Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

No i co z tego, ze robiona za pomoca share, skoro wrzucilem te screeny jako kontrargument przeciwko screenom robionym za pomoca "share" z Ryse ?

Boże, nic, zrozum tylko, że ja nie pisałem nic o Ryse kontra Killzone, tylko o jakości obrazu z Share. Doyeb się do Milana bo to on tego dotykał. ja pie.rdolę.

Edytowane przez Figaro

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 590,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Sluchaj, jestes naczelnym obronca wszystkiego co zwiazane z Sony i sie wje.bales z pytaniem mimo, ze jestem pewny ze znales na nie odpowiedz. Dlatego tez dopier.dolilem sie do ciebie ;]

No chyba, ze jestes faktycznie nieogarem, w takim razie przepraszam.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Sluchaj, jestes naczelnym obronca wszystkiego co zwiazane z Sony i sie wje.bales z pytaniem mimo, ze jestem pewny ze znales na nie odpowiedz. Dlatego tez dopier.dolilem sie do ciebie ;]

no, wyebalem z pytaniem bo kłóciliście się o grafikę, której Share dobrze nie reprezentuje. no już, już, wybaczam twoje nieogarniactwo

Opublikowano

No i co z tego, ze robiona za pomoca share, skoro wrzucilem te screeny jako kontrargument przeciwko screenom robionym za pomoca "share" z Ryse ?

Boże, nic, zrozum tylko, że ja nie pisałem nic o Ryse kontra Killzone, tylko o jakości obrazu z Share. Doyeb się do Milana bo to on tego dotykał. ja pie.rdolę.

o ty

chciałem tylko wyrazić swój niepokój grafika w  titanfallu

Opublikowano

no, wyebalem z pytaniem bo kłóciliście się o grafikę, której Share dobrze nie reprezentuje. no już, już, wybaczam twoje nieogarniactwo

A czemu nie wyebales sie wczesniej i nie napisales, ze taki screen z Ryse dobrze nie reprezentuje grafiki ? xD 

Opublikowano

A czemu nie wyebales sie wczesniej i nie napisales, ze taki screen z Ryse dobrze nie reprezentuje grafiki ? xD 

Bo nie wiem jak działa sharing zdjec na Xbox One oraz czy jest tam identyczna utrata jakości. Pozdrawiam.

o ty

jako poznaniak prawilnie musze wbic nóż w plecy drugiemu poznaniakowi ;>

Opublikowano

Ja tez nie wiem jak share dziala w XO i nawet w sumie nie jestem pewien czy to direct czy nie. Chodzilo mi o tendencyjnego screena vs debesciaki z KZ.

Nadal chcialbym aby ktos mi wytlumaczyl jak robic takie fotki z KZ, bo chcialbym porownac share'a z directem.

Opublikowano

Ja tez nie wiem jak share dziala w XO i nawet w sumie nie jestem pewien czy to direct czy nie. Chodzilo mi o tendencyjnego screena vs debesciaki z KZ.

Nadal chcialbym aby ktos mi wytlumaczyl jak robic takie fotki z KZ, bo chcialbym porownac share'a z directem.

no to już twoja wina, ze nabierasz się na posty exactów, jurasów czy irasów. do nich się więc dopi.erdalaj.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Killzone wygląda za(pipi)iście - można się doczepić do rozgrywki czy do fabuły, ale graficznie jest kapitalny i pojęcia nie mam jak co tutaj chcesz udowodnić tymi screenami. Gra ma świetną grafikę, tym bardziej jak na początek generacji. Przypomnij sobie różnicę między tym:

cod2.jpg

A tym:

call_of_duty_black_ops_2_screenshot_b0bd

To jest CoD 2 z premiery X360 w porównaniu z Black Ops 2 wydanym wiele lat później.

Równie dobrze można porównać to:

resistancefom-screen.jpg

I to:

resistance-re-gameplay-screenshots-18127

Resistance 1 vs. Resistance 3.

Więc jeżeli TO jest brzydkie:

20131024112704.jpg

To poczekajmy na gry dostępne za 3-4 lata, chociaż już The Order 1886 w temacie grafiki pokazuje bardzo wiele (wykonanie postaci czy wykorzystanie różnych efektów). Tak samo nie rozumiem ludzi, którzy skreślają obecne konsole już teraz, skoro historia każdej poprzedniej generacji pokazuje, że z czasem było już tylko lepiej.

Najlepszym przykładem jest to:

405774-grand-theft-auto-iv-the-lost-and-

Kontra to:

gta-v-1.png

I różnica w rozdzielczości, wielkość świata i możliwości, zastosowanych efektów i rozwiązań na jednym i tym samym sprzęcie. Screeny wrzucam poglądowe.

Tak samo gra z początku X360:

520a2cee09238c711304d5b386d340ab.jpg

A później wychodzi taki Far Cry 3:

Far_Cry_3_Screenshots__27_.jpg

Albo PGR3:

ME0000630054_2.jpg

I Forza 4:

Forza-Motorsport-4.jpg

Pozdrowienia dla Adiego, który ma bekę z tego, że gry na konsolach są brzydkie czy słabe graficznie. Zobaczymy za jakiś czas. Postęp będzie ogromny, ale toczenie beki z grafiki Shadow Fall to farsa, bo to już jest przegięcie. Ta gra wygląda kapitalnie, szczególnie niektóre lvle:

52c152e020b59_killzone_shadow_fall_multi

2411997-3241347687-20131.png

Skoro gry startowe wyglądają w ten sposób:

ryse-sidebar.jpg

11088721855_35237783a5_o.png

To jest absolutnie piękne graficznie i to już teraz, gdzie konsole będą się rozkręcać z każdym rokiem. Jestem zachwycony obecnym poziomem i możliwościami. Nawet Tomb Raider urywa beret, chociaż jest zwykłą konwersją. Czekam z niecierpliwością co będzie dalej.

Opublikowano

Wszystkie screeny z xboxa są robione przy pomocy zewnętrznej karty, bo share w szrocie pozwala tylko nagrywać filmiki. Tyle darcia japy, a Ins takich podstaw nie wie?

no to już twoja wina, ze nabierasz się na posty exactów, jurasów czy irasów. do nich się więc dopi.erdalaj.

O wypraszam sobie! Materiały które wrzucam przeważnie są najlepszej jakości, a te screeny z Ryse są nawet w png, żeby na kompresji nie traciły. Nie moja wina, że gra tak wygląda.

@Maciuś - ale z Ryse to żeś z renderka wrzucił.

Edytowane przez Iras

Opublikowano

Wszystkie screeny z xboxa są robione przy pomocy zewnętrznej karty, bo share w szrocie pozwala tylko nagrywać filmiki. Tyle darcia japy, a Ins takich podstaw nie wie?

Hah, no tak właśnie coś mi świtało. Czyli trochę niesprawiedliwe porównanie, korzystne dla Ryse <gwiżdże>

Chociaż Ins wyglądał na pewnego siebie:

A screen z Ryse to capture cardem myslisz, ze byl robiony ? Chodzilo tylko o to, screen z Ryse byl z multi i w ruchu, a shoty z KZ stojac w miejscu i z singla. Zreszta po co ja z toba gadam skoro nie widziales gry na oczy nawet.

Zabawnie w tym CW, nawet o 2 w nocy ;]

PS. Ja osobiście uważam, że Ryse jest ładniejsze od KZ: SF, ale to głównie za sprawą art stylu. I wygląda czyściej.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Maciomaniak:

Ja nie twierdze, ze zle wyglada. Pieknie wyglada i chyba najlepiej jezeli chodzi o startowe gierki. Multi po prostu nie wyglada juz tak ladnie i tyle. Nie doczytales, ale automatyczna obrona sie wlaczyla nie ?

Iras:

Moze ty chociaz oswiecisz mnie jak robic takie fajne fotki, bo z checia bym sie pobawil, nawet jezeli oznaczac to bedzie utrate jakosci poprzez share.

Figaro:

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Iras:

Moze ty chociaz oswiecisz mnie jak robic takie fajne fotki, bo z checia bym sie pobawil, nawet jezeli oznaczac to bedzie utrate jakosci poprzez share.

Pytaj się ludzi na gafie. Ja ani dobrze w KZ nie pograłem, ani się w share nie zamierzam bawić dopóki się tego na usb zgrywać nie da. Wiem tylko, że po zgonie można takie rzeczy łapać:

11334068993_cfbae84f3f_o.png

11321251704_697acee0f7_o.png

11321159395_09112ca564_o.png

(odwrócone w programie)

Edytowane przez Iras

Opublikowano

Maciomaniak:

Ja nie twierdze, ze zle wyglada. Pieknie wyglada i chyba najlepiej jezeli chodzi o startowe gierki. Multi po prostu nie wyglada juz tak ladnie i tyle. Nie doczytales, ale automatyczna obrona sie wlaczyla nie ?

Oj tam, żadna obrona - wykorzystałem pretekst by nawiązać do tematu, bo ostatnio pojawiło się sporo głosów, że "o matko, skoro to tak wygląda już teraz, to co będzie za rok? 480p?!" A no nie będzie ;)

Opublikowano

No to chociaz juz znam jeden "trick" jak robic fajne fotki ;) Gra jest piekna ale niektore fotki to dla mnie kosmos, ktorego podczas przechodzenia nie dostrzeglem. 

Zapowiadali chociaz, ze wrzuca mozliwosc wrzucania screenow na pena ?

Opublikowano

Trzeba czekać. Żeby oni chociaż potrafili określić się z tymi aktualizacjami, ale póki co ani widu, ani słychu co będzie dalej :/ Gdyby była możliwość zrzucania tych screenów na pena, albo zewnętrzny dysk to byłaby rewelacja.

Opublikowano

Najlepsza beka i tak jest z osób które wrzucają regularnie screeny/filmiki w sieć na PS4 a nie mają ustawionego publiczego udostępniania tych screenów/filmików, dzięki temu wchodzi się w "Co Nowego" czy na komórce czy na PS4 a tam puste czarne ramki....

Opublikowano

podsumowując podkonsola w miesiąc dostaje plantsy, titanfall, project spark, lepszego twitcha, 2 aktualizacje dasha podczas gdy na nadkonsoli jaranko graficznymi sztuczkami z wydmuszkowym gameplayem w infamous i <chuy_wie_kiedy_zaraz_wyjdzie> driveclub?

no ale przecież #4theplayers, liczą się tylko gry a nie TV, TV...

Opublikowano

podsumowując podkonsola w miesiąc dostaje plantsy, titanfall, project spark, lepszego twitcha, 2 aktualizacje dasha podczas gdy na nadkonsoli jaranko graficznymi sztuczkami z wydmuszkowym gameplayem w infamous i <chuy_wie_kiedy_zaraz_wyjdzie> driveclub?

no ale przecież #4theplayers, liczą się tylko gry a nie TV, TV...

+lepsze i wiecej gier na start kontra 7/10 Killzone i 4/10 Knack. Nie ma co sie dziwic ze na Infamous czekaja jak na zbawienie.

Ale na E3 moze cos pokaza  :ninja:

Opublikowano

Killzone nie zasluguje na 7/10, wczoraj dobitnie sie o tym przekonalem jak po raz drugi wzialem sie za singla. Juz nie bylo tego poczatkowego szalu spowodowanego oprawa i nie dalem rady nawet 20 minut wytrzymac. Bardzo, ale to bardzo slaba gra.

Opublikowano

Project Spark, a taka beka z LBP była.

Opublikowano

A taka beka z Xboxa ze ma 3 gry a tutaj Project Spark, D4, QB, Sunset Overdrive + 200 developerow indi w programie ID@Xbox. I nawet nie wymieniam gier ktore sa w sferze plotek - nie bede sie znizal do poziomu konkurencji  :whistling:

Opublikowano

Forza 5, DR3, Ryse, Killer Instinct, Plants vs Zombies, Titanfall, Spark, Kinect Sports Rivals  ( :teehee:)

nieważne bo nie ma 1080p (w Killzone też ale nie widać)

ja tam LBP2 ogrywałem, w coopie czasem takie akcje, ze plakalem ze smiechu - nie mam klapek jak niektórzy tutaj co xboxa na oczy nie widzieli ale roznice 900-1080 widza golym okiem na gifie 120x120.

Opublikowano

Takie bogactwo tytulow na xbone, tylko ludzie sie nie znaja i wola kupic ps4 ;/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.