Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Polecam Ni No Kuni - bardzo przypomina genialne DQVIII

Zamierzam ograć. Tak wielu ludzi śmieje się z gustu Japończyków, ale często widzimy drzazgę w oku bliźniego, a w swoim oku belki nie. Jak mam wybierać pomiędzy nędznym pif-paf, a dobrą grą w postaci No No Kuni, Dragon Quest, Animal Crossing, Zeldy, Metal Gear Solid, Donkey Konga czy Harvest Moona, to wybieram to drugie. Jak oni muszą się "śmiać" z naszego gustu grając w Resident Evil 6, który został uzachodniony? Wiadomo, nie chcę tu generalizować - Wschód też ma swoje grzechy, a Zachód wciąż tworzy piękne gry, ale też nigdy sobie nie zamknę bramy przed Japonią.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 564,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Ten nowy DQ i tak pewnie będzie na komórki.

[*]

Opublikowano

lol

Dokup drugiego pada

Zdajesz sobie sprawę, że to nie do końca tak działa :D

Opublikowano

Podsumowanie nieciekawej sytuacji xbox one.

- Konsola sprzedaje się duż  poniżej oczekiwań 

Kogo oczekiwan?

Co to za bzdury?

Firma raportuje dochod za 3ci kwartal w wysokosci ponad 5.6 miliarda dolarow, ale sonyslaves beda mowic, ze w microsofcie nie dzieje sie za dobrze... lepsze to niz caly dochod Sony za FY2013 ktory wyniosl ledwie 450mln lol... Czekamy na 15 maja jak Sony oglosi wyniki za FY2014. Dodatkowo przychod z xboksa wzrosl o 45% wzgledem tego samego okresu w roku poprzednim. I mowimy tu o poczatku cyklu, gdzie Xbox One powinien przynosic straty, a sprzedaz Xboksa 360 powinna leciec na leb na szyje w zwiazku z nowa generacja. Dodatkowo transakcje Xbox Live rowniez wzrosly o 17%.

Co wazne... mowimy o wynikach podczas wielkiego bezkrolewia. Nadella nie zostal ogloszony CEO az do lutego 2014, wiec ciezko jemu nawet przypisac zaslugi. Dywizja Xboksa to dopiero byla porazka. Zniszczony brand ktoremu brakowalo kapitana po odejsciu Mattricka, ktory byl jaki byl, ale umial robic kase na Xboksie. Whitten wiadomo, ze pelnil funkcje tymczasowo, wiec nie specjalnie mial wladze by wprowadzic jakiej wazne decyzje, a co najwazniejsze ustanowic nowy strategie dla dywizji. Pomimo tego firma i tak raportuje kapitalne wyniki. Sony w okresie przejsciowym moglo tylko pomarzyc o takich wynikach, co roku lecialy negatywne liczy i pojawialy sie plotki o upadku firmy. 

Opublikowano

[*]

A tymczasem w Japonii na 3DS'ie można zagrać w:

3DS_0205.jpg

Dragon-Quest-Monsters-Terrys-Wonderland-

DQM2-3DS-Japanese-Box-Art.jpg

dragonquestviiboxart-300x300.jpg

Co im szkodzi wydać COKOLWIEK z tego u nas. COKOLWIEK. Bardzo boli mnie dup.a.

Opublikowano

Heh, to pierwsze kupiłbym już chociażby dla okładki. Jaka jest fajna część na DSa? Z najmniejszą ilością online.

Opublikowano

Kogo oczekiwan?

Co to za bzdury?

1. ... fanów ?

2. Żadne bzdury, bo ile razy zdarzało się że PS3 pokonał 360 w NPD ? A teraz ? No właśnie.

Zyski z dywizji Xboxa wzrosły o 17 %  45%, to ciekawe o ile wzrosną te od Sony, skoro platny multi i PS4 sie tak dobrze sprzedaje. I PS3 też się trzyma jakoś. Tutaj również mówimy o początku cyklu, PS4 powinno dobrym zwyczajem przynieść 1 mld dol straty.

Co ważne... mówimy o okresie kiedy Sony ciągle jest w dołku finansowym, restrukturyzuje się i ogranicza koszta.

i tak dalej i tak dalej.

MS guys, always good at spinning

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Rocket Slime na DS'a to bardzo dobra gra, łącząca elementy czegoś w stylu quasi-Zeldy z ciekawie zrobionymi walkami statków, które ciężko opisać (biegasz cały czas po statku, reagujesz odpowiednio do zachowań przeciwnika itd. Nie jest to RPG, ale raz, że gra jest po prostu urocza, a dwa, że ciężko znaleźć coś podobnego na DS'ie i chociażby dlatego ją polecam.

Remake V to klasa sama w sobie, a i IX jest zaje.bista (ma niby elementy online, ale można olać).

Pierwszy Monsters Joker też jest niezły. Klon pokemonów z chyba najładniejszą grafiką 3d na DS'ie.

Opublikowano

[*]

A tymczasem w Japonii na 3DS'ie można zagrać w:

3DS_0205.jpg

Dragon-Quest-Monsters-Terrys-Wonderland-

DQM2-3DS-Japanese-Box-Art.jpg

dragonquestviiboxart-300x300.jpg

Co im szkodzi wydać COKOLWIEK z tego u nas. COKOLWIEK. Bardzo boli mnie dup.a.

Zawsze mozesz poszerzyć swoje horyzonty i uczuć się krzaczków. Podobno ludzie z umiejętnościami rozumienia krzaczkow są poszukiwani na rynku pracy

Tak nam nauczyciel mowił

Opublikowano

Kogo oczekiwan?

Co to za bzdury?

1. ... fanów ?

2. Żadne bzdury, bo ile razy zdarzało się że PS3 pokonał 360 w NPD ? A teraz ? No właśnie.

Zyski z dywizji Xboxa wzrosły o 17 %, to ciekawe o ile wzrosną te od Sony, skoro platny multi i PS4 sie tak dobrze sprzedaje.

Co ważne... mówimy o okresie kiedy Sony ciągle jest w dołku finansowym, restrukturyzuje się i ogranicza koszta.

i tak dalej i tak dalej

Oczekiwania odnosnie sprzedazy fanow (a raczej #sonyslave) sa najmniej istotna rzecza na swiecie. Wazne, zeby inwestorzy i management byl zadowolony, bo to bedzie ciagnac dodatkowe inwestycje w dywizje. 

Typowe od #sonyslave... Sony sie restrukturyzuje, wiec marny dochod $450mln jest wybaczalny po 3 latach na minusie. Microsoft nie ma CEO, Ballmer zaczal czystki w lipcu 2013, dywizja xboksa nie ma szefa, firma notuje ponad 5.5 mld dochodu, ale w oczach klapow to jest slaby wynik. Moze Sony sie jakos ch.jowo restrukturyzuje?

Sony nie zarabia na elektronice. Jezeli firma sprzedala 7mln PS4 to przychod wynosi raptem 2.8 mld. (400*7mln). Firma w 2013 raportowala 72mld dolarow przychodu. Jezeli wartosc sie utrzyma to te 4% revenue nie bedzie miec wielkiego wplywu na kondycje firmy. 

Posmiejemy sie generalnie 14 maja. 

Opublikowano

Przerywam pie.rdolenie o chinczyznie ktora nikogo zeby nadac komunikat Head Tracking w Forzie 5 GOTY :-)

I nie trzeba helmow jak u biedakow blaszanych.

Opublikowano

DQ VIII by mogli wydać na ps store, nie ograłem za czasów ps2 ;/

i dlaczego nie ma dragon quest vii na 3ds u nas to nie mam pojęcia, poprzednie wychodziły na ds

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

Przerywam pie.rdolenie o chinczyznie ktora nikogo zeby nadac komunikat Head Tracking w Forzie 5 GOTY :-)

A miałeś wyśmiać kastrata z mikropłatnościami. 

Opublikowano

i dlaczego nie ma dragon quest vii na 3ds u nas to nie mam pojęcia, poprzednie wychodziły na ds

Zapowiedzą na e3. Na 100%. Tak będzie.

Nie ma innej opcji.

;_;

Opublikowano

Chyba więc możesz wywnioskować, czemu nie pojawiły się na 3DSa.

Opublikowano

A miałeś wyśmiać kastrata z mikropłatnościami.

Nie mowie ze to nie w(pipi)ia gdy co chwile wyskakuje komunikat,

"zwieksz swoj poziom kierowcy za kwote x"

" kup samochod marzen za kwote x"

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

nie bardzo

Opublikowano

nie bardzo

Pieniądze.

Opublikowano

IX sprzedało sie ponad milion sztuk w usa i eu, nie jest to chyba katastrofa?

Opublikowano

1.Oczekiwania odnosnie sprzedazy fanow (a raczej #sonyslave) sa najmniej istotna rzecza na swiecie. Wazne, zeby inwestorzy i management byl zadowolony, bo to bedzie ciagnac dodatkowe inwestycje w dywizje. 

2.Typowe od #sonyslave... Sony sie restrukturyzuje, wiec marny dochod $450mln jest wybaczalny po 3 latach na minusie. Microsoft nie ma CEO, Ballmer zaczal czystki w lipcu 2013, dywizja xboksa nie ma szefa, firma notuje ponad 5.5 mld dochodu, ale w oczach klapow to jest slaby wynik. Moze Sony sie jakos ch.jowo restrukturyzuje?

3.Sony nie zarabia na elektronice. Jezeli firma sprzedala 7mln PS4 to przychod wynosi raptem 2.8 mld. (400*7mln). Firma w 2013 raportowala 72mld dolarow przychodu. Jezeli wartosc sie utrzyma to te 4% revenue nie bedzie miec wielkiego wplywu na kondycje firmy. 

4.Posmiejemy sie generalnie 14 maja. 

1.  Czy managment jest zadowolony że X1 przegrywa wszędzie tam gdzie się pojawi ? 

2. Na czym MS robi te 5.5 mld zielonych ? Office i Windows. Nieładnie się chwalić nieswoimi osiągnięciami.

3. 500x4.4=2200. Czyli jeszcze mniej. A przecież firma zarabia jako całość dużo więcej niż Sony. Jak to wygląda w oczach inwestorów, ta dywizja X1 ?

4. Mocne słowa, zobaczymy. Ja nic nie mówię, bo jeszcze będę musiał Master Szefa w avku ustawić i chwalić #MSTAKIEDOBRE :(

Twórcy Lords of The Fallen o rozdzielczościach PS4/X1 

"It's probably easier for me to confirm it'll happen for PlayStation 4, because it appears on this one we're almost nailing it and pretty much there. For Xbox One though, it’s slightly tougher and we’re still working on it, so I can't confirm that yet."

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Gra była rozbudowana pod każdym względem, oprócz systemu walki.

Czyli kluczowym elementem rozgrywki... co sprawiło, że w efekcie była ona po prostu nudna na dłuższą metę. Tj. osobiście po kilkunastu godzinach miałem zwyczajnie dość i ani klimat, ani świat nie zmotywowały mnie, żeby przeboleć grind. Muzyka podczas walki też po czasie odrzucała.

A co do re-release, to czy przypadkiem nie zapowiedzieli DQVIII na mobile?

Opublikowano

Walka była trochę bezmyślna, ale mi się tam podobała. Jak oldskul, to oldskul :P

Opublikowano

1.Oczekiwania odnosnie sprzedazy fanow (a raczej #sonyslave) sa najmniej istotna rzecza na swiecie. Wazne, zeby inwestorzy i management byl zadowolony, bo to bedzie ciagnac dodatkowe inwestycje w dywizje. 

2.Typowe od #sonyslave... Sony sie restrukturyzuje, wiec marny dochod $450mln jest wybaczalny po 3 latach na minusie. Microsoft nie ma CEO, Ballmer zaczal czystki w lipcu 2013, dywizja xboksa nie ma szefa, firma notuje ponad 5.5 mld dochodu, ale w oczach klapow to jest slaby wynik. Moze Sony sie jakos ch.jowo restrukturyzuje?

3.Sony nie zarabia na elektronice. Jezeli firma sprzedala 7mln PS4 to przychod wynosi raptem 2.8 mld. (400*7mln). Firma w 2013 raportowala 72mld dolarow przychodu. Jezeli wartosc sie utrzyma to te 4% revenue nie bedzie miec wielkiego wplywu na kondycje firmy. 

4.Posmiejemy sie generalnie 14 maja. 

1.  Czy managment jest zadowolony że X1 przegrywa wszędzie tam gdzie się pojawi ? 

2. Na czym MS robi te 5.5 mld zielonych ? Office i Windows. Nieładnie się chwalić nieswoimi osiągnięciami.

3. 500x4.4=2200. Czyli jeszcze mniej. A przecież firma zarabia jako całość dużo więcej niż Sony. Jak to wygląda w oczach inwestorów, ta dywizja X1 ?

4. Mocne słowa, zobaczymy. Ja nic nie mówię, bo jeszcze będę musiał Master Szefa w avku ustawić i chwalić #MSTAKIEDOBRE :(

Twórcy Lords of The Fallen o rozdzielczościach PS4/X1 

"It's probably easier for me to confirm it'll happen for PlayStation 4, because it appears on this one we're almost nailing it and pretty much there. For Xbox One though, it’s slightly tougher and we’re still working on it, so I can't confirm that yet."

1. Nie wiem jakie nastroje panuja posrod managementu w microsofcie. Nie wydaje mi sie jednak by wyniki sprzedazy mialy priorytet. Priorytetem sa zawsze dochody.

2. Akurat pudlo... cloud for business przyniosl firmie najwieksze przychody. 

3. Dywizja Xboksa, nie ma najmniejszego wplywu na wyniki finansowe firmy i nie swiadczy w zadnej mierze o kondycji firmy. Stad wyniki sprzedazy konsoli nie swiadcza o tym, ze w firmie sie dzieje zle. 

4. Dokladnie, lepiej juz nic nie pisz. 

Opublikowano

1. Nie wiem jakie nastroje panuja posrod managementu w microsofcie. Nie wydaje mi sie jednak by wyniki sprzedazy mialy priorytet. Priorytetem sa zawsze dochody.

Zeratul - człowiek kóry uważa że sprzedaż nie generuje dochodów

Edytowane przez eX4cT_PL

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.