Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Trailer exa na PS4 od Amnesii. Horrorów nigdy za dużo.

boshe figaro większego sucharka nie mogłeś wrzucić, ja xbot widziałem trailer tego eksa na plejstejszyn cztery aka #nadkonsola jakiś miesiąc temu.

Nikogo. To tylko kolejne badziewie robione przez amatorów klasy C, popłuczyny po doskonałych grach konsolowych. Na dodatek robionych w piwnicy przez ludzi z nadwagą.

Oh wait...to już nie tylko na master rigi. Eksajt.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 590,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

To ostatni Batman od Rocksteady i następny projekt ma byc zupełnie inny :)

Oby nie shooter i gierka w klimatach s-f, bo to najoryginalniejsze pomysły w branży.

Opublikowano
Żeby nie było, że tylko grafika - co tu każdy tego Ryse wymienia, a z Knacka się śmieje, skoro są na podobnym poziomie?  :o

Wybacz ale jest coś z Tobą nie tak skoro uważasz Ryse i Knacka prezentują ten sam poziom.........oceny ocenami ale bez przesady......

Opublikowano

No co bez przesady? Tu korytarz i tu korytarz. Tylko klimaty inne. No i grafika ma inny styl.

Opublikowano

... idz spac Figaro, bo sam nie wiesz co sie dzieje, ale swoje trzy grosze musiales wrzucic.

EDIT:

Niech ktos powie, w ktorym miejscu singla bede mogl zrobic taka fotke:

ibeaWfwOGdYmV9.jpg

Chcialbym zrobic identyczne ujecie.

Znalazłem dla Ciebie to miejsce

Chapter 5

1658346_1387833148156032_164575153_o.jpg

I CO TERASSSSS?????

1911171_1387848328154514_600873125_o.jpg

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

No co bez przesady? Tu korytarz i tu korytarz. Tylko klimaty inne. No i grafika ma inny styl.

Widzę, że jednak nie ma z Tobą o czym rozmawiać, czasami po prostu sprawiasz pozory. 

Opublikowano

wszyscy wiemy że ps4 wygrywa cw   jest inaczej ? pokaż

Edytowane przez BoroBoro

Opublikowano

... idz spac Figaro, bo sam nie wiesz co sie dzieje, ale swoje trzy grosze musiales wrzucic.

EDIT:

ibeaWfwOGdYmV9.jpg

Chapter 5

I CO TERASSSSS?????

No i gdzie depth on field na twoim screenie, które widać na pierwszym? Akurat ludzie z gafa lubią sobie obrobić screeny dodatkowo. W grze poza cut scenkami nie ma takiego blura.

Ogólnie kolejny dzień, kolejna beka z figaro. Obrońca konsol których nie ma (PS4, Wii U), obrońca gier w które nie grał (Knack), hejter konsol których nie ma (Xbox). Zainteresowanie grami wykazuje dopiero wtedy, jak wyjdą na sprzęt Sony, wcześniej nie (patrz Tropico). Teoretyk gawędziarz taki, tak jakby stulejarz mówił coś o ruchaniu.

Opublikowano

uwaga powiem coś miłego o grach na XO, a dokładnie no jednej grze - project spark!

uważam że tego typu "gra" ma w sobie ogromny potencjał (dosłownie) i oczywiście od konkretów będzie zależało ile tego potencjału wykorzysta, ale bardzo podoba mi się zamysł gry opartej o "edytor gier" z możliwością tworzenia różnych fajnych gier przez samych użytkowników

kiedyś były różne RPG-makery, w ostanich latach LBP - i to też był fajny pomysł chociaż dla mnie osobiście troche jednak zaprzepaszczony, powód? jedynka opierała się głównie na platformówkach, a dwójka mimo że już troche rozwineła możliwoście twórcze to jednak poza platformówkami były to raczej rzeczy w stylu "mini gierek" a nie coś naprawde konkretnego (mimo że pewnie kilku utalentowanych twórców pokazało wyjątki), i druga sprawa że te szmaciane laleczki mimo że miały klimat to były bardzo ograniczone w ruchach, zwykłe łażenie, pokraczne i słabe skakanie i łapanie się rzeczy, czy jakiś tam gadżecik w stylu linki czy jetpacka - ale niestety to wszystko było tłamszone przez ociężałość laleczek (uważam że LBP zyskało by baaaaardzo dużo gdyby twórcy pozwolili graczom modyfikować zachowanie laleczek - np dać im porządne wysokie skoki, albo double jump, skakanie po ścianach, wspinanie się, jakies konkretne strzelanie albo walka wręcz i kilka innych różnych "ruchów" które są popularne w grach (czy to platformówkach czy tpp) - to by spowodowało że graczej oprócz jednej standardowej platformówki (różniącej się głównie pomysłem na świat/mape/plansze/etap) mogli by robić całą mase różnorodnych platformówek - od klona mario, przez klona megamana, albo stridera, albo jeszcze wielu wielu innych - to by był niesamowity zastrzyk potencjału

troche długa dygresja mi wyszła ale przechodze do sparka - gra wydaje się mieć o wiele większy potencjał niż LBP bo z tego co widać pozwala na bardziej różnorodne tworzenie "gier" - platformówki, TPP, może jakiś rpg, wyścigi pewnie też itp, więc już samo to jest bardzo kuszące i brzmi ciekawie (każdy kto chciał tworzyć gry - a większość graczy napewno o tym myślała może mieć szanse stworzyć coś świetnego, wybić się, a może nawet dzięki pomysłom dostać prace w prawdziwym studiu developerskim). oczwywiście wszystko zależy od możliwości samego "edytor" w grze, i od jego głębi, może się okazać że można sobie porobić rózne tereny i mimo że ciekawe to mamy np tylko kilka podstawowych opcji zachowania postaci (np bieganie w prawo jak typowy platformer, bieganie w tpp i jakąś prostą walke itp), póki co nie wiadomo jak to wyjdzie w praniu ale trzymam kciuki za tą gre i mimo że ona sama konkretnie troszke mi nie podchodzi (styl grafiki) to widze wielki potencjał w tego typu produkcjach i mam nadzieje że dostaniemy kiedyś "gre" która pozwala tworzyć własne gry w naprawde zaawansowany (w miare możliwości oczywiście) system i głębie gry

druga moja obawa to to że spark będzie miał podobną bolączke co LBP - będzie jednym niekończonym się DLC (chcesz budowac domki - kup dlc, chcesz walczyć mieczem - kup dlc, chcesz mieć gobliny jako wrogów - kup dlc) - oczywiście na 100% będzie jakieś tam DLC, ale mam nadzieje że nie będzie sie przedstawiało tak jak to opisałem przed chwilą tylko będzie sie ograniczało do zmian kosmetycznych, a nie będzie zmuszało do wykładania kasy za każdym razem jak chcemy dorzucić do gry jakąś ciekawą "opcje"

z tego co słyszałem jakieś plotki nowy LBP też ma mieć jakiś przełom - ja licze na mniej dziecinne klimaty, możliwość modyfikowania dostępnych "ruchów" postaci, no i oczywiście najlepiej to bardzo różnorodne i głebokie mozliwości tworzenia różnych typów gier a nie tylko platfomówek (ale wiem że to ostatnie jest mało prawdopodobne, po pierwsze to trudna sprawa a po drugie wyszedł by im klon sparka)

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Ja nie jestem fanem gier "edytorów". Ani LBP mnie nie interesuje, ani Project Spark. Nawet w Forge'u w Halo nigdy nic nie zrobiłem. Jak ujrzę jakiś filmik z tych edytorów to sobie mówię "wow, fajne" i tylko tyle.

Opublikowano
Ogólnie kolejny dzień, kolejna beka z figaro. Obrońca konsol których nie ma (PS4, Wii U), obrońca gier w które nie grał (Knack), hejter konsol których nie ma (Xbox). Zainteresowanie grami wykazuje dopiero wtedy, jak wyjdą na sprzęt Sony, wcześniej nie (patrz Tropico). Teoretyk gawędziarz taki, tak jakby stulejarz mówił coś o ruchaniu.

Haha. W Knacka grałem. Wykazuje zainteresowanie grami jak wyjdą na sprzęt Sony, bo takowy głównie posiadam (a w stare Tropico dużo grałem na PC).

Stulejarz mówiący o ruchaniu, no ciekawe od osoby, która krytykuje exy na ps3 nie grając w nie.

Opublikowano

EDIT:

ibeaWfwOGdYmV9.jpg

Chapter 5

I CO TERASSSSS?????

No i gdzie depth on field na twoim screenie, które widać na pierwszym? Akurat ludzie z gafa lubią sobie obrobić screeny dodatkowo. W grze poza cut scenkami nie ma takiego blura.

Faktem jest ze nie jest to zaden fakescreen czy screen zrobiony przez deva w celu promowania gry.

W przypadku screena ktory dalem z ryse to nawet depth on field nie pomoglby na tym obrazku.

Udowodnilem tylko ze textury sa takie jak na screenie z blurem, miejsce faktycznie istnieje a przywiazanie do detali jest na bardzo wysokim poziomie, Ins w to nie wierzyl.

Opublikowano

Faktem jest również, że głębia ostrości na screenach pochodzi bezpośrednio z gry. Wystarczy wcisnąć options - znika hud, pojawia się dof i jest jakieś ćwierć sekundy na zrobienie zrzutu zanim pojawi się menu. Z share buttonem prawie niemożliwe, bo ma laga i ciężko wyczuć moment.

I CO TERASSSSS?????

Edytowane przez Iras

Opublikowano

Obie gry wyglądają przezayebiście. Ryse to 900p, ale dzięki 4xAA obraz jest czyściutki. Z oby tytułów możesz też wyciągnąć screeny ładne i słabe. Niestety z Xboxa póki co nie można łapać direct feedów, więc te są łapane nie wiadomo przez jakie urządzenie które mogą obniżać jakość.

I killzone i Ryse to wyznacznik next genowych gier, a w Ryse modele postaci i mimika rypie mózg.

ibaMEFB1Pls8a1.gif

inSkELTsqSqq9.gif

Chociaż dla mnie Shadow Fall i tak jest lepszy graficznie, głównie ze względu na design i tematykę SF :P

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Ryse bede mial jutro to sobie porownam obie gry ale po gifach widac ze obie wygladaja nieziemsko i to juz na start. Bedzie mega generacja  :thumbsup:

Opublikowano

Konsolowi gracze mówią że po tytułach startowych gry w przyszłości beda wyglądać za(pipi)iscie.Jednak blacharze piszą skoro pierwsze gry nie mają 1080p i 60 klatek to dalej będzie tylko gorzej.Komu tu wierzyć:D

Edytowane przez KarolFanbojSony

Opublikowano

Konsolowi gracze mówią że po tytułach startowych gry w przyszłości beda wyglądać za(pipi)iscie.Jednak blacharze piszą skoro pierwsze gry nie mają 1080p i 60 klatek to dalej będzie tylko gorzej.Komu tu wierzyć :D

Racja jest po środku. Gry będą wyglądać lepiej ale nie będą chodzić w 1080p i 60 klatkach. Tzn napewno nie te dobrze wyglądające.

Opublikowano

Konsolowi gracze mówią że po tytułach startowych gry w przyszłości beda wyglądać za(pipi)iscie.Jednak blacharze piszą skoro pierwsze gry nie mają 1080p i 60 klatek to dalej będzie tylko gorzej.Komu tu wierzyć :D

konsole mają teraz architekturę PC, blacharze wiedzą co mówią

Opublikowano

Jestem rozczarowany, ze rocksteady robi kolejnego Batmana :(

Tak samo team od AC moglby zrobic cos innego ;<

no wolałbym żeby rocksteady zrobiło Teenage Mutant Ninja Turtles heh ale z drugiej strony dobrze ze ten batman jest w produkcji tylko na next geny, chociaz juz po B:AC troche tematyka mnie znudzila 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.