kubson 3 189 Opublikowano 12 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2017 u mnie cisza, wiec to klikanie to jest wada Cytuj Odnośnik do komentarza
piotros 220 Opublikowano 12 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 marca 2017 (edytowane) U mnie w dwóch padach jest cisza na obu analogach, chociaż w jednym padzie w prawym analogu przy standardowych nakładkach na analogi słyszałem jedno lekkie pyknięcie, ale na pozostałych dwóch nakładkach jak i bez nakładek jest cisza. Sprawdź jeszcze pozostałe 2 nakładki, bo może ona się wyrobiła i wystarczy ją zmienić :) Edytowane 12 marca 2017 przez piotros Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 15 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2017 Dziwna sytuacje miałem dzisiaj. Odpaliłem konsole i po kilku minutach wygasł ekran i Xbox sam się wyłączył. Miałem tak dwa razy pod rząd. Wcześniej się to nie zdarzało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 450 Opublikowano 15 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2017 Za rzadko ją odpalasz :D Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 18 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 kwietnia 2017 Panowie mam problem. Po ostatniej aktualizacji nie moglem w ogole polaczyc sie z kumplem w fifie 17 zeby pyknac towarzyszki mecz. Nie wyskakiwal ani jemu ani mi allert o zaproszeniu. Sprawdzilem ustawienia sieci i mam "Nat Zamkniety". Rozumiem, ze to pewnie przez to. Probowalem restarty, przelaczac z kabla na wifi i odwrotnie, wyczyscilem MAC i nic. Ciagle zamkniety. Mam neta z vectry. Polaczenie gry na wielu graczy jest w porzadku, wszystko chodzi ale nat wciaz zamkniety. Da sie to jakos ogarnac? Wczesniej nie mialem takich problemow i gralismy normalnie, teraz ni chu chu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 19 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2017 Porty odblokowane? Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 19 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2017 Włącz dmz w routerze na ip konsoli Konsola musi być na ręcznie wpisanych danych od Twojego neta (ip, maska itd)lub robisz rezerwację ip w routerze na mac konsoli (wtedy dajesz na automatyczne w ustawieniach sieci na xo) Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 19 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2017 Nic nie odblokowywalem bo nigdy nie mialem problemow. Teraz tylko cos takiego. Mozecie wytlumaczyc jak to zrobic dokladnie? :) bo zielony w tym jestem zupelnie. Mam vectre i router od nich Arris TG862. Probowalem przez kabel jak i wifi. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 19 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2017 logujesz się do routera szukasz opcji rezerwacja adresu/Address Reservation podajesz mac konsoli i wybierasz ip typu 192.168.2.20 zapisujesz ustawienia szukasz opcji dmz/Strefa zdemilitaryzowana wpisujesz adres ip konsoli który wybrałeś wyżej zapisujesz ustawienia w konsoli ustawienia sieci na automatyczne restart konsoli i routera Cytuj Odnośnik do komentarza
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 19 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2017 Musisz dokonać demobilu konsoli :D Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 19 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 kwietnia 2017 No i dupa zbita. Nie moge zalogowac sie do routera. Probowalem roznych juz hasel. Generator hasel do arrisa. Itp. Nic z tego. Jakies pomysly? :) Dla sprawdzenia podpialem sie na konsoli do neta z telefonu (hotspot orange), wszystko w porzadku, net jest ale NAT rowniez zamkniety. To normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 20 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 kwietnia 2017 Na mobilnym to standard Sprawdź router, na spodzie powinna być nalepka z danymi do logowania Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Władca Marionetek Opublikowano 27 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2017 Próbowałem dzisiaj uruchomić Xboxa One Fat 500 GB i konsola uruchamia się na chwilę, ale bez wyświetlania obrazu i od razu się wyłącza. Próbowałem przepinać zasilacz i kabel HDMI, ale nic to nie dało. Czyżby ten kloc już wyzionął ducha? Jeśli tak to trochę zabawne, że ten crap zepsuł się szybciej od mojego X360, który już ma z 8-9 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 183 Opublikowano 27 sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2017 spróbuj hard reset https://support.xbox.com/pl-PL/xbox-one/console/reset-console-to-factory-defaults Cytuj Odnośnik do komentarza
Janush 224 Opublikowano 21 września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 września 2017 Hej mam wielki problem z moją konsolą. Niestety, ale w momencie gdy próbuję ją włączyć to konsola przez około 0,5 sekundy działa okej, zaczyna się świecić białe światło (zarówno na konsoli, jak i zasilaczu) po czym się wyłącza. Sprzęt wcześniej śmigał bez żadnych problemów, dopiero po miesięcznej przerwie nie chciał się uruchomić ;/ Pomóżcie, bo premiera Forzy 7 coraz bliżej :( PS. Próbowałem już odłączyć zasilacz tak, żeby przestał się świecić na pomarańczowo i znów wszystko podłączyć, ale nie niestety to nie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 21 września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 września 2017 Spróbuj hardreset, trzymaj przycisk na konsoli ok 10s Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 183 Opublikowano 21 września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 września 2017 (edytowane) Tez to miałem, hard reset pomógł Edytowane 21 września 2017 przez MaZZeo Cytuj Odnośnik do komentarza
Janush 224 Opublikowano 22 września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 Hmm, ale w jaki sposób mam niby zrobić hard reset skoro po wciśnięciu przycisku na konsoli konsola się uruchamia, a po chwili wyłącza i dalej trzymam już tylko przycisk na wyłączonej konsoli. Próbowałem 3 razy i nie pykło. Swoją drogą z tego co czytałem to w momencie, gdy odłączymy konsole od prądu i podłączymy znów to uzyskamy ten sam efekt co po przytrzymaniu przycisku na konsoli dłużej. Niestety to też nie pomogło. Udało mi się wyczytać gdzieś w internecie, że problem albo leży w zasilaczu albo w płycie głównej konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 22 września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 (edytowane) Zapewne niewiele to pomoże, ale spróbuj włączyć konsolę w trybie awaryjnym, tj. przy wyłączonej konsoli przytrzymaj jednocześnie przyciski synchronizacji pada i wysunięcia płyty przez ok 10-15 sek. W normalnej sytuacji powinno uruchomić się menu przywracania konsoli do stanu początkowego, co oczywiście można wtedy anulować. Choć w Twoim przypadku wygląda na to, że problem może być gdzieś w zasilaniu. Edytowane 22 września 2017 przez Hum Cytuj Odnośnik do komentarza
Matriks_1111 288 Opublikowano 22 września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 Mistrzu, a sprawdzałeś czy kabel HDMI się gdzieś nie wypiął? Cytuj Odnośnik do komentarza
Janush 224 Opublikowano 22 września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 Mistrzu problem nie leży w HDMI, bo konsola się nie włącza. Podczas próby włączenia konsoli w trybie awaryjnym zdążyła się uruchomić i wyłączyć 5 razy :p Dzięki za pomoc panowie, ja dzisiaj jadę z nią do serwisu gdzie podobno diagnoza problemu jest darmowa. Mam nadzieję, że problemem jest niesprawny zasilacz i wystarczy go wymienić na nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Matriks_1111 288 Opublikowano 22 września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 Tylko czasami problem z włączeniem dotyczy właśnie tego, że nie masz podpiętego kabla HDMI - stąd (wiem, że durne) pytanie :P Z tego co się naczytałem, to winnym może być też tryb instant-on - lubi się zglitchować, ale rozwiązań tego problemu widziałem chyba z 5, więc po prostu zarzucę linka ;)https://www.ifixit.com/Answers/View/195834/Why+won%27t+my+One+turn+on Cytuj Odnośnik do komentarza
Janush 224 Opublikowano 22 września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 A no chyba, że tak, ale kabel HDMI był podłączony, jak próbowałem włączyć konsole więc problem raczej nie leży w nim. Cytuj Odnośnik do komentarza
Matriks_1111 288 Opublikowano 22 września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 września 2017 Obadaj resztę metod z linka - kilka wydaje się nawet sensownych ;)Chociaż pewnie przerobiłeś już wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 30 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 30 listopada 2017 Czy microsoft odsyła wymienione pady z serwisu zwykłą pocztą? odesłali mi kontroler już ponad tydzień temu i nadal mi nic nie doszło Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi