Opublikowano 23 grudnia 20168 l U mnie chyba też Ale microfoft niedobry. Jak mogą mi gierke zabierać z konta I to jeszcze na święta. Bill Gate = grinch Edytowane 23 grudnia 20168 l przez REZOK
Opublikowano 23 grudnia 20168 l Dajesz. To po kolei. Dodałem karte płatniczą i nawet kupiłem golda w promocji. Jednak nie mogę pobrać Burnout z golda. Sleeping Dogs i Outlast bez problemu mogę pobrać. A przy Burnout jest najpierw napisane "zobacz cenę" a później jest info że nie dodałem formy płatności. Ale to zrobiłem bo przecież za golda płaciłem. Drugie pytanie dotyczy gier z wstecznej. Żadna gra nie wyświetla ceny. Nie ma ich przy żadnej pozycji. Jak wchodzę na przykład w bioshock infinity to mam opcje " zainstaluj" i "kup kopie". Czyli te gry są za free skoro mogę instalować? Jeśli tak to po co w goldzie? Natomiast w innych grach we wstecznej mam tą opcję jak wyżej, czyli "zobacz cenę" i znowu że nie dodałem formy płatności.
Opublikowano 23 grudnia 20168 l A mi się chyba ściągnęlo wczoraj wd2 to już nie da rady odpalić? musze sprawdzić po robocie.
Opublikowano 23 grudnia 20168 l A miało być tak pięknie. Kto zdążył pobrać i przełączyć konsole w tryb offline ten ogra, reszta musi obejść sie ze smakiem. Edytowane 23 grudnia 20168 l przez Oski918
Opublikowano 23 grudnia 20168 l Cebula much? Gra za darmo i jeszcze płacz, ze nie udało się pograć? xD
Opublikowano 23 grudnia 20168 l Dajesz. To po kolei. Dodałem karte płatniczą i nawet kupiłem golda w promocji. Jednak nie mogę pobrać Burnout z golda. Sleeping Dogs i Outlast bez problemu mogę pobrać. A przy Burnout jest najpierw napisane "zobacz cenę" a później jest info że nie dodałem formy płatności. Ale to zrobiłem bo przecież za golda płaciłem. Drugie pytanie dotyczy gier z wstecznej. Żadna gra nie wyświetla ceny. Nie ma ich przy żadnej pozycji. Jak wchodzę na przykład w bioshock infinity to mam opcje " zainstaluj" i "kup kopie". Czyli te gry są za free skoro mogę instalować? Jeśli tak to po co w goldzie? Natomiast w innych grach we wstecznej mam tą opcję jak wyżej, czyli "zobacz cenę" i znowu że nie dodałem formy płatności. Pomoże mi ktoś z tym? Kurde normalnie ogarniam tego typu sprawy a tu kurde nic. Google tez pomaga. W większości gier widzę ceny i opcje zakupu a w grach we wstecznej nie ma cen. Dochodzę do momentu "ten kanal zakupu wymaga posiadania rozliczeniowego dodaj ważny instrument płatniczy". Kartę dodałem, golda kupiłem.
Opublikowano 23 grudnia 20168 l https://account.microsoft.com/billing/payments?refd=account.microsoft.com dodaj nową metodę płatności dla kraj:Polska i daj adres i kartę.
Opublikowano 23 grudnia 20168 l Nie mogę się zalogować żadnym mailem. Ani tym co podałem (Gmail) ani tym Outlook Pozatym czemu na stronie Microsoft muszę od nowa zakładać konto, wpisywać kartę itd skoro w konsoli to zrobiłem i nawet tego golda kupiłem. Z konta pobralo. Edytowane 23 grudnia 20168 l przez ListuniO
Opublikowano 23 grudnia 20168 l Jak to nie możesz się zalogować? To daj odzyskiwania hasła. Pytanie na jakim regionie założyłeś konto (rozumiem, że teraz zakladałeś? - bo jeśli stare konto to może Infinity dodałeś z GwG, chyba było? Może też to być jakies demo/trial). Jeśli chodzi o gry ze wstecznej to ja też nie mogłem pobrać Burnouta z konsoli (z X360 też), bo mam konto USA i jest blokada regionalna. Jednak dodałem przez stronę xbox.com - przez Operę z ukrytym VPN na USA.
Opublikowano 23 grudnia 20168 l To po kolei. Kupiłem konsole w czerwcu używana. Utworzyłem nowe konto i konsole ustawiłem jako domowa. I tyle. Teraz podpialem kartę za pomocą konsoli i nawet golda kupiłem. Mogę pobierać gry z gold np Outlast. Ale już nie mogę Burnout. Przy grach ze wstecznej nie ma cen. Jest opcja zobacz cenę ale jak dam dalej to jest komunikat o tym że brak metody płatności. W ustawieniach płatności jest ok. Niektóre gry ze wstecznej mogę instalować (jest taka opcja przy nich) a niektóre nie. Jak wchodzę na linka co jest wyżej i wpisuje maila z konsoli to pisze że takiego konta /loginu nie ma. Wszędzie mam region pl. Edytowane 23 grudnia 20168 l przez ListuniO
Opublikowano 23 grudnia 20168 l Używasz konta które już było czy stworzyłeś nowe? Możliwe że poprzedni właściciel zostawił konto i masz jakieś gry dostępne. Regionu w kontekście platformy X360 tak łatwo nie zmienisz jak na X1 mimo że to to samo konto.
Opublikowano 23 grudnia 20168 l Stworzyłem nowe. Ale tak, na konsoli są gry które wcześniej były pobrane przez poprzedniego właściciela (te ze wstecznej też) i mogę w nie grać (tylko w te ze wstecznej) . To może być problem? Konto jest od nowa zakładane i konta poprzedniego właściciela juz nie ma. Sam je usuwal. Edytowane 23 grudnia 20168 l przez ListuniO
Opublikowano 23 grudnia 20168 l Gry z poprzedniej generacji z GwG są za darmo na zawsze, jednak na X1 gry działają tylko jak to konto które je "zaklepało" ma Golda. Imo musisz zalogować się przez xbox.com i zobaczyć na pewno jaką masz lokalizację. A jeśli konsola chce metodę płatności to dodaj - paypala lub kartę (sprawdź czy masz możliwość płatności w internecie lub limit takich płatności nie wynosi 0 zł).
Opublikowano 23 grudnia 20168 l Co do karty to na pewno limit jest ok. Kupuje nią w psstore i tu też golda kupiłem.
Opublikowano 23 grudnia 20168 l Oferta jednodniowa - 24 grudnia: Xbox One: Homefront The Revolution Freedom Fighter Edition - 72,00 zł (239,99 zł) Xbox One: Saints Row & Metro Redux Double Pack - 42,00 zł (209,99 zł) Xbox One: Mighty No. 9 - 28,00 zł (69,99 zł)
Opublikowano 24 grudnia 20168 l Gry z poprzedniej generacji z GwG są za darmo na zawsze, jednak na X1 gry działają tylko jak to konto które je "zaklepało" ma Golda. Imo musisz zalogować się przez xbox.com i zobaczyć na pewno jaką masz lokalizację. A jeśli konsola chce metodę płatności to dodaj - paypala lub kartę (sprawdź czy masz możliwość płatności w internecie lub limit takich płatności nie wynosi 0 zł). Zalogowałem się przez www. Wszystko jest ok, lokalizacja PL, Karta zapisana i jest nawet historia kupowania przez. Wszystko na marketplace mogę kupować mam tylko problem z grami z x360.
Opublikowano 24 grudnia 20168 l To spróbuj przez stronę z uktytym vpnem. Wszystkie z X360 nie działają czy tylko Burnout? Ktoś tu na forum zgłaszał kiedyś problem z pobieraniem GwG z poprzedniej generacji a wynikał on chyba z faktu że to konto nie było używane nigdy na poprzednim Xie. Ale teraz przy BC nie powinno mieć znaczenia :hmmm: Odepnij kartę i kiedy Cie przy zakupie zapyta o nią to dodaj... Ew. skontaktuj się z supportem.
Opublikowano 24 grudnia 20168 l Kończę temat. Bardzo dziękuję za pomoc. Dodałem te gry po prostu przez stronę jako pobierz na konsole x360. (Burnout i lost odyssey). Nie rozumiem tego że gier we wstecznej nie mogę kupować poprzez sklep w konsoli tylko przez sklep na www. Wszystko inne spokojnie mogę kupować przez konsole. Niektóre gry we wstecznej mają opcje zobacz cenę a inne mają informacje że tylko przez www kupię. Wy gry we wstecznej kupujecie przez konsole czy www.??
Opublikowano 24 grudnia 20168 l Gdzie gold za 1 zł ? mnie pokazuje tylko za 29zł a nigdy usługa nie była aktywna na konsoli . Ok już jest . Edytowane 24 grudnia 20168 l przez TidesX
Opublikowano 26 grudnia 20168 l Dzisiaj promocja dla ludzi lubiących stały i płynny framerate na konsoli. Just cause 3:D