Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 9 grudnia 2015 Opublikowano 9 grudnia 2015 Fallouty tylko na PC. Po dziś dzień mam koszmary po trójce na 360. Cytuj
petergriffin 0 Opublikowano 12 grudnia 2015 Opublikowano 12 grudnia 2015 (edytowane) Hej, jestem świeżo upieczonym posiadaczem klocka, mam kilka pytań. Najpierw miałem lokalizację ustawioną jako Polska, zmieniłem na US i trochę pomogło to z obsługą Store (pojawiła się m.in. sekcja Gry F2P, której "w Polandzie" nie było), ale ogólnie szału nie ma. Nie sądziłem, że to powiem, ale przy Xbox Store sklep PlayStation to przejrzystość, poezja i błyskawiczne działanie. Nie na to liczyłem kupując ostatniego current gena. No ale dość już smętów, trzeba wyciągnąć z tej konsoli tyle ile się da, bo kupiłem ją przecież dla gier, a nie siedzenia w dashu. No właśnie, konsolę kupiłem dla gier, ale kupienie gier z poziomu konsoli już takie łatwe nie jest. Pomożecie? 1. Gdzie z poziomu konsoli znajdę zakładkę "gry z X360"? A jeśli z www to z jakiego dokładnie adresu, bo MS ma przynajmniej dwa sklepy, których zawartości się nie pokrywają. -- Ok, znalazłem info, że tylko przez stronę www, póki co. Ale gdy klikam, to każe mi płącić 9,99$ za Castle Storm, zamiast pozwolić za darmo ją ściągnąć. O co chodzi jakby? 2. Czy jeśli kupię na allegro kod na Shadow Complex (czy coś innego) to zadziałą mi i pozwoli na ściągnięcie tej gry na Xone? 3. O co chodzi z brakiem ceny i informacją Tylko Pakiet? Czytałem, że jedni mają takie coś, inni nie, ale nie wiem od czego to zależy i, co najwa zniejsze, jak ominąć i po prostu kupić grę? 4. Gdzie z poziomu konsoli znajdę Deals With Gold? W polskiej wersji mam 3 kafelek po prawej stronie (na Stronie Domowej) oznaczony jako Gold, ale on odsyła do filmików o promocji, a nie samych promocji. Na razie to tyle, dzięki za pomoc. Edytowane 12 grudnia 2015 przez petergriffin Cytuj
JeDaj 47 Opublikowano 12 grudnia 2015 Opublikowano 12 grudnia 2015 (edytowane) 1. Nie ma jeszcze. Podobno MS pracuje nad tym. Kiedyś może będzie. Jeśli chodzi o www.xbox.com to szukaj po tytule, jednak w wynikach wybieraj gry w sekcji X360 a nie xone. Ja mam gratis przy CasleStorm. Masz w ogóle golda? Bo tylko dla kont gold gra jest gratis... 2. Kod możesz zrealizować przez www ( https://account.xbox.com/pl-PL/PaymentAndBilling/RedeemCode?xr=shellnav) Po wszystkim jeśli dana gra jest w kompatybilności wstecznej, znajdziesz ją w xone w sekcji do pobrania. 3. Patrz punkt 1. 4. Chyba nigdzie, Ja zawsze szukam przez www, zdecydowanie prostsze i bardziej przejrzyste. A najlepiej, to sprawdzaj blog majora nelsona. Co tydzień wyszczególnia wszystkie tytuły z promocji w postaci tabeli. Czasami po kliknięciu pokazują się głupoty, ale zawsze wtedy możesz przeszukać www samemu, bo wiesz czego szukać. Możesz też sprawdzić stronę ( http://www.xbox.com/pl-PL/live/deals-with-gold). Niestety często brakuje tam contentu, który jest przeceniony. Edytowane 12 grudnia 2015 przez JeDaj Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 12 grudnia 2015 Opublikowano 12 grudnia 2015 (edytowane) Nieporadność konsolomaniaków nie przestaje mnie zadziwiać. - na stronie Xbox.com masz dwa sklepiki, jeden x360 drugi Xone. Tylko pakiet oznacza, że chcesz kupić Np. Grę z x360 w sklepie Xone, musisz przejść do sklepu X360 - przecież w tym kaflu Gold w dasho masz wszystkie deals with gold, wystarczy zrobić magiczną sztuczkę i zjechać gałką w dół Edytowane 12 grudnia 2015 przez DonSterydo Cytuj
petergriffin 0 Opublikowano 12 grudnia 2015 Opublikowano 12 grudnia 2015 1. Nie ma jeszcze. Podobno MS pracuje nad tym. Kiedyś może będzie. Jeśli chodzi o www.xbox.com to szukaj po tytule, jednak w wynikach wybieraj gry w sekcji X360 a nie xone. Ja mam gratis przy CasleStorm. Masz w ogóle golda? Bo tylko dla kont gold gra jest gratis... 2. Kod możesz zrealizować przez www ( https://account.xbox.com/pl-PL/PaymentAndBilling/RedeemCode?xr=shellnav) Po wszystkim jeśli dana gra jest w kompatybilności wstecznej, znajdziesz ją w xone w sekcji do pobrania. 3. Patrz punkt 1. 4. Chyba nigdzie, Ja zawsze szukam przez www, zdecydowanie prostsze i bardziej przejrzyste. A najlepiej, to sprawdzaj blog majora nelsona. Co tydzień wyszczególnia wszystkie tytuły z promocji w postaci tabeli. Czasami po kliknięciu pokazują się głupoty, ale zawsze wtedy możesz przeszukać www samemu, bo wiesz czego szukać. Możesz też sprawdzić stronę ( http://www.xbox.com/pl-PL/live/deals-with-gold). Niestety często brakuje tam contentu, który jest przeceniony. Ad. 1. Tak, mam teraz miesięcznego triala, któremu anulowałem przedłużanie z automatu. Potem mam jakieś zdrapki. Może z tądarmowość Castle Storm jest kwestia różnić w rejestrowaniu kont na kraje? Konto, którego używam na Xboxie rejestrowałęm sto lat temu (mając X360) na UK, Teraz w konsoli próbowałem ustawień na PL, UK, USA, ale żadne nie pozwoliło mi na pobranie gry gratis. Pozostałe dwie gry na XOne w Goldzie pobrały się bez problemu. Dzięki za pozostałe odpowiedzi. Jakie to wszystko mało intuicyjne. Wydaje się że tak niedawno Sony uczyło się od MS tego, jak zaprojektować Sklep, a teraz MS jest sto lat w tyle :-( Nieporadność konsolomaniaków nie przestaje mnie zadziwiać. - na stronie Xbox.com masz dwa sklepiki, jeden x360 drugi Xone. Tylko pakiet oznacza, że chcesz kupić Np. Grę z x360 w sklepie Xone, musisz przejść do sklepu X360 - przecież w tym kaflu Gold w dasho masz wszystkie deals with gold, wystarczy zrobić magiczną sztuczkę i zjechać gałką w dół I po co te docinki? Jakby to było intuicyjne i dobrze zaprojektowane to bym nie pytał. Jakby było łatwe do rozwiązania to pewnie znalazłbym odpowiedź w sieci przed zadaniem pytania. Albo udzieliła by mi jej babka z MS czata (która swoją drogą nie wie, jak bardzo polski Store różni się od normalnego, amerykańskiego). W moim dashu w zakładce gold są dwie gry - obie na XOne. I co wtedy? Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 12 grudnia 2015 Opublikowano 12 grudnia 2015 (edytowane) Nie wiem o co Ci chodzi. Najpierw pytasz się o deals with gold, czyli promocje, to Ci powiedziałem. Teraz mówisz o grach. Może sam do końca nie wiesz o czym mówisz? Gier z X360 nie ma w dashu Xone. Dodaje sie je do ściągania na Xbox.com albo z poziomu x360. Nie wiem czego tu można nie rozumieć. Edytowane 12 grudnia 2015 przez DonSterydo Cytuj
petergriffin 0 Opublikowano 12 grudnia 2015 Opublikowano 12 grudnia 2015 Nie wiem o co Ci chodzi. Najpierw pytasz się o deals with gold, czyli promocje, to Ci powiedziałem. Teraz mówisz o grach. Może sam do końca nie wiesz o czym mówisz? Gier z X360 nie ma w dashu Xone. Dodaje sie je do ściągania na Xbox.com albo z poziomu x360. Nie wiem czego tu można nie rozumieć. Pytam o deals with gold i o gry z 360 na xone. Jak masz ochote się czepiać to idź gdzie indziej., Ja proszę o pomoc. Jak cię to przerasta, albo nie wiesz jak pomóc to po prostu nie pisz. Geeez. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 13 grudnia 2015 Opublikowano 13 grudnia 2015 Wszystkie deals with gold masz w kafelku z goldem, klikasz i wszystko jest podane jak na tacy Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 18 grudnia 2015 Opublikowano 18 grudnia 2015 (edytowane) https://www.youtube.com/watch?v=XLcNQNLTOGU od 22 grudnia największa wyprzedaż gier w historii XO, obniżki o 40-60% do 50-80% z Goldem, ponad 200 obniżek :o Jak dobrze pójdzie to np: Rare Replay 30zł Halo5 110zł GOW:UE 50zł FM6 110zł TR 110zł Ori 20zł Alien Iso. 60zł Edytowane 18 grudnia 2015 przez Daddy Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 18 grudnia 2015 Opublikowano 18 grudnia 2015 Weź Daddy już myślałem, że to oficjalne ceny Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 18 grudnia 2015 Opublikowano 18 grudnia 2015 Te gry są na filmie MSu, obniżka będzie minimum 50% dla Golda do nawet 70-80% to dolicz sobie 10-20zł do cen jeśli to będą najmniejsze zniżki to i tak mega Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 18 grudnia 2015 Opublikowano 18 grudnia 2015 Saves up to 40-60% Czyli obniżki mogą być od 1%. Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 18 grudnia 2015 Opublikowano 18 grudnia 2015 Też wydaje mi się dziwne, by Micro dało 50% obniżkę na świeżo wydany Rise of Tomb Raider. Cytuj
marbel007 857 Opublikowano 18 grudnia 2015 Opublikowano 18 grudnia 2015 od 22 grudnia największa wyprzedaż gier w historii XO, obniżki o 40-60% do 50-80% z Goldem, ponad 200 obniżek :o Jak dobrze pójdzie to np: Rare Replay 30zł Halo5 110zł GOW:UE 50zł FM6 110zł TR 110zł Ori 20zł Alien Iso. 60zł Hahaha! Dobre. Gearsy bym wziął za tyle, ale nie wierzę. Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 21 grudnia 2015 Opublikowano 21 grudnia 2015 (edytowane) http://www.ppe.pl/news/40778/znamy-gry-oraz-ceny-z-najwiekszej-cyfrowej-wyprzedazy-w-historii-microsoft-zaprasza-na-zakupy.html średnio, z ciekawszych ofert to dobre są: wiedzmin 3 - 103zł forza6 + forza horizon 2 - 220zł titanfall LE 25zł nowy NFS 113zł Jeszcze trochę gier dojdzie do listy. Edytowane 21 grudnia 2015 przez Daddy 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 21 grudnia 2015 Opublikowano 21 grudnia 2015 Mam nadzieję, że coś dojdzie, bo takie mocno nothing special jeśli ktoś kupuje kluczowe tytuły na premierę. Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 21 grudnia 2015 Opublikowano 21 grudnia 2015 Storm Island i F&F do FH2 polowałem więc super, jeszcze Raam Shadow mogliby przecenić i jestem zaspokojony. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 21 grudnia 2015 Opublikowano 21 grudnia 2015 Zadna promocja nigdy nie bedzie szybsza od kupowania gier na premiere Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 21 grudnia 2015 Opublikowano 21 grudnia 2015 (edytowane) FH2 Storm Island za 17,50 już zakupione Edytowane 21 grudnia 2015 przez koval 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 21 grudnia 2015 Opublikowano 21 grudnia 2015 (edytowane) Mam nadzieję, że wskoczy jakaś dobra pikseloza. Chcę odpocząć od tego natłoku AAA i wyluzować się przy dobrym indyku. Edytowane 21 grudnia 2015 przez WezyrBiałegostoku Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi