Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=819775

Ciekawe wyniki. 

Oczywiscie PS4 numero uno

Xbone - 115k ( numer dwa )

Oczywiscie wielki sukces Sony ktore stracilo w zeszlym roku fiskalnym 78mln dolcow na gamingu. Proponuje nadal rozdawac wszystko za darmo. Swietny model biznesowy.

Chcialem napisac, ze najbardziej mnie zaskoczylo to

Xbox One continues to lead in software sales with the most cumulative units sold for any eighth generation home console platform life-to-date

ale szybko uswiadomilem sobie, ze przeciez na PS4 nie ma gier... wiec ten wynik wiele tlumaczy.

X360 sprzedaje sie lepiej od PS3, co tez niespodzianka nie jest. 

Jedyna niespodzianka jest to, ze Infamous ktorego w ogole nie ma w top 10 byl najlepiej sprzedajaca sie gra w kwietniu. Co oznacza, ze 360 pociagnela sprzedaz Titanfall'a.  

A ch.uj mnie obchodzi ile traci Sony na gamingu? Co ja matka Teresa? "No PS4 fajne, zjada xboxa du.pą, ale Sony na nim traci, to nie kupię".

Jak nisko trzeba upaść, żeby przejmować się wynikami finansowymi zagranicznego koncernu tylko dlatego, że wyprodukowane przez nich elektroniczne pudełko stoi pod moim telewizorem?

Zresztą ich modelu biznesowego tak naprawdę nie znasz, nie wiadomo czy np. straty na gamingu nie kompensują sobie na telewizorach przez cross-subsidizing. No ale co ja będę tłumaczył, waldek poległ na wyłożeniu szalenie trudnej do pojęcia koncepcji "gierki w Polsce są relatywnie droższe niż w USA", więc mnie też prawdopdobnie się nie uda.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 588,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

o ile w przypadku ps4 ta ich kamerka to bedzie pewnie jeszcze fail niz jej poprzednicy i doczeka sie w porywach z dwoch dobrych gier

Raczej nie, bo bez kamerki nie pobawisz się morfeuszem.
Opublikowano

Dla MS nie jest to żaden fail, to oczywiste że będą chcieli opchnąć zalegające im zestawy z kinectem dla tego taki zestaw jest teraz bardziej opłacalny od "golasa".

Opublikowano

Za to konsole bez Kinecta w przyszłości będą jeszcze tansze.

Ciekawe wyniki.

Oczywiscie wielki sukces Sony ktore stracilo w zeszlym roku fiskalnym 78mln dolcow na gamingu. Proponuje nadal rozdawac wszystko za darmo. Swietny model biznesowy.

No tak - największym minusem jest usluga która zbytnio rospieszcza graczy i rozdaje hity za "darmo". Dodajmy jeszcze do tego zbyt czeste promocje i gierki po 10-20 zl. Nic tylko sprzedawac ich konsole, skoro tak nierozważnie prowadza swój biznes ! :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

co mnie obchodzi czy sony na tym zarabia czy nie, nie jestem (pipi)a dzieckiem szefa sony ani wlascicielem tej firmy - jestem graczem i interesuja mnie tylko gry i ekonomia ich kupowania. Oba te czynniki w przypadku sony są dla mnie swietne dlatego inwestowalem dotychczas w ich konsole. Póki nie zostane dyrektorem tej firmy i póki tworza dalej fajne gry i nie zamykaja interesu mam na ich wyniki finansowe wy.ebane

wiadomo ze konsekwencje zlego stanu sa widoczne - podejscie do vity czy roszady w projektach i stanie personalnym studiow ale nie zamierzam przez to dramatyzowac skoro i tak serwuja mi lepsze dania niz swietnie radzaca sobie finansowo konkurencja

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Ja wiem ze gramma nazi, ale PUKI?? x2 ??

Litosci.

Ksiazke jakas poczytajcie, a nie gierki i gierki :sorcerer:

Edytowane przez El Loco Chocko

Opublikowano

U Ciebie wychodzi sie na pole czy na dwor?

U mnie wychodzi się na dwór.

Proste wytłumaczenie:

Panowie, magnaci i arystokracja białostocka, kończyła grać na Superior Console Xbox One wychodziła na dwór, by zaczerpnąć świeżego powietrza i patrzeć jak na ich rozległych włościach panoszy się gorsza rasa, rasa klapków, ludzi-psów a.k.a. fanatyków PlayStation. Ci ostatni mówili "Mame, tate! Kur zapieł, czes wyłonczyć PlejStejszon i iśdź pracować na pole dla białostockiego Pana". W ten sposób jedni cieszyli się wolnością, grą na stabilnych serwerach, w dłoni dzierżąc najwygodniejszy pad ever, a inni szli pracować na pole, by zarobić na Cebula+.

Życie.

Opublikowano

Jeszcze jak waldek pisze posty w takim stylu to jest spoko, ale ta próba naśladowania tego przez innych jest tak chuyowa że głowa mała.

Opublikowano

you are waldusing it wrong

Opublikowano

Odnosiłem się do zwrotu. Nikogo nie imituję, a tym bardziej nie chce się wtrącać.

Opublikowano

Dlatego Twoi przodkowie byli lub Ty jesteś Panem, magnatem lub arystokratą ;)

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Ciekawe wyniki. 

A ch.uj mnie obchodzi ile traci Sony na gamingu? Co ja matka Teresa? "No PS4 fajne, zjada xboxa du.pą, ale Sony na nim traci, to nie kupię".

Dla zeratula lepsza firma to ta która go bardziej wydoi. "Sony chujowe bo wszystko za darmo rozdaje, za to u MS nawet za skorzystanie z darmowej wszędzie indziej przeglądarki trzeba płacić - no i to jest ruchanie jakie lubię, takiej firmie mogę zaufać, to jest świetny model biznesowy, aż czuje tego twardego zachłannego kutasa w dupie. Tylko xbox."

Bota nie zrozumiesz.

Opublikowano

Mi nie żal MS-u. Za to bardzo cieszę się na reakcję rynku. Nie dlatego, że mam coś do XO, tylko że jest to reakcja sprawiedliwa, choć nie zawsze się zdarza. Chodzi o to, ze zaufania nie można z reguły zbudować przez jeden-dwa ruchy, zwłaszcza po tym jak zarżnęło się je serią dziwnych i niepopularnych pomysłów. Sony mozolnie budowało pozytywny odbiór społeczny, wychodziło naprzeciw oczekiwaniom, starało się słuchać. Efekt? Sony zaliczyło kilka wpadek, a mimo to ludzie uznali "cóż, błędy się zdarzają". Innymi słowy zaufanie odbiło się na odbiorze tych wpadek. MS rozstrzelał sobie stopy z gatling guna, i teraz nawet te pozytywne ruchy jak wywalenie Kinecta i przerobienie GwG na kopię P+ nie pomagają. Cóż, przed MS długa droga, ciekawe czy starczy im cierpliwości... :)

Opublikowano

Pokręciliście wszystko. Na pole szli właściciele, (magnaci, szlachta) by doglądać czy chłopi dobrze pracują. Na dwór ci ostatni szli by zdać raport i zebrać ochrzan.

Opublikowano

Takie tematy można poruszać w jakimś polactwie, ale nie w CW. Panowie, PlayStation rządzi i dzieli, kolejny miesiąc przed Xbonem, ludzie dalej chętnie kupują ten sprzęt - żeby Microsoft zyskał nagle na sprzedaży, musiałby obniżyć cenę konsoli bez kamerki do 299$ czy Euro i nie ma tutaj krztyny przesady. W porównaniu do tego, co oferuje PS4 (technologicznie), 399$ jest zbyt wysoką kwotą. Zobaczymy co będzie we wrześniu, jak wprowadzą konsolę na pozostałe rynki na świecie.

Opublikowano

czy tylko mi ten stworek z psnprofiles mendrka kojarzy sie z nim i jego mina jak przeczyta cos zlego o sony w CW?

mendrku przewaga ps4 w chwili obecnej jest znikoma - dobre e3 dla microsoftu i jak we wrzesniu wystartuja w reszcie krajow to moze byc roznie

Opublikowano

Dlatego Twoi przodkowie byli lub Ty jesteś Panem, magnatem lub arystokratą ;)

Jest dokładnie odwrotne. Na dwór wychodzili chłopi pańszczyźniani, na pole - wolni rolnicy. Arystokracja w ogóle nie używała tego zwrotu.

Dwór - pracuję dla kogoś, pole - pracuję na swoim.

Idea was good.

Poza tym, sytuacja rodzin polskich chłopskich rodzin pod względem prawnym nie różniła się od antycznego niewolnika czy Murzyna z Ameryki ( nie mogli się przeprowadzić, można było ich kupić/sprzedać ) i była znacznie gorsza niż w średniowieczu.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

No dobra, kończmy offtopy. Xbox śmierdzi.

#tylkosony

#tylkonintendo

#tylkosega

#tylkopole

Opublikowano

ok kończcie te offtopy i lets get back to the business

Niech będzie.

https://twitter.com/killzone/status/466629129161695232

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Halo 5 "zapowiedziane" :lol:

Chyba m$ robi wszystko, żeby zwiększyć sprzedaż przed e3 i powstrzymać EA przed zapowiedzią tytanowego janusza na PS4. lol

Opublikowano

Nowy gameplay z DriveClub

http://e1.dl.playstation.net/e1/campaignsite/driveclub/Driveclub_Cayoosh_Evening_PreOrder8OCT.mp4

Powiem szczerze, że po poprzednich 2 gameplayach miałem jeszcze pewne wątpliwości.. ale teraz już widzę czemu ta gra chodzi w 30 a nie w 60fps. Graficznie jest kosiciel. Ciekawe tylko jak fizyka i model jazdy..

btw. Jeden z detali - pierwsza samochodówka, gdzie w naszym samochodzie odbijają się inne elementy naszego samochodu.

e: MaZZ pewnie i tak nie zauważy różnicy między tym a FH :whistling:

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Wow! Setki (tysiące?) drzew wokół trasy robią wrażenie  :woot: Nie to co bitmapy u konkurencji.

Opublikowano

wreszcie dobry filmik z driveclub po tylu beznadzienych - drzewa i cale gory i plenery rozpier.dalaja, troche szkoda aliasingu ale i tak jest epicko na tej trasie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.