Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

iKrEzh3Bl9oMr.gif

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 589 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

The Last Guardian

Agent

FFversus XIII

Święta trójca wiecznych nieobecnych na maszynce Sony,ciekawe czy w tej generacji też dojdzie jakiś kolejny zawodnik o miano gry-widmo :teehee:

Opublikowano

Sprzedaż Heavy Rain - 2.77 mln. Sprzedaż Alan Wake - 1.26 mln.

Sprzedaż Beyond 2 Souls - 1.16 mln. Sprzedaż Lost Odysey - 0.87 mln.

Już widzę jak zlewa was Insomaniac i wraca do multiplatform.

Koneserzy (pipi)a jego mać. xD

Porównywanie sprzedaży Beyonda który wyszedł jak baza peestrójek wynosiła z 80 mln do LO, które w momencie premiery mogło kupić z 8 razy mniej posiadaczy X360...

Opublikowano

@up: to CW więc analiza jest fachowo zrobiona. Już pominę fakt, że nie ma co nigdy porównywać gier z dwóch całkowicie różnych gatunków.

Opublikowano

The Last Guardian

Agent

FFversus XIII

Święta trójca wiecznych nieobecnych na maszynce Sony,ciekawe czy w tej generacji też dojdzie jakiś kolejny zawodnik o miano gry-widmo :teehee:

O ile wiem, to Versusa pokazali rok temu. Chyba.

Opublikowano

The last guardian tez pokazywali, tak samo jak eight days #magiaplaystation

Opublikowano

8days pokazywali jeszcze przed premiera ps3 - te tech demo z wybuchajaca stacja benzynowa ewuowalo szybko potem w 8days, ktore ostatecznie skasowali :P

Opublikowano

The last guardian tez pokazywali, tak samo jak eight days #magiaplaystation

Nie to co Milo czy Alan Wake pokazany w 2005 roku.

Opublikowano

Lepsze to niż logo agenta

Opublikowano

Mówisz o tych migawkach gameplay'u? Po tylu latach developingu i czekania? Kiepski żart, rozumiem, że to FF i ludki rzucą się na to za samą nazwę ale SE z tym tytułem leci ostro w kulki. Zresztą od kiedy chodzą słuchy, że ma to być jakieś action-rpg to jakoś tym bardziej nie oczekuję cudów po tym tytule.

Pewnie skończy się na klepaniu X przez pół rozgrywki i oglądaniu kolejnych nijakich klonów w wykonaniu Nomury.

Opublikowano

Mówisz o tych migawkach gameplay'u? Po tylu latach developingu i czekania? Kiepski żart, rozumiem, że to FF i ludki rzucą się na to za samą nazwę ale SE z tym tytułem leci ostro w kulki. Zresztą od kiedy chodzą słuchy, że ma to być jakieś action-rpg to jakoś tym bardziej nie oczekuję cudów po tym tytule.

Pewnie skończy się na klepaniu X przez pół rozgrywki i oglądaniu kolejnych nijakich klonów w wykonaniu Nomury.

Migawkach gameplayu? Połowa traileru to był gameplay ;P Polecam sobie odświeżyć.

Opublikowano

ludzie zloci wy dalej liczycie e square enix stworzy dobrego jrpg?oni sie skonczyli razem z koncem ps2, trailer pietnastki przeciez jasno pokazuje ze to bedzie dmc z epickimi skryptami + pewnie levelowanie postaci i inventory

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Widze analizy znowu w modzie wiec tez sie przylacze :)

The Last of Us - Mesjasz narodow, na kolana przed Naughty Gods kurtyzany!!!111 - 6mln kopii

Halo ODST - pif paf, krasnale, 4h kampania, haha jak to wyglada i jeszcze bez Master Czifa!!!111 - 6.2 mln

Pozdrawiam

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

@Figaro: mówisz o tym filmiku?

Bo szczerze to szału to na mnie nie zrobiło i oczekiwałem, że pokażą coś więcej niż machanie mieczykiem w dwóch mdłych lokacjach.

Zresztą oczekiwać od nich w dzisiejszych czasach rpg'a z dobrą fabułą i charyzmatycznymi postaciami to fajne marzenia. Ta firma skończyła się na FFX. Bo już w XII starczyło im pomysłów na fabułę gdzieś tak na pierwsze godziny, potem to już był mdły mmo offline z najgorszym main hero jakiego widziałem od lat.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Szczerze? Zawsze miałem w głębokim poważaniu tego Versusa. Zależy mi tylko na solidnych, potwierdzonych tytułach a nie na grach, które ktoś gdzieś tam spakował do szuflady i pozostawił społeczności ślepe nadzieje i mylne tropy. Chcę tylko pewności czy Sony aby przypadkiem nie reaktywuje Crasha.

Fajnale nie robią szału od czasów FFX jak dla mnie. Wielka trójca z PSX wciąż nie do przeskoczenia.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

@ pajgi

Ps3 miał jeszcze gorzej, a jakoś nie przeszkodziło mu to w rok po premierze sprzedać ponad 2.5 mln. kopii R&C, czy 5mln. LBP w 2008. LO wyszedł w 2008 i jakoś innym, starszym eksom 360-tki nie przeszkodziło to przekraczać nawet 2 mln. Poza tym nie ma innego rownie dobrego jrpg na x-boxa. Nie ma ich w zasadzie za wiele na całej ubiegłej generacji (Resonance Of Fate, Ni No Kuni, Eternal Sonata, FF13 to w zasadzie wszystko), więc tym bardziej powinno się oczekiwać tego 1.5 mln. minimum.

Edit:

@ heaven

TLOU to nowy IP. I na chwilę obecną wynosi ponad 6.2 mln. sprzedanych kopii. Halo ODST to już 4-ta, czy 5-ta odsłona cyklu i przedstawiciel gatunku dla januszy gejmingu. Też pozdrawiam.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

ludzie zloci wy dalej liczycie e square enix stworzy dobrego jrpg?oni sie skonczyli razem z koncem ps2, trailer pietnastki przeciez jasno pokazuje ze to bedzie dmc z epickimi skryptami + pewnie levelowanie postaci i inventory

bravely default, dragon quest

Opublikowano

Dla fanów j-rpg polecam tylko jedną słuszną platformę - PlayStation 2. Pod koniec jej panowania wyszło bardzo dużo solidnych produkcji z gatunku.

Opublikowano

1.5 mln

Bardzo dużo jak na przedstawiciela j-rpg na stacjonarkach. Nie oszukujmy się te gierki nie są już tak popularne jak w czasach PSX/PS2 więc oczekiwać jakichś kosmicznych liczb jeśli chodzi o sprzedaż od tych tytułów to już niezłe marzenia.

@up:a po Ps2 pałeczkę przejął NDS/PSP/3DS.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Final XV jak na razie maluję się jako  zwykły slaszer, z punktowym rozwojem postaci. SE daje nam to, co w dzisiejszych czasach modne, czyli klepanie w jeden przycisk, ważne że akcja dobrze się zazębia. Nie mówię oczywiście, że nowy final będzie zły, ważne jednak, aby nie był to tak bezduszny project, jakim był Final 13.

Edytowane przez kazuyoshi

Opublikowano

Dla fanów j-rpg polecam tylko jedną słuszną platformę - PlayStation 2. Pod koniec jej panowania wyszło bardzo dużo solidnych produkcji z gatunku.

Szarak był jeszcze lepszy, ale te czasy nie wrócą.

Jak ktoś lubi jrpg to 3ds jest jedynym słusznym wyborem. Vita też się rozkręca, sporo japońszczyzny u nas się pojawia.

Opublikowano

dragon quest

Najnowsza częsć jest MMORPG'iem, także wstrzymałbym się z chwaleniem SE za kierunek, w którym idzie DQ.

Opublikowano

bravery default to nie dzielo squareenix - oni sa jedynie wydawca, nie przypisuj im tego swietnego jrpg, ktore na szczescie nie skaleczyli bo calosc robilo silicon studio

Opublikowano

Ja właśnie najwięcej czasu spędziłem na PSX z tymi grami. Sporo godzin pochłonęły mi takie Chrono Trigger i Chrono Cross. Ale najbardziej pokochałem chyba Legend of Mana. 

Opublikowano

jak ktos chce w dzisiejszych czasach grac w jrpg to tylko handheldy - ds/3ds i psp/vita to jedyne sluszne wybory i jedna/dwie dobre jrpg na stacjonarki w ciagu trwania generacji tego nie zmienia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.