Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Ja też nie kumam co niektórych. Od początku wiedzieliśmy, że dużych różnic nie będzie a sama gra nie była reklamowana jako "next-gen eksperjens".

Naprawdę nie kumasz czegoś takiego w siódmej edycji tematu?

Ok, to Ci jasno wytłumaczę. Chodzi by zyebać i o(pipi)ić jak psa w imię swojego celu (czyt. konsoli).

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 589,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Targi PAX East się zaczęły

http://www.twitch.tv/pax

http://www.twitch.tv/pax2

Narazie pokazali tylko nową grę Harmonix (Fantasia) robioną na licencji Disneya. Na drugim streamie pokaz Heroes of the Storm więc nic ciekawego.

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

Jak nic, pokazali gameplay Star Citizena:

Jak na razie duży zawód, no ale zabugowane bo alfa, a pifpafy musieli pokazać pod publikę. Mam nadzieję że do premiery gra się będzie lepiej prezentować, bo nadal jestem zainteresowany.

Opublikowano

Port titanfall z x360 na xbone, gdzie nie ma wiekszych roznic goty, tlou na ps4 juz (pipi)nia.

Opublikowano

tygodniowa sprzedaż konsol światowo (29 marzec - 5 kwiecień)

PS4: 164k

3DS: 111k

XB1: 85k

PS3: 57k

PSVita: 50k

Wii U: 34k

X360: 30k

PSP: 13k

Wii: 9k

Ahh, zniżenie ceny do poziomu PS4 wraz z najbardziej hajpowanym "exem" TF w zestawie nie za bardzo pomogły [*] No ale może najbliższy ex podciągnie sprzedaż X-a...Eee, a kiedy jest najbliższy? No nieważne, to podciągnie się multiplatformami, w końcu one najlepiej się sprzedają na Xbone. Yup.

Wii U :(

Twój mózg to chyba kawałek galarety, co? Różnica w sprzedaży między Xo a PS4 obecnie wynika praktycznie z tego, że PS4 jest sprzedawane  w ponad 40 krajach więcej od Xo. W USA obie konsole sprzedają się tak samo, w JP amerykańska konsola nigdy się nie sprzeda, więc zostaje tylko region PAL i gdzie Xo robi 1/3 wyniku PS4 i musi jeszcze zadebiutować w ~ 40 rynkach. 

Tam gdzie była obniżka ceny sprzedaż ruszyła wraz z TF do przodu - czyli USA i UK.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ahh, zniżenie ceny do poziomu PS4 wraz z najbardziej hajpowanym "exem" TF w zestawie nie za bardzo pomogły [*] No ale może najbliższy ex podciągnie sprzedaż X-a...Eee, a kiedy jest najbliższy? No nieważne, to podciągnie się multiplatformami, w końcu one najlepiej się sprzedają na Xbone. Yup.

Twój mózg to chyba kawałek galarety, co? Różnica w sprzedaży między Xo a PS4 obecnie wynika praktycznie z tego, że PS4 jest sprzedawane  w ponad 40 krajach więcej od Xo. W USA obie konsole sprzedają się tak samo, w JP amerykańska konsola nigdy się nie sprzeda, więc zostaje tylko region PAL i gdzie Xo robi 1/3 wyniku PS4. 

Nie obrażaj mnie.

Tak, tak, niech wyjdzie jeszcze w tej Rumunii i Kambodży i różnica kilka milionów zniknie raz-dwa!

Opublikowano

Twój mózg to chyba kawałek galarety, co? Różnica w sprzedaży między Xo a PS4 obecnie wynika praktycznie z tego, że PS4 jest sprzedawane w ponad 40 krajach więcej od Xo. W USA obie konsole sprzedają się tak samo, w JP amerykańska konsola nigdy się nie sprzeda, więc zostaje tylko region PAL i gdzie Xo robi 1/3 wyniku PS4.

A z czego jest twoj mozg? Przeciez tu chodzi tylko o pokazanie sprzedazy, kogo obchodzi ze Xone nie ma nigdzie indziej, PS3 przez pierwszy rok tez nie bylo jak Xbox 360 podbijal rynki.
Opublikowano

Twój mózg to chyba kawałek galarety, co? Różnica w sprzedaży między Xo a PS4 obecnie wynika praktycznie z tego, że PS4 jest sprzedawane  w ponad 40 krajach więcej od Xo. W USA obie konsole sprzedają się tak samo, w JP amerykańska konsola nigdy się nie sprzeda, więc zostaje tylko region PAL i gdzie Xo robi 1/3 wyniku PS4. 

Nie obrażaj mnie.

Tak, tak, niech wyjdzie jeszcze w tej Rumunii i Kambodży i różnica kilka milionów zniknie raz-dwa!

Obraziłem, ale galaretę.

Tam gdzie była obniżka ceny + TF to sprzedaż poleciała do góry, ale to były tylko dwa regiony - w UK jest więcej PS4 a TF zeszło na Xo 2x więcej niż IF:SS. 

Faktów nie zakrzyczysz.

Opublikowano

Jak nic, pokazali gameplay Star Citizena:

Jak na razie duży zawód, no ale zabugowane bo alfa, a pifpafy musieli pokazać pod publikę. Mam nadzieję że do premiery gra się będzie lepiej prezentować, bo nadal jestem zainteresowany.

Shiet jak ja to przegapiłem, to było chyba dziś w nocy przed PAXem. Myślałem że oni mają tylko tą konferencje która zaczyna się za pół godziny.

Graficznie robi http://a.pomf.se/qvfoiq.webm

Opublikowano

Nie ma co przypominać jak to było na początku 7.generacji. Wcześniejszy start Xboxa 360, w końcu obie konsolki mają prawie po tyle samo odbiorców. Start nowej generacji to też nierówna walka - ale tym razem dla M$. Słusznie wspomina się o tym, że X0 nie ma  jeszcze na wielu rynkach. 

Opublikowano

Tam gdzie była obniżka ceny + TF to sprzedaż poleciała do góry, ale to były tylko dwa regiony - w UK jest więcej PS4 a TF zeszło na Xo 2x więcej niż IF:SS. 

Faktów nie zakrzyczysz.

Obniżka była w USA i PS4 dalej lepiej się sprzedało w tym regionie. Ano, nie zakrzyczy się faktów :3

Targi PAX East się zaczęły

http://www.twitch.tv/pax

http://www.twitch.tv/pax2

Narazie pokazali tylko nową grę Harmonix (Fantasia) robioną na licencji Disneya. Na drugim streamie pokaz Heroes of the Storm więc nic ciekawego.

Ponoć też Behemoth powiedział, że tworzy grę na Xbone'a. Fajnie gdyby wrócili do Alien Hominid.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Faktów nie zakrzyczysz.

Obniżka była w USA i PS4 dalej lepiej się sprzedało w tym regionie. Ano, nie zakrzyczy się faktów :3

Obie konsole sprzedają się na tym samym poziomie w USA.

Opublikowano

Twój mózg to chyba kawałek galarety, co? Różnica w sprzedaży między Xo a PS4 obecnie wynika praktycznie z tego, że PS4 jest sprzedawane  w ponad 40 krajach więcej od Xo. W USA obie konsole sprzedają się tak samo, w JP amerykańska konsola nigdy się nie sprzeda, więc zostaje tylko region PAL i gdzie Xo robi 1/3 wyniku PS4 i musi jeszcze zadebiutować w ~ 40 rynkach. 

Tam gdzie była obniżka ceny sprzedaż ruszyła wraz z TF do przodu - czyli USA i UK.

Naucz się czytać ze zrozumieniem. Nikt tu nie pisał nic na temat tego dlaczego sprzedaż XO jest gorsza od PS4.

Opublikowano

tygodniowa sprzedaż konsol światowo (29 marzec - 5 kwiecień) PS4: 164k

Wii: 9k Ahh, zniżenie ceny do poziomu PS4 wraz z najbardziej hajpowanym "exem" TF w zestawie nie za bardzo pomogły [*] No ale może najbliższy ex podciągnie sprzedaż X-a...Eee, a kiedy jest najbliższy? No nieważne, to podciągnie się multiplatformami, w końcu one najlepiej się sprzedają na Xbone. Yup.  

Nie obrażaj mnie.Tak, tak, niech wyjdzie jeszcze w tej Rumunii i Kambodży i różnica kilka milionów zniknie raz-dwa!

Obraziłem, ale galaretę. Tam gdzie była obniżka ceny + TF to sprzedaż poleciała do góry, ale to były tylko dwa regiony - w UK jest więcej PS4 a TF zeszło na Xo 2x więcej niż IF:SS.  Faktów nie zakrzyczysz.

Tylko jak w poprzedniej generacji klapki krzyczały, że PS3 jest mniej, bo X360 zadebiutowało wcześniej to pisałeś, że kij Cię to obchodzi i to problem Sony. Więc nie bądź hipokrytą.

Opublikowano

Ps4 jest tym czym był X-Box360... multiplatformy ZAZWYCZAJ wyglądały lepiej...

Zazwyczaj, w sensie 70% np? Zawsze mnie zastanawiała wasza wiedza n.t. temat.

Opublikowano

Zazwyczaj w sensie tego, że przez popisowych inżynierków Sony devom się nie chciało i zaczynali od X360 - w teorii słabszej konsoli.

Opublikowano

A czemu nie dajecie wynikow sprzedazy gier? Wstyd ze TitanFall lepiej sie sprzedal niz Infamous czy co?

Opublikowano

Ale przecież pare stron temu boty pisały że sprzedaż sie nie liczy (odnośnie lepszej sprzedazy PS4)

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Nie żaden wstyd bo to gra na dwie a w sumie już trzy platformy. SS dobiło do miliona w 9 dni jeśli wierzyć newsom - jak na markę inFamous  w chvj dobry wynik.

Opublikowano

@ nemesis

A w praktyce video analizy Digital Foundry temu przeczą. Porownajcie sobie jak działał i wyglądał np. Bioshock Infinite, FF13, czy Batman AA. W przypadku gorzej działających tytułów na ps3, raptem mniej z nich to 5% ogółu. Do 2010. Poważnie, zajrzyjcie do tych analiz, nim po raz 54675 usłyszę ten sam mit.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

O tym to i ja wiem. Sporo rzeczy ten temat rozdmuchały serwisy przez raptem spaprane porty kilku gier takich jak Bayonetta czy druga Mafia. Ludziom potem próbowano wmówić, że Crysis 2 gorzej chodzi na PS3 a faktyczne analizy techniczne wykazały, że jest inaczej.

A to tylko jeden z wielu przykładów.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Bzdura - nawet w tym temacie niektórzy się lodzili, ze wersja na 360 będzie kupą w 620p i 20 klatkach na sec.

Ich argument, ze lepiej kupic Xbox ONE dla Tytanfall teraz w ogole jest inwalidą.

PS. Mazzeo nawet do tej pory twierdzi, ze wersja na 360tke wygląda dużo gorzej ! :teehee:

Ogolnie - beka - niektórzy widza roznice w Tytanfall, ale już 720p / 1080p, 30 - 60 klatek ich oko nie dostrzega, albo akurat "22 calowy monitor" nie wyswietla...

Bo wygląda, tylko jak zwykle według klapków wtedy kiedy wygodnie to różnice są (pipi)itne, a tutaj "małe".

Ja gram na XONE i widzę różnice, a jak ktoś sobie porównuje jakieś screengraby z youtube'a to gratuluje.

Opublikowano

Klapki nie widzą różnicy w Bayonetta, czy w Orange Box. Ale widzą różnicę pomiędzy 1080p a 900p. Ot taka dziwna wybiórczość widzenia

Opublikowano
  • Autor

Faktów nie zakrzyczysz.

Obie konsole sprzedają się na tym samym poziomie w USA.

Gdzie Xbox 360 sprzedawał się  o  minimum 1/3 lepiej niz PS3.

MS jest w czarnej (pipi)e ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.