Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Nie wiem, co za screeny wkleiłeś, ale ten po lewej jest wyraźnie lepszy.

Wszystkim miłośnikom growych blockbusterów jak god of war czy uncharted polecam indie gniota, zdaje się jedną z lepszych gier w gatunku "privateer" - ASCii Sector. Sporo planet i baz kosmicznych do eksplorowania, walka w czasie rzeczywistym w statku kosmicznym, a turowa gdy steruje się jednym człowiekiem, no i klimat oczywiście - "jumpy" między układami zostałi świetnie zrealizowane biorąc pod uwagę ograniczenia wynikające z ustalonego stylu graficznego gry.

screenshot1.pngwi

Nie wiem czemu wiele konsolomaniaków ma takie zakute łby i nigdy nie spróbują zagrać w coś innego niż action-adventure ze scenkami co parę minut.

Edytowane przez mate5

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 588,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Nikt nie mówi że nie spróbują zagrać. Chodzi tylko by zbytnio nie gloryfikować takich gier jak ta powyżej. To nie są gry, które mają napędzać tą branżę. Nie chciałbym aby gry AAA wyglądały jak to coś powyżej, nawet jeśli przy odrobinie wyobraźni można się w niej poczuć jak Shepard w Mass Effect.

Ot deser do głównego dania, którym są AAA.

Opublikowano

Ryse jest w 900p. Różnica między 1080p jest mała. A Ryse ma dobre AA - ta gra nie ma praktycznie ząbków.

Różnica między 900p a 1080p jest mała, to prawda, ale ja pisałem o 720p. To jest 1280*720 i 1920*1080, czyli spory skok, a nie kilka pikseli różnicy. Ryse ma dobre AA, ale jeśli będziesz rozdzielczość tej gry podbijać w górę, wygładzanie i ostrość obrazu będą ciągle coraz lepsze, mimo że już teraz są dobre.

No tak. 720p to już będzie różnica sporo większa.

Teraz to 180p różnicy to nic i nikt tego nie zauważy, ale jeszcze nie tak dawno jak trafiła się gra na PS3 z rozdzielczością o 35p mniejszą niż na X360 to było srania kilkadziesiąt stron o tym jaka do ogromna różnica, gołym okiem widać bez problemu i PS3 do śmieci. Nagle kilkukrotnie większe różnice są niezauważalne, bo teraz słabiej jest na konsoli ukochanej marki. Boty <3

Sęk w tym że między takim 640p czy 560p (rozdziałka zdaje się Resistance 3 czy Alan Wake) a 720p jest większa niż 900p a 1080p. Polecam sobie potestować na pececie.

I po raz kolejny mówię że nie usprawiedliwiam XONE.

ibdlErc0xWsbFj.pngipYg5ol6JdVsd.png

Nie widać różnicy, w ogóle.

Ja widzę, ty widzisz, ja mówię o takim przeciętnym graczu który gra w BF'a, Fifę i ściąga gry z PS+. Nie zauważą takiej różnicy i to jest fakt.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Nawet jeśli przeciętny Janusz nie zauważa różnicy, to jednak nieco bardziej ogarnięty Janusz będzie ją uwzględniał przy zakupie. Sony dość dobrze się trzyma z sieciami, na pewno doradcy klienta wspomną o większej mocy PS4 i o grach w full HD 1080p :)

Zresztą to pocieszne, że przeszkadza brak trawy w Mafii 2, a już niższa rozdziałka to w sumie niezauważalna różnica ;)

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Mazzeo sie produkuje przez 5 stron a nawet nie wie jak killzone wyglada w fhd, bo gra na samsungu 32" 720p. Trzymajcie mnie xD

Opublikowano

A rozdzielczosci porownuje na monitorze?

W przyszlym tygodniu wpada do mnie JuanMag z Xbox One, wlasnie by raz na zawsze zamknac temat roznic w rozdzielczosci. Jestem pewny, ze 720p a 1080 w takim COD pies zobaczymy od razu...

Opublikowano

Mazzeo sie produkuje przez 5 stron a nawet nie wie jak killzone wyglada w fhd, bo gra na samsungu 32" 720p. Trzymajcie mnie xD

Gdzie o tym słyszałeś, na swoim polu, pajacu?

http://www.samsung.com/pl/consumer/tv-audio-video/televisions/led/UE32ES5500WXXH

Jak cię nauczyli na twojej wiosce czytać to może ogarniesz te parametry.

• 32 cale
  • Rozdzielczość 1 920 x 1 080
+ Dodał MODERATOR
darujcie sobie pajaców i innych gamoni, trochę kultury nawet w CW się przyda
Opublikowano

To pocieszne, że brak trawy w Mafii nie przeszkadzał i niższa rozdziałka w grach nie przeszkadzała, a teraz przeszkadza.

Mi przeszkadzala i przez prawie cala poprzednia generacje gralem na x360, a ps3 sluzylo w wiekszosci do ogrywania exow. Teraz sytuacja sie odwrocila i nie mam problemu z graniem na konsoli sony jak niektorzy tu, skoro wszystko dziala jak nalezy. Dodatkowo gry na xone i ps4 kosztuja tyle samo, wiec kupowanie gorszej wersji gry w tej samej cenie jest, delikatnie mowiac niemadre. 

Opublikowano

To pocieszne, że brak trawy w Mafii nie przeszkadzał i niższa rozdziałka w grach nie przeszkadzała, a teraz przeszkadza.

Mi przeszkadzala i przez prawie cala poprzednia generacje gralem na x360, a ps3 sluzylo w wiekszosci do ogrywania exow. Teraz sytuacja sie odwrocila i nie mam problemu z graniem na konsoli sony jak niektorzy tu, skoro wszystko dziala jak nalezy. Dodatkowo gry na xone i ps4 kosztuja tyle samo, wiec kupowanie gorszej wersji gry w tej samej cenie jest, delikatnie mowiac niemadre.

Niby nie mądre, ale masz pewność, że nie trafisz na mendrka podczas gry po necie, który bedzie ci groził smiercią. Oraz nie musisz męczyć się z dual shockiem i jego gałkami.

Opublikowano

PS4 też się mocniej grzeje, częściej psuje i ciągle jakieś problemy z PSN.

dokładnie, dlatego gram głównie na PC

Opublikowano

No właśnie, przecież najlepsiejsze wersje są na PC i na dodatek taniej. A jak kupujesz na steamie to wspierasz głodne chore dzieci.

Wysłane z mojego komputra przy użyciu klawiatury.

Opublikowano

Gdzie o tym słyszałeś, na swoim polu, pajacu?

http://www.samsung.com/pl/consumer/tv-audio-video/televisions/led/UE32ES5500WXXH

Jak cię nauczyli na twojej wiosce czytać to może ogarniesz te parametry.

• 32 cale
  • Rozdzielczość 1 920 x 1 080

Mieć Xbox One i TV Full HD... bez sensu.

Opublikowano

Jeszcze o tak mizernej przekątnej ;<

Opublikowano

Konsolowy plebs dopiero liznął full hd i już się mądrzy.

Blacharska nadrasa już od dawna gra na full hd na monitorach 22-26 calowych. Może w końcu ogarnijcie że nie chodzi o przekątną tylko o stosunek przekątnej do odległości z jakiej gracie.

Opublikowano

Konsolowy plebs dopiero liznął full hd i już się mądrzy.

Blacharska nadrasa już od dawna gra na full hd na telewizorach 40-55 calowych. Może w końcu ogarnijcie że nie chodzi o przekątną tylko o stosunek przekątnej do odległości z jakiej gracie.

fix'd

Opublikowano

O tak, i trzymają kawałek blachy i tonę kabli w salonie. Już to słyszałem.

Mam znowu wstawic zdjecie z PCem podpietym do TVka ?

Opublikowano

no tak, bo ty równa się wszyscy pecetowcy

Opublikowano

Nie (pipi)a, jestem jedyny ktory woli grac na 40 calach zamiast na 20 i umie podpiac hdmi do TV a nie monitora.

Newsflash: Mam nawet bezprzewodowego pada od Xboxa do kompa

Tak wiem, szokujace, jak on to zrobil, pewnie trzeba sie yebac ze sterownikami 2 lata.

Bpintxo.jpg

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

A to większy TV można mieć tylko w salonie?

Opublikowano

No ja jednak wolałem multiplatformy na PS3, bo jednak często eksluzywna zawartość robiła swoje.

Opublikowano

Nie (pipi)a, jestem jedyny ktory woli grac na 40 calach zamiast na 20 i umie podpiac hdmi do TV a nie monitora.

Newsflash: Mam nawet bezprzewodowego pada od Xboxa do kompa

Tak wiem, szokujace.

jezu ale o co się prujesz ludziku, wiem, że to jest wykonalne sam tak czasem robiłem, ale to zależy od konfiguracji pokoju, długosci blatu na przykład czy innych rzeczy i szczerze wątpię żeby takich osób było dużo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.