Skocz do zawartości

2014 FIFA World Cup Brasil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

20140206145720.jpg

No to doczekaliśmy się oficjalnego potwierdzenia kolejnej FIFY z okazji zbliżających się Mistrzostw Świata w piłce nożnej w Brazylii!

Mamy krótki teaser: 

Największym zaskoczeniem jest, że gra zmierza wyłącznie na PS3 i Xboxa 360 (co dla mnie jest katastrofalną informacją).

Święto piłki nożnej, jakim niewątpliwie są rozgrywane co cztery lata mistrzostwa świata, to także świetna okazja do dodatkowego zarobku, o czym doskonale wiedzą włodarze EA Sports. W jednym z ostatnich wpisów na Twitterze studio opublikowało grafikę przypominającą, że trwają prace nad oficjalną grą brazylijskiego mundialu, 2014 FIFA World Cup Brasil. Tuż po niej w sieci pojawił się pierwszy teaser, który zdradza datę premiery oraz platformy docelowe. 17 kwietnia gra zadebiutuje w Europie na Xboksie 360 i PlayStation 3. Oficjalna strona EA Sports zdradza z kolei, że do premiery za oceanem dojdzie dwa dni wcześniej.

Przedstawia ona także pierwsze szczegóły na temat 2014 FIFA World Cup Brasil. Twórcy obiecują przede wszystkim liczne usprawnienia i innowacje względem wydanej pod koniec września ubiegłego roku FIFA 14, a także 100 nowych animacji. Ma to sprawić, że produkcja EA Sports będzie "najbardziej przystępną, ekscytującą i oferującą najlepszą zabawę grą piłkarską na Xboksa 360 i PlayStation 3".

Wśród największych zmian, jakie zajdą w 2014 FIFA World Cup Brasil, wymienia się lepszą kontrolę nad poruszaniem się z piłką przy nodze, możliwość dowodzenia poczynaniami kolegów z drużyny podczas wykonywania stałych fragmentów gry, główkowanie po przeskoczeniu przeciwnika i wsparciu się na jego plecach czy specjalnie zaprojektowaną fizykę oficjalnej piłki brazylijskiego mundialu, Brazuki. EA Sports planuje również zmienić sposób, w jaki wykonywane będą szczególnie ważne na tego typu turniejach rzuty karne, niejednokrotnie decydujące o rozstrzygnięciach nawet w najważniejszych meczach.

Najważniejszym trybem gry w 2014 FIFA World Cup Brasil będzie niewątpliwie Road to the FIFA World Cup, oferujący możliwość wyboru jednej z aż 203 reprezentacji narodowych, przebrnięcie z nią przez kwalifikacje aż do finałów mistrzostw świata i poprowadzenie przez fazę grupową i pucharową. Taki sam wybór drużyn zaoferuje sieciowy moduł Road to Rio de Janeiro, w którym rozgrywki toczyć się będą na wszystkich oficjalnych obiektach mundialu.

Można liczyć też na powrót trybu Captain your Country, w którym gracz najpierw przebija się do pierwszego składu, a następnie prowadzi reprezentację do sukcesów. Jest też coś dla wielbicieli dramaturgii, czyli Story of Qualifying z 60 gotowymi scenariuszami. Oprócz tego dostępne będą również tryby: 2014 FIFA World Cup, Kick Off, Skill Games, Online Friendlies i EA SPORTS Football Club.

Istnienie 2014 FIFA World Cup Brasil nie powinni być dla nikogo większym zaskoczeniem, wszak "Elektronicy" specjalne wydania serii FIFA tworzą regularnie przy okazji każdych mistrzostw Europy i świata. Co jednak znamienne, zwykle cieszą się one nieco mniejszym uznaniem w prasie niż standardowe, wydawane pod koniec września, odsłony serii FIFA, i są krytykowane głównie za nadmierne podobieństwo do poprzednich wydań. Być może tym razem będzie jednak inaczej.

Co więcej, o tym, że planowane na tegoroczne lato mistrzostwa świata w piłce nożnej otrzymają swoją oficjalną grę, EA poinformowało już w październiku ubiegłego roku. Wówczas mówiono jednak, że powstanie ona wyłącznie z myślą o konsolach nowej generacji. Tymczasem według obecnych planów zmierza ona tylko na PlayStation 3 i Xboksa 360. EA Sports dodaje na Twitterze, że tryb FIFA Ultimate Team w grze FIFA 14 otrzyma swoją zawartość z okazji mistrzostw świata w Brazylii.

http://www.gram.pl/news/2014/02/06/2014-fifa-world-cup-brasil-jest-data-premiery-szczegoly-i-pierwszy-teaser.shtml

Zapraszam do dyskusji ;)

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zawsze lubiłem pogrywać w te turniejowe Fify, jednak ich głównymi wadami jest to, że kosztują tyle, co normalna Fifa, a jakoś po zakończeniu mistrzostw nie chce się już grać, bo feeling World Cup mija. Dla fanatyka pozycja obowiązkowa.

Fifa World Cup 2002 na zawsze w mej pamięci :wub:

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Najlepsze było to, że była o wiele lepsza od zwykłej Fify 2002, znacznie lepiej się prezentowała, a gameplay był płynniejszy i bardziej bogaty.

W sumie, jakby World Cup 2014 kosztowała mniej niż 100 zł to mógłbym się skusić, może jakąś cebulę ogarnę.

Edytowane przez krupek1
Opublikowano

załamka że nie będzie NG, nawet głupiego DLC

, content dla FUT na nextgenach to załamka podwójna - te okolicznościowe piłki to właściwie jedyna okazja żeby pograć trochę więcej reprezentacjami, a repry w wersji FUT to same Brazylie xD i co jeszcze może wydadzą specjalne WC karty piłkarzyków po 500k-1mln każda? hajs się im będzie zgadzał tylko że zapominają że kastrują grę z funu...oby się przejechali na tym

Opublikowano

Zawsze uwielbialem grać w turniejowe edycję i na ta też byłem mega napalony, a tu informacja o braku premiery na nextgenach... Nie wyobrażam sobie teraz grania w peestrojkowa wersję, kiedy wiem jak smakuje edycja na PS4. SLABO EA, SLABO

Opublikowano

ale jak to nie będzie na ps4 ?! To po ch*** ja kupiłem tą konsole. Przecież kiedyś pisano, że gra powstaje na ps4, może będą ją robić od nowa, a nie tylko przenosić kopiuj wklej. Przecież teraz przenieś się znowu na ps3 to to się odplali tą gre i zeżyga na nią.

Opublikowano (edytowane)

Zawsze lubiłem pogrywać w te turniejowe Fify, jednak ich głównymi wadami jest to, że kosztują tyle, co normalna Fifa, a jakoś po zakończeniu mistrzostw nie chce się już grać, bo feeling World Cup mija.  :wub:

Z tego co pamietam to 4 lata temu podczas MŚ2010 to FIFA WC 2010 kosztowala na allegro 99zl bo EA zrobilo promocje ze kup gre za 199zl a druga za zlotowke (m.in. pamietam Skate 3 byl do wyboru) wiec na allegro szlo kupic po tej fajnej cenie.

Edytowane przez rapen
Opublikowano

Dobrze pamiętasz, jeszcze przed mundialem Saturn zrobił promocję 2 gry za 169zł w tym FIFA WC do wyboru i nówki chodziły poniżej stówy.

Jednak w dniu premiery gra kosztowała normalnie 200zł, pamiętam bo kupiłem a tydzień później już była za 150 i szybko taniała z dnia na dzień. Jak komuś nie zależy to niech poczeka, na bank szybko stanieje, ja niestety nie wytrzymam i kupię day one :(

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jak będzie do 150 zł w dniu premiery to łykam. Zawsze miesiąc można poczekać na kupno..... Ale z prognoz nie liczył był na to. W każdym ze sklepów jest wystawiana za 199 zł. A to jak na samo World Cup troszkę dużo.

Opublikowano

World Cup Brazil 2014 interesuje mnie,ale tylko jako DLC do FIFY 14 na PS 4 . Kupowanie World Cup-a na PS 3( tym bardziej za 199 zł ) jest dla mnie pozbawione wszelakiego sensu.

Z histrorii World Cup-ów najlepszy była dla mnie ostatni czyli World Cup 2010 South Africa(PS3)  oraz stary poczciwy World Cup France 98 na PSX :)

Opublikowano

World Cup Brazil 2014 interesuje mnie,ale tylko jako DLC do FIFY 14 na PS 4 . Kupowanie World Cup-a na PS 3( tym bardziej za 199 zł ) jest dla mnie pozbawione wszelakiego sensu.

Z histrorii World Cup-ów najlepszy była dla mnie ostatni czyli World Cup 2010 South Africa(PS3)  oraz stary poczciwy World Cup France 98 na PSX :)

wiec może być z tym problem bo jak wiadomo ta fifa NIE wychodzi na ps4

Opublikowano

To dobrze że wychodzi jako samodzielna, zresztą zawsze były samodzielne wersje czy to MŚ czy Euro, jedynie Polsko-Ukraińskie Euro nie miało własnej gry, śmiech na sali :(

Opublikowano (edytowane)

EDIT: A faktycznie, jezd.

Edytowane przez Rozi
Opublikowano (edytowane)

Ograłem wczoraj to demo. I doszłem do  wniosku,że gra jest mocno przeciętna,O ile oprawa graficzna stoi na wysokim poziomie i czuć wyraźnie klimat mundialu.To gameplay jest totalnie zryty. Gra się jak w jakąś piłkę arcadową (coś w stylu FIFY 09 czyli syf i nic więcej).  Może to nie jest jeszcze finalna wersja  ale ja wracam do FIFY 14 i World Cup 2010.

Edytowane przez danielpes5
Opublikowano (edytowane)

Demo raczej zniechęca do kupna. Otoczka mistrzostw, wstęp do meczu, menu to wszystko ok. Natomiast jeśli chodzi o rozgrywkę to jest to krok wstecz względem FIFY 14. Tempo gry i zachowanie piłkarzy podczas przeprowadzania akcji jest dziwaczne. Jeśli wersja finalna nie będzie poprawiona, to Brasil 2014 może zapomnieć o przebiciu swojej poprzedniczki z RPA.

Edytowane przez Rafael0089