Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

David Guay z Ubisoft o procesie tworzenia Watch_Dogs pod różne platformy:

One of the reasons that's true is because development on Watch Dogs actually started for the PC first.

"When we started developing, the PS3 existed, the Xbox 360 existed, and we kind of suspected, maybe, there might be other platforms eventually," he said. "So, because we thought that would happen we chose the PC as our first target to have when we started developing Watch Dogs so that we have the flexibility to adapt to a different platform. So we were able to support 360 and PS3, but we could scale up with other platforms and to other video in the meantime, which we now know is the case. So PC has always been around for us. Sometimes it's a last-minute port of sorts. For us, it's been around since we started."

Development shifted to the next-gen consoles once the PS4 and Xbox One were announced, and then in the last eight months or so a dedicated team returned to the PC to hammer out the final details of that platform's version of the game, he said.

"So we end up having the best of both worlds basically," he said. "We're able to have good usability on PC and on console."

Robili grę od początku pod PC z zamiarem portu na past geny i zaczęli portować to na next geny kiedy te zostały zapowiedziane.

Całość tutaj - http://www.polygon.com/2014/3/6/5474064/watch-dogs-pc-ps3-ps4-xbox-360-xbox-one-release-date

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 591,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Brak gier na nextgenach tak wypalił wam mózgi, że dyskutujecie o grze, o której świat zapomniał przed premierą.

720p > 1080i

Opublikowano

Co do Trettona to M$ ostatnio sie chwalil jakas wielka niespodzianka na e3 wiec sie nie zdziwie jak tam wyladuje.

Czy ten cały Tretton to była na tyle ważna postać (tak wiem, że pełnił wysokie stanowisko) aby Sony miało nad czym płakać a fanboje MS mogli już wkładać ręce w spodnie aby zaczac się brandzlować ?

Opublikowano

Co do Trettona to M$ ostatnio sie chwalil jakas wielka niespodzianka na e3 wiec sie nie zdziwie jak tam wyladuje.

A ja owszem, bo tacy ludzie mają w kontraktach klauzule, że przez x lat nie podejmą pracy u konkurencji.

Opublikowano

A ja owszem, bo tacy ludzie mają w kontraktach klauzule, że przez x lat nie podejmą pracy u konkurencji.

tyle, że w dużych korpo jedna firma przejmuje człowieka drugiej firmy i płaci za niego karę za pracę u konkurencji. 

Opublikowano

Ja go w ms nie widze. Ale jezeli plotki sie potwierdza,ze Amazon wchodzi na rynek konsol to wydaje mi sie,ze Tretton jest mocnym kandydatem na szefa dzialu konsol.

Opublikowano

więc wygląda na to że Watch_Dogs będzie killerem graficznym, nie mogę się doczekać

Opublikowano

watch_dogs_e3_2012_vs_march_2014_by_endl

Nie dowierzam, serio GTAV wygląda lepiej od tego. To musi być wersja na ps3/x360.

ps.

Na inFamous złożono więcej preorderów niż na TLoU (dotyczy chyba tylko UK)

http://www.mcvuk.com/news/read/infamous-second-son-pre-orders-higher-than-last-of-us/0129226

Sony has revealed that  Infamous: Second Son has more pre-orders than last year’s blockbuster The Last of Us had at the same point prior to launch.

The upcoming super hero title is Sony’s first big PlayStation 4 game of 2014, and the publisher is putting a lot of money behind promoting the game. Second Son will see a multi-million pound TV and video on demand campaign, as well as a month-long cinema push.

“We have high expectations for Infamous: Second Son and are excited by the level of pre-orders which are exceeding that of The Last of Us at this point in the run up to its launch,” said SCE UK product manager Josh Walker.

“We can already see it benefitting from the goodwill and of buzz surrounding the PlayStation 4 and expect Second Son to be the biggest game in the Infamous series to date.”

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Ja go w ms nie widze. Ale jezeli plotki sie potwierdza,ze Amazon wchodzi na rynek konsol to wydaje mi sie,ze Tretton jest mocnym kandydatem na szefa dzialu konsol.

Napewno bedzie to dobry ruch ze strony Amazonu.

Co do tego hiciora MS to bym sie za duzo nie spodziewal bo potem mozna sie ladnie rozczarowac....

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Więcej zamowień na pedaua w rurkach nie dziwi bo jak nie ma w co grać to i by kupę w 1080p ludziki kupili.

Opublikowano

nie ogarniam tego. Co się stało?

wersja na PS3/360.

Opublikowano

Nie dowierzam, serio GTAV wygląda lepiej od tego. To musi być wersja na ps3/x36

Od tego też?

mszsww.gif

faclvx.gif

iAHxbvGbhY0Mz.gif

12969743623_93c43a5216_o.gif

Opublikowano

Mówię o fragmencie skoku przez most samochodem, wygląda gorzej niż GTAV, a te gify wyglądają dużo gorzej niż demo z E3 2013.

Opublikowano

Ubisoft jak Fronczewski.

Opublikowano

Mówię o fragmencie skoku przez most samochodem, wygląda gorzej niż GTAV, a te gify wyglądają dużo gorzej niż demo z E3 2013.

Ale jaki jest sens z pięciu minut filmu wybierać jeden fragment i toczyć pianę przez kilka stron tematu? Tak, wygląda źle, ujęcie jest bardzo niefortunne, do tego dochodzi kiepski patent z podświetlaniem na biało hakowanego obiektu, ale to jest nadal mały wycinek większego materiału, który w całości na pewno nie budzi wątpliwości past-gen/next-gen.

Opublikowano

Widzę Iras dalej nie ogarnia. xD

Zostawcie go już, proszę.

A tymczasem:

1267831_10152045267158823_377444689_o.jp

:O

<3

Opublikowano

Ale jaki jest sens z pięciu minut filmu wybierać jeden fragment i toczyć pianę przez kilka stron tematu? Tak, wygląda źle, ujęcie jest bardzo niefortunne, do tego dochodzi kiepski patent z podświetlaniem na biało hakowanego obiektu, ale to jest nadal mały wycinek większego materiału, który w całości na pewno nie budzi wątpliwości past-gen/next-gen.

Ten fragment to po prostu wisienka n a torcie

Tak jak pisałem wcześniej, mimo że reszta nie wygląda aż tak beznadziejnie (chociaż moim zdaniem akcja w tym banku albo w niedokończonym budynku wyglądają równie słabo) to i tak odbiega pod względem jakości od tego co mogliśmy zobaczyć wcześniej. Do niedawna mieliśmy bullshoty, teraz jak widać "podrabiane" są całe gameplaye. To chyba nie jest ok prawda? ;) Takie akcje sprawiają że dev zwyczajnie zasługuje na wyśmianie i jeśli tego nie rozumiesz to ja się poddaje.

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

Śliczna jest ta wersja XO.

Opublikowano

Więcej zamowień na pedaua w rurkach nie dziwi bo jak nie ma w co grać to i by kupę w 1080p ludziki kupili.

lepszy raper z pampersem nie?

ten po lewej odpowiadal by bluberowi pewnie

spodnie_nisko_opuszczone_13.jpg

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Jaka paskudna naklejka HDMI, na każdym X to jest?

nie wiem czy na każdym ale na moim tak. Nie przeszkadza to wcale.

Opublikowano

Tak jak pisałem wcześniej, mimo że reszta nie wygląda aż tak beznadziejnie (chociaż moim zdaniem akcja w tym banku albo w niedokończonym budynku wyglądają równie słabo) to i tak odbiega pod względem jakości od tego co mogliśmy zobaczyć wcześniej. Do niedawna mieliśmy bullshoty, teraz jak widać "podrabiane" są całe gameplaye. To chyba nie jest ok prawda? ;) Takie akcje sprawiają że dev zwyczajnie zasługuje na wyśmianie i jeśli tego nie rozumiesz to ja się poddaje.

To, że gra odstaje od pierwszej prezentacji, ustalono już kilka stron temu. Nie urodziłem się wczoraj i wiem, jak działa marketing. Konkretną lekcję dało mi prawie dekadę temu samo Sony, a od tego czasu podobne praktyki w mniejszym lub większym stopniu przerobił KAŻDY wydawca. Nie zamierzam rwać sobie włosów z głowy, bo coś nie przystaje jakością do pierwszych materiałów. Gra jest ładna i jeśli będzie dobra, to na pewno ją kupię. A jakieś bojkotowanie, życzenie słabej sprzedaży czy teksty o rozwiązaniu studia? lol Czasem się zastanawiam ile osób skoczyło z okna po redbullu.

ihTdoXFKxit7C.jpg

Bonus:

unmccn.gif

aoinlg.gif

Pięknie się to rusza.

Edytowane przez Iras

Opublikowano

ale... wiecie że ją się zdejmuje po rozpakowaniu, tak jak folie z kinecta?

Opublikowano

Tylko tacy goście się liczą, nie?

zdjecie_wykonawcybonus_rpk.jpg

Albo w ostateczności tacy:

pap_chuligan_kominiarka_kibol_640.jpeg

Tak, to mogą być superbohaterowie! :thumbsup:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.