyszałem, ale widzę podobny koncept. Z innych mi po głowie chodzą Marvel Heroes, Torchlight 2, Van Helsing, Victor Vran, czy Mighty Quest for Epic Loot. Mówię tutaj oczywiście o grach z tej charakterystycznej izometrycznej perspektywy. Bo generalnie slasherów do multi, w tym zręcznościowych mmo, znalazłoby się dużo więcej. Cytuj
Paliodor 1 788 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Te nowe Mu na screenach wygląda jak takie dopakowana jedynka za co już mają ogromny plus. Jak tylko wyjdzie to w zrozumiałym języku to z pewnością sprawdzę i zobaczy się czy wciągnie tak samo jak jedyneczka tych parę lat temu. Oooo taaak! Pamiętam te czasy mag z pełnym ekwipunkiem miksturek,szło się potem do Dungeon na level chyba 3 na szkielety, ustawiało czar evil spirit przycisk ataku od myszki zaklejało taśmą by ciągle nawalał i można było się zająć czymś innym,a postać się levelowała XD XD No i tak z(pipi)ana pralka goblinów, podziwiam ludzi co tam władowali dużo dobrego stuffu, a nieraz otrzymywali jakieś śmieci nie dla swojej klasyXD Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 10 maja 2016 Opublikowano 10 maja 2016 Dzisiaj na steam wyszło Tree of Savior. Kurde, wciąga jak cholera. Czuje się jakbym grał w starego, dobrego Ragnaroka Online. Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 25 października 2016 Opublikowano 25 października 2016 Chciałem tylko napisać że dzisiaj ruszyła Closed Beta Mu Online 2, aka Mu Legends. Właśnie się kończy zasysać, ciekawe czy mi w ogóle pójdzie. http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/mu-legend-bez-tajemnic-wszystko-co-musicie-wiedziec-o-nastepcy-mu-online Tu więcej info i na dole stronki gdzie być może są jeszcze jakieś kody do zgarnięcia. Cytuj
Paliodor 1 788 Opublikowano 25 października 2016 Opublikowano 25 października 2016 (edytowane) To już zaczyna się beta? Jeszcze niedawno zapisywałem się po kluczyk na oficjalnej stronie, a tu już to startuje. Thx za linki bo w skrzynce póki co nic od Webzena nie przyszło. Poratowałem się jedną ze stronek z linku Z tego co dotychczas widziałem to zapowiada się obiecująco. Edytowane 25 października 2016 przez Paliodor Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 25 października 2016 Opublikowano 25 października 2016 (edytowane) Optymalizacja też bardzo spoko. Jak na moim lapku chodzi bardzo dobrze (tylko w mieście są lagi bo pełno ludu) to na każdym sprzecie pójdzie. Chociaż na razie polecam się wstrzymać, często są takie lagi i cofki że na dzisiaj mi starczy. Edytowane 25 października 2016 przez wojnar Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 5 marca 2018 Opublikowano 5 marca 2018 http://www.wykop.pl/ramka/4192281/oficjalny-start-serwera-wykopmu/ Ja gram, ktoś chce powspominać, to zapraszam. Cytuj
pogo2 1 Opublikowano 29 sierpnia 2018 Opublikowano 29 sierpnia 2018 MU to gra do której mam ogromny sentyment bo była pierwszą grą w moim życiu (MU Online). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi