triboy 984 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 No i w końcu na mnie też trafiło... 24 stycznia kupiłem grę http://allegro.pl/pro-evolution-soccer-2014-na-ps3-i3910938559.html, pieniądze wpłaciłem tego samego dnia. Do wczoraj nie było żadnego odzewu. Wszedłem na profil tego gościa, ktoś wystawił mu negatywa za tą samą aukcję... Pisałem - 0 odpowiedzi. Dzwoniłem na podany numer - niby pomyłka. Miał ktoś z Was podobnie? W jaki sposób szybko i skutecznie rozwiązać ten problem? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 Zglos sprawe na allegro i policje. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 Załóż spór na Allegro. Zaraz go postraszą to odda siano. Mi gnojek wystawił neutrala za to, że wplacilem kasę po minucie od kliknięcia Kup Teraz i czekałem miesiac na wysyłkę. Pisałem maila, niby zapomniał o aukcji, ale kasę zaraz odesle. I drugi miesiąc odsylal kasę. Trwało to tak dlugo, aż założyłem spór na Allegro. Od razu oddał kasę, wystawilem mu neutrala, w zamian dostalem to samo. Za to, że po minucie wplaciłem kasę i odezwalem się po miesiacu 'co z wysyłką?'. A to wszystko za 10 złotych Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 To napisz do Allegro o unieważnienie komentarza, skoro wiedzą jak ta sprawa się potoczyła i zakończyła. Cytuj
MYSZa7 8 962 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 Ta bo spór coś da. Albo pogrozisz policją albo to zgłosisz to na policję. Allegro (pipi) ci pomoże co najwyżej konto mu zablokuje. Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 Jeżeli pójdziesz na policje to wydaje mi się że raczej cię wyśmieją i nawet nie ruszą palcem.Najlepiej postraszyć albo zgłosić allegro. Cytuj
wronerro 257 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 Wysmiewaja to, te cale spory na alledrogo.. Dwa razy zakladalem i (pipi). Postraszylem raz policja - kasa na drugi dzien na koncie. Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 Wątpię aby policja ruszyła palcem o kradzież do 250 zł. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 Nastpenym razem wyslij mu moje foty ze spartakusa i powiedz, ze idziesz po niego jak tylko skonczysz serie na klate. Cytuj
wronerro 257 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 Ale na pompie, bo jeszcze oporocz wysmiana sporu wysmieja mnie i juz w ogole bedzie stypa.. Cytuj
wronerro 257 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 Domysla sie, ze yeti nie istnieje.. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 zgloszenie na policje nie ma na celu zlapania zlodzieja niczym CSI. Z tego co kojarze, jest konieczne do skorzystania z ubezpieczenia od transakcji na allegro. 1 Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 (edytowane) Tak jak pajda mowi, zglaszasz sprawe na policje a allegro wtedy zwraca kase. Straszenie policja raz pomoglo jak mialem podobna sytuacje. Edytowane 4 lutego 2014 przez Guernica Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 http://allegro.pl/show_user.php?uid=13719343 A mnie dawno temu on oszukał. Zachciało mi się pendrive'ów za 3 dychy xD Ciekawe czy ktoś go zgłosił. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mersi 804 Opublikowano 4 lutego 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 4 lutego 2014 Wątpię aby policja ruszyła palcem o kradzież do 250 zł. ja zgłosiłem oszustwo na 250zł, też z gierkami, powiedziałem co i jak na policji i pół roku później założyli gościowi sprawe o wyłudzenie, gdy mu to napisałem zes,rał się i powiedział ze odda je jeśli wycofam pozew, zgodziłem się, odesłał gierki + jeszcze jakaś gratis, pozwu nie wycofałem 15 Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 allegro tak naprawdę nie dba o poszkodowanych tylko o prowizję ze sprzedaży, do póki oszust wpłaca na ich konto pieniądze będą unieważniać wasze negatywne komentarze i traktować was poszkodowanych jak złodziei, ponieważ chcecie ograbić allegro pieniędzy, które im się należą za wystawienie aukcji oszusta. Tak więc jeśli coś kupuje to tylko za pobraniem, nie wysyłam pieniędzy nie wpłacam na konto, nie łaszę się na tanie okazje (pen drive za 30 zł !), przed zakupem zawszę piszę dość uprzejmie do sprzedającego wiadomość w której zapewniam że jestem gotowy kupić, ale jestem też nie ufny i wolę aby zakup odbył się za pobraniem. A po oszustwie pi3przyć się z tym wszystkim z allegro ich podejściem do poszkodowanych ze sporami, z czekaniem na odpowiedzi, z wyjaśnianiem. Knrwa mać POWAŻNIE ??? Trzeba zapobiegać a nie leczyć. 2 Cytuj
ghort 45 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 A co da Ci wysyłka za pobraniem? Będzie chciał Cię oszukać i tak to zrobi. Wyśle jakieś śmieci zamiast tego za co zapłaciłeś. Cytuj
pawel188 0 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 wysylka za pobraniem z mozliwoscia sprawdzenia paczki zreszta oszust tez sie boi wysylac za pobraniem bo musi podac prawdziwy adres w przypadku gdybym nie odebral paczki Cytuj
adi 189 Opublikowano 5 lutego 2014 Opublikowano 5 lutego 2014 wysylka za pobraniem z mozliwoscia sprawdzenia paczki zreszta oszust tez sie boi wysylac za pobraniem bo musi podac prawdziwy adres w przypadku gdybym nie odebral paczki Nie musi,może wpisać co chce. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 5 lutego 2014 Opublikowano 5 lutego 2014 Jak wysyła kartofle czy inne wynalazki to może podać byle co, przecież ma na to wywalone. Cytuj
mersi 804 Opublikowano 5 lutego 2014 Opublikowano 5 lutego 2014 przecież zawsze można postraszyć że odwiedzi się takiego typka jeśli coś będzie kombinował albo wyśle jakiś fant, nikt nie próbował tego? +80 do obes,rania się i skuteczne Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 5 lutego 2014 Opublikowano 5 lutego 2014 99% ludzi oleje takie groźby i tyle będziesz miał, a nie +80 do obesrania się. A nawet jak pojedziesz i coś zrobisz to Ty będziesz miał później przesrane. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 5 lutego 2014 Opublikowano 5 lutego 2014 Ja utopiłem raz trzy i pół paki i do dziś kasy nie odzyskałem. Cytuj
mersi 804 Opublikowano 5 lutego 2014 Opublikowano 5 lutego 2014 (edytowane) nie chce fantazjować co by było, ale śmiesznie by brzmiało gdyby taki typek do którego wpadłeś po swoją grę na którą cie oszukał itd zadzwonił na policje i powiedział że jest zastraszany przez kolesia którego wychuyał. można tylko przypuszczać ale i tak byłaby z tego beka Edytowane 5 lutego 2014 przez mersi Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 5 lutego 2014 Opublikowano 5 lutego 2014 Znając Polskie prawo zapewne tak by właśnie było.Na swoją rękę nie radziłbym nic działać a tym bardziej straszyć fotkami z spartakusa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi