Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Ale ten temat to się naprawdę kiepski zrobił. Toż to teraz jest spór o to, na której konsoli jest mniejsza nuda...

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 571,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Tylko Nintendo.

Opublikowano

jaranie się symulacjami na padzie 

#żal #tylkonaxboxie

A Ty myślisz, że na czym gra w racery 90% posiadaczy konsol PS jak nie na padach...

Opublikowano

Tylko Nintendo.

Już tak blisko do Zeldy... Najbardziej ciekawi mnie artstyle.

Opublikowano

UWAGA XBOTY! Prześlijcie mi na pw adresy korespondencyjne, a w okolicy 8 października dostaniecie zapas maści na ból dupy. Jeśli jakimś cudem w podobnym czasie wyjdzie forca italia (horajzon), to możecie spodziewać się dostaw w podwójnej ilości.

To ten zapas który składujecie od listopada 2013 kiedy miał wyjść DC w plusie? Pewno przeterminowany.

ten caly juz wykorzystali jak sie okazalo ze jedyna gra na ps4 jest bf4
Opublikowano

Ja mysle, ze tu trzeba jakas drobna lustracje przeprowadzic. 

Zacznijmy od tego, ze #sonyslave wypowiadajacy sie w tym temacie to wiekszosci psuedo gracze, ktorzy dobrzy sa w robieniu halasu i absolutnym zakrzywianiu faktow. Stawiam teze, ze ich cale zycie to forum na ktorym sie musza dowartosciowac. 

Lista gierek na PS4 jest spora, ale jak sie jej przyjrzymy to zaraz sie okaze, ze wiekszosc z nich stanowia indyki albo gry pay2win w ktore nikt i tak nie gra i nie chce grac.

Moim zdaniem o sile platformy swiadcza gry. Ale nie byle jakie popluczyny tylko gry w ktore gram i mam ochote zagrac. I tak na Xbox One do tej pory ogralem:

Ryse

Dead Rising 3

Fifa 14

Max: The Curse of Brotherhood

Crimson Dragon

Powerstar Golf

Assassin’s Creed 4: Black Flag

Zoo Tycoon

Halo: Spartan Assault

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

Battlefield 4

TitanFall

Thief

Plants vs Zombies

Forza Motorsport 5

Peggle 2

Strike Suit Zero

Powyzsza lista obejmuje 17 gier, z ktorych wiekszosc mam wymasterowanych razem z DLC. To pokazuje moje zainteresowanie grami na konsoli Xbox One.

Taka sama analize mozna przeprowadzic wobec uzytkownikow PlayStation 4 ktorzy sa tacy aktywni w tym temacie i dla ktorych 1080p jest tak bardzo istotne.

Przekonajmy sie wiec jak hardcorowymi sa ci "poslancy mesjasza".

Figaro - Kolega niestety nie ma PS4, wiec nawet (jak kto sam okresla) szlachty sie zaliczyc nie moze. Jego nie interesuje PS4.

Waldusthecyc  - kolega ktory chce zerknac rok wstecz I zobaczyc te crashery na PS4 ktore miazdza Xbox One

-          Battlefield 4

-          Resogun – PS Plus

-          Outlast

-          Dead Nation – PS Plus

-          Don’t Starve – PS Plus

-          Killzone Shadowfall

-          Contrast – PS Plus

hity z plus rozumiem sa tymi crasherami?

Pawciokratos – respect za infamous’a

-          Outlast

-          Fifa 14

-          Dead Nation – PS Plus

-          Don’t Starve – PS Plus

-          Mercenary Kings – PS Plus

-          Infamous: Second Son

Pokrytysniegiem – najwiekszy bajkopisarz na forum, ktory co chwile mowi o mesjaszu, wywyzsza Last of Us pod niebiosa, ale tak naprawde to nie gra w gry. Do tego szkoda, mu pieniedzy na gry na mesjasza… Beka z Yeti-ego.

83571-Blink-182-WTF-gif-Imgur-First-VbnD

-          Battlefield 4

-          Outlast

Tak wiec zapytam jeszcze raz… w jakie to crashery na PlayStation 4 gracie? Hity z Plusa?

Beka z #sonyslave zawsze na propsie

Piekne podsumowanie Zeratul, widac jak na dloni czemu Sony nie moze zarobic na gamingu. PS+ niczym social we Francji, przyciaga duzo Cyganow i murzynow :D

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Już nie pamiętacie Xboty jak płakaliście po kątach internetu po konferencji MS na której pokazano XboxOne oraz podano do wiadomości jak będzie działać ich usługa? 

Ha najlepiej zapomnieć i drzeć gęby błagając o zdjęcie debilnych restrykcji.

Debilne podejście, debilnej firmy, sprzętem o gorszych parametrach niż konsola konkurencji do jakże ślepych cebulaków. Xbox360 miał się tak dobrze za sprawą piractwa. Liczycie że za sprawą XboxOne też będziecie mieli jak w raju? To posiadacze Xboxa są cebulakami. Pewnie 80% z was miało jakieś RGH w swoich konsolach. 

Pora przywrócić określenie Cebulić tam gdzie jej właściwe miejsce. Do obozu Xboxa 

Opublikowano

Już nie pamiętacie Xboty jak płakaliście po kątach internetu po konferencji MS na której pokazano XboxOne oraz podano do wiadomości jak będzie działać ich usługa?

Ha najlepiej zapomnieć i drzeć gęby błagając o zdjęcie debilnych restrykcji.

Debilne podejście, debilnej firmy, sprzętem o gorszych parametrach niż konsola konkurencji do jakże ślepych cebulaków. Xbox360 miał się tak dobrze za sprawą piractwa. Liczycie że za sprawą XboxOne też będziecie mieli jak w raju? To posiadacze Xboxa są cebulakami. Pewnie 80% z was miało jakieś RGH w swoich konsolach.

Pora przywrócić określenie Cebulić tam gdzie jej właściwe miejsce. Do obozu Xboxa

360, 100% oryginaly. Xbox One, juz tylko cyfrowa dystrybucja.

Szlachta nie pyta co Xbox moze zrobic dla nas, Szlachta pyta co my mozemy zrobic dla Xboxa

Pozdrawiam

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

lol - kolejny :) tak Sony nie zarabia ! Nie mam zamiaru po raz 3ci  weryfikować slow Zeratula o finansach, wystarczy ze zrobiłem to 2 razy i wyszlo, ze nawet nie rozumie raportow które czyta...

Waldus poswiecil nawet więcej czasu - nie był to czas zmarnowany!

Kiedy premiera Horizon 2 ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

lol - kolejny :) tak Sony nie zarabia ! Nie mam zamiaru po raz 3ci  weryfikować slow Zeratula o finansach, wystarczy ze zrobiłem to 2 razy i wyszlo, ze nawet nie rozumie raportow które czyta...

Ja caly czas czekam az potwierdzisz, ze w poprzedniej generacji Sony wtopilo 4mld dolcow. 

Czytam czytam i nie wierze, dostanę pewnie ostrzeżenie, ale musze to napisac. Zeratul jesteś idiotą. Takich głupot sfrustrowanego 40letniego prawiczka nie czytałem dawno.

spoko... zamiast warna lepiej niech ktos ci wysle masc na #boldupy.

Ogolnie zeby wam zylka nie pekla. Fakty sa takie:

Sony wtopilo w poprzedniej generacji 4mln dolacow, wiec nie zarabia specjalnie na grach. Wprawdzie w zeszlym roku udalo im sie zarobic $16mln ale jak sie spojrzy na calosc problemu to widac jak sie rzeczy maja. 

Posiadacze PS4 na forum nie graja w gry poza BF4 i gierkami z plusa, ktore zapewnie sciagneli, sprawdzili i wrocili do BF4, wiec ta lista gier podawana na poprzednich stronach to jakas kpina i smianie sie z samych siebie. 

Battlefield 4 jest najgorsza odslona serii, gra jest zabugowana, zglitchowana, zlagowana, w ogole to jest EPIC FAIL. 

PlayStation 4 posiada na dzien dzisiejszy 2 dobre gry: Infamous: Second Son i Killzone: ShadowFall. Jest to zdecydowanie lepszy wynik od PS3, ale dalej porazka gdy sie spojrzy na lineup na Xbox One.

#Sonyslave to pseudograjki. 

Edytowane przez Zeratul

Opublikowano

Czytam czytam i nie wierze, dostanę pewnie ostrzeżenie, ale musze to napisac. Zeratul jesteś idiotą. Takich głupot sfrustrowanego 40letniego prawiczka nie czytałem dawno.

spoko... zamiast warna lepiej niech ktos ci wysle masc na #boldupy.

Nie potrzebuję. Za czesto tu nie wchodze, mam ciekawsze zajęcia. Żona, dziecko, znajomi. Szkoda mi czasu na wylewanie swoich frustracji na forum jak robią to boty i klapki. Zresztą zamiast walczyć o kawałek plastiku na ofrum wole już odpalić sobię konsolkę i w coś pograc.

Opublikowano

Zeratul - robisz z siebie specjaliste, a nie rozumiesz najprostrzej tabelki w exelu. Te 4mld to koszty operacyjne - tak - według raportu jest to strata. Napisalem Ci już pare stron wcześniej. To, ze wpisali taka strate za ten caly okres nie jest równoznaczne z tym, ze nic nie zarobili - jak wol masz napisane, ze nie odnotowali strat od paru lat - to samo Ci napisał Waldus, ale Ty nadal swoje.

Dodatkowo - w tym arkuszu nie widze jakie przychody odnotowali w tym samym segmencie ze sprzedaży, pomimo tego, ze liczba jest parunastokrotnie wyzsza.

Wczesniej zapytalbym Cie o przychody MS w ostatnim roku (w końcu jesteś gościem który czyta raporty od A do Z - :teehee:), ale jak wdac byłoby to tak mało miarodajne, skoro wszystko co napisales do tej pory podwazyl Waldus poswiecajac na to 1 godzine...

Te niektóre gry z plusa sa lepszymi szpilami niż Twoje scalakowane tytuly pudełkowe.

BF4 obecnie nie ma ma lagow - wcześniej raz na 10 meczy się zdarzaly (poza zwalonym ostatnim dodatkiem - który przez to na One zaliczyl 3 tygodniowa obsuwe, wiec i tak tego nie odczules).

Pozdrawiam.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nie kłam. Stąd nie ma ucieczki.

Opublikowano

Październik

Sunset - wrzesien

Horizon 2 - pazdziernik

Halo 2 Anniversary - listopad

Quantum - grudzien (chociaz tutaj moze byc Q1 2015)

Opublikowano

Październik

Sunset - wrzesien

Horizon 2 - pazdziernik

Halo 2 Anniversary - listopad

Quantum - grudzien (chociaz tutaj moze byc Q1 2015)

Skąd ten Horizon 2 w październiku? Wasz mesjaszowy insajder napisał, że we wrześniu ma byc Horizon 2.

Opublikowano

Quantum w grudniu dobre :). Jak ostatnio pisali ze nie ma szans na premiere w 2014.

Opublikowano

Quantum w grudniu dobre :). Jak ostatnio pisali ze nie ma szans na premiere w 2014.

Link?

Opublikowano

Paru insajderów sugerowało, że QB dostał mocny przesuw do 2015 roku.

Opublikowano

Sam obstawiam ze Quantum wyjdzie gdzieś tak dopiero w Maju 2015.Natomiast co do DC vs FH 2  jeśli oba tytuły wyjada w zbliżonym terminie o dla mnie wybór jest oczywisty. Wybiorę FH 2 a to wszystko dzięki świetnej jedynce , bym zmienił decyzje to panowie Evolution musieli by stanąć na uszach i wypuścić fenomenalny tytuł a na to się nie zanosi. Gdzie te zmiany o których tyle gadali ? (po za oprawą oczywiście) bo jakoś ich na tym nowym trailerze nie widać.

Opublikowano

Szkoda, mocno licze na ten tytul :(

Opublikowano

Szkoda, mocno licze na ten tytul :(

No to chyba lepiej żeby go dopracowali.

Opublikowano

jaranie się symulacjami na padzie

#żal #tylkonaxboxie

Żal to jest mi Ciebie, myslisz ze kierownica da Ci +10 do realizmu,myślisz że jak doczepisz spoiler na Calibrze to zbliży ją do McLarena P1?

A co do Forzy i jej realizmu, to nie ma gry na swiecie która odda tak świetnie jazde na padzie(konsole), nie ma też gry realistyczniejszej niż Forza 5(na konsole), oczywiście cała reszta to syf, samochody nie lepiej wykonane niż w Premiumy w Gran Turismo 5, grafika kolorowa, mikro płatności, garstka torów, i długie loadingi.

Co do DriveCluba, fail, wydawać wyścigi razem Project C.A.R.S to jak strzelenie sobie w łeb, a tylko patrzeć jak zapowiedzą WRC 4, czy Dirta 4 kto wie czy nie na ten rok.

W Plusie, wezmę, należy się za miłość do marki.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Zeratul - robisz z siebie specjaliste, a nie rozumiesz najprostrzej tabelki w exelu. Te 4mld to koszty operacyjne - tak - według raportu jest to strata. Napisalem Ci już pare stron wcześniej. To, ze wpisali taka strate za ten caly okres nie jest równoznaczne z tym, ze nic nie zarobili - jak wol masz napisane, ze nie odnotowali strat od paru lat - to samo Ci napisał Waldus, ale Ty nadal swoje.

Dodatkowo - w tym arkuszu nie widze jakie przychody odnotowali w tym samym segmencie ze sprzedaży, pomimo tego, ze liczba jest parunastokrotnie wyzsza.

Wczesniej zapytalbym Cie o przychody MS w ostatnim roku (w końcu jesteś gościem który czyta raporty od A do Z - :teehee:), ale jak wdac byłoby to tak mało miarodajne, skoro wszystko co napisales do tej pory podwazyl Waldus poswiecajac na to 1 godzine...

Te niektóre gry z plusa sa lepszymi szpilami niż Twoje scalakowane tytuly pudełkowe.

BF4 obecnie nie ma ma lagow - wcześniej raz na 10 meczy się zdarzaly (poza zwalonym ostatnim dodatkiem - który przez to na One zaliczyl 3 tygodniowa obsuwe, wiec i tak tego nie odczules).

Pozdrawiam.

Not+Sure+if+serious.jpg

Operating income to nie jest koszt operacyjny. Koszt operacyjny (operating expense) jest zazwyczaj COGS (Cost of Goods Sold) I jest czescia skladowa Operating Income. Operating Income jest wartoscia ktora pokazuje kondycje firmy I jest jedna z podstawowych wytycznych do obliczenia Net Income. Tak wiec jak ci juz wskazywalem, masz tabelke segment, gdzie masz ogolnie podana sprzedaz (sales). Nastepnie nizej sony podaje operating income, czyli wartosci czy sprzedaz po odjeciu kosztow operacyjnych przyniosla profit czy nie.

To co pisze waldek sie zgadza, Sony od paru lat zarabia pare milionow na PS3, ale albo patrzy sie na ostatni rok czy zobaczyc obecna kondycje firmy, albo patrzy sie na caloksztalt dokonan PS3 I wtedy sie widzi 4mld straty. 

Edytowane przez Zeratul

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.