Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Tak, tak. Blacharze wiedzą... kiedy po nowe gpu lecieć do sklepu.

"It's always a question of compromise about the effect, how it looks, and the performance it takes from the system. On PC, usually you don't really care about the performance, because the idea is that if it's not [running] fast enough, you buy a bigger GPU. Once you get on console, you can't have this approach."

Tak mniej więcej wygląda podejście do robienia gier na PC. Na konsolach na szczęście jest nieco inaczej i architektura x86 niczego nie zmienia.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 590,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

ja mam takie lekkie pytanie do pecetowców- wiem że jesteście master race, ale czy ktoś mógłby pokazać wyniki sprzedaży  (realne wyniki) gier z konsol i pc?

wiem że wiele wiele stronek nie uwzględnia np sprzedaży ze steama - dlatego pytam o realne porównanie sprzedaży gier na konole i tych samych (masterrace) gier na PC

ciekaw jestetem, bo w w wielu miejscach PC nadal smierdzi masowym piractwem i gdy na konsolach gra robi 10mln to na pc robi 0.2mln - dlatego pytam o realne porównanie sprzedaży

chce mieć ogląd ile gier na pc w ogole opłaca się wydawać

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Ale Yano przecież to normalne, że gier na PC sprzedaje się mniej z oczywistych względów - piractwo. Ale jakoś wydaje się gry na PC, a sukces DayZ świadczy o tym, że jednak jest popyt, nie taki jak na konsolach na gry(gdzie GTA V robi w kilka miechów wynik 32,5mln), ale jest.

Niestety lub stety dużo ludzi jest zwyczajnie leniwych, aby grać na PC i wolą konsolę. Wkładają płytkę i grają, proste, łatwe i przyjemne.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Przez te zmowy producentów kart graficznych z developerami, którzy specjalnie nie optymalizują gier by nakręcać sprzedaż dla mnie PC przestał być platformą do grania.

Opublikowano

My ty pitu pitu a sony traci kolejnego exa :teehee: Guacamelee wyląduje na x360 i xone z dodatkowym contentem. Kolejna perelka do ogrania.

Opublikowano

Pewnie przesadzasz,niektórym użytkownika na pc za 1000 zł chodzi lepiej bf niż na nowych konsolach:D

BF to dobry przykład, gra wygląda minimalnie lepiej od BF3 a wymagania sporo większe.

Opublikowano

I Killzone i Ryse to wyznacznik next genowych gier, a w Ryse modele postaci i mimika rypie mózg.

Dla mnie po ograniu L.A. Noir żadna gra nie ma mimiki która rypała by beret.

Opublikowano

My ty pitu pitu a sony traci kolejnego exa :teehee: Guacamelee wyląduje na x360 i xone z dodatkowym contentem. Kolejna perelka do ogrania.

Spoko, tylko to nie był ex.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Będzie za darmo w GwG czy podrasa jak zwykle musi płacić?

Opublikowano

zapomnialem ze ty otrzymales guacamelee za darmo w dzien premiery

ehh szkoda ze nie jestem klapkiem takim jak ty bo bym gry za fri na premiere dostawal  :whistling:

Opublikowano

To przykre, że mając na 50-calowe TV, kobiety robiące felliato i 40-letnie whiskey musicie polegać na tym, co based Sony wrzuci za miesiąc do Plusa, jak jakieś biedaki czekające na ochłapy, zamiast na bieżąco ogrywać perełki

;) ;) ;)

Opublikowano

e tam

guakamelle mimo ze zebrało pare nagród jest zwykłą platformówko-bijatyką 2D, miałem ją w plusie i po dwóch etapach rzuciłem w kąt

gierka może sie komuś spodobać ale to nie jest żadny system seller

Opublikowano

Rzuciłeś w kąt bo spuściła Ci wpier.dol każualu.

Opublikowano

Był przez chwilę na vite, ale na tej platformie to chyba tylko Ficus jako jedyna osoba na świecie kupiła tę grę.

Opublikowano

"Darmowe jedzenie, napoje i 2000$ nagrody! Pierwsze 50 osób w kolejce otrzymają unikalny t-shirt Titanfall […] jeden zwycięzca uzyska bezpłatny przelot i bilet na tegoroczne E3, gdzie będziemy świadkami największej niespodzianki Microsoftu w historii!” 

Ciekawe o co chodzi. Znając hiperbolę Microsoftu to jakieś ostry sztynks :D

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Był przez chwilę na vite, ale na tej platformie to chyba tylko Ficus jako jedyna osoba na świecie kupiła tę grę.

Niby ta, ale chodzi mi to bardziej, że Sony nie traci w tym momencie żadnego exa bo gra już dawno jest na PC. Wiec wiesz

Opublikowano

Rzuciłeś w kąt bo spuściła Ci wpier.dol każualu.

nie, porzuciłem tą gierke zanim mi spuściła w(pipi)

poprostu dziś już mnie nie grzeją platformówki 2D. mimo że pamiętam czasy ich świetności

Opublikowano

Niby ta, ale chodzi mi to bardziej, że Sony nie traci w tym momencie żadnego exa bo gra już dawno jest na PC. Wiec wiesz

To byla beczka z iraska, który to samo pisał w kontekscie Feza.

Opublikowano

"Darmowe jedzenie, napoje i 2000$ nagrody! Pierwsze 50 osób w kolejce otrzymają unikalny t-shirt Titanfall […] jeden zwycięzca uzyska bezpłatny przelot i bilet na tegoroczne E3, gdzie będziemy świadkami największej niespodzianki Microsoftu w historii!” 

sztynks ? co to za słowo :D

A co do samej plotki, to jestem bardzo ciekaw o co chodzi. MS wykupił jakąś wielką firmę ? Przejął jakąś ogromną markę ?

A może po prostu powie na E3, że Xbox trafia w ręcę Amazonu :)

Opublikowano

jako jedyna osoba ktora kupila ta gre w dniu premiery na swiecie pedze z wyjasnieniami ze gra miala rownoczesna premiere na ps3 i vicie (nawet byla w cross buyu), po pol roku pojawila sie na pc, potem zapowiedzieli ja na ps4, a teraz doszla zapowiedz na x360 i xone

Opublikowano

ja mam takie lekkie pytanie do pecetowców- wiem że jesteście master race, ale czy ktoś mógłby pokazać wyniki sprzedaży  (realne wyniki) gier z konsol i pc?

wiem że wiele wiele stronek nie uwzględnia np sprzedaży ze steama - dlatego pytam o realne porównanie sprzedaży gier na konole i tych samych (masterrace) gier na PC

ciekaw jestetem, bo w w wielu miejscach PC nadal smierdzi masowym piractwem i gdy na konsolach gra robi 10mln to na pc robi 0.2mln - dlatego pytam o realne porównanie sprzedaży

chce mieć ogląd ile gier na pc w ogole opłaca się wydawać

Nie. Można jedynie spekulować co do ogólnej sprzedaży na PC po ilości aktywnych kont z tego względu że ani Steam ani Origin nie publikuje dokładnych danych co do sprzedaży gier. Sprzedaż pudełek prawdopodobnie jest w tej chwili małym procentem sprzedanych kopii, na PC każdy idzie w cyfrową dystrybucje

A czy PC śmierdzi piractwem? Napewno bardziej niż konsole z oczywistych względów jednak nie są to takie liczby jak niektórzy twierdzą. Ludzie często sugerują się wypowiedzią gościa z Ubisoftu który stwierdził że ponad 90% ludzi gra w ich gry na piratach. Tutaj masz artykuł Matta Ployhara który poprzez zwykłą analize udowadnia że jest to swierdzenie oderwane od rzeczywistości - http://software.intel.com/en-us/blogs/2012/09/22/gaming-piracy-separating-fact-from-fiction polecam czytać do końca ;)

Opublikowano

Ostatnio już staram się nie fascynować targami E3, co roku słyszymy od Microsoftu i Sony to samo, że to będą najlepsze E3, a ostatnio ciągle niczym nie zaskakują. Mam nadzieję, że w końcu walną obie firmy czymś z grubej rury.

Opublikowano

Ostatnio już staram się nie fascynować targami E3, co roku słyszymy od Microsoftu i Sony to samo, że to będą najlepsze E3, a ostatnio ciągle niczym nie zaskakują. Mam nadzieję, że w końcu walną obie firmy czymś z grubej rury.

Na forum VGC przypomnieli, że ostatnio coś podobnego mówił jeden z developerów DayZ, który był zaproszony do MS - w skrócie, że widział coś ciekawego (odnośnie Xone) i nie wie dlaczego MS trzyma to w tajemnicy przed graczami.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.