Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Wychodzi na to ze Xbone nigdy sie nie wygrzebie, trzeba czekac na nastepna generacje i kontratak zielonych  :pinch:

Mówiłem to 100 razy i powiem jeszcze raz - X1 maszyna do exów, reszta PS4. Każdy kto umie dodawać to sobie policzy.

Jeśli chodzi o sprzedaż to póki co X1 radzi sobie niewiele lepiej od Wii U, ale jak sypną exami to sytuacja się zmieni. No i na pewno w takim Halo będzie 1080p.

Na tą chwile to tak, ale do końca tego roku Xbone straci pozycje lidera jeżeli chodzi o exy i będzie tylko do oglądania TV  :yes:

Jaki gracz moze przejsc obojetnie obok takich tytulow jak Halo, Forza, Quantum Break czy Gears of War ale za to jarac sie Infamous czy The Order?

Forza, Halo, Gearsy....

Gearsy, Halo, Forza

Halo, Forza, Gearsy...

ta (pipi)a różnorodność

Nie mówię, że te gry są złe, wręcz przeciwnie Forze i Gearsy uwielbiam, ale jak xboty oburzają się na to że klapki im ciągle wymieniają z exów tylko te 3 serie a później sami to robią no to coś tu jest nie tak.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 588,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

aha, no tak, zapomniałem, że rozmawiam z konsolomaniakami, więc mam do czynienia z chorobliwym przeliczaniem wszystkiego na pikselki i procenty

nie wiem w jakiej rozdzielczości działał Skyrim, mam to w du,pie, wiem, że w tym pełnym HD ready (wow, jakie osiągnięcie!) działał tak:

http://www.youtube.com/watch?v=RaeU3DvW5-o

czyli wiadomo, jak to konsolowcy lubią najbardziej, włożyć płytę i grać w pełnym komforcie niczym się nie przejmując

Problem polegał na błędnych save'ach. By uniknąć lagów, wystarczyło zapisywać grę na oddzielnych save'ach, a nie na jednym. Ten błąd pojawiał się tylko wtedy.

No właśnie. Dlatego jestem pewien że w kwestii exów tak jak X360>PS3 tak będzie X1>PS4.

Bo jest Halo, Forza i Gearsy?

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

No właśnie. Dlatego jestem pewien że w kwestii exów tak jak X360>PS3 tak będzie X1>PS4.

Ten co jedzie po bandzie

Edytowane przez Heavy Deszcz

Opublikowano

sa granice trollowanie Mazzeo - apeluje

Opublikowano

w sumie fakt, dla niektorych Knack to najlepszy platformer od lat, a gameplay order jest kalka tego z tlou - gusta i gusciki

Opublikowano

Jaki gracz moze przejsc obojetnie obok takich tytulow jak Halo, Gears of War

Taki, który nie jara się tępym pif-paf do ufoków bez klimatu,

Forza

ma Gran Turismo i kierownicę do PS

Quantum Break

i rozczarował się Alanem Wait Wake'iem. Trudne?

Poza tym Halo i Gearsy to nie to co kiedyś (puste marki bez swoich twórców), Forza to kastrat, a o QB prawie nic nie wiadomo.

nie wiem w jakiej rozdzielczości działał Skyrim, mam to w du,pie, wiem, że w tym pełnym HD ready (wow, jakie osiągnięcie!) działał tak:

czyli wiadomo, jak to konsolowcy lubią najbardziej, włożyć płytę i grać w pełnym komforcie niczym się nie przejmując

Ludzie grę pokończyli i nie uświadczyli takich lagów, a poza tym problem wyeliminowano w patchach. Ciekawe czy Kojima w Metalu rozdzielczość podniesie...

Opublikowano

Domyślałem się że tak będzie, jak ktoś piszę że woli gry Sony - gusta i guściki. Jak napisałem że wolę gry MS - trollowanie. Pocieszne z was chłopaki.

Nie napisałeś tak, tylko uznałeś, że X360 miał lepsze exy. A to już prawdą nie jest ;)

Opublikowano

Nie obchodzą mnie pacze i że byli jacyś ślepcy, którzy nie widzieli tych lagów, chce wreszcie usłyszeć które multiplatformy na X1 są takie złe jak najgorsze multiplatformy na PS3. Skoro twierdzisz, że tak to wygląda, to proszę o przykłady.

Opublikowano

Domyślałem się że tak będzie, jak ktoś piszę że woli gry Sony - gusta i guściki. Jak napisałem że wolę gry MS - trollowanie. Pocieszne z was chłopaki.

Nie napisałeś tak, tylko uznałeś, że X360 miał lepsze exy. A to już prawdą nie jest ;)

Gusta i guściki. Dla mnie oczywiste że X360 miał lepsze tytuły.

Opublikowano

Gusta i guściki. Dla mnie oczywiste że X360 miał lepsze tytuły.

Na ps3 też są gry które mogą ci sie spodobać. Po co ograniczać się tylko do 3 serii? ;/

Opublikowano

Nie obchodzą mnie pacze i że byli jacyś ślepcy, którzy nie widzieli tych lagów, chce wreszcie usłyszeć które multiplatformy na X1 są takie złe jak najgorsze multiplatformy na PS3. Skoro twierdzisz, że tak to wygląda, to proszę o przykłady.

Te lagi się pojawiały przy kilkudziesięciu lub więcej godzinach gry na liczniku, jeśli grało się bez przerwy jakieś 4h lub więcej. Restart gry i znowu działało dobrze przez te kolejne kilka h. Jeśli ktoś sobie odpalał grę na 1-2h sesyjki to mógł tych lagów nigdy nie uświadczyć. Piszę z własnego doświadczenia. Ale rozumiem, że widziałeś filmik na YT i wiesz lepiej, nie wykłócam się. :

Edytowane przez Jura

Opublikowano

Piszę z własnego doświadczenia. Ale rozumiem, że widziałeś filmik na YT i wiesz lepiej, nie wykłócam się.

skisłem, bo wszyscy hejterzy X1 widzieli na żywo jak źle wyglądają te wszystkie gry w 720p i 900p, na czele z MGSV i jego teksturami jak z X360 xDDDD

Opublikowano

Czyli prezentujesz taki sam poziom jak oni.

Opublikowano

Te lagi się pojawiały przy kilkudziesięciu lub więcej godzinach gry na liczniku, jeśli grało się bez przerwy jakieś 4h lub więcej. Restart gry i znowu działało dobrze przez te kolejne kilka h. Jeśli ktoś sobie odpalał grę na 1-2h sesyjki to mógł tych lagów nigdy nie uświadczyć.

Nie mówiąc już o tym że problem został naprawiony patchem. Bot miał podać przykład gry chodzącej w dwa razy niższej rozdzielczości na ps3, a potrafił znaleźć tylko bug, który już został poprawiony. Oczywiście dla skiśniętego bocika to dokładnie taka sama sytuacja jak działające z dwukrotnie mniejszą ilością fps/w dwa razy mniejszej rozdzielczości niż na PS4 multiplatformy na Xbona. Beka z zaślepionych botów grających na YT trwa, a to dopiero początek przegranej przez nich generacji.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Nowa generacja konsol to przede wszystkim dla wielu nowa jakość grafiki i powszechne, będące na porządku dziennym FullHD, które było jedną z wielu obietnic Sony i Microsoftu. Nie tylko wiemy już, że nie zawsze te nowe gry działają w 1080p, ale także fakt ten jest przed nami ukrywany.

Redaktor Gamezone zwrócił uwagę na omijanie przez Microsoft informacji o natywnych rozdzielczościach swoich gier. Jeżeli spojrzycie na skan tylnej części okładki Ryse, to nie znajdziecie tam informacji o tym, w jakiej rozdzielczości działa gra. 

Większość gier na XOne działa w natywnej rozdzielczości 720p lub 900p, podczas gdy produkcje Sony działają w natywnym FullHD, o czym dowiadujemy się z informacji zamieszczonych na ich okładce.

No cóż, lepiej to ukryć bo i tak nie ma się czym chwalić. Microsoft głosiłby na lewo i prawo że ich gry chodzą w 1080p, ale ponieważ tak nie jest to nie dość, że "nie ma różnicy w 720p, a 1080p" to jeszcze "nie gra się w rozdzielczości" - no proszę.

A teraz jeszcze to.

Opublikowano

skisłem, bo wszyscy hejterzy X1 widzieli na żywo jak źle wyglądają te wszystkie gry w 720p i 900p, na czele z MGSV i jego teksturami jak z X360 xDDDD

Nie, my wcale nie wiemy, jak wygląda 720p, a poza tym powszechnie wiadomo, że w grach na xbone rozdzielczości spada po kilku godzinach grania. Nie trzeba wąchać gówna, żeby wiedzieć, że śmierdzi.

Opublikowano

Nie, my wcale nie wiemy, jak wygląda 720p, a poza tym powszechnie wiadomo, że w grach na xbone rozdzielczości spada po kilku godzinach grania. Nie trzeba wąchać gówna, żeby wiedzieć, że śmierdzi.

W Tomb Raiderze na cutscenkach niby spada wg DF. Można to pod to podciągnąć. :

Opublikowano

aha, no tak, zapomniałem, że rozmawiam z konsolomaniakami, więc mam do czynienia z chorobliwym przeliczaniem wszystkiego na pikselki i procenty

http://www.youtube.com/watch?v=RaeU3DvW5-o

Byly na poczatku ale kilka paczy i juz nie bylo xD

Opublikowano

po skandaliczym odcieciu serwerow online gry gran turismo5 dobre i wielkie sony robi kolejny krok i zapowiedzialo ze za chwile znikna wszystkie dlc do tej gry z ps store , wszak najlepiej sprzedajacy sie ex w historii ps3 to dla nich drobnostka by tak szybko pokazac graczom fucka

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

ahahahah no nieee, ahahahah kocham ten temat

porównanie borderlands 2

borderlands-2-vita-x360-comp.gif?resize=

Edytowane przez Figaro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.