Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Samsung:

Revenue US$ 268.8 billion (FY 2012)
Net income US$ 30.1 billion (FY 2013)
Total assets US$ 590.4 billion (FY 2013)
Total equity US$ 256.3 billion (FY 2013)

Microsoft:

Revenue US$ 77.85 billion (2013)
Operating income US$ 26.76 billion (2013)
Net income US$ 21.86 billion (2013)
Total assets US$ 142.43 billion (2013)
Total equity  US$ 78.94 billion (2013)

MS na wykupienie GTA/CoD nie stac. Samsung ma na to kase.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 588,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Ale Samsung nie będzie się pakować w konsole stacjonarne (jako konkurencja dla PS4 np). Jestem przekonany, że gdyby Xbox miał zostać sprzedany, to Amazon go wykupi (zresztą poczynił jakiś krok w kierunku gier i ma dwa studia). Tym samym, wraz z Polskim oddziałem Amazonu (który ma ruszyć w tym roku) doczekamy się wsparcia z ich strony przy ewentualnej transakcji.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Microsoft tez ma Polski odzial i ze wspraciem slabo ;)

Opublikowano

Ale to Microsoft ;) Po Amazonie spodziewam się wiele, wiele więcej (oczywiście mówię o wsparciu i dbaniu o klienta).

Opublikowano

Amazon nie mial miec przypadkiem tylko magazynu w Polsce?

Opublikowano

Buduje trzy magazyny w Polsce i chce zaoferować całość swoich usług ;) Chociaż to chyba dopiero w 2015, bo doczytałem, że w tym roku będziemy kupować jeszcze na stronie Niemieckiej albo Brytyjskiej, ale wysyłka pójdzie z Polski (paradoks).

Jeden z takich magazynów będzie miał pojemność 100 653 metrów kwadratowych :o

Opublikowano

Samsung:

Revenue US$ 268.8 billion (FY 2012)

Net income US$ 30.1 billion (FY 2013)

Total assets US$ 590.4 billion (FY 2013)

Total equity US$ 256.3 billion (FY 2013)

Microsoft:

Revenue US$ 77.85 billion (2013)

Operating income US$ 26.76 billion (2013)

Net income US$ 21.86 billion (2013)

Total assets US$ 142.43 billion (2013)

Total equity US$ 78.94 billion (2013)

MS na wykupienie GTA/CoD nie stac. Samsung ma na to kase.

Ale to nie ma po prostu sensu, wiec nic dziwnego, że mało kto tak robi, wykupienie GTA to potężne miliony i nawet samsungowi to się nie opłaca.

Opublikowano

Chciales chyba powiedziec,miliardy. Jezeli Samsung chcialbym miec monopol na rynku konsol to jedyny sposob to wykupienie kazdego duzego studia.

Opublikowano

Na Amazon.co.uk Bundle Xbona z TitanFallem w cenie 399 funa schodza jak swieze buleczki (preordery) i 2 dni po ogloszeniu sa na 5 miejscu w Best Sellers. TitanFall na Xbona jest na miejscu pierwszym. Dla porownania bundle nadkonsoli z Infamous chodza po 390 i sa na 63 miejscu (14 dni w Top 100). 10funtow roznicy a jeszcze przeciez jest Kinect w zestawie. A ze kazdy ma juz nadkonsole i tyle czeka na sama gre? Infamous jest na miejscu 27 i wyprzedzaja go miedzy innymi....Garden Warfare  :blum1: Jak narazie o jedna pozycje ale tylko 6 dni w zestawieniu w porownaniu do 64 dni Second Son. Calkiem niezle jak na martwa konsole ktora sprzedaje sie dwa razy gorzej od konkurenta  :teehee:

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Konsola po obniżce(obniżce krótko po premierze) nieźle się sprzedaje, też mi wyczyn ;)

Opublikowano

Na Amazon.co.uk Bundle Xbona z TitanFallem w cenie 399 funa schodza jak swieze buleczki (preordery) i 2 dni po ogloszeniu sa na 5 miejscu w Best Sellers. TitanFall na Xbona jest na miejscu pierwszym. Dla porownania bundle nadkonsoli z Infamous chodza po 390 i sa na 63 miejscu (14 dni w Top 100). 10funtow roznicy a jeszcze przeciez jest Kinect w zestawie. A ze kazdy ma juz nadkonsole i tyle czeka na sama gre? Infamous jest na miejscu 27 i wyprzedzaja go miedzy innymi....Garden Warfare  :blum1: Jak narazie o jedna pozycje ale tylko 6 dni w zestawieniu w porownaniu do 64 dni Second Son. Calkiem niezle jak na martwa konsole ktora sprzedaje sie dwa razy gorzej od konkurenta  :teehee:

Na początku 2015 roku ps4 będzie miało ponad 50% udziału w rynku konsol stacjonarnych. Wojna konsol skończyła się. Już teraz ps4 wyprzedziło WiiU a nad xbox one ma przewage ponad 2 milionów. W europie ps4 sprzedaje się 4 razy lepiej, w USA 2 razy lepiej a w japnii xbox nie istnieje.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Na początku 2015 roku ps4 będzie miało ponad 50% udziału w rynku konsol stacjonarnych. Wojna konsol skończyła się. Już teraz ps4 wyprzedziło WiiU a nad xbox one ma przewage ponad 2 milionów. W europie ps4 sprzedaje się 4 razy lepiej, w USA 2 razy lepiej a w japnii xbox nie istnieje.

wojna konsol nigdy się nie skończy 

Opublikowano

Jakby wojne konsol wygrywalo sie po pierwszym roku to nigdy bysmy nie ujrzeli PS4 - 360 krolowala wiekszosc poprzedniej generacji i takie sa fakty, PS3 mialo dobre tylko ostatnie 2 lata 

Opublikowano

Ja bym powiedział, że nawet 3 lata, od czasów premiery Uncharted 2 zaczęło się zapalać jaskrawe światełko dla posiadaczy PS3. W każdym razie cena 399 funtów w zestawie z Titanfall to oferta za(pipi)ista i sam bym pewno zamówił z racji mojej nieodpartej chęci posiadania każdego elektronicznego, nowego gadżetu (no i Forza <3) Tylko nie mam 2 kafli na zbyciu :/ A do czasu, aż będę mieć to pewno promocja się skończy.

Opublikowano

WODZA MNIE NA POKUSZENIE S(pipi)YSYNY :((((((((((((((((

Opublikowano

WODZA MNIE NA POKUSZENIE S(pipi)YSYNY :((((((((((((((((

bierz najwyżej opylisz jak będzie balas 

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Nie trudno prowadzić jeśli jest się jedyną konsolą na rynku. Gdy konsola wyprzedza po 3 miesiącach lidera który był na rynku 14 miesięcy wtedy jest już koniec wojny. Microsoft nie jest w stanie powtórzyć wielkiego come backu ps3 gdyż nie posiada wewnętrznych studiów first party.

Opublikowano

hav3n naczelny kapelan xboxa - nawraca bylych xbotow na wlasciwe tory

Opublikowano

Jesli wroce to tylko jako wodz i mesjasz xboxa, zadne stanowisko pod mazzeo czy donsterydo mnie nie interesuje :/

Opublikowano

Jesli wroce to tylko jako wodz i mesjasz xboxa, zadne stanowisko pod mazzeo czy donsterydo mnie nie interesuje :confused:

Przykro mi, ale hierarchia wygląda tak: Ja >>>>>>> MaZZeo >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> zdrajcy rasy 

;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Jesli wroce to tylko jako wodz i mesjasz xboxa, zadne stanowisko pod mazzeo czy donsterydo mnie nie interesuje :confused:

Przykro mi, ale hierarchia wygląda tak: Ja >>>>>>> MaZZeo >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> zdrajcy rasy 

;)

a daddy? ten to was dwoch razem wzietych bije na glowe
Opublikowano

Nie trudno prowadzić jeśli jest się jedyną konsolą na rynku. Gdy konsola wyprzedza po 3 miesiącach lidera który był na rynku 14 miesięcy wtedy jest już koniec wojny. Microsoft nie jest w stanie powtórzyć wielkiego come backu ps3 gdyż nie posiada wewnętrznych studiów first party.

już masz rękę w majtach?

Opublikowano

Co nie zmienia faktu ze kilka miesiecy po premierze 360 moglismy grac w Obliviona i Ghost Recon. Juz nie wspomne o standardach w grach online i interfejscie konsoli. Micro moze i nie ma tylu studiow 1st party ale jakos sobie radzi - byl GoW od Epica, Dead Rising od Capcomu, Mass Effect od BioWare itp. Nie do konca mi sie podobaja te polsrodki MS ale najwazniejsze ze jest w co grac - singiel, multi, coop - do wyboru do koloru. 

Micro stowrzyl Live ktory nie jest zwykla usluga do grania online - powstalo prawdziwe community graczy ktorzy ciagle graja online albo w coopie a obok tego mamy tez kanapowego coopa w GoWie czy nawet glupich Plantsach. Sony ze swoim PSN i Plusem moze sie schowac - co miesiac schodza sie gracze po cebule a potem rozchodza kazdy w swoja droge  :turned:

Takie marki jak Halo, Forza czy Gearsy nie pozwola zginac Micro a przeciez mamy jeszcze takie Quantum Break co wyglada bardzo, a to bardzo dobrze.

Juz nie wspomne o trybie Horda w Gearsach - ile ja godzin w to przegralem z kumplem  :diablo:

Zwykle obnizenie ceny o 30 funtow i jedna dobra gra - multi 6vs6 z botami pozwolila Micro tak sie wybic, wyglada ze nie potrzeba duzo zeby przeciwstawic sie nadkonsoli o ktora zabijaja sie ludzie a polki swieca pustkami

A co to 1st party to Sony uratowalo tylko ND z Uncharted, kazda czesc sprzedawala sie w okolicach 6 mln. Reszte exow to samo Halo wciaga nosem juz nie wspomnie o 'bezposrednim' konkurencie - KillZone. Jakby to nie byl ex to nikt by na to nie spojrzal tak ta gra jest slaba.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

8022ce631c800b00med.jpg

Opublikowano

UK =/= świat. Jeden z bardziej zyebanych rynków jeśli chodzi o gusta gdzie COD z FIFĄ dominuje przez cały rok na listach sprzedażowych. Także takie wyniki XOne i to z grą tak podobną do CODa nie powinno dziwić.

Edytowane przez MYSZa7

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.