Skocz do zawartości

Gwarancja i awaryjność Xbox One

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za info. Bez sensu, przecież to ma być door-to-door.

Ale widzę, że mam pod domem UPS Access Point także nawet lepiej niż umawiać się z kurierami.

Jeszcze raz dzięki.

Edytowane przez Wieslawa
Opublikowano (edytowane)

Kurde, wyglada na to, ze znow bede musial wysylac pada :/ dzis dopiero mi sie cos takieo zdarzylo grajac w Far Cry 4, mianowicie: celujac, biegnac, stojac - obojetnie kamera mi ucieka do gory co chwila, tak jakbym prawa galka do gory ciagle ruszal. Mial moze juz Ktos cos takiego na padzie od XO?

Edytowane przez Koleś88
Opublikowano
  W dniu 18.02.2015 o 17:43, Raptor napisał(a):

Jak oddawalem swojego 360 to mi UPS-Man przyjechal pod dom odebrac...

Kiedys tak bylo, teraz cos sie zmienilo chyba, moj znajomy jak oddawal Xboxa One niedawno na gwarancje (dostal egzemplarz z chrabaszczem w srodku) to sie wlasnie zdziwil ze nie bylo nigdzie opcji door2door, musial sam opakowac i wyslac.

Opublikowano

Jak pada od XOne odsyłałem na gwarancję to musiałem go spakować i wydrukować etykietę którą podesłał mi MS. Resztą się już kurier UPS zajął.

Opublikowano
  W dniu 18.02.2015 o 18:17, Bansai napisał(a):

W dniu 18.02.2015 o 17:43, Raptor napisał(a):

Jak oddawalem swojego 360 to mi UPS-Man przyjechal pod dom odebrac...

Kiedys tak bylo, teraz cos sie zmienilo chyba, moj znajomy jak oddawal Xboxa One niedawno na gwarancje (dostal egzemplarz z chrabaszczem w srodku) to sie wlasnie zdziwil ze nie bylo nigdzie opcji door2door, musial sam opakowac i wyslac.

Nic się nie zmieniło. Jedyne co trzeba zrobić to spakować sprzęt, wydrukować etykietkę, która będzie już dla Nas przygotowana no i zadzwonić po kuriera, który przyjedzie do domu odebrać i zajmie się całą resztą. Myślę, że to nie tak wiele :)

Opublikowano

Uważajcie na nowy update dla preview. Pobrałem go dzisiaj i ukazał mi się piękny ekran: "Błąd sytemu. Skontaktuj się z biurem obsługi klienta konsoli XBOX". Jak chcecie to później podeślę fotkę.

Opublikowano
  W dniu 21.02.2015 o 11:44, kubson napisał(a):

Takie ryzyko bycia w preview ;) ale u mnie wszystko smiga jak należy i w żadnym z updatow dla preview nie miałem problemu.

Do dziś też nie miałem problemów. :D Na szczęście udało się przywrócić konsole do ustawień fabrycznych przy pomocy pendrive'a, więc nie będę musiał po raz drugi odsyłać konsoli do Microsoftu. ;)

Opublikowano (edytowane)

Mój Xbox pojechał do Jazlovic w celu naprawy mechanizmu ładowania płyty, a wraca z Frankfurtu (według listu przewozowego). Trochę dziwne, że nie mogli po prostu wymienić całego napędu a reszty zostawić.

EDIT:

No i dzisiaj kurier przyniósł inną nówkę sztukę oklejoną folią, w komplecie zdrapka na miesiąc Golda.

Był to mój 3 kontakt z serwisem Microsoftu (x360 dwa razy zdechł, ale działa do dzisiaj) i za każdym razem mieścili się w tygodniu.

A w tym czasie ludzie czekają miesiąc na naprawę PS4 i nawet nie dostają zdrapki na Plusa...

Edytowane przez Wieslawa
Opublikowano (edytowane)

Powiedzcie mi o co chodzi z tym transportem własnym? Sam mam zapłacić za kuriera czy cały czas jest tak, że MS wyślę mi list do wydrukowania a ja tylko muszę zadzwonić do UPS i zamówić kuriera, który resztę zrobi za mnie? Tak było przynajniej jak za pierwszym razem wysyłałem pada do serwisu, jakieś 3-4 miesiące temu.

EDIT: Już wiem:) Przy składaniu wymiany akcesorium nic nie napisali, ale po złożeniu reklamacji, wszedłem na maila i dostałem etykietę wysyłkową do UPS. Także wszystko załatwia się tak jak było :) Kurier już zamówiony, mam nadzieje, że pada dostanę w miarę szybko, bo został mi tylko pożyczony od kumpla a nie wiem do kiedy będę mógł go sobie zostawić :)

Edytowane przez Koleś88
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Około 5 dni temu zauważyłem że moja konsola zaczęła "rzęzić" płytami. Nie ma znaczenia jaka to gra/film, objawy i odgłosy zawsze są takie same... ba czasem (dość sporadycznie) potrafi wywalić przy pierwszym loadingu gry do menu konsoli.

Czy ktoś z forum miał lub ma podobne objawy jak na filmiku poniżej ?

Na necie znalazłem fix co by po napie*dalac pięścią w spód; lecz rezultatu to nie przyniosło :/ ...

Reklamować czy liczyć na "samonaprawę" ?

Od 0:15

Opublikowano

a) Media Markt gdzie "powinni" od ręki wymienić na nowy?... Ciekaw jestem czy wymienią od razu :/ konsola kupiona na początku stycznia.

b) przez serwis Microsoftu. Przyjedzie kurier i zabierze/przyniesie do domu :D ...

Pytanie, czy do Microsoftu trzeba pakować cały karto czy tylko gołą konsole? Jest jakieś prawdopodobieństwo że mogą odesłać "bo stwierdzą że wszystko jest okej" ?

Opublikowano
  Cytat

Tę wiadomość e-mail wysłano jako potwierdzenie odebrania konsoli przez centrum obsługi. Nie jest konieczne podejmowanie żadnych działań. Zlecenie serwisowe zostanie przetworzone i konsola zostanie odesłana w możliwie najkrótszym czasie.

"Nie jest konieczne podejmowanie żadnych działań." ... WTF? Frankfurt stwierdził że wszystko jest cacy z tą konsola? ... według nich to normalne że czytnik płyt wydaje takie dźwięki jak na ww. filmiku? Odeślą ją z powrotem bez naprawy?
Opublikowano
Odesłali ale najważniejsze żeby było naprawione...

Pytanie: gdzie można znaleźć status lub historie nt. naprawy itp. czy było grzebane i wymieniane ... ?????

2cmqeqs.jpg

• 2 miesiące temu...
Gość suteq
Opublikowano

O wiele lepiej, konsola jest cicha, przez jej wielkość ma dobrze rozplanowane komponenty przez co się nie przegrzewa. Nie ma się do czego przyczepić jeśli chodzi o wykonanie. 

• 1 miesiąc temu...