Skocz do zawartości

Marketplace

MaZZeo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Bzduras napisał:

Ms zabiera kasę z konta najwcześniej 10 dni przed premierą.

to chyba zalezy od regionu, bo w jukej od jakiegos czasu placi sie odrazu za pre-order 

Opublikowano
Trzeba liczyć na to, że kiedyś zdrapki będą w rozsądniejszych cenach, bo 2x przebitka to trochę żart.
Niby tak ale np. Sekiro na Singapur to 200 zł a u nas 289 zł.
Opublikowano (edytowane)

@Kolos28 To ja już wolę kupić pudełko skoro cyfra ma tyle kosztować ;p Zastanawiam się czy im się w ogóle opłaca banować dostęp do tańszych rynków. Wiadomo, że na nowych tytułach straciliby sporo siana, ale starocie to inna bajka. Gdybym nie miał możliwości kupna niektórych gier po argentynskich cenach, to wziąłbym używkę i nic by im nie wpadło do kieszeni, a tak to chociaż coś zarobili.

Edytowane przez 20inchDT
Opublikowano

Zaraz znowu ktoś coś wymyśli i będzie działać przez chwilę. Ludzie cały czas kombinują i będą kombinować aż wymyślą :P Swoją drogą to kilka lat można było płacić zdrapkami i długie miesiące działały zakupy w Turcji i Argentynie z kartą Revoluta. Nie wiem co to komu przeszkadzało, ale strzelam, że problem nie leży po stronie MS, a wydawców gier :)

Opublikowano

Według tego co zamieścił pewien użytkownik to wygląda na to, że zakupy w MS Store dostały blokadę regionalną (nie wiem czy każdy czy tylko ci co kupowali revolutem).
Z tego co napisał jemu support MS wynika, że aby zakupy były możliwe to musi się zgadzać waluta z regionem. Jedynym wyjściem jest migracja konta na dany region. Niestety, ten użytkownik nie mógł zrobić migracji gdyż jak poinformował go support, ma zablokowaną taką możliwość na 90 dni.

Opublikowano

Chyba tylko tyle, że w polszy nie zrobisz zakupów. Podobno migrujac na Argentynę i ustawiając polski język, gry mamy z naszą lokalizacją. Z tego co wyczytałem na pepper.pl to ktoś stworzył argentyńskie konto i revolut nie zadziałał a wiec niby tylko zdrapki działają. Ja nie będę tego testował.

Opublikowano

To co z tego wynika ? Kart revoluta nie pobanowali, a zmienili tylko, że trzeba mieć konto całkowicie na Argentynę? Jeżeli tak, to  można założyć nowe konto na Argentynę, kupić jako gifta i wklepać na głównym. Jeżeli pobanowali karty z revoluta, to i tak ta informacja nic nie zmienia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
3 godziny temu, Ins napisał:

Chciałbym sobie kupić Sekiro z amerykańskiego sklepiku. Zdrapki nadal działają czy coś też poblokowali ?

Działa, przed chwilą kupiłem :lapka:

• Plusik 1