Skocz do zawartości

Gwarancja i awaryjność Xbox One

Featured Replies

Opublikowano

Na jakiej zasadzie działa gwarancja Microsoftu na konsolę? Chodzi mi o zarejestrowanie konsoli w ich serwisie. Potrzebny jest paragon z zakupu?

• Odpowiedzi 878
  • Wyświetleń 97,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Trafić na sprawnego Xboxa One-bezcenne.  Wygląda na to  że ta konsola to po prostu nieudany prototyp.

• Podziwiam, że chciało Ci się liczyć.

• Nie wytrzymałem, wkur... się i pojechałem po raz kolejny do sklepu, jednak podłączyli mi konsole żeby sprawdzić i nie zapeszać ale było akurat 24% aktualizacji i chodziło cichutko, ucieszyłem się ale

Opublikowano

Na jakiej zasadzie działa gwarancja Microsoftu na konsolę? Chodzi mi o zarejestrowanie konsoli w ich serwisie. Potrzebny jest paragon z zakupu?

Nic nie trzeba, rejestrują na podstawie daty produkcji, czy innej jaką mają w systemie. Paragon wyślesz im mailem, jeśli gwarancję policzą wcześniej niż data zakupu.

Opublikowano

Czyli 2 lata od daty produkcji, tego MFR date?

Planuje sprzedać fata, ale nie mam paragonu i nie wiem jak z gwarancją dla osoby która go kupi.

Opublikowano

Stara konsola wróciła z serwisu, napędzik naprawiony, już nie terkocze przy odpalaniu płyty. Szybko i sprawnie :)

Opublikowano

Ja już tydzień prawie czekam, i nic. Miała być wymiana tylko, konsola w poniedziałek rano była w serwisie, ale coś się ociagają...

Opublikowano

ostatnio ciagle mnie mecza aktualizacje na xboxie, praktycznie nie ma dnia bez aktualizacji, a narpawde nie przypominam sobie bym byl w jakimkolwiek preview. dodatkowo po ktorejs aktualizacji w niektorych miejscach mi sie czcionka z(pipi)ala, tak, ze nadal mam polskie slowa ale zapisane jakby jakims tureckim fontem. o co kaman?

Sprawdzilem wersje na xboxie softu - 10.0.14393.2113 co jest zupelnie inna wersja niz ta ktora wskazuje na najnowsza na xbox.com - 10.0.14393.1065 

o co kaman? :/

EDIT

dobra, zalatwiam sprawe z supportem, zobaczymy...

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

Z tą czcionką to standard w Preview - tak są oznaczane wyrażenia, które jeszcze nie zostały oficjalnie przetłumaczone. 2-3 update'y później są aktualizowane i tłumaczone.

Opublikowano

gadalem z supportem - nie bylme w preview. poprzedni wlasciciel tez nie byl. 

rady zakonczyly sie na sugestii przywrocenia stanu fabrycznego z zachowaniem apek i gier. zobaczymy czy pomoze. 

Opublikowano

dobra, jednak poprzedni wlasciciel byl w preview. co mam zrobic w takim wypadku? 

Opublikowano

Poprzedni właściciel musiałby usunąć twoją konsole z preview (przez apke preview z xbox one). Jeśli nie ma w ogóle xboxa to nie może tego zrobić ze swojego profilu. Wtedy jedynie pisanie do suportu tobie pozostaje.

Opublikowano

Gotowe do instalacji - aplikacje - apka Preview

Jak nie ma to użyj kombinacji klawiszy do przywrócenia ukrytych aplikacji i gier (sam nie pamiętam tej kombinacji, pytaj na forum)

Jak nic nie zdziałasz to musisz mieć profil kolesia, on ma aplikację w historii lub kontakt z suportem niech wypiszą

Opublikowano

ok, to skontaktuje się z nim, to mój znajomy wiec problemow nie bedzie raczej :P 

Opublikowano

Nie wychodź z preview. Preview jest świetne. Dbają o klientów i sa częste aktualizacje. Kto Ci tyle da co microsoft? ;P Na pewnie nie gogle na androidzie.

Opublikowano

za częste są te aktualizację, szewskiej pasji można dostać i problemy z OS. już wsio załatwione, ejstem wypisany, jestem wolnym człowiekiem :banderas: tzn do momentu aż wyjdzie normalny update softu, do tego momentu nadal będę w preview. 

Opublikowano

Ooo, to miło. Czyli zostanę na nightly OS do wydania nowego, czy mi z autoamtu "przywroci" ostatni stabilny build? 

Opublikowano

kiedyś po wypisaniu się czekałeś aż aktualnie posiadany przez Ciebie build wskoczy w oficjalnym kanale(czyli w praktyce mogłeś nawet kilka miesięcy czekać). teraz ponoć od razu robi odświeżenie konsoli po wypisaniu.

Opublikowano

faktycznie, przy wlaczeniu konsoli pojawil mi sie "update" podczas ktorego przywrocilo mi konsole do ostatniego stabilnego buildu z 4 pazdziernika tego roku :obama: uwolnilem sie od preview, alleluja :banderas: 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam białego fata 500GB z zestawu SOverdive, gwarancja kończy się za miesiąc. Jak z awaryjnością?

Zastanaiwam się czy nie sprzedać fata i nie dołożyć odrobinę do nowej S-ki z 2 letnią gwarancją. Grać spokojnie czy wymienić?

Edytowane przez PRQc

Opublikowano

A jak ma być, jak nie padła do tej pory to spoko.

Też mam konsolę z tego zestawu i chodzi ok. Po gwarancji rozbieram ixa na czynniki pierwsze, gruntowne czyszczenie i używam dalej.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wam również "chrupią" gałki w Elite padzie ?

Odsyłać na reklamacje czy to norma ?