Oski918 63 Opublikowano 19 września 2014 Opublikowano 19 września 2014 W dniu dzisiejszym mój Xbon wrócił z serwisu. Z tego co widzę, to jest to nowa konsola. Już nic nie buczy, teraz działa elegancko. Faktycznie cichy ten sprzęt. Post wysłany z XONE po podłączeniu do niego klawiatury. Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 19 września 2014 Opublikowano 19 września 2014 W dniu dzisiejszym mój Xbon wrócił z serwisu. Z tego co widzę, to jest to nowa konsola. Już nic nie buczy, teraz działa elegancko. Faktycznie cichy ten sprzęt. Post wysłany z XONE po podłączeniu do niego klawiatury. Ile w sumie czekałeś dni od momentu wysłania trefnej konsoli? Cytuj
Oski918 63 Opublikowano 20 września 2014 Opublikowano 20 września 2014 7 dni licząc weekend. Czyli 5 dni roboczych. Cytuj
danielpes5 3 Opublikowano 21 września 2014 Opublikowano 21 września 2014 (edytowane) Kupiłem nowego X-a w środę- Wielki hape miałem. Bo zależało mi najbardziej na Forzie 5. Po odpaleniu konsoli mina mi ostro zrzedła...Konsola zaczeła niemiłosiernie rzęźić Zrobiłem posłusznie aktualizację...Ale po aktualizacji to konsola chodziła już jak ruski traktor !!!....No nic- telefon do Microsoftu. Nie powiem gość był tam miły i kulturalny. A przede wszystkim kumaty. Wyjaśniłem mu o co chodzi a on przyjoł zlecenie serwisowe. Stwierdził jednoznacznie że ostatnia partia konsol jest wadliwa i nie powinna wogóle się pojawić na rynku. Moja osobista konkluzja jest taka że Polska to kraj trzeciego świata(ameryki nie odkryłem) i cały syf z zachodu trafia właśnie do nas. Czyli sprzęt drugiej kategorii. Ale tego "wprost" to już nikt nie powie. W czwartek po konsolę pojawił się kurier ( serwis "door to door") i czekam na rozwój wypadków...Przy okazji śledząc tracking paczki na stronie internetowej. Podsumowując-jestem mocno zażenowany że Microsoft sprzedaje u nas wadliwy sprzęt. Mam cztery konsole Sony (PS2,PS3,PSP i PS4 ) Wszystkie chodzą do dnia dzisiejszego bez nawet żadnego pierdnięcia ! Na "pocieszenie" dodam że mam też w swojej "flotyli" Xboxa 360 wer.Slim E. Od początku tego roku i póki co chodzi dobrze. A Xbox One-jaki jest każdy widzi....Wygląda jak magnetowid...chodzi jak magnetowid i psuje się jak magnetowid... Edytowane 21 września 2014 przez danielpes5 Cytuj
Gwiazdka86 5 Opublikowano 21 września 2014 Opublikowano 21 września 2014 (edytowane) mozesz podać numer do serwisu bo za chuk nie mogę znaleść :confused: pytanie drugie, myslicie ze w MM wymienia 5 dniową konsolę od reki ? Edytowane 21 września 2014 przez Gwiazdka86 Cytuj
danielpes5 3 Opublikowano 21 września 2014 Opublikowano 21 września 2014 (edytowane) 22 594 19 99 Jest to ogónopolski numer do Microsoftu tonowo wybiera się tam też serwis/infolinie Xboxa.Czynny od poniedziałku do piątku w godz 10-18. Jeśli chodzi o MM to powołaj się na towar niezgodny z umową lub na rękojmię sprzedawcy i powinni Ci wymienić od ręki. Jeśli powołasz się na serwis no to w MM potrwa to ruski miesiąc. Znacznie szybciej już załatwisz to bezpośrednio w Microsofcie.(około 7-8 dni). Edytowane 21 września 2014 przez danielpes5 Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 21 września 2014 Opublikowano 21 września 2014 (edytowane) mozesz podać numer do serwisu bo za chuk nie mogę znaleść :confused: pytanie drugie, myslicie ze w MM wymienia 5 dniową konsolę od reki ? Mają taki obowiązek. Daniel: Konsole Sony padają jak muchy co generację i to na poważniejsze usterki niż zbyt głośny wiatrak. Edytowane 21 września 2014 przez DonSterydo Cytuj
Gwiazdka86 5 Opublikowano 21 września 2014 Opublikowano 21 września 2014 dzieki panowie za pomoc. Jutro pojade do MM i pewnie odeslą mnie z kwitkiem i trzeba bedzie dzwonić Cytuj
danielpes5 3 Opublikowano 21 września 2014 Opublikowano 21 września 2014 Daniel: Konsole Sony padają jak muchy co generację i to na poważniejsze usterki niż zbyt głośny wiatrak. No mi to wygląda na coś z dyskiem i zasilaniem a nie na wiatrak ,ale mogę się mylić.Jak moja konsola wróci z serwisu to może opiszą przyczynę usterki. Przynajmniej powinni-chyba że mają "coś" do ukrycia. Cytuj
Gwiazdka86 5 Opublikowano 22 września 2014 Opublikowano 22 września 2014 racja , dysk pracuje tak samo jak w starych komputerach Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 22 września 2014 Opublikowano 22 września 2014 Odnalezione na innym forum.Specjalny bundle pack z 5 wrzesnia. Oprocz FIFY, Forzy lub Dance Central w srodku bylo cos jeszcze. Panie i Panowie, przed Państwem Xbox One Chrabąszcz Edition! 1 Cytuj
Gwiazdka86 5 Opublikowano 23 września 2014 Opublikowano 23 września 2014 mm to kutafony muszę wysyłać do microsoftu ale mam jeszcze inne pytanie. Sprawa wygląda tak ile zasięgu ma pad od ONE ? Moja konsola stoi w salonie podpięta pod telewizor ale wiadomo,że jak się mieszka z kobietą to ona musi oglądać seriale wiec z drugiego pokoju jest puszczony kabel hdmi i tylko go przepinam i gram sobie w drugim pokoju ( spokój ) ale ... na ps4 nie było problemu z padem, wszystko smigało, z xboxONE jest taki problem że pad raz na jakiś czas robmi mi disconected tak na ułamek sekundy nawet nie musze wciskać guzika aby mnie połaczyło. Dzwina sprawa, próbowałem uzyc guzika do synchronizacji pada z konsolą ale to nie pomaga gdzie może być problem ? Cytuj
danielpes5 3 Opublikowano 25 września 2014 Opublikowano 25 września 2014 (edytowane) Minoł już tydzień od wysyłki mojej konsoli do serwisu i zaczoł się prawdziwy cyrk. Okazało się że UPS (kurier od MS) zgubił moją paczkę gdzieś w Niemczech i konsola wogóle do tego serwisu nie dotarła !!!!! . A miała tam dotrzeć najpóźniej w ten poniedziałek.Kilka telefonów do Microsoftu i UPS i cała sprawa jest na razie w głębokiej (pipi)e. Nikt nic nie wie i zaczeła się procedura poszukiwania paczki,która może potrawać o zgrozo do 10 dni !!!!!!!!!!! (pipi)A!!!!!!! I ja się muszę jeszcze (pipi) z nimi wszystkimi szarpać !!! Kupno XBOX-a One to jest chyba największy błąd w moim życiu !!! To że konsola była wadliwa to jeszcze sobie jakoś mogę wytłumaczyć ale działania kuriera i serwisu to już kpina w czystej postaci. Brak słów !!!!! Edytowane 25 września 2014 przez danielpes5 Cytuj
Emtebe 2 524 Opublikowano 25 września 2014 Opublikowano 25 września 2014 Ja (pipi)ę... "minoł", "zaczoł", "wogóle"... Największym błędem w Twoim życiu jest analfabetyzm. Cytuj
ChmieluPlay 20 Opublikowano 25 września 2014 Opublikowano 25 września 2014 Właśnie stałem się wczoraj szczęśliwym/ lub też na razie niezbyt szczęśliwym posiadaczem X-One`a. Oczywiście chrabąszcz edition bo jakże inaczej. Jak myślicie czy jest sens jechać do sklepu i wymieniać na nowy sprzęt? Kupiony w RTV euro AGD. Gwarancje mam co prawda na 4 lata ale nie wiem czy ma to sens bo jeżeli cała partia jest taka sama to tak trochę słabo. Cytuj
KarolJanuszGejmingu 471 Opublikowano 25 września 2014 Opublikowano 25 września 2014 Ja bym wymienil i kupil sobie na amaznie z Uk albo Niemiec. Tez sobie chce xboxa one zakupic ale czytajac te komentarze to jakas makabra. Jednak tego patchem nie naprawia. Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 25 września 2014 Opublikowano 25 września 2014 Moja wraca w piatek, dam znac jak poszlo. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 25 września 2014 Opublikowano 25 września 2014 (edytowane) macie odwage kupować xboxa w Polsce pisałem o tym wcześniej, że lepiej sie wstrzymać, albo jak ktoś wyżej pisze ściągać z zagranicy strone wcześniej ktoś pisał, że na polskiej infolinii MS powiedzieli mu, że parta która trafiła na Polske jest wadliwa i nie powinna być w ogóle dopuszczona do sprzedaży Edytowane 25 września 2014 przez Fanek Cytuj
danielpes5 3 Opublikowano 25 września 2014 Opublikowano 25 września 2014 (edytowane) Ja (pipi)ę... "minoł", "zaczoł", "wogóle"... Największym błędem w Twoim życiu jest analfabetyzm. Się profesor Miodek znalazł, Wracając do tematu. Microsoft "wyjaśnia" moją sprawę z UPS. Ale nie zapomnieli mi skrobnąć dziś maila że niedługo...kończy mi się subskrybcja Xbox Live Gold Sarkazm w czystej postacji.... Edytowane 25 września 2014 przez danielpes5 Cytuj
Lokomotywa 371 Opublikowano 25 września 2014 Opublikowano 25 września 2014 macie odwage kupować xboxa w Polsce pisałem o tym wcześniej, że lepiej sie wstrzymać, albo jak ktoś wyżej pisze ściągać z zagranicy strone wcześniej ktoś pisał, że na polskiej infolinii MS powiedzieli mu, że parta która trafiła na Polske jest wadliwa i nie powinna być w ogóle dopuszczona do sprzedaży dziwne, bo ja mam z polskiej partii i wszystko gra (coś tam skrobie, ale słyszę to tylko jak jest kompletna cisza, albo jak podejdę do konsoli i przystawię ucho) coś mi się zdaje, że sporo ludzi za bardzo dramatyzuje w tej sprawie. Cytuj
YETI 10 988 Opublikowano 25 września 2014 Opublikowano 25 września 2014 Widocznie miałeś szczęście i masz sprawny egzemplarz, przecież nie w każdym coś brzeczy. Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 25 września 2014 Opublikowano 25 września 2014 Lokomotywa, tez myslalem, ze to przesadzanie, ale przekonalem sie, ze bylem w wielkim bledzie. Jak zalaczylem konsole, to zaczela tak brzeczec, ze myslalem, ze zaraz sie spali i korki wywali. Dzwiek taki jak zwara w gniazdku, tyle, ze caly czas. Wlaczasz gre i chodzi cichutko. Cos z(pipi)ali i nie ma sie oszukiwac, ze nie. Cytuj
marcin33 599 Opublikowano 25 września 2014 Opublikowano 25 września 2014 Moja konsola też ma tą przypadłość, ale na razie się tym nie przejmuje. Zawsze kiedy jestem w dashu mam w tle uruchomioną jakąś grę, więc konsola jest wtedy cichutka Kiedyś może wyśle do serwisu. Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 26 września 2014 Opublikowano 26 września 2014 Póki co jako przyczynę chrabąszczycy konsoli można skreślić wentylator i jego łożysko. Ktoś zrobił eksperyment i wsunął przez szparę spinacz biurowy i zatrzymał na chwilę wentylator. Cykady nie ustały. Póki co głównymi podejrzanymi są ponoć fatalnej jakości cewki zasilania... Cytuj
danielpes5 3 Opublikowano 26 września 2014 Opublikowano 26 września 2014 (edytowane) I moja przesyłka odnalazła się.....uffff . Jest teraz w drodze do serwisu MS . Ile mnie to wszystko nerwów kosztuje-to mała bania. Edytowane 26 września 2014 przez danielpes5 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi