Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Abstrachoojąc od serii U. Zwrociliscie w ogóle uwagę że większość shooterów zza ramienia, a nawet niektóre fpsy mają defaultowo zwyczajnie zrąbane celowanie (typ oraz czułość)? Najbardziej odczułem to zwłaszcza w GTAV, TLOU i właśnie w U2&3. Standarowe 5/10 aim/camera speed to stanowczo za mało, szczególnie w multi, nie mówiąc już o standardowym typie celowania z ustawioną uperdliwą asystą celowania

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 588,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Zauważyliście jak często wraca temat Uncharted? Czy dyskutowalibyście o słabej gierce? Nie sądzę. Nawet MaZZeo ocenił U2 na 7.5/10 czyli zaskakująco wysoko.

To właśnie świadczy o zayebistości Uncharted 2 - to jedna z tych gier minionej generacji, o których wciąż się mówi.

Opublikowano

Co ciekawe tylko na tym forum można takie głupoty wyczytać o tym ze uncharted to slaba seria. Wszędzie indziej same zachwyty. Nawet na innym forum, którym siedzę jest fan xboxa (nie xbot, bo to normalny typ w przeciwności do planktonu z tego forum) który ostatnio zakupił ps3 i uncharted. Po pokonaniu ocenił gry na 10/10 i o ile się nie mylę jednej części wlepil chyba nawet 11/10. A zawsze tak szedł w zaparte ze ps3 to konsola ze słabymi grami. Dostal uncharted i od razu padl na kolana.

Opublikowano

Co ciekawe tylko na tym forum można takie głupoty wyczytać o tym ze uncharted to slaba seria. Wszędzie indziej same zachwyty. Nawet na innym forum, którym siedzę jest fan xboxa (nie xbot, bo to normalny typ w przeciwności do planktonu z tego forum) który ostatnio zakupił ps3 i uncharted. Po pokonaniu ocenił gry na 10/10 i o ile się nie mylę jednej części wlepil chyba nawet 11/10. A zawsze tak szedł w zaparte ze ps3 to konsola ze słabymi grami. Dostal uncharted i od razu padl na kolana.

Może wyjątkowo to forum woli grać w gry, niż w coś, co nie może się zdecydować, czy chce być grą, czy filmem.

Opublikowano

Mam pro tip dla ciebie idź sobie na to inne forum, jak tutaj takie głupoty musisz czytać

Rozwalają mnie takie typki jak ty, które nie sa w stanie zaakceptować że komuś seria Uncharted nie siadła i podają argumenty ku temu, ciśnienie tak skacze że musisz przytaczać jakiegoś fana xboxa ktory napisał że uncharted to 11/10 xD to niby ma świadczć o tym ze wszyscy sa głupi oprócz kidnappa i jego ziomka xD pieprzeni koneserzy gejmingu

Opublikowano

Uncharted super jako karta przetargowa dla januszy gejmingu, dla wytrawnych graczy raczej jako fajna zajawka i pokaz mocy ps3. Zaliczyć, zapomnieć.

Opublikowano

Bluber czy to nie ty dałeś "8" dla U2 oraz "8+" dla U3? xD

Opublikowano

Bluber czy to nie ty dałeś "8" dla U2 oraz "8+" dla U3? xD

Dokładnie tak. Tlou 9.

Opublikowano

Mam pro tip dla ciebie idź sobie na to inne forum, jak tutaj takie głupoty musisz czytać

Rozwalają mnie takie typki jak ty, które nie sa w stanie zaakceptować że komuś seria Uncharted nie siadła i podają argumenty ku temu, ciśnienie tak skacze że musisz przytaczać jakiegoś fana xboxa ktory napisał że uncharted to 11/10 xD to niby ma świadczć o tym ze wszyscy sa głupi oprócz kidnappa i jego ziomka xD pieprzeni koneserzy gejmingu

Jasne ze moge zaakceptować. I ciśnienie mi nie skacze, bo posiadam oby dwie wiodoacw konsole nowej generacji, stać mnie na kupowanie gier na premierę co zresztą zazwyczaj robię. Wy przytoczyliscie bota mazzeo ze dal u 7,5 to ja przytoczyłem innego fana xboxa który sie gra zachwycił. Tyle.

Sam gardzę np gejlo i wspolczuje ludziom których jaraja krasnale ogrodowe i zielony Power rangers, ale zobacz ze jak napisze o tym posta to rzuca się całe stado xbotow i toczy piane. Taka idea tego tematu, ze wszyscy bronią kawałek głupiego plastiku, który w ich mniemaniu jest lepszy od drugiego.

Zresztą jeszcze bardziej dziwią mnie ludzie którzy wola grę o godzinnymi przerywnikami, malpa jarają fajki i mechami które mucza jak krowy.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

Cieszę sie że masz pieniądze na gierki

Opublikowano

W nienawiści do Uncharted tak mnie wychowano. Nathan gej wozi klej

Na gumowych taczkach.

Opublikowano

Prawda jest taka że zarówno seria Resistance, KZ, U jak i GeoW i Halo to typowa rozgrywka pod januszy gejmingu i growy odpowiednik filmów Majkela Baya i Ronalda Emmericha. Lepsze, bądź gorsze ale do klasy takich ikon jak SOTC, Okami, MGS1&3, czy pierwszy BioShock mogą co najwyżej skoczyć. Takie są fakty.

Opublikowano

Czy te zagadki także były dla ciebie słabe, czy też twoja wiedza n.t. temat kończy się wraz z częścią drugą?

tilepuzzleuc3.jpg

uncharted3torch.jpg

hqdefault.jpg

Przy Tomb Raider III i Tomb Raider IV te zagadki to dziecinna igraszka.

Opublikowano

ND z kolejną częścią Uncharted powinno pójść bardziej w kierunku ostatniego Tomb Raider. 50% więcej swobody i 50% mniej skryptów.

Opublikowano

ND z kolejną częścią Uncharted powinno pójść bardziej w kierunku ostatniego Tomb Raider. 50% więcej swobody i 50% mniej skryptów.

Wątpliwe. Proste i filmowe gierki się na tyle dobrze sprzedają, że ludki dłubiące nad takimi tytułami nie prędko przerzucą się na inny styl tworzenia gierek.

Opublikowano

Wątpliwe. Proste i filmowe gierki się na tyle dobrze sprzedają, że ludki dłubiące nad takimi tytułami nie prędko przerzucą się na inny styl tworzenia gierek.

Grałeś w TLoU?

Opublikowano

Nie, czekam aż stanieje bądź kumpel kupi.

Jakoś po prostu nie mam aż takiego ciśnienia by w to zagrać.Choć pewnie nadejdzie kiedyś chwila, gdy sobie w to pyknę.

Opublikowano

Czy te zagadki także były dla ciebie słabe, czy też twoja wiedza n.t. temat kończy się wraz z częścią drugą?

tilepuzzleuc3.jpg

uncharted3torch.jpg

hqdefault.jpg

Przy Tomb Raider III i Tomb Raider IV te zagadki to dziecinna igraszka.

Tak samo jak te z ostatniego TR, co nie znaczy że były słabe jak np. w U2. Zresztą porównanie czasów kiedy gry były na tyle tanie w produkcji że można je było tworzyć tylko dla graczy, to trochę nieuczciwe podejście. Nie w zestawieniu z 99% obecnych AAA.

Opublikowano

Nie, czekam aż stanieje bądź kumpel kupi.

Jakoś po prostu nie mam aż takiego ciśnienia by w to zagrać.Choć pewnie nadejdzie kiedyś chwila, gdy sobie w to pyknę.

Okej :) Też byłem takim sceptykiem jak Ty, ale TLOU po prostu daje radę i udowadnia, że jak ND chce, to dowali do pieca. Last of Us to ewenement. Oczekiwałem Uncharteda ze zombiakami, a dostałem znakomitą historię, dojrzałą, wrażliwą i pełną subtelności. W dodatku, sam gameplay to po prostu miód, zdecydowanie niecasualowaty. Najlepsze akcje są właśnie podczas gameplayu, i to nie w postaci skryptów. Mistrz. Sam byłem zszokowany. Przy niektórych akcjach aż pot zcierałem. Kiedyś kupię Remastered i zagram na najwyższym poziomie trudności.

Więc może ta zayebistość przeniesie się też na Uncharteda 4. Oby.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Chciałbym żeby uncharted 4 był tym czym miał być reboot tomb raidera - survivalowym sandboxem. Coś jak nadchodzące The Forest tylko za grube miliony.

BTW Figaro podoba ci się The Forest?

Opublikowano

@ Figaro

Tylko że do tego faktycznie potrzeba wyższego poziomu i wyłączania ułatwień dla idiotów w typie widzenie przez ściany, aim assist itp. No i w TLOU praktycznie brak zagadek, co może i jest uzasadnione realiami postapo, ale i tak przydało by się np. manualne wpisywanie kodów do sejfów w stylu Bio1/ Deus, miast automatycznego otwierania po znalezieniu kombinacji. Osobiście moim faworytem w tej kwestii jest seria Silent Hill, gdzie prócz wyboru poziomu trudnosci, oddawano nam do dyspozycji także wybór poziomu zagadek. Czemu nikt dziś na to nie może wpaść??

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Tak samo jak te z ostatniego TR, co nie znaczy że były słabe jak np. w U2. Zresztą porównanie czasów kiedy gry były na tyle tanie w produkcji że można je było tworzyć tylko dla graczy, to trochę nieuczciwe podejście. Nie w zestawieniu z 99% obecnych AAA.

Prawda, niestety. Ja nigdy nie zapomnę dżungli z Tomb Raidera III i katakumb z czwórki. Przesuwanie dźwigni i domyślanie się co się stało, bo było słychać tylko lekki grzmot, do dziś mam w pamięci. O szukaniu sekretów nie wspomnę już z litości dla obecnych AAA (typowe znajdźki z Uncharted czy Tomb Raider 2013 się chowają). :) Dziś są to gry totalnie nieprzystępne dla pokolenia Januszy.

Edytowane przez Lukas_AT

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.