Skocz do zawartości

Gwarancja i awaryjność Xbox One

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cholera.. łoniaka mam od niecałych 2 tygodnich zamówionego funfel nówke z komputronika (nie z polskiej dystrybucji) i dziś postanowiłem go zarejestrować. Podałem nr seryjny i gware mi wywaliło do maja 2016. Jest sens dzwonić jutro do MS i powołać się, że mam fakturę z września i serwis urżnął mi 4 miesiące gwarancji ?

Edytowane przez Gomlin
Opublikowano

Witam Panowie. Mam pytanie o to jak chodzi online na Xone? Całe życie z Sony, ale jak słyszę co się dzieje z PSN na PS4 i jak pady się rozlatują to mam watpliwości, która konsolę zakupić w pierwszym kwartale 2015 :D

Na PS4 miałem już okazję pograć trochę więcej, a na Xone tylko w saturnie, ale jakość wykonania pada od X'a a tego od Sony to jak porównanie Mercedesa z Maluchem. W DS4 guma z analogów schodzi, triggery piszczą po jakimś czasie albo pęka mały plastikowy element i coś lata w padzie - normalnie szopka. A na deser ciągłe update'y i konserwacje sieci które mało pomagają :)

Lada moment zostanę tatusiem i będę grał głównie online, więc ten element będzie dla mnie kluczowy. Sony wypluwa bardzo dobre exclusive'y co jakiś czas ale głównie gram w multiplatformy, więc to byłbym w stanie przeboleć. Jedyne co mi chwilowo nie leży w padzie od Xone to LB i RB, które wydają mi się dziwnie wyprofilowane (miałem wrażenie jak bym naciskał je nie końcówką palca tylko pierwszym stawem w palcu ;) - if you know what I mean).

Czekam na opinie :)

Opublikowano

Do tego dochodzi lepsza jakość dźwięku podczas czatu głosowego oraz działający normalnie marketplace.

Opublikowano (edytowane)

Panowie, krótka piłka. Planuję kupić w tym miesiącu łoniaka. Wiadomo który model (data produkcji) jest najbardziej bezpieczny od brzęczenia? xD Będę brał wersję bez kinkieta. Chciałbym uniknąć trafienia na minę i bawić się w odsyłanie do serwisu itd.

Edytowane przez cithall
Opublikowano (edytowane)

Dostałem już nowego Xboxa na wymianie 1 za 1  Cała 'procedura" trwała ponad 3 tygodnie. Ale to przez to że UPS zgubił paczkę z moją konsolą.Ale się odnalazła i ostatecznie dotarła do Centrum Serwisowego we Frankfurcie. Mój nowy Łoniak to też model 1540 ale chodzi idealnie. I przede wszystkim BARDZO CICHO. :) Ściągałem Forze 5 i FIFE 15 całą noc i szło się wyspać więc nie jest źle :D

Ktoś tu na forum pisał że serwis Sony chodzi jeszcze gorzej lub wręcz karykaturalnie. Przypomniałem sobie że na wymianę głupiego pada do PS 3 czekałem prawie 2 miesiące (!!) (nie łączył i nie kalibrował się z konsolą)  .Dobrze ze miałem drugiego -bo bym chyba zdechł ! Więc zdecydowanie 1:0 dla MS. :yes:

Edytowane przez danielpes5
Opublikowano (edytowane)

Tylko lub aż miesiąc Gold-a. Co ciekawe jest to wersja 'trial". Zastanawiam się czy będzie można ją odpalić dla tych co już golda posiadają.Bo jak nie to...@$%^&*%!. Czytałem że w Anglii przynajmniej dają jakąś gratisową gre i "przeprosiny" Phil-a Spencera. U nas nie :D 

Edytowane przez danielpes5
Opublikowano

Ja bym napisał albo zadzwonił do MS i chciałbym coś dostać ku.rwa za takie cyrki.

Opublikowano (edytowane)

No to może i ja opiszę swoją przygodę z Xboksem. W czwartek 09.10 kupiłem konsole w euro agd. Jadę do domciu i myślę tylko - oby nie brzęczał... W domu podłączam zadowolony itd. wciskam przycisk power i trach, pach, brzęczy! Dzwonie do euro i pytam się czy mi wymienią na inną i niestety babka powiedziała mi, że to wina msu, że dali wadliwe konsole i żebym wysyłał do nich, lub w euro składał reklamację. Zadzwoniłem do msu, facet stwierdził że to wina sklepów, bo UWAGA: sklepy zamówiły konsole przeznaczone na rynek francuski, a tam jest inne napięcie i dlatego brzęczą ( a raczej: "troszkę głośniej chodzą" - jego słowa) xD Wczoraj udało mi się wysłać Xbona do Czech, zobaczymy co z tego będzie. Jeszcze jedno... Moja konsolka miała jeszcze jeden problem. Gdy włączyłem przewód zasilający do gniazdka po 5-7 sek konsola brzęczała/ syczała przez 30 sek nawet jak nie była włączona. Jak ktoś chcę sprawdzić czy u niego tak jest, to niech odłączy wtyczkę z kontaktu na 15min, następnie podłączy z powrotem i odczeka te 5-7 sek. powinna wtedy zacząć brzęczeć.

Edytowane przez cithall
Opublikowano (edytowane)

Coraz bardziej nastawiam się na zakup xkości. Poza opisanym wyżej brzęczeniem należy na coś jeszcze zawracać uwagę?

Edytowane przez Humulin
Opublikowano

Nie, włączasz i grasz :)

Ewentualnie upewnij się że masz publiczne IP. Nowa konsola MS'u jest bardzo wyczulona pod tym względem.

Opublikowano

Coraz bardziej nastawiam się na zakup xkości. Poza opisanym wyżej brzęczeniem należy na coś jeszcze zawracać uwagę?

PAzdziernikowy uptade rozwiazuje problemy z brzeczacymi konsolami :)

Opublikowano

Nie, włączasz i grasz :)

Ewentualnie upewnij się że masz publiczne IP. Nowa konsola MS'u jest bardzo wyczulona pod tym względem.

Możesz rozwinąć?
Opublikowano (edytowane)

PAzdziernikowy uptade rozwiazuje problemy z brzeczacymi konsolami :)

No właśnie nie jest tak do końca, że oni to naprawiają. W moim przypadku widać wyraźnie że problem jest hardwerowy, na bank są to chu,jowej jakości cewki zasilania. Ten update raczej maskuje problem, poprzez zwiększenie zużycia prądu w dashu, wtedy te cewki nie bzyczą. Miałem kiedyś dokładnie identyczny dźwięk w zasilaczu od PC od dnia zakupu, wiecie co się z nim stało po 3 miesiącach? Padł na amen xD 

Edytowane przez cithall