Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

1. Nie wiem jakie nastroje panuja posrod managementu w microsofcie. Nie wydaje mi sie jednak by wyniki sprzedazy mialy priorytet. Priorytetem sa zawsze dochody.

2. Akurat pudlo... cloud for business przyniosl firmie najwieksze przychody. 

3. Dywizja Xboksa, nie ma najmniejszego wplywu na wyniki finansowe firmy i nie swiadczy w zadnej mierze o kondycji firmy. Stad wyniki sprzedazy konsoli nie swiadcza o tym, ze w firmie sie dzieje zle. 

4. Dokladnie, lepiej juz nic nie pisz. 

1. No to inaczej - czy X1 sprzedał się zgodnie z prognozami  np. za rok 2013? Czy dywizja Xboksa przyniosła spodziewane zyski ? Chętnie bym się dowiedział.

Dochody to priorytet, zgadzam się. Szefowie MS z milionami na koncie napewno nie będą płakać że Japońce więcej next genów sprzedają.

2. Ok. 

3. Ale ja nie mówię o kondycji całej firmy a tej nieszczęsnej dywizji od Xboksa właśnie. Powiem więcej - bardziej mnie interesuje kondycja tej małej dywizji niż całego MS.

4. Za dobrze by wam było, 

Zeratul - człowiek kóry uważa że sprzedaż nie generuje dochodów

Cloud for business bitch/

a nie jakies xboksy i samograje i pifpafy do krasnoludków

Edytowane przez aphromo

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 567,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

1. Nie wiem jakie nastroje panuja posrod managementu w microsofcie. Nie wydaje mi sie jednak by wyniki sprzedazy mialy priorytet. Priorytetem sa zawsze dochody.

Sprzedaz generuje przychod

Opublikowano

#rekt

Opublikowano

Potwierdzono też, że Dragon Quest XI jest w produkcji. Może w końcu seria wróci do dużych konsol? Gra w stylu ósemki... Ile bym za to dał. Ósemka miała jeden z najlepszych wykreowanych światów ever. Mało co się z nim równa. Atmosfera powalała. Zawsze chciałem żyć w tych miasteczkach. No i pory dnia. No i humor. No i muzyka. I ten oldskulowy feeling.

main.jpg

Gra była rozbudowana pod każdym względem, oprócz systemu walki.

Zawsze szanowałem DQVIII, ale to Valkyria Profile 2 Silmeria skradła moje serce najbardziej w czasach świetności jrpg:

valkyrie_profile22.jpg

valkyrie-profile-2-silmeria-ps2-8857.jpg

valkyrie-profile-2-silmeria-2006-17.jpg

Lata 2005 i 2006 obfitowały zresztą w wysyp najlepszych jap. gier na ps2 (także SOTC i Okami). 

Opublikowano

No a najlepsze jest to, że w takiego DQ VIII można bez zgrzytu grać i patrzeć do dzisiaj (chociaż Valkyria też miała ładną grafikę). Ehh jeden z moich ulubionych rpg na ps2, chociaż nie zbyt za tym gatunkiem przepadałem.

Opublikowano

VP2 sporo zyskuje na kablu component. Gierka obsługuje wtedy progresive scan, co sprawia że tytuł wygląda znośnie nawet na lcd. 

Opublikowano

Silmeria ma świetny design i klimatyczną muzyką już za to ma u mnie wielkiego plusa. Sam system walki też był bardzo fajny. Szkoda, że Tri-Ace nie zrobił jakiejś Valkyrii na PS3. Ale chociaż spłodzili równie świetne Resonance of Fate.

Opublikowano

do mnie znowu królem jrpg na ps2 była xenosaga ep3 - grafa, MUZA, FABUŁA, epickość, fajny klasyczny turowy system walki - no (pipi)a za(pipi)istosc na kazdym kroku

Opublikowano

A co jest nastepstwem przychodu?
Opublikowano

Kadokawa kupiło From Software

http://m.neogaf.com/showthread.php?t=809152

(temat na GAFie, bo nie wiem, czy pojawiło się już w zachodnich newsach)

To... jest dziwne. Niepokojące. Nie lubię zmian. Aaaa.

Well, new IP lovers will be happy, as the press release states explicitly that the plan is to use both Kadokawa Games and From Software's strengths in synergy to create new IP on the new platforms with an eye on the west.

To me the disappointing part of this is that Kadokawa spends very little money on their games, and have a poor track record with identifying and supporting quality.

Unless they intend to change their behavior, I'd have rather a larger publisher bought them.

;/

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Mam tylko nadzieje ze nie bedzie to mialo zadnego wplywu na serie Souls, z tego co pisza na gafie to tak czy siak wydawca na zachodzie wciaz bedzie Namco Bandai wiec nie ma co sie bac o przyszlosc serii poza granicami KKW. Ciekaw tez jestem co wykombinuja z tym nowym IP "with an eye on the west", choc patrzac na dotychczasowe gry Kadokawa Games szalu nie ma, oby tylko wiecej pomogli niz napsuli.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Dark Souls 3

na iOS i Androida

Opublikowano

gry ida w dobrym kierunku !  :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

No może idą, bo Kadokawa jest znane z tego, że potrafi sfinansować różne, chore rzeczy. Piszą o nowych IP, więc możliwe, że wyjdzie to wszystko nam na dobre.

Opublikowano

Zysk lub strata.
Opublikowano

Kurdę!

Ja ciągle czekam na Loco Roco, Patapony, Parappa the Rapper, Crasha, Spyro albo coś równie fajnego od Sony :C

Opublikowano

to jest idiotyzm i zagadka roku ze na konsoli majacej zyroskop (do sterowania zamiast L1 i R1 w locoroco) i dotykowy tylny panel (do wybijania rytmu atakow stworkow na bebnie w pataponie) nie ma kontynuacji marek, ktore sony stworzyla na potrzeby poprzedniej kieszonsolki :confused: :confused: :confused:

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

to jest idiotyzm i zagadka roku ze na konsoli majacej zyroskop (do sterowania zamiast L1 i R1 w locoroco) i dotykowy tylny panel (do wybijania rytmu atakow stworkow na bebnie) nie ma kontynuacji marek, ktore sony stworzyla na potrzeby poprzedniej kieszonsolki :confused: :confused: :confused:

Kurczę, racja... Loco Roco by było idealne.

Opublikowano

a patapony i tylni panel robiacy za beben? chyba jeszcze lepsze

zreszta obie serie byly swietne i byly najlepszymi nowymi markami stworzonymi przez sony na psp i po prostu nie ogarniam ze nie kontynuuja  tych serii na vicie, ktora wrecz jest do nich stworzona

Opublikowano

Patrzac na Sony to strata :)

Opublikowano

Pataponow ukazlo się 3 części i w sumie ciężko coś nowego w tym kierunku wymyślić (wiadomo sterowanie to dobry kierunek, ale 3 patapon 3 juz mnie tak nie elektryzowal jak dwie poprzednie odsłony) a loczki juz przy 2 części świeżością nie grzeszyly i pewnie sprzedaż nie była jakąś rewelacyjna nie była.

Opublikowano

Patapon to był system seller na psp. Nie God of War, MGS ale właśnie ta prosta, bardzo grywalna gierka. Niestety w przypadku Vity, Sony było mądrzejsze od wszystkich i wmówiło sobie, że rozrywka znana z 50 cali, idealnie się sprawdzi na 5 calach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.