Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Preorder nowej gry od twórców DS/DaS ma pierwszeństwo, mimo że tych gier na oczy nie widział.

Wczoraj pierwszy raz odpalilem Demons, głupio ci?

Ja w piątek i już 13h na liczniku. Szkoda że najpierw przeszedłem Dark Souls, bo jest zdecydowanie lepsze.

Dlaczego zdecydowanie lepsze?

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 589 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Które ma w dup.ie 95% posiadaczy PS3 przez co SOny pozamykało niektóre studia ;)

Nie moja wina, że masy mają teraz zj.ebany gust i fapują do kolejnych CoD/AC :confused:

Jest na to rozwiazanie. Niech gry dla mas kosztuja 60 dolcow a platformowki czy gry logiczne, ktore maja mniejsza potencjalna grupe odbiorcow, np 80 dolcow. Studio by na siebie zarabialo a prawdziwi hardkorowi gracze z krwi I kosci mieli by swoje ukochane tytuly.

Ciekawe tylko ilu z nich kupilo by taka gre na premiere, normalnie w sklepie, zamiast wylewac swoje zale na forum.

Dla mnie to by nie przeszło. Płaciłbys 80 dolców np za takiego nowego Raymana czy inne Pupeteer ?

Opublikowano

Nie, ale jest pewna grupa gier za ktora dal bym wiecej niz 60 dolcow.

Opublikowano

Preorder nowej gry od twórców DS/DaS ma pierwszeństwo, mimo że tych gier na oczy nie widział.

Wczoraj pierwszy raz odpalilem Demons, głupio ci?

Ja w piątek i już 13h na liczniku. Szkoda że najpierw przeszedłem Dark Souls, bo jest zdecydowanie lepsze.

Dlaczego zdecydowanie lepsze?

Więcej broni i setów, jeden świat połączony skrótami a nie teleportowanie się do wielu lokacji, chodzenie po drabinach w Demons to jakaś (pipi)ana katorga.  No i to (pipi)one item burden mnie w(pipi)ia. To tak na szybko co mi do głowy przyszło.

Opublikowano

@Don: dobre zarządzanie budżetem to imo powinna być podstawa przy projektach bardziej niszowych bądź mniej znanych. Do tego pomysłowo zrobiony marketing, który nie koniecznie musi być za grube mln$$$.

I najważniejsze wyznaczanie sobie jakichś realnych szacowanych ilości opchanych pudełek z grą. Bo wielu dev'ów/wydawców oczekują, że ich gierki zejdą jak kolejne kotlety od Acti/EA, a przecież to jest nie możliwe.

Przykład Catherine dobrze pokazuje, że nowa gierka do tego tak specyficzna nie będąca rozdmuchanym do granic możliwości tytułem AAA,ze skromnym ale pomysłowym marketingiem może się sprzedać na tyle, że studio i wydawca są zadowoleni.

Opublikowano

Ale klimat jest lepszy.

Rozwiń myśl.

Opublikowano

Dobra, koniec. Nie wytrzymam tego dłużej. Muszę się Wam do czegoś przyznać. Zobaczyłem ostatnio kawałek świata, zobaczyłem, że szanuje się takich jak ja i że mam szansę wyjść z życia w błędzie. Ostatecznie przekonały mnie posty Figaro w POLACTWIE, nawet w naszym kraju są ludzie tolerancyjni i nie szufladkujący ludzi ze względu na odmienność. Czas to powiedzieć.

Ja... ja lubię PlayStation.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Ale klimat jest lepszy.

Rozwiń myśl.

Za walkę z Garlem, który broni Maiden Astrea, Demon Soul ma u mnie przewagę jeśli chodzi o klimat nad Dark.

Opublikowano

Dobra, koniec. Nie wytrzymam tego dłużej. Muszę się Wam do czegoś przyznać. Zobaczyłem ostatnio kawałek świata, zobaczyłem, że szanuje się takich jak ja i że mam szansę wyjść z życia w błędzie. Ostatecznie przekonały mnie posty Figaro w POLACTWIE, nawet w naszym kraju są ludzie tolerancyjni i nie szufladkujący ludzi ze względu na odmienność. Czas to powiedzieć.

Musza miec dobry towar w tym Amsterdamie ale spoko, przejdzie ci :P

Opublikowano

Musza miec dobry towar w tym Amsterdamie ale spoko, przejdzie ci :P

<suchar mode on> otwierający oczy <suchar mode off>

Opublikowano

:drinks:

Rozwiń myśl.

Miejscówki były lepsze. Tower of Latria? Spróbuj w to zagrać w nocy. Wszyscy psioczą, jakie to Blighttown było chore, a to tylko łatwiejsze wannabe Demonsowego Valley of Defilement. Tam to dopiero poczułem zagubienie i poczucie beznadziei sytuacji. Gra byla serio dark fantasy.

Opublikowano

W spoilerze dwa z kilkudziesięciu powodów dla których DeS > DaS

Maneater.png

@Figaro o właśnie, 3-1 i ten śpiew...

Edytowane przez mate5

Opublikowano

W spoilerze dwa z kilkudziesięciu powodów dla których DeS > DaS

Maneater.png

@Figaro o właśnie, 3-1 i ten śpiew...

Tak, do dzisiaj mam ten śpiew w głowie. Brrr... No i oczywiście 2 razy lepszy soundtrack od DkS. To nawet nie podlega dyskusji. A muzyka też dodaje do klimatu.

Niemniej ogółem, Dark Souls jest lepsze od Demons Souls.

Opublikowano

Dark Souls jest lepsze od Demons Souls.

Rozwiń myśl. :P

Sam przyznałeś, że DeS ma lepsze lokacje, klimat i muzykę. Więc co według ciebie jest lepsze w Dark Souls oprócz usunięcia world/character tendency? Choć ja akurat to lubiłem poza tym, że nie dało się grać online żeby cokolwiek uzyskać.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Sporo poprawek. Połączony świat, genialnie im to wyszło. Demons błyszczy bardziej w niektórych aspektach, ale gdy się patrzy na całkowity produkt, Dark Souls był lepszy i jeszcze lepiej go wspominam. Takie mam odczucia po prostu. W dodatku, tak, Demons ma lepszy klimat, ale Dark też ma świetny.

Opublikowano

Mi zaś ten pomysł na Nexusa i warpy do poszczególnych stref się podobał. No i World Tendency też ciekawy bajer.

Opublikowano

Raven, bródka Ci nie wyrosła przypadkiem?

spookyfish-cartman_480x360.jpg

Opublikowano

Sony wypuściło więcej shooterków niż MS, o wy ambitni posiadacze Playstation

I całą masę innych gierek dostępnych tylko na ten sprzęt.

Które ma w dup.ie 95% posiadaczy PS3 przez co SOny pozamykało niektóre studia ;)

To radzę rzucić okiem na sprzedaż Infamous 1&2, Ratchet & Clanck Tools of Destruction/ A Cranck In Time, LBP 1&2, Motorstorm 1&2, Demon Souls, Ni No Kuni, MGS4, TLOU, Wipeout Fury...

Oferta i sprzedaż arcade racerów, platformowek, japanese/action/stategy rp, action-adventure i skradanek na wyłączność 360-tki, przy ps3 to był big fuckin' joke, gdzie nawet Heavy Rain sprzedał się lepiej od Alan Wake (!).

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Przecież wszyscy wiemy, że Sony ma dużo lepszą ofertę gatunkową swoich exów. W sumie to z samych gier only for jest masa grania. MGS4, Unchartedy, Demon's Souls, trylogia Resistance czy dwie części Killzone. A to przecież nie wszystko.

Opublikowano

Przecież wszyscy wiemy, że Sony ma dużo lepszą ofertę gatunkową swoich exów. W sumie to z samych gier only for jest masa grania. MGS4, Unchartedy, Demon's Souls, trylogia Resistance czy dwie części Killzone. A to przecież nie wszystko.

Zaraz ktoś pewnie wpadnie i napisze, że to się lipnie sprzedało, nikt w to nie gra i że w ogóle to są same średniaki.

Opublikowano

Nie chodzi tyle o ofertę, co ich sprzedaż i opinie większości graczy. Większa liczba użytkowników ps3 wśród eksów kupowała arcade racery, platformowki, gry przygodowe/ akcji/ skradanki, niż typowe shootery.

Opublikowano

Sprzedaż Heavy Rain - 2.77 mln. Sprzedaż Alan Wake - 1.26 mln.

Sprzedaż Beyond 2 Souls - 1.16 mln. Sprzedaż Lost Odysey - 0.87 mln.

Już widzę jak zlewa was Insomaniac i wraca do multiplatform.

Koneserzy (pipi)a jego mać. xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.